تاریخ انتشار: ۱۵:۳۴ - ۱۸ آبان ۱۳۹۹
تحلیل یک کارشناس بورسی؛

چرا می‌گوییم ورق بورس برمی‌گردد؟

یک کارشناس بورسی با تحلیل وضعیت شرکت‌های بورسی و اوضاع اقتصاد و سیاست معتقد است ورق بورس به‌سمت مثبت شدن برمی‌گردد.

بورس

اقتصاد۲۴ - حمید اخوان‌دوست کارشناس حوزه بورس در یادداشتی نوشت: مطمئناً آینده سیاسی کشور آمریکا به‌سبب خط‌مشی سیاسی و اقتصادی رئیس جمهور آینده آمریکا و گسترش و یا کاهش روابط با دیگر کشور‌ها می‌تواند موجب تأثیرات بسزایی در سایر کشور‌ها شود که کشور ما ایران نیز از این تحولات متأثر است.

بزرگترین و مؤثرترین بازار‌های مالی ایران بازار ارز، طلا، بورس خودرو و مسکن است که هرگونه تغییرات در روند آینده این بازار‌ها مستقیماً بر زندگی افراد تأثیر خواهد داشت. این تأثیرات را می‌توان از افزایش قیمت دلار از ابتدای سال ۱۳۹۶ و از قیمت ۳۷۰۰ تومان برای هر دلار تا هم‌اکنون و در بالاترین قیمت ثبت‌شده دلار یعنی ۳۲۰۰۰ تومان و رشد حدود ۸۵۰ درصدی این ارز مشاهده کرد.

حال با مشخص شدن نتیجه انتخابات آمریکا بهترین بازار برای سرمایه‌گذاری در ۵ سال آینده کدام است؟

این روز‌ها با ریزش‌های سنگین اخیر بورس و نگاه به درصد‌های زیان در پرتفوی‌ها شاید امیدی به بازگشت قیمت‌ها نمی‌بینیم، اما ممکن است این تصور ناشی از عادت ما به ریزش‌ها باشد که پیش‌بینی صحیح روند آینده را برای ما غیرممکن کرده است و فقط به اخبار و تحولات کوتاه‌مدت و تأثیراتشان توجه می‌کنیم، همانند بوکسوری شده‌ایم که در وسط رینگ از هر طرف مشت می‌خورد و بدون هیچ استراتژی فقط به‌دنبال فرار از معرکه است.

اتفاقات اخیر بازار سهام رشد و ریزش چشمگیر چندماه گذشته، آزادسازی سهام عدالت و حمایت‌های دولت از بورس و... یک وجه مثبت نیز داشت و آن آشنایی میلیونی افراد با بورس بود، بازاری که شاید سال‌ها نیاز به آموزش و تبلیغات داشت تا از نظر حجم و ارزش معاملات به اینجا برسد، طی چند ماه راه چندین‌ساله را پیمود و مطمئناً این آشنایی در بلندمدت به این راحتی از بین نخواهد رفت و بورس همیشه در گوشه ذهن تمام افرادی که حتی به‌طور موقت نیز وارد آن شده بوده‌اند خواهد ماند.

سهمی مثل فولاد که از سهام سنگین و بنیادی است و خیلی هم رشد‌های هیجانی نداشته است از ابتدای سال ۹۶ تا قیمت فعلی یعنی ۱۲۰۰ حدود ۲۹ برابر رشد کرده است در حالی که دلار طی همین مقطع نهایتاً ۱۰ برابر رشد داشته است.

ترامپ یا بایدن فقط یک بهانه است، سرمایه‌گذاران باهوش ارزش واقعی یک سهم را به‌خوبی می‌شناسند، اما مسئله واقعی و دلیل ریزش‌های اخیر انتخاب ترامپ یا بایدن نیست، ریزش‌های اخیر ناشی از عدم قیمت‌گذاری صحیح بورس و سهام توسط بسیاری از معامله‌گران و جوسازی‌های دلالان و سودجویان برای خرید در قیمت‌های بسیار مفت است. بسیاری از نماد‌های بورس در زمان حاضر صف‌های فروش دارند، اما حجم معاملات بسیار ناچیز و یا حتی به‌اندازه حجم مبنا نیست و ریزش چندانی ندارند و فقط به‌سبب جو منفی حاکم به‌اجبار در صف‌های فروش هستند.

علت صف‌نشستن‌های اخیر بسیاری از معامله‌گران ترس از ریزش سهام دلاری نظیر گروه‌های پالایشی، پتروشیمی، فولادی، معدنی و ... است در حالی که بورس مدت‌ها قبل قیمت دلار را در خود تعدیل کرده است و اگر زیرکانه نگاه کنیم بورس یا انتخاب شدن بایدن را در نظر گرفته بود یا پیروزی ترامپ، که در هر دو صورت کل بازار و حتی سهام دلاری نیز با افزایش قیمت دلار حتی تا ۳۲ هزار تومان، رشد چندانی نکرد و تعدیل قیمت‌ها با دلار حدود ۱۸ هزار تومان صورت گرفته است، که حجم معاملات حقوقی‌ها به‌خوبی گویای این واقعیت است، همان حقوقی‌هایی که در شاخص ۲ میلیون به‌شدت فروشنده بودند در حالی که حقیقی‌ها انتظار شاخص بالای ۲.۵ میلیون را می‌کشیدند و طی روز‌های اخیر نیز برخی از همین حقوقی‌ها بسیاری از سهام ارزنده را خرید کردند.


بیشتر بخوانید: انتخاب بایدن برای بورس ایران و آمریکا بهتر است!/ کدام صنایع بورسی پیشتاز بازارند؟


بازار ارز بازاری به‌مراتب پرریسک‌تر از سهام است چرا که علاوه بر ریسک ذاتی که دارد، اعمال نفوذ دولت و دستکاری قیمتی در آن به‌مراتب بیشتر از هر بازاری است و رشد قیمت در آن بازار حساسیت‌های خاصی را ایجاد می‌کند که این مسئله ریسک این بازار را دوچندان می‌کند، در حالی که ورود نقدینگی به بورس سازنده است و به شرکت‌ها در جهت رشد و اجرای پروژه‌های معوق که نیازمند تأمین مالی بوده‌اند کمک شایانی می‌کند.

ارزش بازار بورس در زمان حاضر حدود ۴.۷ میلیون میلیارد تومان است که با توجه به افزایش رشد فروش اکثر شرکت‌ها و دو برابر شدن حجم فروش‌ها و گزارشات بسیار خوب، Pe بازار حدود ۷ الی ۸ می‌باشد.

بسیاری از نماد‌های بزرگ نظیر فولاد، فارس، فملی، شتران، شپنا، اخابر و... در قیمت‌های بسیار پایین و شاید نزدیک به قیمت‌هایی که از آنجا استارت رشد را زده‌اند معامله می‌شوند.

در بازار ایران رشد‌های هیجانی در بازار ارز و سایر بازار‌ها چرخه‌ای است بر همین اساس به‌نظر می‌رسد، در بلندمدت ورق به‌سمت بازار بورس بر خواهد گشت.

تأثیر انتخابات آمریکا در این مقطع فقط یک بازی هوشمندانه برای ایجاد یک فرصت خرید خوب در قیمت‌های بسیار پایین و حتی زیر ارزش ذاتی است و در نتیجه سرمایه‌گذاران باهوش در این مقطع زمانی به‌دور از حاشیه‌ها و جوسازی‌ها سهامداری می‌کنند و یک رشد پایدار و بلندمدت را تجربه خواهند کرد.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۲۱ فروردین ۱۴۰۴/ افزایش تقاضا برای خرید طلا در آستانه مذاکره

عکس/ شمخانی آژانس بین المللی انرژی اتمی را تهدید کرد

عکس/ اشرف پهلوی و برادرزاده اش در خودروی لوکس ۷۴ سال پیش

عکس/ واکنش جالب چین به تعرفه‌های ۱۲۵ درصدی ترامپ

اینفوگرافی/ سابقه مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا در ۴ سال اخیر

عکس/ رهبر انقلاب در کنار پیکر شهید صیاد شیرازی ۲۶ سال پیش

عکس/ چرخ و فلک در بغداد ۱۰۰ سال پیش و مقایسه با امروز

عکس/ شهید محمدرضا زاهدی در کنار شهید صیاد شیرازی

عکس/ سفر مسعود پزشکیان به البرز

عکس/ قیمت دلار و سایر ارز‌های معتبر در بازار

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

پیامد‌های دیدار بی‌دستاورد بی‌بی در اتاق بیضی و اهداف اسرائیل در مذاکرات/ آیا ترامپ، اسرائیل را مقابل ایران تنها گذاشت؟

آیا ایران با اسنپ بک مواجه خواهد شد؟/ مکانیسم ماشه علیه ایران فعال می‌شود؟

آیا زندگی در سیارات دیگر ممکن است؟

یک روش خوشمزه برای کاهش وزن

این روال صبحگاهی زندگی شما را دگرگون می‌کند

چگونه در بهار فعالیت‌های بدنی خود را شروع کنیم؟

مصرف این غذاها خسته‌تان می‌کند

یک عامل مهم در تقویت حافظه و هوش

آیا ترامپ علیه ایران وارد جنگ خواهد شد؟؛ کارشناسان پاسخ می‌دهند/ به این دلیل شانس بالایی برای مصالحه وجود دارد

ماجرای کشف دو مار پیتون و کبری در یکی از مناطق مسکونی تهران

عکس/ تجمع مخالفان مذاکرات ۱۴۰۴ مقابل وزارت خارجه

۵ راهبرد جلایی پور برای برون رفت از بحران موجود / افق اعتراضی و جنبشی جامعه ایران

آغاز مذاکرات ایران و آمریکا در عمان از ظهر شنبه

شوک شبانه به پرسپولیس؛ گندوز مصدوم شد

فیلم/ سفارت آمریکا در انگلیس به رنگ خون درآمد

عکس/ حسن روحانی بر سر مزار پدر و مادرش

مبلغ بیمه گوشی و لپ تاپ دانشجوها مشخص شد

فیلم/ عالمی: در وضعیت استقلال همه ما مقصریم

یک قلاده توله شیر وحشی در تهران کشف و ضبط شد

عکس/ مبلغ جدید وام ازدواج و فرزندآوری

بوژوویچ: پنالتی فولاد درست نبود

فیلم/ علی‌اکبر صالحی: درگیری ایران با آمریکا یک درگیری ساده نیست

کاترون: فصل برای لیموچی تمام شد

کارشناس داوری: پنالتی فولاد درست بود

ضرر ۴۵ هزار میلیاردی صنایع از قطعی برق

بوژوویچ از استقلال برکنار شد

عکس/ قیمت میوه‌های لاکچری در بازار

فیلم/ شعار هواداران استقلال علیه بازیکنان در پایان مسابقه

جدول لیگ برتر پس از پایان بازی استقلال و فولاد

رسانه اسراییلی: ترامپ به نتانیاهو ۳ هفته مهلت داد

فیلم/ خلاصه بازی استقلال ۰ - ۱ فولاد

فیلم/ واکنش جانشین فرمانده کل سپاه به تهدیدهای دشمنان

زمان برگزاری حراج شمش طلا اعلام شد

شکست استقلال مقابل فولاد در آزادی

فیلم/ تصاویری از تبادل زندانیان روسی با آمریکا در فرودگاه ابوظبی با وساطت امارات

ترامپ محدودیت فشار آب سردوش را لغو کرد

واکنش رضا رشیدپور به فیلم پوشش نامتعارف دختر جوان

ممنوعیت فروش و برداشت گیاهان دارویی در این شهر

وضعیت بحرانی صندوق‌های بازنشستگی کشور

نوروز تلخ تورلیدرها

فیلم/ نخستین تصاویر از آتش‌سوزی بزرگ قایق تفریحی در حوالی شهر فتحیه ترکیه

فیلم/ ماجرای حضور یک زن نیمه‌برهنه در یکی از بانک‌های اصفهان

آینده مسکن به کجا می‌رود؟

عکس/ تیپ متفاوت قدرت‌السلطنه دختر ناصرالدین‌شاه

فهرست فیلم‌های جشنواره کن ۲۰۲۵ منتشر شد

عکس/ شهرداری تهران قصد ندارد به این بیلبوردها دست بزند

زمان آغاز پروازهای حج تمتع اعلام شد

وزیر دادگستری: لحن تهدید در نامه آمریکا کم شده بود