تاریخ انتشار: ۰۹:۳۰ - ۰۹ فروردين ۱۳۹۹

حریف‌طلبی اصولگرایان برای انتخابات ۱۴۰۰

اصولگرایان با حسی همراه با سرخوشی از همین حالا از انتخابات ۱۴۰۰ می‌گویند؛ در واقع دستاورد دوم اسفند ۹۸ آنقدر برایشان راضی کننده بود که بخواهند شکست‎های پیاپی گذشته را فراموش کرده و از حالا برای دو سال دیگر حریف بطلبند.
انتخابات 1400
اقتصاد۲۴- اگرچه نتیجه انتخابات ریاست جمهوری ۹۲ و ۹۶ مچیزی جز پیروزی یک کاندیدا با برند اصولگرایی نبود اما، حامیان اصلی حسن روحانی، پیروز هر دو انتخابات، نه اصولگرایان بلکه اصلاح‎طلبان و اعتدالیونی بودند که با تدبیر مرحوم آیت الله هاشمی، علی‎اکبر ناطق نوری، سیدحسن خمینی و رئیس دولت اصلاحات پشت او درآمده بودند. از این رو نه تنها همه اتفاقات چند ساله اخیر به اسم همین جریان سیاسی سند خورد بلکه دولت برآمده از این دو انتخابات نیز به نام دولت اصلاح‎طلب - اعتدالی معرفی شد. جریان رقیب، اما حالا پس از فتح مجلس یازدهم تلاش دارد خاطرات آن دو انتخابات را فراموش کرده و خود را برای تصاحب قوه مجریه آماده کند.


بازی چندسر باخت اصولگرایان در مقابل روحانی


اصولگرایان در انتخابات سال۹۲ به حضور پرتعداد کاندیداهایشان باختند؛ سعید جلیلی، غلامعلی حدادعادل، علی اکبر ولایتی، محسن رضایی و محمدباقر قالیباف از کاندیدا‌های این جریان بودند که در برابر حمایت‌های اصلاح‎طلبان از حسن روحانی راه به جایی نبردند. حتی ائتلاف ۲+۱ این جریان (حداد، ولایتی و قالیباف) به جنگ مناظره‌ای منتهی شد و در نهایت هم اصولگرایان عطای پاستور را به لقایش بخشیدند.

این جریان ۴ سال بعد و متنبه از آفتی بنام عدم وحدت، جمنا را تشکیل داد تا تنها بر روی یک کاندیدا تمرکز کنند. این کار اصولگرایان که به قیمت دلخور کردن قالیباف و به میدان فرستان ابراهیم رئیسی تمام شد، بازهم نتوانست نتیجه‌ای جز شکست برای آنان داشته باشد. تنها دستاورد اصولگرایان از آن سال سبد رای ۱۶ میلیونی بود تا بلکه منجر به اتحاد بیشترشان برای رویداد‌های بعدی شود.

حال با پیروزی اصولگرایان در انتخابات مجلس و همچنین نارضایتی مردم از عملکرد اصلاح‌طلبان، امید این جریان سیاسی به پیروزی در ۱۴۰۰ طبیعی به نظر می‌رسد. حدس اینکه چه گزینه‌هایی از سوی این جریان معرفی شود هم کار چندان پیچیده‌ای نیست. از سعید جلیلی که جلسات دولت در سایه اش همچنان برپاست تا رئیسی، متکی، رضایی، ولایتی، بذرپاش، فتاح و.

در این میان گرچه نمی‌توان از نام ناطق نوری به عنوان چهره‌ای که طی چند انتخابات اخیر همواره اسمش به عنوان یک کاندیدای بالقوه مطرح بوده و درخواست‌ها برای کاندیداتوری اش همواره زیاد بوده است، عبور کرد، اما باتوجه به عزم جدی شیخ بر عدم ورود به عرصه سیاست انتخاباتی بعید به نظر می‌رسد ۱۴۰۰ هم او را مجاب به حضور در عرصه رقابت کند.


جلیلی؛ رییس دولت سایه منتظر بخت گشایی


سعید جلیلی سودای رسیدن به پاستور را از سال ۹۲ در سر دارد. او با رای ۴ میلیونی خود در آن انتخابات، برای ۴ سال بعد خود شانسی در بین کاندیدا‌های اصولگرا و رقابت با حسن روحانی قائل نبود بنابراین از حضور در جمع گزینه‌ها خودداری کرد. جلیلی که از مدت‌ها قبل دولت سایه را تشکیل و با برگزاری جلسات آن نشان داده بود که همچنان میل به پاستورنشینی را دارد خود را یک کاندیدای بالقوه نگه داشته است. او از چهره‌های مورد حمایت پایداری‎ها و آیت الله مصباح یزدی است. جبهه‌ای که بازی خراب کن جریان اصولگراست معلوم نیست که برای انتخابات ۱۴۰۰ چگونه گزینه خود را به اصولگرایان تحمیل خواهد کرد.


ابراهیم رئیسی؛ کوچ از یک قوه به قوه دیگر؟


کاندیدای نهایی اصولگرایان در انتخابات ۹۶ بود، کاندیدایی که توانست اکثریت اصولگرایان را بر روی اسمش کنار یکدیگر جمع کند و حتی قالیباف با دلخوری مجبور به کناره گیری از انتخابات شود. او گرچه بعد از انتخابات علم شورای ائتلاف را بلند کرد و استارت را برای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ زد، ولی بعد از حکم رهبری برای ریاست بر قوه قضاییه از این شورا کنار رفت. او همین حالا که ریاست بر قوه قضاییه را عهده دار است بازهم در مرکز گمانه‌ها برای ریاست جمهوری بعدی قرار دارد و طیفی از اصولگرایان همچنان به دنبال آن هستند تا ابراهیم رئیسی را راهی پاستور ۱۴۰۰ کنند.


فتاح؛ چهره مردمی اصولگرایان


«سعی می‌کنم در همین سنگر پاسداری کنم و اگر همین مسئولیت را به خوبی انجام دهم خدا را شکر خواهم کرد». این واکنش پرویز فتاح رییس بنیاد مستضعفان به احتمال حضورش در انتخابات ۱۴۰۰ است. او که در سال ۹۶ هم در لیست ۵ نفر نهایی جمنا قرار داشت و سپس اعلام انصراف کرد، نامش اینبار هم به عنوان کاندیدای احتمالی مطرح است. فتاح مورد حمایت جبهه پایداری و البته طیف‌های دیگر اصولگرایان قرار دارد و با مسئولیت خود در کمیته امداد و گسترده شدن دایره فعالیت‎هاش در بین قشر محروم، می‎تواند یکی ازگزینه‎های مدنظر اصولگرایان باشد.


لاریجانی؛ خداحافظ بهارستان، سلام پاستور؟


علی لاریجانی با پایان دادن ریاست ۱۲ ساله اش بر مجلس در خرداد امسال یکی از گزینه‌های اصولگرایان برای ۱۴۰۰ است. او که در سال ۸۴ هم کاندیدای اصولگرایان بود و ناکام ماند، اینبار با رها کردن مجلس، و با تکیه بر داشته‌های سیاسی ۱۲ سال ریاست بر مجلس، به نظر می‌رسد که آینده سیاسی خود را قرار است در پاستور جستجو کند. هرچند خود او در برابر همه این گمانه زنی‎ها سکوت کرده و واکنشی نداشته، اما تحلیلگران سیاسی او را در مرکز تحلیل‌ها و گمانه‌ها بر سر کاندیدا‌های ۱۴۰۰ قرار داده اند و از هم اکنون عقلای اصولگرا و اعتدالیون و حتی طیفی از اصلاح‎طلبان همچون کارگزاران او را گزینه مناسبی برای ۱۴۰۰ می‎دانند.


حدادعادل؛ بریده از بهارستان و در فکر پاستور


حدادعادل ۴ سالیست که دور از پارلمان روزگار می‌گذراند. او که حضورش در بهارستان با رویای ریاست بر قوه مقننه بود در دوران حضور لاریجانی در پارلمان شانسی برای ریاست نیافت. او حالا در روزگار دوری از پارلمان تلاش می‌کند در نقش لیدری و ریش سفیدی ظهور و بروز داشته باشد، نقشی که در آن هم چندان موفق نبوده است. او در سال ۹۲ بخت خود را برای حضور در پاستور امتحان کرد و در قالب ائتلاف با ولایتی و قالیباف وارد گود شد، اما در نهایت با دلخوری از این ائتلاف در میانه راه انصراف داد و کنار کشید. حالا بعید به نظر نمی‌رسد حدادعادل بازهم هوس کاندیداتوری به سرش بزند و خود را وارد گود رقابت برای ریاست بر پاستور کند.


باهنر؛ سال‌های دور از پارلمان


محمدرضا باهنر هم همچون علی لاریجانی از مجلس کناره گرفت، اما هنوز پس از ۴ سال هدف خود از این کناره گیری را اعلام نکرده است. اما به نظر می‎آید او نیز از گزینه‎های -هرچند کمرنگ- ریاست جمهوری ۱۴۰۰ باشد. کمااینکه پیش از این نیز در سال ۹۲ در میان گزینه‎های مورد تایید جامعه روحانیت و جبهه پیروان و طیف اعتدالیون قرار داشت، اما هوش سیاسی او فراتر از آن بود که برای خود بخت انتخاب شدن قائل شود و به عرصه بیاید. حال تنها چیزی که حضور باهنر در جمع کاندیدا‌های اصولگرا را محتمل کرده سال‌های دور از پارلمان و بیرون از گود نشستن او است.


محسن رضایی؛ در امتداد رکوردشکنی


محسن رضایی رکورددار حضور در انتخابات ریاست جمهوری است. کاندیدای انصرافی سال ۸۴، نفر سوم انتخابات ۸۸ و نفر چهارم انتخابات ۹۲ و یکی از بازیگردانان جمنا در انتخابات ۹۶ خیلی بدش نمی‌آید که بار دیگر شانس خود را برای ریاست جمهوری امتحان کند. او اگرچه چند سالی است که لباس سپاه را دوباره بر تن کرده و به دانشگاه امام حسین بازگشته، اما همواره تلاش کرده خود را بیشتر درگیر تحرکات سیاسی و انتخاباتی اصولگرا‌ها کندتا شاید اینبار که برخی رقبای او همچون قالیباف و رییسی در صحنه حضور ندارند، به میدان بیاید.


ولایتی؛ دیپلماتی که هوس پاستور کرد


پای ولایتی به پاستور باز شده است، نه در قدوقامت ریاست جمهوری بلکه در نقش دیپلمات و وزیر امورخارجه به مدت ۱۶ سال. او، اما در سال ۸۴ عزم ریاست جمهوری کرد که با کاندیداتوری آیت الله هاشمی و به احترام او از صحنه کنار رفت. سال ۹۲، اما باردیگر اقای دیپلمات مجاب به کاندیداتوری شد و حضوری طوفانی در مناظرات انتخاباتی خاصه در مقابل سعیدجلیلی داشت، اما رای لازم برای ورود به پاستور را نیافت. بعید به نظر نمی‌رسد با کنار رفتن برخی کاندیدا‌های همیشه در صحنه اصولگرا او باردیگر شانس خود را بیازماید و وارد گود شود.


بذرپاش؛ گزینه جوان تندرو‌های اصولگرا


مهرداد بذرپاش بعنوان جوانترین چهره سیاسی اصولگرا، از گزینه‎های جمنا در انتخابات ۹۶ بود که البته حضور او در جمع ۵ نفره کاندیدا‌های نهایی با حرف و حدیث‎هایی همراه شد. او که گفته می‎شد به همراه علیرضا زاکانی با زد و بند‌های پشت پرده به جمع کاندیدا‌ها آمده بودند، در نهایت با وجود حضور در وزارت کشور جهت ثبت نام از آن انتخابات کنار رفت. بذرپاش با عدم حضور در انتخابات مجلس، خود را در جمع گزینه‎های احتمالی در انتخابات ۱۴۰۰ نگه داشته است. بذرپاش که به جریان فکری پایداری نزدیک است با توجه به تلاش اصولگرایان برای جوانگرایی، بعید نیست که از کاندیدا‌های بالقوه این جریان در انتخابات ریاست جمهوری باشد.


متکی؛ دیپلماتی که سودای ریاست جمهوری دارد


منوچهر متکی هنوز هم نامش با یک عزل جنجالی شناخته می‌شود، وزیرخارجه دولت احمدی نژاد که دوران پرحاشیه‌ای را در ساختمان دیپلماسی پشت سرگذاشت و درنهایت در همان روز‌هایی که در سفری دیپلماتیک به سر می‌برد با حکم عزل از سوی رئیس دولت وقت روبرو شد. عزل وی آغازی بر شکل‌گیری انتقادات بر رئیس‌جمهور وقت در خصوص تصمیمات حلقه‌ای موسوم به جریان انحرافی گردید که در بسیاری از برکناری‌ها مؤثر بود. متکی در انتخابات ۹۲ به عنوان یکی از کاندیدا‌های جبهه پیروان مطرح بود و وارد صحنه شد، اما در نهایت نتوانست از فیلتر شورای نگهبان رد شد. او نیز یکی از کاندیدا‌های بالقوه اصولگرا برای انتخابات ۱۴۰۰ است.


ضرغامی؛ متولی صبحانه‎های تبلیغی


عزت‎الله ضرغامی که به واسطه ریاستش بر سازمان صداوسیما منتقدان زیادی دارد، در سال‌های دوری از این سازمان و منصب رسمی، با حضورش در فضای مجازی، خود را در میان گزینه‌های احتمالی ریاست جمهوری سیزدهم قرار داده است. جدای از توییتر و اینستاگرام، صبحانه‌های کاری رییس اسبق صدا و سیما با چهره‌های اصلاح طلب و اصولگرا در ادامه تلاش‌های او برای ارائه چهره‌ای معتدل از خود بود تا شاید اقبال سیاسی و مردمی به او بیشتر از دیگر کاندیدا‌های این جریان باشد. او با عدم کاندیداتوری در انتخابات مجلس یازدهم، احتمال حضورش در صف مشتاقان پاستور را بیشتر کرده است.

اصولگرایان با حسی همراه با سرخوشی از همین حالا از انتخابات ۱۴۰۰ می‌گویند؛ در واقع دستاورد دوم اسفند ۹۸ آنقدر برایشان راضی کننده بود که بخواهند شکست‎های پیاپی گذشته را فراموش کرده و از حالا برای دو سال دیگر حریف بطلبند.

رضوانه رضایی پور: اگرچه نتیجه انتخابات ریاست جمهوری ۹۲ و ۹۶ مچیزی جز پیروزی یک کاندیدا با برند اصولگرایی نبود اما، حامیان اصلی حسن روحانی، پیروز هر دو انتخابات، نه اصولگرایان بلکه اصلاح‎طلبان و اعتدالیونی بودند که با تدبیر مرحوم آیت الله هاشمی، علی‎اکبر ناطق نوری، سیدحسن خمینی و رئیس دولت اصلاحات پشت او درآمده بودند. از این رو نه تنها همه اتفاقات چند ساله اخیر به اسم همین جریان سیاسی سند خورد بلکه دولت برآمده از این دو انتخابات نیز به نام دولت اصلاح‎طلب - اعتدالی معرفی شد. جریان رقیب، اما حالا پس از فتح مجلس یازدهم تلاش دارد خاطرات آن دو انتخابات را فراموش کرده و خود را برای تصاحب قوه مجریه آماده کند.


بازی چندسر باخت اصولگرایان در مقابل روحانی


اصولگرایان در انتخابات سال۹۲ به حضور پرتعداد کاندیداهایشان باختند؛ سعید جلیلی، غلامعلی حدادعادل، علی اکبر ولایتی، محسن رضایی و محمدباقر قالیباف از کاندیدا‌های این جریان بودند که در برابر حمایت‌های اصلاح‎طلبان از حسن روحانی راه به جایی نبردند. حتی ائتلاف ۲+۱ این جریان (حداد، ولایتی و قالیباف) به جنگ مناظره‌ای منتهی شد و در نهایت هم اصولگرایان عطای پاستور را به لقایش بخشیدند.

این جریان ۴ سال بعد و متنبه از آفتی بنام عدم وحدت، جمنا را تشکیل داد تا تنها بر روی یک کاندیدا تمرکز کنند. این کار اصولگرایان که به قیمت دلخور کردن قالیباف و به میدان فرستان ابراهیم رئیسی تمام شد، بازهم نتوانست نتیجه‌ای جز شکست برای آنان داشته باشد. تنها دستاورد اصولگرایان از آن سال سبد رای ۱۶ میلیونی بود تا بلکه منجر به اتحاد بیشترشان برای رویداد‌های بعدی شود.

حال با پیروزی اصولگرایان در انتخابات مجلس و همچنین نارضایتی مردم از عملکرد اصلاح‌طلبان، امید این جریان سیاسی به پیروزی در ۱۴۰۰ طبیعی به نظر می‌رسد. حدس اینکه چه گزینه‌هایی از سوی این جریان معرفی شود هم کار چندان پیچیده‌ای نیست. از سعید جلیلی که جلسات دولت در سایه اش همچنان برپاست تا رئیسی، متکی، رضایی، ولایتی، بذرپاش، فتاح و.

در این میان گرچه نمی‌توان از نام ناطق نوری به عنوان چهره‌ای که طی چند انتخابات اخیر همواره اسمش به عنوان یک کاندیدای بالقوه مطرح بوده و درخواست‌ها برای کاندیداتوری اش همواره زیاد بوده است، عبور کرد، اما باتوجه به عزم جدی شیخ بر عدم ورود به عرصه سیاست انتخاباتی بعید به نظر می‌رسد ۱۴۰۰ هم او را مجاب به حضور در عرصه رقابت کند.


جلیلی؛ رییس دولت سایه منتظر بخت گشایی


سعید جلیلی سودای رسیدن به پاستور را از سال ۹۲ در سر دارد. او با رای ۴ میلیونی خود در آن انتخابات، برای ۴ سال بعد خود شانسی در بین کاندیدا‌های اصولگرا و رقابت با حسن روحانی قائل نبود بنابراین از حضور در جمع گزینه‌ها خودداری کرد. جلیلی که از مدت‌ها قبل دولت سایه را تشکیل و با برگزاری جلسات آن نشان داده بود که همچنان میل به پاستورنشینی را دارد خود را یک کاندیدای بالقوه نگه داشته است. او از چهره‌های مورد حمایت پایداری‎ها و آیت الله مصباح یزدی است. جبهه‌ای که بازی خراب کن جریان اصولگراست معلوم نیست که برای انتخابات ۱۴۰۰ چگونه گزینه خود را به اصولگرایان تحمیل خواهد کرد.


ابراهیم رئیسی؛ کوچ از یک قوه به قوه دیگر؟


کاندیدای نهایی اصولگرایان در انتخابات ۹۶ بود، کاندیدایی که توانست اکثریت اصولگرایان را بر روی اسمش کنار یکدیگر جمع کند و حتی قالیباف با دلخوری مجبور به کناره گیری از انتخابات شود. او گرچه بعد از انتخابات علم شورای ائتلاف را بلند کرد و استارت را برای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ زد، ولی بعد از حکم رهبری برای ریاست بر قوه قضاییه از این شورا کنار رفت. او همین حالا که ریاست بر قوه قضاییه را عهده دار است بازهم در مرکز گمانه‌ها برای ریاست جمهوری بعدی قرار دارد و طیفی از اصولگرایان همچنان به دنبال آن هستند تا ابراهیم رئیسی را راهی پاستور ۱۴۰۰ کنند.


فتاح؛ چهره مردمی اصولگرایان


«سعی می‌کنم در همین سنگر پاسداری کنم و اگر همین مسئولیت را به خوبی انجام دهم خدا را شکر خواهم کرد». این واکنش پرویز فتاح رییس بنیاد مستضعفان به احتمال حضورش در انتخابات ۱۴۰۰ است. او که در سال ۹۶ هم در لیست ۵ نفر نهایی جمنا قرار داشت و سپس اعلام انصراف کرد، نامش اینبار هم به عنوان کاندیدای احتمالی مطرح است. فتاح مورد حمایت جبهه پایداری و البته طیف‌های دیگر اصولگرایان قرار دارد و با مسئولیت خود در کمیته امداد و گسترده شدن دایره فعالیت‎هاش در بین قشر محروم، می‎تواند یکی ازگزینه‎های مدنظر اصولگرایان باشد.


لاریجانی؛ خداحافظ بهارستان، سلام پاستور؟


علی لاریجانی با پایان دادن ریاست ۱۲ ساله اش بر مجلس در خرداد امسال یکی از گزینه‌های اصولگرایان برای ۱۴۰۰ است. او که در سال ۸۴ هم کاندیدای اصولگرایان بود و ناکام ماند، اینبار با رها کردن مجلس، و با تکیه بر داشته‌های سیاسی ۱۲ سال ریاست بر مجلس، به نظر می‌رسد که آینده سیاسی خود را قرار است در پاستور جستجو کند. هرچند خود او در برابر همه این گمانه زنی‎ها سکوت کرده و واکنشی نداشته، اما تحلیلگران سیاسی او را در مرکز تحلیل‌ها و گمانه‌ها بر سر کاندیدا‌های ۱۴۰۰ قرار داده اند و از هم اکنون عقلای اصولگرا و اعتدالیون و حتی طیفی از اصلاح‎طلبان همچون کارگزاران او را گزینه مناسبی برای ۱۴۰۰ می‎دانند.


حدادعادل؛ بریده از بهارستان و در فکر پاستور


حدادعادل ۴ سالیست که دور از پارلمان روزگار می‌گذراند. او که حضورش در بهارستان با رویای ریاست بر قوه مقننه بود در دوران حضور لاریجانی در پارلمان شانسی برای ریاست نیافت. او حالا در روزگار دوری از پارلمان تلاش می‌کند در نقش لیدری و ریش سفیدی ظهور و بروز داشته باشد، نقشی که در آن هم چندان موفق نبوده است. او در سال ۹۲ بخت خود را برای حضور در پاستور امتحان کرد و در قالب ائتلاف با ولایتی و قالیباف وارد گود شد، اما در نهایت با دلخوری از این ائتلاف در میانه راه انصراف داد و کنار کشید. حالا بعید به نظر نمی‌رسد حدادعادل بازهم هوس کاندیداتوری به سرش بزند و خود را وارد گود رقابت برای ریاست بر پاستور کند.


باهنر؛ سال‌های دور از پارلمان


محمدرضا باهنر هم همچون علی لاریجانی از مجلس کناره گرفت، اما هنوز پس از ۴ سال هدف خود از این کناره گیری را اعلام نکرده است. اما به نظر می‎آید او نیز از گزینه‎های -هرچند کمرنگ- ریاست جمهوری ۱۴۰۰ باشد. کمااینکه پیش از این نیز در سال ۹۲ در میان گزینه‎های مورد تایید جامعه روحانیت و جبهه پیروان و طیف اعتدالیون قرار داشت، اما هوش سیاسی او فراتر از آن بود که برای خود بخت انتخاب شدن قائل شود و به عرصه بیاید. حال تنها چیزی که حضور باهنر در جمع کاندیدا‌های اصولگرا را محتمل کرده سال‌های دور از پارلمان و بیرون از گود نشستن او است.


محسن رضایی؛ در امتداد رکوردشکنی


محسن رضایی رکورددار حضور در انتخابات ریاست جمهوری است. کاندیدای انصرافی سال ۸۴، نفر سوم انتخابات ۸۸ و نفر چهارم انتخابات ۹۲ و یکی از بازیگردانان جمنا در انتخابات ۹۶ خیلی بدش نمی‌آید که بار دیگر شانس خود را برای ریاست جمهوری امتحان کند. او اگرچه چند سالی است که لباس سپاه را دوباره بر تن کرده و به دانشگاه امام حسین بازگشته، اما همواره تلاش کرده خود را بیشتر درگیر تحرکات سیاسی و انتخاباتی اصولگرا‌ها کندتا شاید اینبار که برخی رقبای او همچون قالیباف و رییسی در صحنه حضور ندارند، به میدان بیاید.


ولایتی؛ دیپلماتی که هوس پاستور کرد


پای ولایتی به پاستور باز شده است، نه در قدوقامت ریاست جمهوری بلکه در نقش دیپلمات و وزیر امورخارجه به مدت ۱۶ سال. او، اما در سال ۸۴ عزم ریاست جمهوری کرد که با کاندیداتوری آیت الله هاشمی و به احترام او از صحنه کنار رفت. سال ۹۲، اما باردیگر اقای دیپلمات مجاب به کاندیداتوری شد و حضوری طوفانی در مناظرات انتخاباتی خاصه در مقابل سعیدجلیلی داشت، اما رای لازم برای ورود به پاستور را نیافت. بعید به نظر نمی‌رسد با کنار رفتن برخی کاندیدا‌های همیشه در صحنه اصولگرا او باردیگر شانس خود را بیازماید و وارد گود شود.


بذرپاش؛ گزینه جوان تندرو‌های اصولگرا


مهرداد بذرپاش بعنوان جوانترین چهره سیاسی اصولگرا، از گزینه‎های جمنا در انتخابات ۹۶ بود که البته حضور او در جمع ۵ نفره کاندیدا‌های نهایی با حرف و حدیث‎هایی همراه شد. او که گفته می‎شد به همراه علیرضا زاکانی با زد و بند‌های پشت پرده به جمع کاندیدا‌ها آمده بودند، در نهایت با وجود حضور در وزارت کشور جهت ثبت نام از آن انتخابات کنار رفت. بذرپاش با عدم حضور در انتخابات مجلس، خود را در جمع گزینه‎های احتمالی در انتخابات ۱۴۰۰ نگه داشته است. بذرپاش که به جریان فکری پایداری نزدیک است با توجه به تلاش اصولگرایان برای جوانگرایی، بعید نیست که از کاندیدا‌های بالقوه این جریان در انتخابات ریاست جمهوری باشد.


متکی؛ دیپلماتی که سودای ریاست جمهوری دارد


منوچهر متکی هنوز هم نامش با یک عزل جنجالی شناخته می‌شود، وزیرخارجه دولت احمدی نژاد که دوران پرحاشیه‌ای را در ساختمان دیپلماسی پشت سرگذاشت و درنهایت در همان روز‌هایی که در سفری دیپلماتیک به سر می‌برد با حکم عزل از سوی رئیس دولت وقت روبرو شد. عزل وی آغازی بر شکل‌گیری انتقادات بر رئیس‌جمهور وقت در خصوص تصمیمات حلقه‌ای موسوم به جریان انحرافی گردید که در بسیاری از برکناری‌ها مؤثر بود. متکی در انتخابات ۹۲ به عنوان یکی از کاندیدا‌های جبهه پیروان مطرح بود و وارد صحنه شد، اما در نهایت نتوانست از فیلتر شورای نگهبان رد شد. او نیز یکی از کاندیدا‌های بالقوه اصولگرا برای انتخابات ۱۴۰۰ است.


ضرغامی؛ متولی صبحانه‎های تبلیغی


عزت‎الله ضرغامی که به واسطه ریاستش بر سازمان صداوسیما منتقدان زیادی دارد، در سال‌های دوری از این سازمان و منصب رسمی، با حضورش در فضای مجازی، خود را در میان گزینه‌های احتمالی ریاست جمهوری سیزدهم قرار داده است. جدای از توییتر و اینستاگرام، صبحانه‌های کاری رییس اسبق صدا و سیما با چهره‌های اصلاح طلب و اصولگرا در ادامه تلاش‌های او برای ارائه چهره‌ای معتدل از خود بود تا شاید اقبال سیاسی و مردمی به او بیشتر از دیگر کاندیدا‌های این جریان باشد. او با عدم کاندیداتوری در انتخابات مجلس یازدهم، احتمال حضورش در صف مشتاقان پاستور را بیشتر کرده است.
منبع: خبر آنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت خودرو‌های جک و لیفان شرکت کرمان موتور امروز + جدول

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت قند و شکر امروز

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت تبلت سرفیس و سامسونگ امروز + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ رزمایش مشترک ایران و باکو

عکس/ ثبت‌نام حج تمتع از کدام اولویت‌ها انجام می‌شود؟

عکس/ وعده ایلان ماسک درباره اتصال تمامی گوشی‌ها به اینترنت ماهواره‌ای

عکس/ پوستر پرسپولیس برای بازی با الریان قطر

عکس/جشن تولد علی شادمان با حضور رپر مشهور

تصویری عجیب از سالن برگزاری همایش عفاف و حجاب

عکس/ ژست دیدنی فردین کنار دو ستاره سینمای هند ۵۳ سال پیش

عکس/ بازداشت ۳ ازبک در امارات به اتهام قتل خاخام اسرائیلی

عکس جدید سردار قاآنی در دیدار بسیجیان با رهبر انقلاب

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

فیلم/ گاریدو: همه فکر کردیم بازی را بردیم

عالیشاه راهی بیمارستان شد

حسینی: متاسفانه گل را حفظ نمی‌کنیم و بی‌هوا حمله می‌کنیم

عکس/ تصویری از فرح، محمدرضا پهلوی و فرزندانش در سال ۱۳۵۲

عکس/ تماشاگر ویژه بازی استقلال - پاختاکور چه کسی بود؟

علت بازگشت دلار به کانال ۶۸ هزار تومان چیست؟/ صدور قطعنامه علیه ایران به افزایش ریسک، نگرانی و انتظارات تورمی منجر شد

آمار فنی AFC برای دیدار پرسپولیس و الریان

فیلم/ خلاصه دیدار الریان ۱ - ۱ پرسپولیس

طلسم پرسپولیس در قطر هم نشکست

موسیمانه: ناامیدکننده بود که پیروز نشدیم

فیلم/ حسین تهی در گفت‌و‌گو با علی ضیا: روز عاشورا به دنیا آمدم و به همین دلیل نامم حسین است

عکس/ تازه‌ترین تصویر از سفیر ایران در لبنان

تعداد عجیب رانندگان تاکسی‌های اینترنتی در ایران

شمارش معکوس برای خداحافظی با کارت‌های بانک

آمار فنی AFC از بازی استقلال - پاختاکور

عکس/ تغییر چهره جذاب همسر اول جومونگ بعد از ۱۸ سال

فیلم/ درگیری لفظی درباره تنظیم بازار گوشت قرمز بر روی آنتن صداوسیما

انفجار یک معدن در گنجه رودبار

فیلم/ خلاصه دیدار استقلال ۰ - ۰ پاختاکور

پایان بدون گل دیدار استقلال - پاختاکور

حمید رسایی: خصومت شخصی با ظریف ندارم

عکس/ مهدی قایدی و سردار آزمون تماشاگر ویژه بازی استقلال

نخستین تیم صعود کننده لیگ نخبگان مشخص شد

جزئیات توافق آتش‌بس لبنان و اسرائیل

چه کسانی از مالیات معاف می‌شوند؟

تاکید محمد کبیری بر ارتقاء ارائه خدمات به مراجعه کنندگان بیمارستان کیش

حضور مؤثر بانک صادرات ایران در همایش و نمایشگاه بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت یازدهم/ «سپینو»، میهمان ویژه همایش

گاریدو با یک تغییر بزرگ به دنبال اولین برد آسیایی

همایش ملی پتروفن ۱۴۰۳ آذر ماه برگزار می‌شود/ جایزه نوآوری صنعت پتروشیمی به شرکت‌های نوآور اهدا خواهد شد

فیلم/ توضیحات کارشناس صداوسیما درباره قوانین سامانه همسریابی اسلامی

اعضای جدید هیئت‌مدیره شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس معرفی شدند/ خوشرو رئیس هیئت‌مدیره شد

مهمترین عامل رشد حق بیمه تولیدی تعاون

تفکر و فرهنگ بسیجی، زمینه ساز رشد و پیشرفت جامعه است

شبکه‌محوری؛ نقشه راه بیمه سینا

موافقت نتانیاهو با توافق آتش‌بس در لبنان

پیش بینی قیمت دلار فردا ۶ آذر ۱۴۰۳/ افزایش قیمت دلار ادامه دارد؟

پاداش بانک مسکن به مشتریان خوش حساب

حضور فعال بانک ملی ایران در یازدهمین همایش و نمایشگاه بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت

بازدید دکتر بهشتی‌نژاد از غرفه بیمه سرمد در هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی Iran Conmin ۲۰۲۴

بازگشت ستاره استقلال پس از ۵۶ روز

با قطعی برق خداحافظی کنید

ثبت آیفون مسافری از امروز آغاز شد

پیش‌بینی عجیب از درصد رشد جمعیت در ایران

صادرات گاز ایران به عراق مطابق برنامه برقرار است

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۶ آ‌ذر ۱۴۰۳/ عقبگرد سکه با فرمان اونس جهانی طلا

ترکیب استقلال برای دیدار با پاختاکور

غرق شدن قایق پناهجویان در آب‌های یونان

معرفی گزارشگران دیدارهای استقلال و پرسپولیس

پزشکیان: باید با مردم درباره اصلاحات اقتصادی ضروری صحبت کنیم

فیلم/ روایت جالب فرزند آیت‌الله جوادی آملی از شیوه تربیتی پدر