تاریخ انتشار: ۱۸:۴۱ - ۱۴ اسفند ۱۳۹۸
هافینگتن پست بررسی کرد:

چگونه استرس و اضطراب مان را در مقابل شیوع کرونا کنترل کنیم؟

با افزایش موارد گزارش شده از ویروس جدید کورونا در سراسر جهان، بسیاری از مردم از یک بیماری عالم گیر احساس اضطراب و ترس دارند. برای افرادی که در کشور چین (کانون اولیه این بیماری) زندگی می‌کنند، عوارض شیوع کرونا نه تنها بر جسم آن‌ها بلکه بر سلامت روانی آنان نیز کاملا محسوس است.

ویروس کرونا

اقتصاد ۲۴ - هافینگتون پست در مقاله‌ای به بررسی این موضوع پرداخته است که چگونه می‌توان در هنگام شیوع کرونا با اضطراب شدید ناشی از خطرات این بیماری مبارزه کرد. به خصوص با توجه به این که این اضطراب، در مناطقی که هنوز به شدت تحت تأثیر COVID-۱۹ قرار نگرفته اند نیز کاملا محسوس است.

نیکول بنتلی، یک درمانگر و مشاور روانشناسی در شیکاگو در این خصوص گفت: "هنگامی که خبر شیوع ویروس توسط رسانه‌ها پوشش داده می‌شود، معمولاً این نوع خبر‌ها برای افرادی که رسانه‌های خبری را دنبال می‌کنند، منجر به احساس افزایش اضطراب می‌شود. علائم این اضطراب نیز می‌تواند شامل نقل قول شایعات مربوط به ویروس، ترس از ابتلا به ویروس، اختلالات خواب و افزایش تلاش وسواس گونه برای سالم ماندن باشد. "
بیشتر بخوانید:توقف مراسم حج عمره برای جلوگیری از کرونا
برخی از افراد می‌گویند نگرانی از ابتلا به کرونا تا حدی در آن‌ها شایع است که بر تمامی بخش‌های زندگی آنان سایه افکنده است و حتی مانع از انجام کار می‌شود. اگر اینگونه احساس می‌کنید، بدانید که کار‌هایی برای مقابله با آن وجود دارد. به نظر می‌رسد یکی از ساده‌ترین روش‌ها برای کنترل اضطرابتان، محدود کردن ساعاتی است که خبر‌ها را دنبال می‌کنید، درواقع بهتر است روی ساعات تماشای خبر‌ها تجدید نظر کنید.

بنتلی می‌گوید:"من توصیه می‌کنم که پوشش رسانه‌ای درباره ویروس کرونا را کمتر دنبال کنید. درست است که خبر‌ها گاهی شامل پیام‌های بهداشتی هم می‌شوند، اما لزومی ندارد همه خبر‌های مرگ و میر یا ناخوشایند را نیز دنبال کنید. درواقع نباید دچار وسواس دنبال کردن خبر‌ها باشید. ارتباط بیش از حد با پوشش خبری می‌تواند بر سلامت روان تأثیر منفی بگذارد، بنابراین نظارت بر میزان مشاهده خبر‌ها در صورت افزایش اضطراب مهم است. "

به نظر می‌رسد تنها دنبال کردن چکیده خبر‌ها هر چند ساعت یکبار کفایت می‌کند، و نیازی به دنبال کردن لحظه به لحظه پوشش خبر‌ها و اطلاعات در تلویزیون و رسانه‌های آنلاین کارکردی بسیار مخرب خواهد داشت. بنتلی ادامه داد: "چشم انداز داشته باشید که روزی چند بار در مورد ویروس کرونا می‌شنوید و چه مقدار انرژی برای فکر کردن درباره آن اختصاص می‌دهید. این چیزی نیست که باید در مورد آن وسواس داشته باشید بلکه باید نسبت به آن آگاه و هوشیار باشید. "

راهکار‌هایی مهم برای کنترل اضطراب در هنگام شیوع کرونا

دکتر اشتر ساگورثی مدیر مرکز گروه بهداشت رفتاری دلفی می‌گوید: "ذهن ما گاهی قدرتی فراتر از انتظار دارد و از کنترل خارج می‌شود. هنگامی که ما مدام به اخبار درباره ویروس کرونا گوش می‌دهیم، ذهن ما ناهشیارانه تصور می‌کند که دوست داریم بیمار باشیم، یا مدام نگران عزیزان خود خواهیم بود که بیمار شوند، بنابراین مدام در هراس به سر می‌بریم چرا که فکر می‌کنیم قادر به کنترل شیوع نیستیم. "

سعی کنید در مورد احساسات خود حرف بزنید

ممکن است احساس اضطراب شما را به سمت انزوا سوق دهد. ما این اشتباه است و باید درباره احساسات خود با دیگران صحبت کنید. ساگورثی می‌گوید: "تا به حال دقت کرده اید که وتی بیش از حد نگران و مضطربیم سعی داریم بیرون برویم، قدم بزنیم، یا حتی با دیگران دعوا کنیم؟ این‌ها نشان می‌دهند که انسان برای مبارزه با اضطراب به کمک نیاز دارد. تنها راه برای درک این که چه احساس می‌کنیم یا به چه فکر می‌کنیم این است که در مورد آن صحبت کنیم و با دیگران مشورت کنیم. "

صحبت با دیگران، حتی اگر فقط از طریق متن و پیامک باشد، می‌تواند به شما کمک کند تا احساسات خود را پردازش کنید و احساس حمایت کنید. این روش بسیار بهتر از این است که خود را اسیر سیاهچال تنهایی کنید.

سعی کنید در لحظه حضور داشته باشید

بنتلی خاطرنشان کرد: "این مهم است که به لحظه حاضر متصل شویم، نه اینکه اجازه بدهیم ترس درباره آینده بر تک تک لحظات زندگی ما سایه بیفکند. اگر ذهن شما شروع به سرگردان شدن در سرزمین‌های ترسناک هراس و افکار منغی می‌کند، سعی کنید روی محیط فعلی متمرکز شوید و از نظر ذهنی از اشیاء و افراد کمک بگیرید، مثلا کتاب بخوانید یا با دوستانتان گپ بزنید. "



ناشناخته‌ها در مورد ویروس کرونا بسیارند که می‌توانند ترسناک باشند، اما تمرکز در موقعیتاگر در حال حاضر بیمار نیستید چرا باید روی آینده‌ای ترسناک متمرکز شوید؟

ساگورثی گفت: "تأیید مثبت به خودتان را فراموش نکنید. هر روز به خودتان بگویید من امروز سالم هستم. من زندگی سالمی دارم من کنترل سلامتی خود را در دست دارم. من احساس آرامش می‌کنیم. "

به خودتان یادآوری کنید که می‌توانید شرایط را کنترل کنید

ساگورتی گفت: "این احساس که زندگی شما از کنترلتان خارج شده است، حسی به شدت مخرب برای شما ایجاد می‌کند بنابراین سعی کنید، روی مسائل زندگی خود تمرکز کرده و افکار منفی مانند عدم کنترل روی زندگی خود را کنار بگذارید. این نوع طرز تفکر نتیجه‌ای به جز افزایش اضطراب نخواهد داشت. "

درست است که اقدامات دولت‌ها و نهاد‌های بین المللی و حتی رفتار‌های هموطن‌های شما تحت کنترلتان نیست. اما این خود شما هستید که سکان سلامتی خود را در دست دارید. برای مثال خودتان باید مراقب باشید که مرتب دستانتان را بشویید، بهدشات را رعایت کنید و در صورت تشدید علائم بیماری به مراکز درمانی مراجعه کنید.

جاناتان ساتون، مدیر برنامه‌های درمانی رفتاری شناختی در موسسه بهداشت خانواده به هافینگتون پست گفت: "شما می‌توانید از اضطراب خود به عنوان یک سیگنال برای انجام اقدامات معقول استفاده کنید. یک منبع اطلاعاتی قابل اعتماد پیدا کنید و به آن بپیوندید تا خود را در برابر شایعات و دروغ عایق بندی کنید. "



اطلاعات را از کانال‌های معتبر جستجو کنید

وبسایت سازمان بهداشت جهانی یکی از معتبرترین وبسایت‌هایی استت که به کاربران اطلاعات می‌دهد. شایعات را فراموش کنید و تنها از طریق نهاد‌های معتبر خبر‌ها را دنبال کنید.

فهرست شادی بسازید

همین که شما هم اکنون سالم هستید و در کنار خانواده خود حضور دارید زمینه ساز شادی است. این یک نقطه عطف در شرایط فعلی است. پس می‌توانید یک فهرست از داشته‌های خود در همین شرایط به ظاهر تاریک درست کنید و به همین دلیل نیز روحیه خود را ارتقا دهید. سعی کنید در روز‌های شیوع بیماری شاد باشید، موسیقی گوش دهید، فیلم ببینید، کتاب بخوانید و روحیه خود را حفظ کنید.

از یک نهاد معتبر کمک بخواهید

طبیعی است که در حین یک بحران جهانی بهداشت، اضطراب و سایر مشکلات عاطفی را تجربه کنید. اگر احساسات شما لحظه به لحظه بدتر می‌شوند یا به توانایی شما در تمرکز، خوابیدن یا مراقبت از خود یا خانواده خود ضربه می‌زنند یا سابقه افسردگی و اختلالات خلقی دارید، بهتر است هر چه سریعتر از یک نهاد درمانی معتبر یا روانشناس و مشاوران حرفه‌ای کمک بگیرید.
 
منبع: انتخاب
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

فیلم/ پیشنهاد رسایی برای تابعیت دوگانه فرزندان ظریف

عکس/ طارمی روی پوستر اینتر برای دیدار با لایپزیش

هشدار نارنجی هواشناسی برای مازندران

فیلم/ رسایی: من را متهم کردند که در برابر دستور رهبری مقاومت می‌کنم

فیلم/ ادعای نماینده مجلس درباره زمان مصوبه افزایش قیمت خودرو

فیلم/ پاداش پایان خدمت کارمندان دولت ۶۵۰ میلیون تومان شد

تصویری دردناک از ای دی کارت امید عالیشاه

فیلم/ روش محاسبه حقوق سال آیندۀ کارمندان و بازنشستگان

گزارش بورس امروز سه شنبه ۶ آذرماه ۱۴۰۳

کشف جسد مرد جوان در پارک ستارخان

عکس/ تعهدات بیمه تکمیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۴ بازنشستگان

هشدار برف و سرما به این ۱۸ استان

پیش بینی آینده مذاکرات هسته ای ایران و اروپا

عکس/ سنگ تمام استقلالی‌ها برای عالیشاه

فیلم/ پرداخت یارانه به بازی تایید و تکذیب رسید

عکس/ سنگ‌نگاره شاهنشاه ساسانی در حال دادن گل به همسرش

فیلم/ سخنان عجیب قالیباف درباره تحریم نفت ایران

فیلم/ صدور حکم پروندۀ چای دبش تا پایان ماه

عکس/ استوری سرمربی پرسپولیس برای امید عالیشاه

عکس/ نمایی دیدنی از ‏مسجد وکیل شیراز

عکس/ خانه وزیر جنگ مظفرالدین شاه قاجار

فیلم/ تهدید پزشکیان به استیضاح از تریبون مجلس

پاییز هزار رنگ در نصف جهان

فیلم/ حمله تند ثابتی به پزشکیان در صحنه علنی مجلس

عکس/ پاییز تماشایی و درخشان در روستای شهرستانک تهران

عکس/ رضاشاه پهلوی و احمدشاه قاجار در یک قاب

مهدی ترابی به پرسپولیس بازگشت؟

اعلام قیمت گوشت مرغ سه‌شنبه ۶ آذر +جدول

استقلال اشک لئوناردو پادوانی را درآورد

فیلم/ گلایه قالیباف از وزیر نیرو

پیشنهاد لیگ برتری برای ستاره پرسپولیس

رابعه اسکویی: اگر نمی‌آمدم جنازه‌ام به ایران می‌رسید

اسرائیل و حزب‌الله در آستانه توافق آتش‌بس

قیمت مسکن و هزینه اجاره‌نشینی در گران‌ترین منطقه تهران

عکس/ علائم پنهان یک سرطان در آقایان

فیلم/ دلیل بازگشت تتلو به ایران از زبان حسین تهی

مجلس موافق واردات خودرو‌های لوکس

رشد ۳۴ درصدی قیمت مسکن در منطقه ۲۲ تهران طی فقط دو ماه

قیمت گوسفند و گوساله تغییر کرد

سطح گردش معاملات بورسی چنگی به دل نمی‌زند

عکس/ تغییر عجیب چهره همسر اول جومونگ در ۴۳ سالگی

ماجرای برخورد مرگبار قطار با نوجوان قائمشهری چه بود؟

با بودجه ۱.۵ تا ۵ میلیارد تومان کجای تهران خانه بخریم؟ + جدول قیمت‌ها

واژگونی سرویس مدرسه و سرنوشت ۱۳ دانش‌آموز در کردستان

ادعای عجیب عضو جبهه پایداری درباره عریان شدن زنان

فیلم/ وضعیت خودرو‌های کوروش کمپانی با ارزش چند ده میلیاردی

فیلم/ ادعای عجیب سخنگوی دولت درباره کلینیک ترک بی حجابی

عکس/ سفر شمسایی، دبیر و عزیزی به بیروت

طعنه سنگین یک روزنامه اصولگرا به سعید جلیلی

متهم ردیف اول بنگاه‌داری بانک‌ها کیست؟