تاریخ انتشار: ۰۹:۳۰ - ۱۹ مرداد ۱۳۹۹
تعداد نظرات: ۱ نظر
فروش سهام به روش جدید

سهام عدالت وثیقه وام می شود

قرار است در آینده نزدیک، برخی از دارندگان سهام عدالت به پشتوانه سهام خود کارت اعتباری دریافت کنند.

سهام عدالت وثیقه وام می شود

اقتصاد۲۴ -  کارت‌های اعتباری نوعی از کارت‌های بانکی هستند که استفاده از آن‌ها گستره جهانی پیدا کرده است. مردم بیش از ۱۰۰ کشور در دنیا از این قبیل کارت‌ها استفاده می‌کنند؛ کارت‌هایی که پشتوانه اخذ آن‌ها اعتبار فرد است.

در کشور ما هم بعد از آزاد سازی سهام عدالت قرار بر این شد تا افرادی که روش مستقیم فروش سهام خود را انتخاب کرده اند، درصورت تمایل از فروش سهام خود خودداری کرده و از این سهام به عنوان پشتوانه‌ای برای دریافت کارت اعتباری استفاده کنند

تصمیمی که پس از جلسه شورای هماهنگی اقتصادی رئیس جمهور و اعلام رئیس کل بانک مرکزی اتخاذ شده بود. تصمیمی که براساس آن مشمولان سهام عدالت می‌توانند از طریق بانک‌های عامل تا سقف ۵۰ تا ۶۰ درصد از ارزش دارایی سهام عدالت خود، کارت اعتباری دریافت کنند.
 

کارت‌های اعتباری یکبار مصرف نیستند

وثوقی کارشناس اقتصادی، ضمن حمایت از طرح مسوولان مبنی بر پشتوانه بودن سهام عدالت برای دریافت کارت اعتباری بیان کرد: این طرح خوب دارای ابهاماتی از جمله مشخص نبودن رده سنی متقاضیان، گروه‌های شغلی و چگونگی نحوه دریافت این کارت‌ها است.

او با اشاره به تجارب گذشته در خصوص اعطای کارت‌های اعتباری به بازنشستگان ادامه داد: این تجربه ناموفقی بود و سبب شد تا برخی سوء استفاده‌ها و کلاهبرداری‌هایی از قبیل این موضوع شکل گیرد بنابر این بار باید تدابیری اتخاذ شود تا اشتباهات گذشته تکرار نشود.

وثوقی با بیان اینکه پشتوانه اعطای این کارت، اعتبار فرد است، گفت: در اکثر کشور‌های جهان که کارت اعتباری اعطا می‌کنند، اعتبار فرد از جمله درآمد و محل اقامت او به عنوان پشتوانه فرد برای دریافت این نوع کارت است و در کشور ما هم قرار است در آینده سهام عدالت به عنوان یکی از پشتوانه‌های دریافت کارت اعتباری قرار گیرد.

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: باید در نظر داشت که افراد پس از دریافت آن اقدام به سوء استفاده و نقد کردن کارت در برخی فروشگاه‌ها نشوند یعنی فرد کارت را به فروشنده ارائه دهد و او با کسر مبلغی از اصل موجودی کارت، پولی را به دارنده کارت بدهد.

او با بیان اینکه کارت‌های اعتباری یکبار مصرف نیستند، گفت: دارندگان این کارت‌ها نمی‌توانند به یکباره از آن‌ها استفاده کنند و پس از اتمام موجودی دوباره می‌توان این کارت‌ها را شارژ کرد.

وثوقی با اشاره به یکی از مزایای این کارت‌ها اظهار کرد: سقف دریافت این کارت حدود، ۵۰ میلیون تومان است درحالیکه برای دریافت همین میزان در قالب وام، باید وام گیرنده ۳ ضامن داشته باشد تا مجموع حقوق آن‌ها بتواند پراخت اقساط را پوشش دهد.

این کارشناس اقتصادی بیان کرد: در برخی از کشور‌های جهان گاهی افرادی که خود دارنده این کارت‌ها هستند قرارداد جدید فرد دیگری که می‌خواهد کارت اعتباری دریافت کند را امضا می‌کنند و این زنجیره همچنان ادامه دارد و بدین گونه مردم را راغب به دریافت این نوع کارت می‌کنند.

او اظهار کرد: صورتحساب فرد یک ماه بعد از اولین تراکنش او صادر می‌شود و فرد تا ۶ ماه پس از دریافت کارت می‌تواند هیچ گونه تراکنشی نداشته باشد، اما درخصوص وام‌های دیگر درست یک ماه پس از دریافت وام پیامک کسر اقساط به شماره افراد ارسال می‌شود.

وثوقی با بیان اینکه در حال حاضر کارت اعتباری بیشتر از ۳۶ ماه قابل تقسیط نیست، گفت: نحوه بازپرداخت اقساط به گونه‌ای است که به عنوان نمونه قسط فرد هر ماه قریب به یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است و بانک از این میزان سود خود را برداشته و یک میلیون تومان مجددا به حساب بازمی گردد و کارت فرد مجددا شارژ می‌شود.

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: یکی از مزایای مثبت این کارت‌ها نسبت به وام‌های بانکی، گردشی بودن اقساط آن است یعنی پس از کسر سود توسط بانک عامل، کارت مجدد شارژ می‌شود و فرد کمتر به مشکل مالی بر می‌خورد و شما از محل حقوق خود، قسط می‌دهید و دیگر نگران نیستید با پرداخت قسط، مشکلی بابت مدیریت حقوق خود پیدا می‌کنید.

او در پایان تصریح کرد: در برخی از کشور‌ها وثایقی مانند ملک هم به عنوان تضمین پرداخت این وام قرار می‌گیرد و بسته به میزان اعتبار شما روند دریافت این وام سهل‌تر می‌شود.

سقف کارت اعتباری در کشور ما ۵۰ میلیون تومان است


احمد ستاک کارشناس بورس، ضمن اشاره به وجه تمایز کارت‌های بانکی بیان کرد: کارت‌های نقدی به حساب خاصی متصل هستند و دارندگان تنها به اندازه موجودی کارت مورد نظر می‌توانند از آن استفاده کنند درحالیکه در کارت‌های اعتباری موجودی وجود ندارد و دارنده می‌تواند آن را مجددا شارژ کنند.

او با بیان اینکه کارت‌های اعتباری در کشور ما تا سقف ۵۰ میلیون تومان اعتبار دارند، گفت: این میزان در کشور‌های دیگر ۱۴۰ هزار دلار و برخی از کارت‌های آن‌ها از همان ابتدا سقف و یا محدودیتی ندارند و بیش از ۹۰ درصد کشور‌های جهان از این نوع کارت‌ها استفاده می‌کنند.

ستاک ادامه داد: بدین طریق امتیاز‌هایی در اختیار صادر کنندگان قرار می‌گیرد و این کارت‌ها با اتصال به سوئیچ‌های بین المللی سبب می‌شوند تا گردشگران در هر کشوری که سفر می‌کنند بتوانند از امکانات آن استفاده کنند.

این کارشناس اقتصادی با اشاره به مزیت کارت‌های اعتباری تصریح کرد: اقساط دارنده یک ماه پس از اولین استفاده فرد از کارت خود شروع می‌شود درحالیکه وام گیرندگان بلافاصله یک ماه بعد از دریافت خود باید اقدام به پرداخت اقساط خود کنند.

او اظهار کرد: در برخی از کشور‌ها برای افرادی که استفاده بیشتری ازاین کارت‌ها دارند مزایایی در نظر می‌گیرند بدین ترتیب که فرد هنگام خرید از برخی فروشگاه‌ها از تخفیف‌های ویژه‌ای برخوردار می‌شود، اما در برخی دیگر از کشور‌ها کارمزد برداشت پول از دستگاه‌های‌ای تی ام برای دارندگان کارت‌های اعتباری، بیشتر است.

ستاک افزود: در برخی از کشور‌های پیشرفته مسائل مربوط به کلاهبرداری و مفقودی کارت را تضمین می‌کنند و بدین طریق مردم را ترغیب به استفاده از این نوع کارت‌ها می‌کنند و پشتوانه دریافت آن اعتبار فرد یعنی میزان درآمد و محل اقامت او است.

نباید این کارت‌ها به سرنوشت وام ازدواج دچار شوند

علی آقا محمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ، با حمایت از طرح پیشنهادی اعطای کارت اعتباری به برخی از دارندگان سهام عدالت گفت: سرانه اعتبار برای خانوار‌های ایرانی ۷ میلیون تومان است به همین منظور اعطای چنین تسهیلاتی به برخی خانوار‌های دارنده سهام عدالت می‌تواند کمک حال قشری از جامعه باشد.

او با اشاره به یکی از مزایای کارت‌های اعتباری برای خرید کالا ادامه داد: به عنوان مثال زمانی که فرد می‌خواهد کالایی مانند یخچال را خریداری کند ۵ درصد به فروشنده ۹۵ درصد را به حساب کارخانه واریز می‌کنیم و این امر سبب می‌شود دیگر کارخانه‌ای نیازی به اخذ وام پیدا نکند.

با این وجود انتقاداتی به طرح مذکور وجود دارد. برخی از کارشناسان معتقدند ممکن است برخی از بانک‌های عامل به دلیل سیاست‌های اعتباری که دارند شرایط تبعیض آمیزی را میان متقاضیان ایجاد کنند.

حسین دلبری، با انتقاد از این طرح بیان کرد: ساز و کار مشخصی برای نحوه اعطای این کارت‌ها مشخص نگردیده و از طرفی دیگر این احتمال وجود دارد که برخی از بانک‌های عامل سهام عدالت را به عنوان پشتوانه‌ای برای اعطای این کارت‌ها قبول نداشته باشند و دارندگان سهام عدالت به سرنوشتی مانند برخی از متقاضیان وام ازدواج دچار شوند.

حال امروز در جلسه مشترک میان بانک ملی و وزارت اقتصاد قرار است اولین کلید اعطای کارت اعتباری به دارندگان سهام عدالت بدون مراجعه حضوری به شعب کلید بخورد. باید منتظر ماند و دید این نوع تسهیلات چقدر می‌تواند در رفع نیاز جامعه موثر باشد.

ا
منبع: باشگاه خبرنگاران
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
بهروز
0
0
دوشنبه ۲۰ مرداد ۱۳۹۹
سلام خسته نباشید
خب اگه واقعا میخوان مشکل مردم رو حل کنن سهام عدالت رو به عنوان ضمانت وام بزارن
به صورت توافقی بهره وام رو با سود سهام ربط بدن، دو طرف راضی
سهامو به طور مساوی بین بانکا توزیع کنن که همش دست چند نفر نباشه که بخوان بازی درارن .
کاش حداقل یه بار دیگه سایتو باز کنن ما جامونده ها بریم روش مستقیم کنیم سهاممونو
البته اگه صدامونو میشنوید و میشنون
هعی
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۹ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۹ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ قابی احساسی از ابی و دخترش ۵۳ سال پیش در یک رستوران

عکس/ جولان اتوبوس‌های دو طبقه ۵۱ سال پیش در میدان فردوسی تهران

عکس/ استایل خاص فردین و ناصر ملک مطیعی ۴۳ سال پیش با لباس‌های برند

عکس/ خنده‌های از ته دل بهاره رهنما و دخترش پریا در پشت دیوار

عکس/ تیپ تینیجری فاطمه معتمد‌آریا ۴۴ سال پیش با شلوار پیش بندی و کلاه خاص

عکس/ استقلال در دربی تهران با لباس جدید

عکس/ چهره شوکه کننده نوید محمدزاده با تیپ اجق وجق در دیدار با بهمن مفید

عکس/ سفر مسعود پزشکیان به جنوب غرب تهران

عکس/ لحظه آزادی اسرای فلسطینی

عکس/ توپ فینال جام جهانی فوتبال ۱۹۳۰ در موزه فیفا

عکس/ دل سهراب بختیاری زاده با استقلال است

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

دستگیری قاتل فراری در بروجرد

بلیت کنسرت دوباره گران شد!

چگونه می‌توانیم شبکه‌سازی حرفه‌ای کنیم؟

محمدعلی فردین پشت صحنه فیلم سلطان قلب‌ها

کشف و انهدام انبار بزرگ سوخت قاچاق در بندرخمیر

نباید با استیضاح وزیر اقتصاد، سیاسی برخورد کرد/ اثرات منفی پول‌های زیاد و بی‌برنامه‌ در دولت گذشته امروز مشخص شده است

بهترین رژیم غذایی برای بهبود سرطان پروستات

روش‌های خانگی بجای بوتاکس؟

دمای تهران زیر صفر شد

خیال استقلال از رونالدو و مانه راحت شد

ترامپ: در صورت صلح، روسیه به اوکراین حمله نخواهد کرد

تعطیلی بخش‌های بستری بیمارستان‌ها در نوروز تعیین و تکلیف شد

ضرورت استفاده از هوش مصنوعی برای کاهش تصادفات

واکنش حماس به عملیات جنوب حیفا

یاغی پرسپولیس: بردن دربی لذت بخش است

بحث پزشکیان با امام جمعه اسلامشهر

صحبت‌های جالب رضاییان پس از دربی؛ قول رامین به هواداران استقلال

عکس/ پوستر AFC پس از دربی؛ Tehran is RED

کارشناس داوری دربی ۱۰۵؛ پنالتی استقلال سوخت؟

فیلم/لحظاتی از شادی و غم بعد از سوت پایان دربی ۱٠۵

فیلم/بوژوویچ: استقلال در دربی سزاوار باخت نبود

فیلم/هوادار ناراحت استقلال روی سکوی‌های ورزشگاه بعد از سوت پایان بازی

عالیشاه: یک فینال را بردیم، ۹ تا باقی مانده است

عکس/خوشحالی عابدزاده از برد پرسپولیس در دربی

علی علیپور به رکورد هاشمی‌نسب رسید

فیلم/گل دوم پرسپولیس به استقلال توسط علی علیپور

کارتال دربی تهران را هم برد؛ پرسپولیس دبل کرد و به کورس برگشت!

اوجالان رئیس پ‌ک‌ک: این گروه باید خود را منحل کند

حسینی باید اخراج می‌شد!

کری‌خوانی اسکوچیچ پس از تساوی

اعتراض سریع استقلال به پنالتی دربی: آفساید به نظر می‌رسید!

فیلم/ گل اول پرسپولیس

عالیشاه پنالتی‌زن پرسپولیس را عوض کرد

برد یک نیمه‌ای پرسپولیس در دربی؛ استقلال باز هم پنالتی داد

تصویر جالب از پرتماشاگرترین دربی پایتخت

پزشکیان: از قطعی برق و گاز عذرخواهی می‌کنم

فیروز کریمی: پیشنهاد استقلال را رد کردم

عکس/ رامین رضاییان به سمت نیمکت پرسپولیس رفت

نوشته جالب هوادار پرسپولیس برای سروش رفیعی

پوتین: اولین ارتباطات ما با دولت آمریکا، امید‌هایی را منعکس می‌کند

واکنش کفاشیان به ائتلاف با عابدینی علیه تاج

مرگ مشکوک بازیگر معروف و همسرش

رشد چشمگیر مجتمع تبریز بیمه معلم در رشته‌های اموال، اشخاص و عمر

واحد پول چه کشورهایی پوند است؟

سرمایه‌گذاری مولد؛ سود فردی، رشد جمعی

ماجرای مرگ تلخ ۱۹ ورزشکار ایرانی به خاطر گازگرفتگی

آیا تغذیه سالم در بارداری بر هوش نوزاد اثر دارد؟

جاذبه‌های گردشگری پارک طالقانی تهران

قیمت گوشت امروز چهارشنبه ۸ اسفند اعلام شد

آشنایی با خواص شگفت‌انگیز کنجد برای سلامتی