تاریخ انتشار: ۱۲:۱۷ - ۱۲ مهر ۱۳۹۹

ارزش سهام عدالت از بین رفته است؟

ارزش سهام عدالت به سراشیبی افتاده است. ارزش سهام عدالت ۵۳۲ هزار تومانی که در تیر امسال تا حدود ۲۰ میلیون تومان رسید، در پایان هفته گذشته به کمترین رقم دو ماه اخیر سقوط کرد و فقط ۱۴ میلیون و ۶۲۵ هزار تومان ارزش‌گذاری شد.

ارزش سهام عدالت

اقتصاد۲۴ - این اتفاق در شرایطی رخ می‌دهد که نه فقط شخص اول دولت یعنی حسن روحانی بار‌ها به مردم توصیه کرد که سهام عدالت خود را نفروشند که اسحاق جهانگیری، معاون اول او و فرهاد دژپسند، وزیر اقتصاد هم به مردم توصیه اکید داشتند که قید فروختن سهام عدالت خود را بزنند.

این اطمینان‌بخشی به مردم تا جایی پیش رفت که وزیر اقتصاد برای بانک‌ها خط و نشان کشید که مبادا سهام عدالت مردم را ارزان بخرند و به عبارتی آن را مفت از چنگ‌شان دربیاورند!

حالا آن‌هایی که به توصیه مدیران تراز اول دولت توجه کرده و سهام عدالت‌شان را نفروخته‌اند، حداقل حدود ۶ میلیون تومان متضرر شده‌اند.

سهام عدالت دیگر ۲۰ میلیون تومانی نمی‌شود

اما کارشناسان بازار سرمایه درباره نگه داشتن سهام عدالت چه نظری دارند؟ محمد خبری‌زاد، کارشناس بورس در پاسخ به این پرسش می‌گوید که ۹۰ درصد سبد سهام عدالت مربوط به سهام شرکت‌های شاخص‌ساز و اصلی است؛ بنابراین ارزش سهام عدالت کاملا به وضعیت کلی بورس ربط دارد و اگر در هفته‌های آینده بازار سرمایه به همین منوال پیش برود، مردم امیدی نداشته باشند که در کوتاه‌مدت و حتی میان‌مدت ارزش سهام عدالت به همان ۲۰ میلیون تومان سابق برگردد.


بیشتر بخوانید: سهام عدالت قفل شده چقدر می‌ارزد؟


او تاکید دارد که در حال حاضر بازار سرمایه ترسو شده است و چشم به انتخابات امریکا و توافق احتمالی دارد و قیمت دلار را به دقت رصد می‌کند؛ بنابراین معاملات فعلی بورس پایین‌تر از ارزش واقعی در در جریان است و فعلا نمی‌توان امیدی داشت که قیمت سهام عدالت بالاتر از رقم فعلی شود.
با این وجود اگر دارندگان سهام تصور می‌کنند که توافقی در کار نیست و قیمت دلار از حدود ۳۰ هزار تومان فعلی بالاتر می‌رود، سهام عدالت‌شان را نفروشند.

ارزشمندی سبد سهام عدالت از بین رفته است؟

مجید محمدعلیزاده آرانی، دیگر کارشناس بازار سرمایه هم نظری مشابه دارد و به تجارت‌نیوز توضیح می‌دهد که بسیار دشوار می‌توان گفت که تا یکی- دو ماه آینده قیمت سهام عدالت صعودی باشد و بورس فعلا دیگر آن رشد شارپی و سریع را نخواهد داشت.

چرا که در وضعیت فعلی، بازار به شدت محتاط است و منتظر خبری ناگهانی است تا به سرعت عقب‌نشینی کند و ریزشی شود.

گرچه کارشناسانی که در این‌باره با تجارت‌نیوز مصاحبه کرده‌اند، اعتقاد دارند ارزش سهام عدالت ممکن است در بلندمدت دوباره صعودی شود، اما عده‌ای از کارشناسان و اقتصاددانان اعتقاد دارند که سهم‌های بنیادی و شاخص‌ساز که در سبد سهام عدالت قرار دارند، بیشتر از میانگین شاخص رشد کرده‌اند و دیگر ارزشمندی خود را از دست داده‌اند.

اگر بخواهیم نظر این دسته از کارشناسان را در نظر بگیریم باید گفت که دیگر نمی‌شود بیشتر از این روی رشد ارزش سهام عدالت حساب باز کرد.

آرانی در واکنش به این دسته از کارشناسان توضیح می‌دهد که ارزش جاری سهام عدالت باید در کنار ارزش جایگزینی و ارزش ذاتی در نظر گرفته شود و این دسته از کارشناسان زمانی این موضوع را طرح کردند که دلار بازه قیمتی ۲۰ تا ۲۳ هزار تومان بود و در حال حاضر بهای دلار به حدود ۳۰ هزار تومان رسیده است.

به گفته این کارشناس اگر ما بخواهیم نرخ فعلی دلار را درنظر بگیریم، باید گفت که بسیاری از این سهم‌ها همچنان ارزنده هستند و هنوز خود را با دلار ۳۰ هزار تومانی همپوشانی نکرده‌اند؛ بنابراین در میان‌مدت و بلندمدت ارزش فعلی سبد سهام عدالت رشد می‌کند، اما اگر قیمت دلار عقب‌نشینی کند و ریزشی شود، دیگر نمی‌توان به صعود سریع ارزش سهام عدالت امیدوار بود.

منبع: تجارت نیوز
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

فیلم/ شهریارخوانی مسعود پزشکیان در دیدار با ایرانیان مقیم عمان

دو شوک سنگین به بازار خودرو؛ بحران در راه است؟

کنسرت علیرضا قربانی در فضای باز ورزشگاه آزادی

مهناز افشار عزادار شد+ عکس

رقص آرام قیمت دلار

لیست جدید تیم ملی فوتبال مشخص شد

کودتای مهدی ترابی علیه امیر قلعه‌نویی

بابک زنجانی ایرلاین دارد؟

عکس/ مفقود شدن سه شهروند هندی در ایران

هافبک پرسپولیس ساز جدایی زد

عکس/ استوری معنادار کاپیتان استقلال به هواداران

فیلم/ رهبر انقلاب: به حرف مردم گوش کنید

فیلم/ رهبر انقلاب: کشور سرشار از فرصت است

تاکید رهبری بر مبارزه با فساد در دیدار با استانداران کشور

همگرایی دولت، سرمایه‌گذاران و کسب‌وکار‌ها برای آینده اقتصاد دیجیتال ایران

فیلم/ جهنم ساختگی در فومن بازگشایی شد

توقف صدور ویزا عربستان برای ایرانیان نتیجه اظهارات جنجالی قاسمیان

طرح انتقال سهمیه سوخت به کارت بانکی آغاز شد؟

مناطق آزاد سایبری در معنای اینترنت طبقاتی / موضع دولت در قبال تبعیض اینترنتی چیست؟

عکس/ چهره خاص آیشواریا رای در کنار نخست وزیر هند ۲۵ سال پیش

عکس/ تغییر چهره خرم سلطانِ سریال حریم سلطان در ۳۴ سالگی

عکس/ دیدار وزیر کشور و استانداران با رهبر انقلاب

فیلم/ انتقال آب ۴۰۰ میلیون دلاری برای کشاورزی اصفهان با ارزش ۱۵۰ میلیون دلار

گزارش بورس امروز چهارشنبه ۷ خرداد ۱۴۰۴

فیلم/ اسراییلی‌ها کیسه‌های آرد ارسالی ترکیه را به زباله ریختند

فیلم/ واکنش معاون پزشکیان درباره اصلاح مهریه زنان

اینفوگرافی/ بررسی علائم سرطان خون در روز جهانی این بیماری

فیلم/ حرف‌های احساسی بهاره رهنما درباره همسر جدید پیمان قاسم خانی

اینفوگرافی/ بهترین اعمال در دهه اول ذیحجه

عکس/ نماینده مجلس در حال تماشای صحبت سعید روستایی درباره حجاب

گرفتن وام ازدواج از دریافت ویزای کانادا سخت‌تر است

عکس/ چهره عجیب آدولف هیتلر ۱۲۶ سال پیش در دوران نوجوانی

عکس/ مادر احمدشاه قاجار با فرزندانش ۹۰ سال پیش در دوران تبعید در اودسای روسیه

عکس/ رونمایی از تمبر یادبود همکاری ایران و عمان

فیلم/ پاسخ عجیب سخنگوی دولت درباره معرفی وزیر اقتصاد

عکس/ مجمع عمومی وزرای ادوار جمهوری اسلامی

بن‌بست در ترخیص خودرو‌های وارداتی از بندر رجایی

عکس/ پاسخ قاطع عراقچی به اروپایی ها درباره غنی سازی صفر

قالیبافی‌ها پشت قاسمیان را خالی کردند

عکس/ موارد ممنوعه برای حجاج ایرانی در عربستان

عکس/ عصمت‌الدوله، دختر ناصرالدین شاه ۱۳۰ سال پیش در کنار مادرشوهرش ماه‌نسا خانم

عکس/ نمایندگان زن مجلس شورای ملی ۵۵ سال پیش

عکس/ چهرۀ خندان حاج قاسم، حاج همت و محسن رضایی ۴۲ سال پیش در جبهه

عکس/ پرویز ثابتی رئیس اداره سوم ساواک ۵۴ سال پیش

عکس/ دیدار تاریخی حاج قاسم سلیمانی با فرمانده ارتش در سال ۱۳۹۸

شوخی عجیب وزارت مسکن با مستاجران تهدید یا اطلاع‌رسانی است؟ + عکس

فیلم/ گریه سردار سلیمانی ۲۰ سال پیش و پس از شهادت احمد کاظمی

عکس/ آخرین نماز سردار سلیمانی پشت سر سید حسن نصرالله ۶ سال پیش

عکس/ مازیار لرستانی در دیدار با رهبر انقلاب ۱۶ سال پیش

تثبیت قیمت دلار؛ تعادل یا دخالت در بازار