محمد آیتی، اقتصاد۲۴- اکنون در حال سپری کردن سومین ماه حضور ویروس کرونا در کشور هستیم و همچنان تودههای مردم نگران آینده هستند؛ آیندهای که هیچکس زمان دقیقی برای آن متصور نیست.
علیرغم اینکه ویروس کرونا عالمگیر شده است، اما این موضوع دلیلی بر این نیست که مردم از دولتمردان توقع حمایت نداشته باشند. حال اکثر کسب و کارها فعالیت خود را از سر گرفتند، ولی همچنان صاحبان این مشاغل انتقادات جدی به عدم حمایت مسئولان از خود دارند و اکنون باید منتظر بود و دید دولت بالاخره چتر حمایتی خود را بازتر خواهد کرد یا با عنوان کردن کلید واژه «تحریم» که سالها بهعنوان راحتترین کلمه در زبان هر مسئولی میچرخد به حمایتهای کماثر و قطرهچکانی خود ادامه خواهد داد.
در همین خصوص، قاسم ساعدی نماینده مردم دشت آزادگان و هویزه به اقتصاد۲۴ گفت: اکنون پا در سومین ماه در مسیر مقابله با ویروس کرونا گذاشتیم و حقیقتاً در دو ماه گذشته مردم خیلی اذیت شدند، اما چارهای نیست و میدانیم که این گرفتاری همه کشورهای دنیا است.
وی افزود: هرچند معتقدم که باید خلاءها را پر و بستری را آماده کرد که زندگی برای عموم مردم راحتتر شود، اما همه مردم باید خود را با این وضعیت وفق دهند و تا زمانی که واکسن درمان قطعی این ویروس به تولید انبوه نرسیده است، کرونا را بهعنوان یک حقیقت بپذیرند؛ یعنی باید زندگی را ادامه داد، اما با مراقبتهایی بهمراتب بیشتر از زمانی که کرونایی وجود نداشت.
عضو کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: من با توقف جریان زندگی مخالفم، زیرا کشور به اندازه کافی مشکل دارد و از طرفی، رهبر معظم انقلاب هم سال ۹۹ را بهنام «جهش تولید» مزین کردند. اینکه افرادی که میتوانند دورکاری کنند یا اگر کار واجبی ندارند از منزل خارج نشوند درست است، اما این دستورالعمل را نمیتوان به همه جامعه تعمیم داد، زیرا مردم برای اداره زندگی خود نیازمند درآمدزایی و پیگیری کارهای اداری خود هستند و از سوی دیگر، تولید در گرو فعالیت از همه ظرفیتها است.
رییس مجمع نمایندگان استان خوزستان یادآور شد: از سال ۹۷ تا به امروز شرایط اقتصادی سختی بر کشور حاکم است و حقیقتاً مردم سال ۹۸ روزهای سختی را سپری کردند. آنها از دولتمردان و بهطوری کلی سیاستگذاران کشور انتظار دارند اوضاع و احوال اقتصادی را بهبود ببخشند، زیرا اگر بنا باشد سال به سال شرایط سختتر شود پس نقش مسئولان چیست؟ از اینرو اگر میخواهیم در برابر تحریمهای سخت و ظالمانه آمریکا و همپیمانانش دوام بیاوریم نباید کشور را بهسمت تعطیلی سوق دهیم.
بیشتر بخوانید: بستههای حمایتی دولت تناسبی با خسارتهای وارده ندارد
ساعدی اظهار داشت: همه میدانیم که اوضاع و احوال دولت مناسب نیست. مدتهاست که ما حتی نمیتوانیم نفت بفروشیم و یا در انتقال ارز به کشور مشکل داریم. مشکل اقتصادی به همه بخشها نفوذ کرده است و ماههاست که اثرات منفی آن بر همه نمایان شده است، پس ضرورت دارد روند اقتصادی خود را تغییر دهیم. اگر قرار بود قوانین و اجرای بسیاری از آنها گره از کار مملکت باز میکرد تا امروز باید این اتفاق در زندگی همه مردم لمس میشد. از آنجایی که معلوم نیست ویروس کرونا تا چه زمانی دنیا را درگیر خود نگه دارد باید با حفظ اصول بهداشتی و اجتماعی فضای جدیدی را برای اقتصاد ایجاد کرد و اگر دولت در گرفتن تصمیمات بزرگ تعلل کند شاید در آینده نه چندان دور شاهد تبعات منفی زیادی در کشور و به خصوص دوران پساکرونا باشیم.
وی در ادامه عنوان کرد: با علم به تمام مشکلات، مردم از دولت انتظار دارند. حرف ما هم مشخص است. ما میگوییم دولت در حد توان خود به کمک مردم بیاید. امروز همه کاسبان نگران هزینههای جاری، بیمه، مالیات و... هستند و کاش دولت یک بار برای همیشه خیال این افراد را راحت میکرد و نمیگذاشت آنها، هم نگران کرونا باشند و هم نگران آینده اقتصادیشان. اینکه پرداخت بیمه و اقساط یکی، دو ماه عقب بیفتد یا وام قرضالحسنهای به حساب سرپرست خانوار واریز شود و... خوب است، اما انتظار مردم بهمراتب بالاتر از این است، زیرا بار مسئولیت و اداره زندگی خیلی بیشتر از این بستههای تشویقی و حمایتی دولت است.
ساعدی افزود: همه کاسبان، بازار طلایی اسفندماه را از دست دادند و علیرغم وضع بد اقتصادی سال ۹۸، یک ماه از سال ۹۹ را هم از دست دادند و حتی امکان دارد این شرایط تا ماهها بعد هم ادامه داشته باشد. از اینرو از وزارت صمت و ارتباطات میخواهم لااقل زیرساختهای بازار الکترونیکی را برای کاسبانی که ظرفیت حضور در آن را دارند، فراهم کنند. اگر سرعت اینترنت افزایش پیدا کند و این تکنولوژی در این ایام ارزانقیمت در اختیار مردم قرار گیرد و وزارت صمت بتواند سایت و اپلیکیشنهایی را برای ارائه محصولات کاسبان فراهم کند، تا حد قابل ملاحظهای مشکلات حل میشود و این روند همان دولت الکترونیکی است که خیلی زودتر از اینها باید به بهرهبرداری حداکثری میرسید.
این نماینده مجلس ادامه داد: جای تاسف است که در این دوران، هنوز عدهای بهفکر نانآوری از راههای غیراخلاقی هستند. عدهای ماسک، دستکش و مواد ضدعفونیکننده احتکار میکنند و عدهای بدون مجوز در حال کاسبی در فضای مجازی هستند و گاهاً کالاهای قاچاق را در این بستر معامله میکنند. از اینرو از وزارت صمت میخواهم کنترل بیشتری بر این بازار داشته باشد و شرایطی را ایجاد کند که لااقل کسب و کارهای مجوزدار راحتتر بتوانند از این بازار سود ببرند.
وی در پایان گفت: شیوع این ویروس درسهای بزرگی برای همه ما داشت. بسیاری از ضعفها که کمتر به آن توجه میشد را پررنگ کرد و کاش بتوانیم از این فرصت استفاده کنیم تا ضمن مقابله با ویروس منحوس کرونا، خلاءهای گذشته را پر کنیم تا انشاالله در دوران پساکرونا سرفراز باشیم.