تاریخ انتشار: ۱۰:۴۵ - ۲۴ آذر ۱۳۹۹
تعداد نظرات: ۲ نظر

موافقت رهبر انقلاب با تمدید مهلت بررسی FATF در مجمع

موافقت رهبر معظم انقلاب با درخواست دولت برای تمدید مهلت بررسی لوایح «اف‌ای تی اف»؛ این خبر را لعیا جنیدی معاون حقوقی رئیس جمهوری داد. هفته پیش محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام از نامه دولت به رهبر معظم انقلاب در همین باره خبر داده بود. حالا لعیا جنیدی توضیح داده که با موافقت رهبر انقلاب، مهلت بررسی لوایح باقی مانده در مجمع تشخیص مصلحت نظام تمدید شده است.

تمدید مهلت بررسی اف‌ای‌تی‌اف در مجمع

اقتصاد۲۴ - پاسخ‌های مکتوب جنیدی به سؤالات «ایران» را در ادامه می‌خوانید:
٭٭٭
*اخیراً دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام از نامه دولت به رهبر معظم انقلاب درباره لوایح «اف‌ای تی اف» خبر داده است. اگر این خبر را تأیید می‌کنید، بفرمایید چرا این نامه نوشته شده و ناظر بر چه تحوّلات جدیدی بوده است؟
-بله درست است، من هم در پاسخ به سؤالی که یکی از خبرنگاران در پنجم آذرماه در حاشیه جلسه هیأت دولت مبنی بر رها شدن موضوع لوایح چهارگانه مربوط به برنامه اقدام مالی ایران مطرح کرد، تصریح کردم که این یک امر کلی کشور با آثار ملی است و دولت موضوع را رها نکرده و پیگیری می‌کند و توضیح دادم که مقدمات رسیدگی دوباره فراهم شده است.
همان‌طور که اشاره کردم، تمهید لوازم ارتباط مالی و بانکی بین‌المللی یک نیاز بنیادین کشور برای فعالیت‌های تجاری و اقتصادی بخش خصوصی، عمومی و دولتی است. به همین دلیل، دولت که وظیفه اداره کشور، تسهیل تجارت و رشد و توسعه اقتصادی را برعهده دارد، باید پیگیر موضوع باشد و پیگیر هم بوده است.

*مشخصاً در این نامه از رهبر معظم انقلاب چه خواسته‌ای مطرح شده است؟
-در این نامه همراه با ارائه پیشنهاد حقوقی برای پوشش دادن برخی دغدغه‌های اعضای محترم مجمع و تبیین برنامه اقدام فعلی و برخی تحولات از جمله اصلاحیه برخی از توصیه‌های گروه اقدام، درخواست تمدید مدت رسیدگی به لوایح باقیمانده مربوط به معاهدات به عمل آمد که ایشان ضمن موافقت، موضوع را به مجمع محترم ارجاع دادند.

*پیش از این مجمع تشخیص مصلحت نظام سؤالاتی را درباره همین موضوع به دولت ارسال کرده بود. آیا شما در دولت به این سؤالات پاسخ دادید؟ سؤالات ناظر به چه مسائل و نگرانی‌هایی بوده است؟
-بله، پاسخ دستگاه‌های مربوط به سؤالات مجمع محترم در تاریخ ۳۱/۶/۹۸ ارسال شد. با این وصف، دولت آمادگی همکاری لازم را برای پاسخ به هر سؤال دیگری که مجمع داشته باشد یا توضیحات اضافی که لازم بداند دارد.
در مورد مفاد سؤالات، بعضی از سؤالات را اعضای مجمع مطرح کرده‌اند مانند آثار الحاق به این معاهدات بر میزان تأثیرگذاری تحریم‌های امریکا، ولی برخی سؤالات دیگر را پس از هماهنگی با مجمع می‌توان تبیین و پاسخ را تشریح کرد.

*به نظر می‌رسد برخی هشدار‌هایی که شما پیش از این درباره تبعات قرار گرفتن نام ایران در لیست سیاه داشتید، محقق شده است. اخیراً چند نفر از نمایندگان مجلس هم از احتمال یا ضرورت بازنگری یا تجدید نظر در این موضوع خبر داده‌اند. شما آیا خوشبین هستید که گره این مشکل باز شود؟
-من امیدوار هستم که با همکاری همه ما یک مشکل مهم کشور رفع و یک نیاز کشور تأمین و با مشورت جمعی و همگرایی، گره‌گشایی شود. راهکار حقوقی هم ارائه شد و در صورت لزوم می‌توان جرح و تعدیل‌هایی برای تأمین نقطه نظرات اعضای محترم مجمع کرد.

*در شرایط جدید فکر می‌کنید با عدم تجدید نظر و تداوم قرار داشتن نام ایران در لیست سیاه چه تبعاتی همچنان پیش روی ایران خواهد بود؟
-مراودات تجاری و مالیِ ما را بیش از حد محدود و هزینه مراودات را زیاد، رونق تجاری، ترویج کسب و کار، اشتغال و توسعه اقتصادی را متأثر خواهد ساخت.

*الآن به لحاظ حقوقی تعیین تکلیف لوایح باقی‌مانده در مجمع تشخیص مصلحت نظام چه مسیری را می‌تواند طی کند؟ موضوع دوباره در مجمع باید بررسی شود یا نیازی به بررسی در این نهاد نیست؟
-دو لایحه مربوط به مقابله با جرایم سازمان یافته فراملی و مقابله با تأمین مالی تروریسم قبلاً مسیر دولت، مجلس و شورای نگهبان را به طور کامل طی کرده‌اند. در مورد معاهده مقابله با جرایم سازمان یافته فراملی (پالرمو) با توجه به طی فرآیند مقرر در قانون اساسی، تنها یک هماهنگی لازم است و در مورد معاهده مقابله با تأمین مالی تروریسم باید مابقی فرآیند طی و مواردی از ایرادات شورای نگهبان که رفع نشده، در مجمع محترم مورد رسیدگی و تصمیم‌گیری واقع شود.

نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
ناشناس
0
0
دوشنبه ۲۴ آذر ۱۳۹۹
آغاز دور باطلی دیگر!!!
ناشناس
0
0
دوشنبه ۲۴ آذر ۱۳۹۹
یک دور باطل دیگر!!!
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

نخستین جنگنده‌های اسرائیل ساقط شدند

حمله پهپادی اسرائیل به زنجان

شنیده صدای انفجار در بویین زهرا

وحید ماجد معاون سیاستگذاری و راهبری وزارت اقتصاد کیست؟

شنیده شدن صدای شدید پدافند در مرکز تهران

پیام رهبر انقلاب خطاب به ملت ایران منتشر شد

شنیده شدن صدای انفجار در شهر اصفهان

زهره عالی پور رییس سازمان خصوصی سازی کیست؟

پیام تلویزیونی رهبر انقلاب تا دقایقی دیگر

آخرین خبر درباره وضعیت جسمی دریابان شمخانی

معرفی پهپاد واچ کیپر ساخت شرکت تالس انگلستان

فیلم/لحظه برخورد مستقیم موشک اسرائیلی به پادگان لویزان

فیلم/اولین تصاویر از انفجار در کرج منتشر شد

پیام متفاوت احمدی‌نژاد در پی تجاوز اسرائیل

ادعای نتانیاهو: بزرگترین کارخانه غنی‌سازی ایران را تخریب کردیم

فیلم/ انفجار‌های جدید در سمت چیتگر

فیلم/انفجار مهیب در جنوب تهران تهران رخ داد

حمله اسرائیل به محدوده سایت فردو

صدای انفجار شدید در ملارد و شهریار شنیده شد

شنیده شدن صدای انفجار در خاورشهر تهران

درگیری پدافند هوایی قم با پرتابه‌های اسرائیل

خبر مهم گروسی درباره سطح آلودگی در نطنز

شنیده شدن صدای انفجار در اطراف پاکدشت

نخست‌وزیر انگلیس: از حق دفاع اسرائیل حمایت می‌کنیم

ادعای فاکس نیوز به نقل از مقام اسرائیلی از پشت پرده حمله

کمک اطلاعاتی واشنگتن به تل‌آویو برای حمله به ایران

سپاه: به زودی در‌های جهنم به روی رژیم صهیونیستی گشوده خواهد شد

اینفوگرافی/وضعیت قرمز برای روان کودکان در شرایط حساس

سازمان بورس به دنبال مدیریت التهاب بازار سرمایه

امتحانات دانشگاه آزاد طبق برنامه برگزار می‌شود

تصویری از پیکر دانشمند هسته‌ای ایران

حمله اسرائیل به نطنز تلفات جانی نداشته

احضار سفیر سوئیس به وزارت خارجه

نامه مهم فرمانده کل سپاه به رهبر انقلاب

شهادت فرمانده پدافند هوایی هوافضای سپاه

پیغام عراقچی به وزیر خارجه ایتالیا درباره اسرائیل

عکس/استوری صمیمانه کوین‌یامگا درپی حمله اسرائیل به ایران

بیانیه پزشکی قانونی در پی حمله اسرائیل به خاک ایران

سازمان اطلاعات سپاه پیغام داد

جلسه فوق‌العاده هیات دولت در پی هجوم اسرائیل

عکس/شهادت ورزشکار پدل ایران در پی حمله رژیم اسرائیل

فیلم/ درگیری پدافند هوایی ایران با پهپاد‌های اسرائیل در آسمان تبریز

عکس/استوری معناردار محسن چاووشی بعد از حمله اسرائیل

۸ شهید در پی حمله اسرائیل به آذربایجان شرقی

فیلم/ پیام پزشکیان به ملت ایران در پی جنایت اسرائیل

عکس/ آخرین توئیت شهید فریدون عباسی قبل از ترور

عکس/ ورودی پایگاه شکاری تبریز بعد از حمله اسرائیل

شورای امنیت جلسه اضطراری تشکیل می‌دهد

فیلم/ جزئیات انفجار در محل سکونت دکتر عباسی و طهرانچی

جنگ تمام عیار ستاره‌های پرسپولیس و استقلال در تیم ملی