تاریخ انتشار: ۰۷:۵۹ - ۱۳ آذر ۱۳۹۹
تعداد نظرات: ۱ نظر
پیش‌بینی آزادسازی واردات خودرو در لایحه بودجه

واردات خودرو آزاد می‌شود

درآمد حاصل از مالیات شماره‌گذاری خودرو نیز در لایحه بودجه سال آینده رقم ۶۸۷ میلیارد و ۶۷۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان اعلام و برای ردیف حق بیمه شخص ثالث، سرنشین و مازاد نیز درآمد یک هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان در این لایحه پیش‌بینی شده است.

واردات خودرو

اقتصاد۲۴ - لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ با پیش‌بینی لغو توقف واردات خودرو؛ درآمد مشخصی از این بخش برای دولت در نظر گرفته است. دولت در لوایح دو سال گذشته درآمدی از حوزه واردات خودرو برای خود درنظر نگرفته بود حال در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور برای بند حقوق ورودی خودرو (واردات خودرو) در بخش درآمدها، رقم ۲ هزار و ۴۰ میلیارد تومان پیش‌بینی کرده است.

دولت در لایحه بودجه که هر سال تقدیم مجلس می‌کند، رقمی برای واردات خودرو پیش‌بینی می‌کند، این در حالی است که رقم پیش‌بینی شده در سال‌هایی همراه با مقررات و دستورالعمل‌های مربوط به واردات خودرو محقق نشده و در سال‌هایی نیز این رقم بیش از انتظارات دولت بوده است. با این حال به دنبال اعمال تحریم‌های بین‌المللی و توقف واردات خودرو از سوی دولت به منظور ساماندهی ارز، رقم پیش‌بینی شده در سال ۹۷ برای واردات خودرو نه‌تن‌ها محقق نشد بلکه به کمترین میزان خود طی سال‌های گذشته رسید. با این شرایط در بودجه سال ۹۹ و ۹۸ کشور حقوق ورودی خودرو، «صفر تومان» در نظر گرفته شد.
بیشتر بخوانید:سرازیری قیمت در جاده ارز
آنچه مشخص است با حذف درآمد واردات خودرو در بودجه ۹۹و۹۸ تداوم توقف واردات خودرو که از سال ۹۷ آغاز شده بود، آشکار شد، این در شرایطی است که با تخصیص رقم ۲ هزار و ۴۰ میلیارد تومانی در بخش درآمد دولت برای حقوق ورودی خودرو در سال ۱۴۰۰ پیش‌بینی می‌شود گشایشی در واردات خودرو اتفاق افتد.

اما پیش‌بینی درآمد خودرویی دولت به دلیل افت و خیز واردات هر ساله با نوساناتی همراه بوده است.

از سال ۹۲ آغاز می‌کنیم، سالی که دولت درآمد ۲۲ هزار میلیارد تومانی را از مالیات بر واردات خودرو در لایحه بودجه برای خود پیش‌بینی کرده بود و توانست ۶۹ درصد از برنامه خود را محقق کند. درآمد دولت از محل مالیات واردات خودرو در سال ۹۲ به میزان ۱۴ هزار و ۸۴۲ میلیارد تومان بود. چون دولت در این سال موفق به تحقق درآمد‌های خود نشد در سال ۹۳ درآمد مالیاتی از واردات خودرو در بودجه ۱۱ هزار و ۶۴۶ میلیارد تومان در نظر گرفته شد.

در این سال، اما به‌واسطه افزایش واردات خودرو دولت توانست ۲۶ هزار و ۱۳۴ میلیارد تومان درآمد از این محل کسب کند و در واقع افزایش ۲۲۴ درصدی درآمد نسبت به پیش‌بینی‌ها در لایحه بودجه داشته باشد. اما در لایحه بودجه سال ۹۴ مصوب شده بود که دولت درآمد مالیاتی ۱۳ هزار و ۶۸۰ تومان از محل واردات خودرو داشته باشد، اما دولت بار دیگر بیش از تحقق از محل واردات خودرو درآمد کسب کرد. در سال ۹۴ درآمد دولت از محل مالیات واردات خودرو ۱۶هزار و ۵۶۳ میلیارد تومان بود.

درآمد مالیاتی محقق‌شده دولت در این سال ۲/ ۱ برابر رقم مصوب در بودجه بوده است. آن‌گونه که به‌نظر می‌رسد افزایش درآمد‌های مالیاتی از محل واردات خودرو برای دولت جذاب شد؛ چراکه در سال ۹۵ افزایش ۱۰۷ درصدی در درآمد‌های مالیاتی در نظر گرفت. همچنین در لایحه بودجه سال ۹۵ درآمد مالیاتی دولت ۳۴ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شد.

دولت در نهایت با کسب ۲۶ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان، توانست نزدیک به ۷۶ درصد از درآمد‌های خود را از این محل محقق کند. اما درآمد مالیاتی واردات خودرو در سال ۹۶ به ۲۶ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان رسید. در بودجه سال ۹۷ نیز دولت درآمد ۲ هزار و ۲۲۰ میلیارد تومانی از بابت مالیات واردات خودرو را با میانگین ۴۵‌درصدی تعرفه پیش‌بینی کرده بود. مقایسه این عدد با رقم مصوب‌شده سال ۹۶ افت ۶/ ۳۱ درصدی را نشان می‌دهد.

در سال‌های ۹۸ و ۹۹ نیز دولت منابع درآمد برای خود در نظر نگرفته بود. اما از دیگر موارد خودرویی لایحه بودجه سال آینده می‌توان به این موارد اشاره کرد. درآمد مالیات بر انواع خودرو‌های سواری و وانت دوکابین دارای شماره انتظامی شخصی گران‌قیمت نیز ۹۰۹ میلیارد و ۹۰ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان در نظر گرفته شده و درآمد مالیات بر نقل و انتقالات اتومبیل در سال ۱۴۰۰مبلغ ۲ هزار و ۴۳۳ میلیارد و ۲۶۸ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان پیش‌بینی شده است.

درآمد حاصل از مالیات شماره‌گذاری خودرو نیز در لایحه بودجه سال آینده رقم ۶۸۷ میلیارد و ۶۷۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان اعلام و برای ردیف حق بیمه شخص ثالث، سرنشین و مازاد نیز درآمد یک هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان در این لایحه پیش‌بینی شده است.

منبع: دنیای اقتصاد
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
صادق
0
1
جمعه ۱۴ آذر ۱۳۹۹
پراید ۶۰ میلیون بیشتر نمی ارزه
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع دوربین‌های عکاسی + جدول

عکس/ چهره متفاوت رهبری ۶۲ سال پیش در سفر به استان گیلان به همراه یک دوست لبنانی

عکس یادگاری عراقچی و وزرای خارجه شرکت‌کننده در اجلاس شانگهای

عکس/ استایل رسمی محمدرضا پهلوی و ثریا ۷۴ سال پیش در یک مراسم

فلسطینی‌های گرسنه و ناامید در غزه

عکس/ تغییر چهره ابن مرجانه سریال مختار پس از ۱۹ سال با مدل موی جدید

عکس دیده نشده از زهرا پزشکیان در کنار زینب سلیمانی در یک مراسم

عکس/ ژست و استایل جذاب بیتا سحرخیز در کافه‌ای دنج و لاکچری

عکس/ مراسم عروسی فروغ فرخزاد و پرویز شاپور ۷۳ سال پیش با تیپ اروپایی

عکس/ سردار باقری در کنار امیر ایرانی و امیر موسوی در بازدید از نیروی دریایی ارتش

اینفوگرافی/ داده‌ها و آمارهایی از یهودیان ایران

عکس/ چهره متفاوت بنی صدر ۸۴ سال پیش در کنار برادران و خواهرش

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

کنایه سخنگوی دولت اصلاحات به اظهارات قالیباف

پاکستان: حمله آمریکا به ایران غیرقابل قبول است

عکس/ قاب دیده نشده از همسر و فرزند سردار باقری

آیا دالان اقتصادی هند- خاورمیانه- اروپا می‌تواند جایگزین کانال سوئز شود؟/ اعراب منطقه برای کریدور جدید آماده می‌شوند

انتقاد زیدآبادی از اظهارات شمس‌الواعظین درباره جنگ ۱۲ روزه

پیش بینی مطهری از حمله بعدی اسرائیل به ایران

پمپئو: پوتین تهدید ترامپ را جدی بگیرد

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

راهنمای خرید منطقی در زمان جنگ

نه کاهش دلار بر بازار خودرو اثر گذاشت، نه جنگ/ رکود همچنان پابرجاست

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۲۵ تیر ۱۴۰۴/ طلا بخریم یا ارزان می‌شود؟

پیش بینی قیمت دلار امروز ۲۵ تیر ۱۴۰۴/ قیمت دلار تا مردادماه کاهشی است؟

فیلم/ پیش بینی کاظمی قمی درباره احتمال حمله مجدد به ایران

بی‌خبری وزیر جهاد کشاورزی از قیمت برنج در بازار

اینفوگرافی/ کدام کشور‌ها دی‌اکسید کربن بیشتری تولید می‌کنند؟

فیلم/ درخواست سام درخشانی از چاووشی برای پرداخت بدهی‌اش

عکس احساسی بازیگر خط قرمز و مادرش

عکس/ پیراهن سردار حاجی‌زاده در لحظه شهادت

فیلم/ برخورد ایرانی‌ها با مهاجران افغان در مرز‌ها از شایعه تا واقعیت

اینفوگرافی/ بهترین جنگنده‌های جهان در سال ۲۰۲۵

حکم نهایی ترامپ درباره حمله به مسکو اعلام شد

پشت پرده همکاری عمیق باکو با اسرائیل علیه ایران

فیلم/ عربی حرف زدن جالب المیرا شریفی مقدم در تلویزیون

عکس/ استوری احساسی علی اوجی برای تولد بازیگر پایتخت

عکس/ ژست احساسی بازیگر نون خ و دخترش در استانبول

عکس/ قاب تازه خانواده منوچهر هادی پربازدید شد

عکس/ استایل فوق العاده ضیا پسر شیث در سریال طوبی در ۳۶ سالگی

پیغام تازه اتحادیه اروپا به ایران درباره مذاکره

عکس/ صدام حسین در حال روشن کردن سیگار برگ ۴۴ سال پیش در سالن اجلاس سران عرب

فیلم/ اظهار نظر مطهری درباره حمله دوباره اسراییل به ایران

عکس/ کاپیتان جدید استقلال در ترکیه مشخص شد!

عکس/ حمایت تمام قد طارمی از علیرضا فغانی

عکس/ محتوای یک بنر در بازار تهران جلب توجه کرد

عکس/ ساختمان اساتید یک ماه پس از اولین حملات

عکس/ یادداشت احساسی مجید بنی فاطمه برای محمود کریمی

فیلم/ ضرب المثلی که وزیر نیرو برای کم آبی خواند

فیلم/ دیدار دختر پزشکیان با خانواده شهید حاجی زاده

عکس/ واکنش برادر داماد رئیسی به تهدید‌ها درباره اجرای مکانیسم ماشه

بازگشایی محور کرج ـ چالوس و آزادراه تهران ـ شمال

فیلم/ فروش خانه‌های متری یک میلیارد در تهران