تاریخ انتشار: ۱۱:۳۹ - ۱۰ آبان ۱۳۹۹

دو مرحله افزایش حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۹۹ چگونه انجام شد؟

اکبر افتخاری، مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری، در یادداشتی دو مرحله افزایش حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۹۹ و اقدامات این صندوق را تشریح کرد.

دو مرحله افزایش حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۹۹ چگونه انجام شد؟

اقتصاد۲۴ - اکبر افتخاری، مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری، در یادداشتی دو مرحله افزایش حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۹۹ و اقدامات این صندوق را تشریح کرد.

افتخاری در این یادداشت نوشته است: همانگونه که می‌دانیم، مجموعه دستگاه‌های اجرایی کشور به دلیل تحریم‌های ظالمانه و کاهش درآمد‌های دولت، با محدودیت‌ها و مشکلات زیادی در تامین منابع مواجه هستند. از طرفی، در حوزه پرداخت‌ها به دلیل افزایش قیمت‌ها و رشد تورم در سال‌های اخیر، اقشار دارای درآمد ثابت که بخش مهمی از آن‌ها را کارمندان دولت و بازنشستگان کشوری تشکیل می‌دهند؛ بحق انتظار ترمیم حقوق و دستمزد‌های خود را دارند تا بتوانند تعادلی نسبی در معادله دشوار هزینه و درآمد خانوار را برقرار سازند.

توجه به این موضوع برای بازنشستگان اهمیت و ضرورت بیشتری دارد. چراکه میزان درآمد و دریافتی بازنشستگان در قیاس با شاغلان هم‌سطح خود پایین‌تر است و با گذشت سال‌ها شکاف درآمدی قابل‌توجهی را میان شاغلان و بازنشستگان شکل داده است. خوشبختانه، دولت امسال به این موضوع توجه ویژه‌ای نشان داد و بستر‌های لازم برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان کشوری با شاغلان و پاسخگویی به مطالبه ۱۴ ساله آن‌ها فراهم شد.

افزایش حقوق بازنشستگان کشوری در سال جاری در دو مرحله انجام گرفت. در ابتدای، امسال با پیگیری صندوق بازنشستگی کشوری و موافقت و ابلاغ دولت، بودجه همسان‌سازی مرتبط با این صندوق از ۳۲۵۰ میلیارد تومان پارسال به ۶۵۰۰ میلیارد تومان افزایش اختصاص یافت که از فروردین‌ماه پرداخت شد و در نتیجه آن، حداقل دریافتی بازنشستگان کشوری با ۳۰ سال سابقه را به ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان رسید.

اما اقدام مهم‌تر و بزرگ‌تر، در مهرماه محقق شد که با طراحی مدلی، امکان متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری با ۹۰ درصد میانگین دریافتی شاغلان هم‌گروه فراهم شد. پس از آن، احکام جدید افزایش حقوق بیش از یک میلیون و ۴۸۰ هزار بازنشسته تحت پوشش صندوق بازنشستگی کشوری بیستم مهرماه صادر و در سایت این صندوق منتشر شد.

نکته مهمی که در این مرحله رخ داد، این بود که برای اولین بار در طول اجرای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان، این قانون به جای بودجه‌محوری، مدل‌محور شده که براساس آن حقوق بازنشستگان باید به ۹۰ درصد میانگین حقوق شاغل هم گروه طراز شده و اعتبار لازم برای آن دیده شد. این برای نخستین بار است که سازمان برنامه و بودجه و مسئولان امر به جای وابسته کردن همسان‌سازی به تخصیص اعتبار و بودجه‌محوری، به سمت مدل‌محور شدن همسان‌سازی حرکت کردند.

البته، تامین این اعتبار و بودجه کار دشواری است؛ اما شدنی است. امروز در ادبیات همسان‌سازی آنچه حاکم شده، اجرایی شدن حقوق بازنشستگان تا ۹۰ درصد میانگین حقوق شاغلان هم‌گروه است که و امیدواریم همین روش و ادبیات در سال‌های آینده نیز ادامه یابد و آنچه مبنای تصمیم‌گیری برای افزایش حقوق‌هاست، همین ۹۰ درصد میانگین حقوق شاغل هم‌گروه خواهد بود.

ما معتقدیم در شرایط تورمی و خاص کشور که درگیر یک جنگ نابرابر و تمام عیار اقتصادی و رسانه‌ای هستیم، وضعیت بازنشستگان باید درک شود. شرایط اقتصادی فشار زیادی به این بخش از جامعه وارد می‌کند و قطعا هزینه‌ها در این دوران چندبرابر زمان اشتغال است و بنابراین، باید به گونه‌ای عمل کنیم که رضایت بازنشستگان تامین شود.

هدف اصلی از مجموعه این اقدامات کاهش فاصله‌هاست و به همین دلیل، علاوه بر حقوق، طرح‌های دیگری برای کمک به معیشت و زندگی بازنشستگان اجرا کرده‌ایم؛ بطوری که در سال جاری، هر ماه یک بسته تسهیلات و خدمات رفاهی و معیشتی برای بازنشستگان کشوری تعریف کرده‌ایم و با حمایت تامین‌کنندگان مالی و تولیدکنندگان بخش‌های مختلف آن‌ها را به اجرا درآورده‌ایم.

در همین چارچوب، فعالیت‌های صندوق بازنشستگی با هدف محوری و راهبردی ارتقای کیفیت زندگی بازنشستگان تعریف شده که بر دو حوزه اصلی متمرکز بوده است: نخست، ارتقای قدرت خرید و بهبود وضعیت معیشت بازنشستگان و دوم، حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی است که آن هم در نهایت، به ارتقای کیفیت زندگی بازنشستگان کمک خواهد کرد.

از جمله این اقدامات، تقوبت بیمه درمان تکمیلی بود که طی آن، سرانه بازنشستگان از ۶۰ هزار تومان در ماه به ۱۴۰ هزار تومان در ماه افزایش پیدا کرد. این افزایش سرانه، باعث می‌شود تا ما خدمات بهتری هم انجام دهیم و با آنکه سهم بازنشستگان محترم همان ۳۰ هزار تومان باقی ماند، ولی با افزایش سرانه از سوی دولت و خود صندوق باعث شد تا بتوانیم پوشش‌های بیمه درمانی تکمیلی را به دو برابر و بعضا بیشتر افزایش دهیم و برخی پوشش‌ها و خدمات جدید را هم به قرارداد اضافه کنیم. این امر، از ابتدای خردادماه عملیاتی شد و در حال حاضر، بازنشستگان در این قالب خدمات لازم را دریافت می‌کنند.

همچنین، در حوزه حق اولاد و عائله‌مندی، افزایش ۵۰ درصدی برای بازنشستگان همانند شاغلان در تیرماه محقق و پرداخت شد. بنابراین، تمامی مطالبات بازنشستگان محترم در حوزه پرداخت‌های مستقیم پیگیری شد و در حال انجام است.
 
منبع: هفته نامه صدا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت گوشت گوسفند، گوساله و مرغ + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت سکه و طلا امروز شنبه ۱۱ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز شنبه ۱۱ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

جزییات تعطیلی مدارس و ادارات استان‌های کشور یکشنبه ۱۲ اسفند

قیمت خودرو‌های سایپا امروز شنبه ۱۱ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ حال و هوای ۵۲ سال پیش جاده قدیم تهران - کرج

عکس/ احتمال حضور رونالدو در تهران قوت گرفت

عکس/ حرکت عاشقانه سحر ولدبیگی وهمسرش در جشن سالگرد ازدواجشان

عکس/ بلایی که صداوسیما بر سر نمایش خانگی می‌آورد

عکس/ ژست صمیمی شهناز تهرانی در کنار عباس قادری با تیپ پلنگی

زیبایی خیره کننده جنگل‌های مازندران در یک روز برفی

عکس/ واکنش علی مطهری به درگیری لفظی ترامپ و زلنسکی

عکس/ تیپ اجق وجق جواد عزتی و همسرش با کلیپس دهه ۸۰ و عینک آفتابی

عکس/ مراسم عروسی گریس کلی و شاهزاده موناکو ۶۹ سال پیش با لباس نظامی

عکس/ غایبان سرشناس النصر مقابل استقلال

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

چرا پوشیدن جوراب به شما کمک می‌کند زودتر به خواب بروید؟

پیاده روی در پارک یا روی تردمیل، کدام بهتر است؟

کنایه عطاالله مهاجرانی به روحانیون

عکس/ پیام تبریک علی علیپور برای سرمربی پیشین پرسپولیس

تعطیلی مدارس ابتدایی اردبیل به دلیل بارش برف

سود سهام عدالت به‌زودی پرداخت می‌شود

دختر سیدحسن نصرالله هم از دست جلیلی ناراحت است

واریز عیدی بازنشستگان تأمین اجتماعی آغاز شد

فیلم/ مدیرعامل استقلال: تیم حفاظتی رونالدو گفته که به ایران نیاید

جیش الظلم مسئولیت شهادت دو نیروی بسیجی در سراوان را بر عهده گرفت

کشته شدن یکی از فرماندهان برجسته القاعده در سوریه

واکنش دبیر کل ناتو به مشاجره ترامپ و زلنسکی

شهادت دو مامور پلیس راهور در شهر ریگان + عکس

عکس/ چهره خندان همایون شجریان و علیرضا قربانی کنار هم

قیمت مصوب آش و حلیم در ماه رمضان اعلام شد

مدارس ابتدایی گیلان تعطیل شد

فیلم/ همه جملات عجیب و غریب جواد خیابانی در دربی

عکس/ طارمی نیمکت نشین بزرگ‌ترین بازی هفته سری آ

فیلم/ جناب خان محسن کیایی رو نابود کرد

پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت برادر حضرت آیت‌الله نوری همدانی

تمام مقاطع تحصیلی فیروزکوه فردا غیرحضوری شد

احتمال جیره‌بندی آب در تهران قوت گرفت

کنایه سنگین هاشمی‌نسب به داوری دربی

واکنش آذر منصوری به اظهارات امام جمعه قرچک

پزشکیان: با تغییر همتی هیچ مشکلی حل نمی‌شود

تعداد امضاکنندگان طرح استیضاح همتی اضافه شد

قیمت کیوی در آستانه ۲۰۰ هزار تومان

واکنش دنیامالی به غیبت در انتخابات فدراسیون فوتبال

فیلم/شباهت برنامه تازه گلزار و یکی از سکانس‌های بازیگری‌اش

دیدار تخت‌روانچی با قرقاش در ابوظبی + عکس

قانون جدید فوتبال: وقت‌تلف‌کردن دروازه‌بان = کرنر برای حریف

سککوک برنده جایزه عصر تراکنش در شاخه تامین مالی زنجیره تامین

فیلم/ تصاویر جالب از تجهیز پلیس راهور به پهپاد

پرسپولیس شاکی شد

عکس/ ایلان ماسک برای چهاردهمین بار پدر شد

اینفانتینو: ترامپ از من نخواست روسیه را به جام جهانی برگردانم

فیلم‌ها تا ساعت ۲ بامداد اکران می‌شود

فیلم/ طیب‌‌نیا از دولت رفته است؛ دولت فرمانده اقتصادی ندارد

این متهم معاملات خودرو به اعدام محکوم شد

پیش‌بینی بورس فردا یک‌شنبه ۱۲ اسفند ۱۴۰۳

خبر مهم وزیر صمت درباره روند توزیع کالابرگ

تاثیر دورهمی‌های خانوادگی بر آرامش روانی

عکس/ تحقیر و تمسخر زلنسکی در شبکه‌های اجتماعی

فیلم/ ترور دو نیروی بسیجی طرح امنیت در سراوان

قیمت جدید دام زنده امروز ۱۱ اسفند ۱۴۰۳ اعلام شد

منیزیم در کدام مواد غذایی است؟

تشکر زلنسکی از ترامپ و آمریکا

فیلم/ توقیف کشتی اسرائیلی در تنگه هرمز توسط سپاه

فیلم/ کل کل علی فروتن و جناب‌خان سر دو لایه کردن توپ فوتبال

چگونه مادری شاداب‌ باشیم؟