تاریخ انتشار: ۱۳:۰۵ - ۲۲ بهمن ۱۳۹۹

عراقچی: هر زمان آمریکا تحریم‌ها را کاملاً لغو کرد، ایران به تعهدات برجامی بازمی‌گردد

معاون وزیر خارجه ایران در واکنش به شرط‌گذاری‌های آمریکا برای جمهوری اسلامی تأکید کرد که اگر سیاست دولت بایدن بازگشت به برجام است، قطعاً باید تحریم‌های ایران را بردارد و به پایبندی کامل بازگردد.

عراقچیاقتصاد۲۴ -  عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در گفتگو با شبکه «سی جی تی ان» چین در واکنش به مصاحبه اخیر «جو بایدن» رئیس‌جمهور ایالات متحده با شبکه «سی بی اس» و منوط کردن لغو تحریم‌ها به توقف فعالیت‌های غنی‌سازی ایران گفت که ایالات متحده طرفی است که باید گام اول را بردارد.

وی در خصوص گافی که بایدن در این مصاحبه در خصوص توقف فعالیت غنی‌سازی ایران داده بود، گفت: «همانطور که می‌دانید گفته‌های وی بعد از مدتی توسط منابع دیگر اصلاح شد و گفتند که منظور او از غنی‌سازی در حقیقت غنی‌سازی فراتر از محدودیت‌های برجام بوده است، اما در خصوص سؤالی که مطرح کردید و ترتیب بازگشت تمامی اعضای برجام به پایبندی کامل، باید بگویم که اوضاع و شرایط کامل شفاف است، این ایران نبود که برجام را ترک کرد، بلکه آمریکا بود که چنین اقدامی کرد. ایالات متحده تصمیم گرفت که به مشارکت خود در برجام پایان دهد، آن‌ها میز مذاکرات را ترک کردند و تحریم‌ها را مجدد وضع کردند و حتی تحریم‌های جدیدی علیه ایران وضع کردند بنابراین اگر سیاست آن‌ها بازگشت به برجام و تبدیل شدن به عضوی از این توافق است، قطعاً باید تحریم‌ها را لغو کنند و به پایبندی کامل بازگردند».

عراقچی درباره گام‌های برجامی ایران در جهت کاهش تعهداتش ذیل این توافق هسته‌ای توضیح داد: «آنچه که ما انجام دادیم، قطعاً جبران و اصلاح تخطی ایالات متحده از این توافق و علیه وضع مجدد تحریم‌ها علیه ایران بود. همانطور که گفتم، کاهش تعهدات ایران در حقیقت یک اقدام جبرانی و راه چاره بر اساس پاراگراف ۳۶ برجام بود».

معاون سیاسی وزیر خارجه ایران سپس تأکید کرد: «بنابراین فکر می‌کنم اگر از روی عقل و منطق وضعیت را در نظر بگیرید، همه خواهند گفت که این آمریکا است که باید اول (به تعهدات برجامی) بازگردد. هر زمان که بازگردند و تحریم‌های ایران را لغو کنند و ما تأیید کنیم که تحریم‌ها دیگر وجود ندارد، ما آمادگی داریم خیلی سریع به طور کامل به تعهدات برجامی بازگردیم».

مجری شبکه سی جی تی ان در پاسخ به سؤال عراقچی ادامه داد که به نظر می‌رسد معمای «مرغ و تخم‌مرغ» در این مسئله مطرح است که معاون وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به این سؤال گفت: «از نظر من اصلا معمای مرغ و تخم مرغ مطرح نیست. آن‌ها برجام را ترک کردند، در چهار سال گذشته، تحریم‌هایی را علیه ما تحمیل کردند حالا اگر فکر می‌کنند که برجام توافق خوبی است و می‌خواهند به آن بازگردند، قطعاً باید به تعهداتشان بازگردند و سپس ایران نیز (تعهداتش) را دنبال خواهد کرد».


بیشتر بخوانید:  هشدار رئیس سازمان اطلاعات سپاه به آمریکایی‌ها: دیگر روی خوش نخواهید دید، تا فرصت هست با پای خودتان بروید


عراقچی در پاسخ به سؤالی درباره تصمیم بایدن برای وارد کردن مسئله برنامه موشکی ایران و دیگر مسائل منطقه‌ای به مذاکرات احتمالی با جمهوری اسلامی ایران درباره برجام گفت: «به هیچ عنوان ما چنین چیزی را نمی‌پذیریم. برجام تنها درباره برنامه هسته‌ای ایران است و دو ستون دارد: محدودیت بر برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ما در قبال لغو تحریم‌ها. همین».

معاون وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: «ما در خصوص هیچ موضوع دیگری (غیر از برنامه هسته‌ای ایران) مذاکره نکردیم. وقتی ما در خصوص توافق هسته‌ای مذاکره کردیم و تنها یک هدف داشت و این تصمیم تمامی طرف‌ها بود. وقتی با چین، روسیه، کشور‌های اروپایی (آلمان، فرانسه، انگلیس) و ایالات متحده مذاکره کردیم، همگی برای یک دلیل تصمیم‌گیری کردیم که وارد موضوعات دیگر به جز مسئله برنامه هسته‌ای ایران نشویم و به همین دلیل برجام یک موفقیت بود».

عراقچی سپس تأکید کرد: «ما آمادگی تعامل در هیچ موضوع دیگری (به غیر از موضوع هسته‌ای ایران) را نداریم».

منبع: فارس
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عربستان ۲۰۲۵؛ از میانجی گری میان ایران و آمریکا تا حل بحران اوکراین/ در عربستان انقلاب نخواهد شد، چون جوانان بن سلمان را دوست دارند/ پادشاهی سعودی مانند کره جنوبی مدرنیزه می‌شود

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ تیپ گنگ مهسا حجازی در حال خرید عید با کلاه گپ چند میلیونی

عکس/ استوری عاشقانه آیسان آقاخانی و رضا گلزار حسابی سروصدا کرد

عکس/ بنر‌های عجیب در سراسر شهر تهران جلب توجه کرد

عکس/ سارا و نیکا در آغوش محسن تنابنده

عکس/ ژست عجیب شیدا یوسفی با فرش ایرانی

عکس/ استایل طاووسی شبنم قلی‌خانی با جواهر گران قیمت

عکس/ نمایی از خرم آباد ۹۳ سال پیش با خانه‌های کاهگلی

عکس/ قابی ماندگار و دیدنی از کتایون ریاحی در کنار نوه محمدعلی فردین

عکس/ حال و هوای مردم تهران در اسفند ۲۳ سال پیش

عکس/ تیپ کژوال لیندا کیانی با کیف و گوشواره یاقوتی

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

توصیه جدی وزارت بهداشت برای خرید شیرینی و آجیل

اعتراف اسکارلت جوهانسن

شیرینی پزی مخصوص عید ۱۴۰۴

مرگ هولناک دختر مدرسه‌ای در ویلای اجاره‌ای

طرز تهیه فرنی شیره انگور، افطاری گرم و مقوی

جی ۲۰ چگونه عمل می‌کند و چرا اهمیت دارد؟/ اگر G20 متحمل شکست شود چه چیزی از بین خواهد رفت؟

رسوایی با برگه آزمایش

طرز تهیه نان سیب زمینی روسی

ربودن زن جوان با قصد آزار و اذیت

چرا برخی خاطرات را فراموش می‌کنیم؟

زیدآبادی: دکتر پزشکیان! مملکت در حال فنا شدن است، می‌خواهی چه کنی؟

ایران خواستار آتش‌بس دائمی در غزه شد

محمد فاضلی: عدد دبش در تاریخ ریاضیات می‌ماند!

واتساپ با قابلیت‌های تازه به‌روز‌رسانی شد!

سرپیچی ایرلاین‌ها از ممنوعیت توزیع مواد غذایی ناسالم

توضیح سخنگوی وزارت خارجه درباره محتوای نامه ترامپ به ایران

فیلم/حافظ‌خوانی سفیر کره جنوبی در ایران

ساعت کاری کارمندان تغییر کرد

پزشکیان: امروز دیگر کسی حرف خوب بدون عمل را از ما قبول نمی‌کند

پوتین: با پیشنهاد آتش‌بس موافقیم

ماجرای شماره متفاوت آقای گل لیگ یک

CFT و پالرمو در کمیسیون تصویب شد

آمریکا وزیر نفت را تحریم کرد

جزئیات قرعه‌کشی دور حذفی لیگ نخبگان آسیا اعلام شد

الجولانی پیش‌نویس اعلامیه قانون اساسی را امضا کرد

شهرداری تهران: هیچ مجوزی برای تخریب ساختمان سینگر صادر نشده

سهمیه سوخت تغییری نخواهد کرد

عصبانیت شدید نتانیاهو از گزارش سازمان ملل درباره جنایات اسرائیل

اتحادیه اروپا: به برجام متعهد هستیم

درگاه پرداخت ریالی روی وبسایت قمار!

محمدرضا شریفی نیا کیست؟| بازیگر پرحاشیه و تأثیرگذار سینمای ایران

مرگ پرویز در ۷۰ سالگی

مهدی قایدی به شخص مورد علاقه‌اش رسید

صلح اوکراین تازه آغاز ماجراست!

عکس/ ویلا‌های لاکچری ۸۳ سال پیش در بابلسر

اینفوگرافی/ عواملی که سلامت روده‌ها را تهدید می‌کند

فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون

قیمت برنج ایرانی به ۲۰۰ هزار تومان رسید

بهترین افطاری برای ماه رمضان

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس

افزایش ۲۵ درصدی قیمت بلیت قطار در آستانه نوروز

قیمت انواع دستگاه ماینر + جدول

پرسپولیس گرانترین و تراکتور ارزانترین بلیت در ایران

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

فیلم/ عذرخواهی مجری صداوسیما از شهرداری

دلیل افطار کردن با خرما در ماه رمضان چیست؟

چرا بعد از غذا خوردن میل به شیرینی داریم؟

با رقم فساد چای دبش چند هواپیما می‌شد خرید؟

برای پیشگیری از زوال عقل در پیری چه باید کرد؟