تاریخ انتشار: ۱۵:۲۱ - ۱۵ شهريور ۱۳۹۹
طبق آخرین آمار بانک مرکزی

تعداد چک‌های برگشتی کم شد؛ مبلغ ها سنگین

بررسی جدیدترین آمار بانک مرکزی درباره چک‌های برگشتی نشان می‌دهد که در تیر سال جاری معادل ۸۷۴ هزار فقره چک به ارزشی حدود ١٩ هزار میلیارد تومان برگشت داده شده است که در مقایسه با ماه قبل از نظر تعداد ۰.۸ درصد کاهش و از نظر مبلـغ ۴.۹ درصد افزایش یافته است.

چک برگشتی

اقتصاد۲۴ - آنچه گزارش بانک مرکزی از اوضاع چک‌ها نشان می‌دهد، در تیر ماه امسال بیش از ۹ میلیون و ۱۰۰ هزار فقره چک به ارزشی حدود ۲۰۵ هزار میلیارد تومان در کل کشور مبادله شده که نسبت به ماه قبل از نظر تعداد و مبلـغ به ترتیب ۱۵.۴ درصد و ٣٣ درصد افزایش یافته است.
طبق این گزارش، در ماه موردنظر در استان تهران بالغ بر دو میلیون و ۹۰۰ هزار فقره چک به ارزشی حدود ۱۰۶ هزار میلیارد تومان مبادله شد.

همچنین ۵۰.۲ درصد از تعداد چک‌های مبادله‌ای کل کشور در سه استان تهران، اصفهان و خراسان رضوی مبادله شده که به ترتیب با ۳۲.۲ درصد، ۱۰.۴ درصد و ۷.۶ درصد بیشترین سهم را در مقایسه با سایر استان‌ها به خود اختصاص داده‌اند.
علاوه براین، ۶۳.۹ درصد از ارزش چک‌های فوق در سه استان تهران (۵۱.۸ درصد)، اصفهان (۶.۱ درصد) و خراسان رضوی (٦ درصد) مبادله شده است که بیش‌ترین سهم را در مقایسه با سایر استان‌ها دارا بوده‌اند.


اوضاع چک‌های وصولی در تیر ماه سالجاری


از سوی دیگر بیش از هشت میلیون و ۲۰۰ هزار فقره چک به ارزشی حدود ١٨٥ هزار میلیارد تومان در تیرماه در کل کشور وصول شده که نسبت به ماه قبل از نظر تعداد و مبلغ به ترتیب ۱۷.۴ درصد و ۳۶.۸ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

همچنین از کل تعداد و مبلغ چک‌های مبادله شده در ماه مذکور به ترتیب ۹۰.۴ درصد و ۹۰.۵ درصد وصول شده است که درصد تعداد و مبلغ چک‌های وصول شده در خردادماه ١٣٩٩ به ترتیب معادل ۸۸.۸ درصد و ٨٨ درصد و در تیرمـاه ١٣٩٨ به ترتیب برابر ۹۰.۷ درصد و ۸۸.۹ درصد بوده است.
علاوه براین، حدود دو میلیون و ۷۰۰ هزار فقره چک به ارزشی حدود ٩٨ هزار میلیارد تومان در استان تهران وصول شد که از نظر تعداد ۹۱.۳ درصد و از نظر ارزش ۹۲.۲ درصد از کل چک‌های مبادله‌ای وصول شده است.

چه میزان چک در تیرماه امسال برگشت خورد؟

طبق این گزارش، بالغ بر ٨٧٤ هزار فقره چک به ارزشی حدود ١٩ هزارمیلیارد تومان در تیرماه برگشت خورده است که نسبت به ماه قبل از نظر تعداد ۰.۸ درصد کاهش و از نظر مبلـغ ۴.۹ درصد افزایش داشته که بیانگر این است که از کل تعداد و مبلغ چک‌های مبادله شده در ماه مذکور به ترتیب ۹.۶ درصد و ۹.۵ درصـد برگشت داده شده است.
همچنین درصد تعداد و مبلغ چک‌های برگشت داده شده در خردادماه امسال به ترتیب معادل ۱۱.۲ درصد و ١٢ درصد و در تیرماه نیز به ترتیب برابر ۹.۳ درصد و ۱۱.۱ درصد بوده است.
در ماه مورد گزارش در استان تهران بیش از ٢٥٤ هزار فقره چک به ارزشی بالغ بر ۸۰۰۰ میلیارد تومان برگشت داده شد که از نظر تعداد ۸.۷ درصد و از نظر ارزش ۷.۸ درصد از کل چک‌های مبادله‌ای برگشت داده شده است.

علاوه براین، در بین سایر استان‌های کشور، بیشترین نسبت تعداد چک‌های برگشتی به کل چک‌های مبادله‌ای در استان، به ترتیب به استان‌های کهگیلویه و بویراحمـد (۱۶.۹ درصد)، کردستان (١٤ درصد) و چهارمحال و بختیاری (۱۳.۷ درصد) اختصاص یافته است و اسـتان‌های گیلان (۶.۸ درصد)، البرز (٨ درصد) و مازندران و یزد (هرکدام ۸.۷ درصد) پایین‌ترین نسبت تعـداد چک‌های برگشتی به کل تعداد چک‌های مبادله شده در استان را به خود اختصاص داده‌اند.

همچنین در بین سایر استان‌های کشور بیش‌ترین نسبت ارزش چک‌های برگشتی به کل ارزش چک‌های مبادله شده در استان به ترتیب به استان‌های خراسان جنـوبی (۱۸.۲ درصد)، ایلام (۱۷.۸ درصد) و کرمان (۱۷.۳ درصد) اختصاص یافته است و استان‌های گیلان (۶.۷ درصد)، البرز (۷.۷ درصد) و خوزستان (۹.۷ درصد) کمترین نسبت ارزش چک‌های برگشتی به کل ارزش چک‌های مبادله شده در استان را به خود اختصاص داده‌اند.

چک‌های برگشتی به تفکیک علل

گزارش بانک مرکزی بیانگر این است که در کل کشور معادل ٨٤٧ هزار فقره چک به ارزشی حدود ١٨ هزار میلیارد تومان به دلایل کسری یا فقدان موجودی برگشت داده شده که از نظر تعداد ۹۶.۹ درصد و از نظر ارزش ۹۴.۷ درصد از کل چک‌های برگشتی به دلایل کسری یا فقدان موجودی بوده است.
همچنین، در ماه مورد بررسی در استان تهران بالغ بر ٢٤٣ هزار فقره چک به ارزشی حدود ۷۰۰۰ میلیارد تومان به دلایل کسری یا فقدان موجودی برگشت داده شده است که در واقع در استان تهران از نظر تعداد ۹۵.۷ درصد و از نظر مبلغ ۹۴.۴ درصد از کل چک‌های برگشتی به دلایل کسری یا فقدان موجودی بوده است.
منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت گوشت گوسفند، گوساله و مرغ + جدول

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت All-in-One اپل امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت دلار و یورو امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ ترکیب احتمالی النصر مقابل پرسپولیس

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

آغاز واریز حقوق بازنشستگان کشوری به همراه شگفتانه ۳ میلیون تومانی

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

پرهیز از طمع به اموال دیگران، ثروتی حاضر و نقد!

فیلم/سرمای شدید هوا در راه ایران؛ مسئولین هشیار باشند

تعطیلی کامل برنامه هسته‌ای، شرط آمریکا برای مذاکره با ایران!

این داروی گیاهی مانع از ابتلا به آلزایمر می‌شود

بیانیه ارتش لبنان درباره تحصن در جاده فرودگاه بین‌المللی بیروت

ترامپ همچنین مایل به مذاکره با تهران است

مشاور امنیت ملی آمریکا: درمورد ایران، همه گزینه ها روی میز است

زلنسکی: آماده‌ایم که مذاکره کنیم

مذاکرات درباره مرحله دوم توافق با حماس

شیخ نعیم قاسم: جلوگیری از فرود هواپیمای ایران در لبنان، اجرای تصمیم اسرائیل است

توئیت جدید حساب کاربری رهبر انقلاب به زبان عبری

پزشکیان: آیا ما به دنبال جنگ هستیم؟

فیلمی حیرت انگیز از استقرار ماهواره‌های استارلینک در مدار زمین

فیلم/۱۱ میلیون مسکن ساختیم ولی فقط ۲ میلیون نفر به مالکان مسکن اضافه شد!

فیلم/هدیه ۱۰ هزار دلاری شیخ کویتی به بازیکن زن ایرانی!

تصاویر کانکس پلیس نصب شده در نزدیکی درب کوی دانشگاه تهران

آلینا کابایوا معشوقه پوتین کیست؟

ازدحام مردم مقابل محل اقامت النصر در تهران

اطراف دانشگاه شریف هم امنیت لازم را ندارد

رئیس اتحادیه کانون‌های وکلا، وکالت اولیای دم مرحوم خالقی را عهده‌دار شد

دومینوی گرانی به بازار لوازم خانگی رسید

عذرخواهی و پیگیری‌های ویژه اعضای دولت برای دلجویی از خانواده خالقی

پدر امیرمحمد خالقی: راضی نیستیم خون فرزندمان پایمال شود

تحویل محموله بمب‌های سنگین آمریکا به تل‌آویو

معاون وزیر راه: تهدید اسرائیل به زدن هواپیمای ایرانی در صورت پرواز به سمت بیروت؟

پیش بینی قیمت دلار فردا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳/ احتمال کاهش قیمت دلار با تداوم پیش‌فروش سکه

پیش بینی بورس فردا دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۳

مشکلات حقوقی مادر علی انصاریان همچنان پابرجاست

سرانجامی شوم با بازی جرات و حقیقت

تهدید زن جوان توسط سارق موبایلش

پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳/ قیمت طلا با پیش‌فروش سکه ریزشی می‌شود؟

فیلم/ شفق قطبی از ایستگاه فضایی بین‌المللی

کشف جسد سوخته زن جوان در بیابان‌های گرمدره

همه چیز در مورد سریال آبان + اسامی بازیگران

هشدار جدی به تهرانی‌ها؛ باد شدید در راه است

یک علامت شایع کمبود یُد

اختلال خواب چیست و چگونه درمان می شود؟

گیخاتو خان کیست؟| مبتکر اولین اسکناس

فیلم/ ارتباط نادر عضوی از قبیله بدوی با مردم

علائم اولیه سرطان زبان چیست؟

عکس/ چهره خاص و دیدنی دلکش دهه ۵۰ با تاج کاغذی

کمبود کدام ویتامین باعث سفیدی مو می‌شود؟

وعده سیب‌زمینی ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومانی وزارت جهاد؛ روند صعودی قیمت سیب‌زمینی ادامه دارد

درآمد‌های لرزان بودجه، خرج مُسکن یارانه‌ها / رنگین کردن سفره فقر محرومان با کالابرگ الکترونیکی

مذاکرات استقلال با ماتزاری ادامه دارد

عکس/ استایل شیک بهنوش طباطبایی با دستبند و انگشتر لاکچری

عکس/ آخرین تمرین تیم استقلال قبل از بازی با الریان

عکس/ گریم متفاوت بهزاد فراهانی و وثوقی ۵۱ سال پیش در یک فیلم سینمایی

گزارش ترک فعل بانک مرکزی روی میز دادسرای دیوان محاسبات

ماجرای هولناک کشف جسد سوخته زن جوان در بیابان‌های گرمدره