تاریخ انتشار: ۱۰:۲۳ - ۱۵ آذر ۱۳۹۹

پرداخت وام قرض الحسنه به بدهکاران مهریه

معاون امور زنان و خانواده رییس جمهور درباره توجه به مسائل زنان و خانواده در لایحه بودجه ۱۴۰۰ گفت: مطابق با تبصره ۱۶ بند "۱" لایحه بودجه ۱۴۰۰، «اولویت وام‌های اشتغال سازمان بهزیستی با زنان سرپرست خانوار است». همچنین در همین تبصره بند "ج" آن قید شده است که «وام قرض الحسنه دیه زندانیان نیازمند، برای زنان زندانی و زندانیان بدهکار مهریه، اولویت دارد».

پرداخت وام قرض الحسنه به بدهکاران مهریه

اقتصاد۲۴ - معصومه ابتکار درباره توجه لایحه بودجه ۱۴۰۰ به مباحث فرزندآوری، گفت: در تبصره ۱۶ بند "ه" این لایحه در جهت «حمایت از فرزند آوری؛ بانک مرکزی مکلف شده است تا ۷۰ میلیون تومان وام ودیعه مسکن با بازپرداخت ۲۰ ساله برای خانوار‌های فاقد مسکن که صاحب فرزند سوم در سال‌های ۹۹ و یا ۱۴۰۰ شده و یا می‌شوند، قرار دهد». این طرح به پیشنهاد معاونت امور زنان و خانواده رئیس جمهوری و با تغییراتی تصویب و در لایحه بودجه ۱۴۰۰ قرار گرفت تا بتواند گامی در جهت حمایت از فرزندآوری بردارد.

وی ادامه داد: در لایحه بودجه ۱۴۰۰ به اولویت‌های مهمی نظیر مشکلات اقتصادی مردم، مباحث اشتغال، اقشار آسیب پذیر، رشد اقتصادی در زمینه‌های مختلف و از همه مهم‌تر موضوع کرونا توجه ویژه‌ای شده است. در کنار این مباحث این لایحه به چندین موضوع در ارتباط با زنان نیز توجه ویژه‌ای نشان داده است.

توجه به شاغلان صنایع دستی و قالیبافان در بودجه ۱۴۰۰

به گفته ابتکار، در تبصره ۱۴ این لایحه به «تامین بودجه حق بیمه سهم اقشار خاص از جمله قالی‌بافان، شاغلان صنایع دستی و زنان سرپرست خانوار و زنان بدسرپرست» اشاره شده است. همچنین از این جهت که بیش از ۷۰ درصد از قالیبافان و ۸۵ درصد از صنعتگران صنایع دستی را زنان تشکیل می‌دهند، می‌توان گفت توجه خوبی به این قشر از زنان در لایحه بودجه ۱۴۰۰ انجام شده است.

نگاه بودجه‌ای به «توانمند سازی صندوق‌های خرد زنان روستایی» برای اولین بار

همچنین در تبصره ۱۶ به «توانمند سازی صندوق‌های خرد زنان روستایی» توجه ویژه‌ای شده است. همچنین برای نخستین بار است که در لایحه بودجه به این موضوع توجه شده که نشان‌دهنده رویکرد خوب دولت دوازدهم است.

بیمه درمانی رایگان ۳۰ میلیون تن در لایحه بودجه سال آینده دولت

به گفته وی در تبصره ۱۷ بند الف لایحه نیز موضوع «بیمه درمانی رایگان برای ۳۰ میلیون نفر» که حداقل نیمی از آنان زنان هستند پیش بینی شده است و اینگونه به مباحث بهداشت و سلامت باروری زنان نیز توجه می‌شود. همچنین در تبصره ۱۱ بند الف ۱، «تامین کسری اعتبارات دیه محکومان معسر جرایم غیر عمد ناشی از تصادفات با اولویت زنان معسر» نیز پیش بینی شده و رویکرد و توجه خوبی به زنان به ویژه زنان آسیب پذیر شده است.

پرداخت وام ازدواج ۵۰ میلیونی در سال ۱۴۰۰

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری افزود: در تبصره ۱۶ بند الف این لایحه، بانک مرکزی در جهت حمایت از جوانان موکلف شده است تا به مزدوجین پس از ۹۷.۱.۱ مبلغ ۵۰ میلیون تومان وام پرداخت کند.

رضایت ابتکار از لایحه بودجه: انتظاراتمان برآورده شده

ابتکار با بیان اینکه ردیف بودجه ۱۴۰۰ معاونت امور زنان همانند سایر دستگاه‌ها حدود ۳۰ درصد افزایش داشته است، گفت: می‌توان گفت در لایحه بودجه ۱۴۰۰ انتظارات معاونت برآورده شده است. ردیف بودجه اصلی معاونت در سال گذشته ۲۵ میلیارد تومان بوده و امسال به بیش از ۳۲ میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است. ردیف بودجه استان‌ها نیز در جهت نظارت بر اجرای اسناد پایش و مسائل تحکیم خانواده از حدود ۳ میلیارد تومان به ۸ و نیم میلیارد تومان افزایش داشته است.

معاون امور زنان و خانواده رییس جمهوری ادامه داد: دستگاه‌های مختلف برنامه‌ها و طرح‌هایی را در حوزه زنان دارند. امسال نخستین سالی است که سند ارتقای وضعیت زنان در شورای تمامی استان‌ها مصوب شده است و استان‌ها می‌توانند در حوزه زنان برنامه‌ای مصوب داشته باشند. تقریبا می‌توان گفت تمامی این اقدامات در لایحه بودجه ۱۴۰۰ پیش بینی شده است و استان‌ها می‌توانند با پیش بینی این اعتبارات بر اساس اولویت‌ها، مسائل و کمبود‌ها و شرایط زندگی در هر استان در اجرای اسناد استانی موفق عمل کنند.

ابلاغ شناسنامه رصد و پایش شاخص‌های عدالت جنسیتی

وی افزود: خوشبختانه در سال جاری شناسنامه شاخص‌های رصد و پایش عدالت جنسیتی ابلاغ شده است. تمام دستگاه‌ها در تمامی استان‌ها این شاخص‌ها و نحوه محاسبه آن‌ها را دارا هستند. همچنین سامانه رصد و پایش برای گرفتن اطلاعات نیز فعال است. از این رو تصور می‌کنم این معاونت در جهت برنامه ریزی متعادل در حوزه زنان اقدامات خوبی انجام داده است.

وی در انتها درباره لایحه بودجه ۱۴۰۰ گفت: از نظر ما در لایحه بودجه ۱۴۰۰ توجه خوبی به مسائل زنان شده چراکه در لایحه اصلی بودجه اغلب پیشنهادات و انتظارات معاونت برآورده شده است.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عربستان ۲۰۲۵؛ از میانجی گری میان ایران و آمریکا تا حل بحران اوکراین/ در عربستان انقلاب نخواهد شد، چون جوانان بن سلمان را دوست دارند/ پادشاهی سعودی مانند کره جنوبی مدرنیزه می‌شود

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ تیپ گنگ مهسا حجازی در حال خرید عید با کلاه گپ چند میلیونی

عکس/ استوری عاشقانه آیسان آقاخانی و رضا گلزار حسابی سروصدا کرد

عکس/ بنر‌های عجیب در سراسر شهر تهران جلب توجه کرد

عکس/ سارا و نیکا در آغوش محسن تنابنده

عکس/ استایل طاووسی شبنم قلی‌خانی با جواهر گران قیمت

عکس/ نمایی از خرم آباد ۹۳ سال پیش با خانه‌های کاهگلی

عکس/ قابی ماندگار و دیدنی از کتایون ریاحی در کنار نوه محمدعلی فردین

عکس/ حال و هوای مردم تهران در اسفند ۲۳ سال پیش

عکس/ تیپ کژوال لیندا کیانی با کیف و گوشواره یاقوتی

حال و هوای مراسم قاشق‌زنی چهارشنبه سوری در قزوین

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

توصیه جدی وزارت بهداشت برای خرید شیرینی و آجیل

اعتراف اسکارلت جوهانسن

شیرینی پزی مخصوص عید ۱۴۰۴

مرگ هولناک دختر مدرسه‌ای در ویلای اجاره‌ای

طرز تهیه فرنی شیره انگور، افطاری گرم و مقوی

جی ۲۰ چگونه عمل می‌کند و چرا اهمیت دارد؟/ اگر G20 متحمل شکست شود چه چیزی از بین خواهد رفت؟

رسوایی با برگه آزمایش

طرز تهیه نان سیب زمینی روسی

ربودن زن جوان با قصد آزار و اذیت

چرا برخی خاطرات را فراموش می‌کنیم؟

زیدآبادی: دکتر پزشکیان! مملکت در حال فنا شدن است، می‌خواهی چه کنی؟

ایران خواستار آتش‌بس دائمی در غزه شد

محمد فاضلی: عدد دبش در تاریخ ریاضیات می‌ماند!

واتساپ با قابلیت‌های تازه به‌روز‌رسانی شد!

سرپیچی ایرلاین‌ها از ممنوعیت توزیع مواد غذایی ناسالم

توضیح سخنگوی وزارت خارجه درباره محتوای نامه ترامپ به ایران

فیلم/حافظ‌خوانی سفیر کره جنوبی در ایران

ساعت کاری کارمندان تغییر کرد

پزشکیان: امروز دیگر کسی حرف خوب بدون عمل را از ما قبول نمی‌کند

پوتین: با پیشنهاد آتش‌بس موافقیم

ماجرای شماره متفاوت آقای گل لیگ یک

CFT و پالرمو در کمیسیون تصویب شد

آمریکا وزیر نفت را تحریم کرد

جزئیات قرعه‌کشی دور حذفی لیگ نخبگان آسیا اعلام شد

الجولانی پیش‌نویس اعلامیه قانون اساسی را امضا کرد

شهرداری تهران: هیچ مجوزی برای تخریب ساختمان سینگر صادر نشده

سهمیه سوخت تغییری نخواهد کرد

عصبانیت شدید نتانیاهو از گزارش سازمان ملل درباره جنایات اسرائیل

اتحادیه اروپا: به برجام متعهد هستیم

درگاه پرداخت ریالی روی وبسایت قمار!

محمدرضا شریفی نیا کیست؟| بازیگر پرحاشیه و تأثیرگذار سینمای ایران

مرگ پرویز در ۷۰ سالگی

مهدی قایدی به شخص مورد علاقه‌اش رسید

صلح اوکراین تازه آغاز ماجراست!

عکس/ ویلا‌های لاکچری ۸۳ سال پیش در بابلسر

اینفوگرافی/ عواملی که سلامت روده‌ها را تهدید می‌کند

فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون

قیمت برنج ایرانی به ۲۰۰ هزار تومان رسید

بهترین افطاری برای ماه رمضان

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس

افزایش ۲۵ درصدی قیمت بلیت قطار در آستانه نوروز

قیمت انواع دستگاه ماینر + جدول

پرسپولیس گرانترین و تراکتور ارزانترین بلیت در ایران

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

فیلم/ عذرخواهی مجری صداوسیما از شهرداری

دلیل افطار کردن با خرما در ماه رمضان چیست؟

چرا بعد از غذا خوردن میل به شیرینی داریم؟

با رقم فساد چای دبش چند هواپیما می‌شد خرید؟

برای پیشگیری از زوال عقل در پیری چه باید کرد؟