تاریخ انتشار: ۱۱:۰۰ - ۱۲ آذر ۱۳۹۹

۸۳ درصد ایرانی‌ها در این مکان کرونا می‌گیرند

شهلا قنبری، مسئول گروه آموزش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: حتی با پوشیدن ماسک مدت زمان حضور در یک مکان سربسته و نحوه تهویه آن مکان در انتقال ویروس کرونا موثر است.

مکانهای شیوع کرونا

اقتصاد۲۴ - شهلا قنبری، به آخرین مطالعات منتشر شده در مجلات معتبری همچون نیچر اشاره کرد و گفت: براساس این مطالعات دورهمی‌ها و جمع‌های کوچک خانگی بیشترین نقش را در انتقال و شیوع بیماری کرونا داشته است.

وی با اشاره به نتایج این تحقیق، سهم دورهمی‌های کوچک در شیوع بیماری کرونا ویروس را ۸۳ درصد اعلام کرد و یادآور شد: با اجتناب از برگزاری دورهمی‌های کوچک و جمع‌های خانوادگی تا ۸۳ درصد می‌توانیم انتقال بیماری را کاهش داده و کنترل کنیم.

مسئول گروه آموزش و ارتقای سلامت معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، افزود: افراد شاغل هر خانواده که با دیگران در بیرون از خانه تعامل دارند، درصورت عدم رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی می‌توانند باعث انتقال بیماری شوند. این افراد در دوره کمون که هنوز علایم بیماری نمایان نشده به عنوان ناقلان خاموش و بدون علامت احتمال انتقال بیماری را افزایش می‌دهند.

وی خاطرنشان کرد: شرکت این افراد در جمع‌ها و دورهمی‌های خانوادگی که سالمندان و افراد پرخطر نیز حضور دارند، می‌تواند منجر به ابتلا آنان شود؛ بنابراین اکیداً توصیه می‌شود که از حضور در دورهمی‌های خانگی به خصوص در زمان پیک و شیوع بالای بیماری کرونا اجتناب شود.


بیشتر بخوانید: جزییات ممنوعیت تردد شبانه برای شهر‌های نارنجی


قنبری، شستشوی مداوم دست‌ها، فاصله گذاری فیزیکی و استفاده از ماسک را سه اصل اساسی برای پیشگیری از ابتلا و شیوع بیماری کرونا ذکر کرد و افزود: این سه اصل مکمل هم هستند و رعایت هر یک از آن‌ها به تنهایی موثر نیست؛ بنابراین مجموعه این عوامل باهم می‌توانند در کاهش انتقال و قطع زنجیره بیماری موثر و کمک کننده باشند.

وی، یکی از عوامل اصلی شیوع کرونا به خصوص در فصول سرد سال را حضور بیشتر افراد در فضا‌های بسته و بدون تهویه مناسب هوا ذکر کرد و به نتایج تحقیقات اخیر در خصوص ماندگاری بالای ذرات آئروسل آلوده به ویروس کووید ۱۹ در هوا و به خصوص در فضا‌های بسته اشاره کرد.

به گفته قنبری، مدت زمان قرارگیری در محیط‌های بسته و نوع تهویه فضا؛ حتی در صورت پوشیدن ماسک نیز می‌تواند عامل انتشار و انتقال ویروس باشد.

مسئول آموزش و ارتقای سلامت معاونت بهداشت با اشاره به قدرت سرایت بالای ویروس در سطح جامعه، تنها راه پیشگیری از ابتلا و قطع زنجیره انتقال بیماری را رعایت کامل دستورالعمل‌های بهداشتی و پروتکل‌ها دانست و ادامه داد: طرح قرنطینه نیز در همین راستا برنامه ریزی و اجرا شده است، اما باید توجه داشته باشیم موفقیت و اثرگذاری این طرح مستلزم مشارک حداکثری مردم و رعایت دقیق دستورالعمل‌ها و پروتکل‌ها است.

وی با توجه به آمار بالای مرگ و میر ناشی از کرونا و فعال بودن زنجیره انتقال بیماری در سطح جامعه بر رعایت اصل قرنطینه و ردیابی تماس‌های نزدیک مبتلایان تاکید کرد و افزود: متاسفانه نتایج برخی بررسی‌ها و ردیابی مبتلایان نشان داده که برخی افراد کیلومتر‌ها از محل زندگی خود فاصله گرفته و یا به سفر‌های درون و برون شهری رفتند که این امر به معنای شیوع و انتقال بیشتر بیماری است.

قنبری اظهار کرد: در شرایطی که بیماری به گونه‌ای افسارگسیخته در جامعه گسترش پیدا کرده، اگر اصول و پروتکل‌های بهداشتی، محدودیت‌های هوشمند و اصل جداسازی مبتلایان و قرنطینه افراد در تماس با بیمار را رعایت نکنیم، مطمئناً در مهار و کنترل اپیدمی موفق نخواهیم شد و به صورت مداوم با پیک‌های مختلف بیماری و افزایش آمار ابتلا و مرگ و میر‌ها روبرو می‌شویم.

مسئول آموزش و ارتقای سلامت معاونت بهداشت محدودیت‌های دو هفته‌ای جاری را فرصتی برای قطع زنجیره انتقال بیماری، مهار اپیدمی و کاهش بار ناشی از آن بر کادر درمان و سیستم بهداشت و درمان کشور دانست و تاکید کرد: اجرای این طرح جز با مشارکت و احساس تعهد و مسئولیت مردم در قبال سایر افراد جامعه موفق نخواهد بود.

وی، رعایت پروتکل‌های بهداشتی و محدودیت‌ها را مسئولیت انسانی، اجتماعی و شرعی تک تک افراد برای حفظ سلامت خانواده و جامعه و پیشگیری از آسیب به دیگران عنوان کرد و گفت: متاسفانه کووید ۱۹ هنوز درمان قطعی و موثری ندارد و تنها راه چاره در مقابل این اپیدمی خطرناک، پیشگیری از ابتلا و انتقال آن به دیگران است، بنابراین اگر افراد جامعه نسبت به هم مسئولانه برخورد نکرده و قوانین و محدودیت‌های پیش بینی شده را رعایت نکنند؛ در مهار و کنترل پاندمی موفق نخواهیم شد.

قنبری با اشاره به مشارکت معاونت امور بهداشتی دانشگاه در طرح مراقبت‌های محله محور برای مقابله با کرونا، اظهار کرد: این طرح با همکاری نیرو‌های بسیجی و مردمی در برخی محلات تهران آغاز شده و به مرور به کل استان تسری می‌یابد.

وی افزود: در این طرح علاوه بر ارایه آموزش‌های لازم در خصوص نحوه مواجهه صحیح با بیماری و تشویق مردم برای مراجعه به سامانه‌های ۴۰۳۰ و salamat.gov.ir وزارت بهداشت و اعلام وضعیت بیماری، اقدامات حمایتی و پیگیری بیماران نیز از سوی تیم‌های بهداشتی دانشگاه و همچنین نیرو‌های بسیجی انجام می‌شود.

قنبری ردگیری موارد ابتلا و تماس‌های نزدیک آنان و شناسایی موارد مشکوک و محتمل در مراحل اولیه بیماری را از مهمترین بخش‌های این طرح عنوان کرد و گفت: در ادامه ضمن ترغیب مبتلایان به رعایت اصول قرنطینه، اقدامات درمانی، حمایتی و مراقبتی نیز برای مبتلایان اعمال می‌شود.

مسئول آموزش و ارتقای سلامت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، ضمن توصیه به شهروندان برای رعایت پروتکل‌های بهداشتی و محدودیت‌های هوشمند، گفت: اگر مسئولانه به وظایف خود در قبال دیگران پایبند نباشیم هرگز شاهد مهار و کنترل اپیدمی نخواهیم بود و همچنان روزانه شاهد مرگ هموطنان و عزیزان خود هستیم.

قنبری در پایانخاطرنشان کرد: برای حفاظت از سلامت و جان عزیزان خود و قطع زنجیره انتقال بیماری چاره‌ای جز رعایت کامل دستورالعمل‌های بهداشتی و رعایت محدودیت‌ها نداریم.

منبع: مهر
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت گوشت گوسفند، گوساله و مرغ + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت All-in-One اپل امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز شنبه ۱۱ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ لباس زنان در تشریفات دربار پهلوی ۵۰ سال پیش

عکس/ ساعت میلیاردی محمدرضا گلزار خبر ساز شد

عکس/ سرویس و نگهداری لامبورگینی چقدر هزینه دارد؟

عکس/ ایران رتبه پنجم جدیدترین رنکینگ لیگ‌ فوتبال آسیا

عکس/ نمایی دیدنی از حرم امام رضا ۱۳۰ سال پیش و دوره قاجار

عکس/ پرتاب ساعت مچی به سوی رامین رضاییان در دربی ۱۰۵

اینفوگرافی/ شلوغ‌ترین مسیر‌های مهاجرتی دنیا کجاست؟

عکس/ تئاتر دهقان ۵۴ سال پیش ابتدای خیابان لاله‌زار

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

تعداد امضاکنندگان طرح استیضاح همتی اضافه شد

قیمت کیوی در آستانه ۲۰۰ هزار تومان

واکنش دنیامالی به غیبت در انتخابات فدراسیون فوتبال

فیلم/شباهت برنامه تازه گلزار و یکی از سکانس‌های بازیگری‌اش

دیدار تخت‌روانچی با قرقاش در ابوظبی + عکس

قانون جدید فوتبال: وقت‌تلف‌کردن دروازه‌بان = کرنر برای حریف

جایزه عصر تراکنش به «سککوک» اهدا شد

فیلم/ تصاویر جالب از تجهیز پلیس راهور به پهپاد

پرسپولیس شاکی شد

عکس/ ایلان ماسک برای چهاردهمین بار پدر شد

اینفانتینو: ترامپ از من نخواست روسیه را به جام جهانی برگردانم

فیلم‌ها تا ساعت ۲ بامداد اکران می‌شود

فیلم/ طیب‌‌نیا از دولت رفته است؛ دولت فرمانده اقتصادی ندارد

این متهم معاملات خودرو به اعدام محکوم شد

پیش‌بینی بورس فردا یک‌شنبه ۱۲ اسفند ۱۴۰۳

خبر مهم وزیر صمت درباره روند توزیع کالابرگ

تاثیر دورهمی‌های خانوادگی بر آرامش روانی

عکس/ تحقیر و تمسخر زلنسکی در شبکه‌های اجتماعی

فیلم/ ترور دو نیروی بسیجی طرح امنیت در سراوان

قیمت جدید دام زنده امروز ۱۱ اسفند ۱۴۰۳ اعلام شد

منیزیم در کدام مواد غذایی است؟

تشکر زلنسکی از ترامپ و آمریکا

فیلم/ توقیف کشتی اسرائیلی در تنگه هرمز توسط سپاه

فیلم/ کل کل علی فروتن و جناب‌خان سر دو لایه کردن توپ فوتبال

چگونه مادری شاداب‌ باشیم؟

خروج شرکت‌های بزرگ راهکاری برای کاهش بحران مسکن در تهران

فیلم/ آغاز اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی از ساعت ۱۷ امروز

نمایی غمبار از گورستان ۱۲۵ ساله امامیه

بهترین شغل مرتبط با هوش مصنوعی در آینده چیست؟

اینفوگرافی/ ضعف مدیریتی دلیل اصلی خاموشی‌های اخیر

زشت‌ترین موبایل سال ۲۰۲۵ را بشناسید+ عکس

عکس/ نشست مشترک سران قوا به میزبانی دولت

قتل بی‌رحمانه همسر با گوشت کوب چوبی

معرفی خودرو ماکسیما نسل جدید نیسان سنترا یا آلتیما + عکس

تهرانی‌ها آماده یخبندان و سرمای شدید باشند

صفرتاصد پذیرش تحصیلی آلمان (✅ شرایط کارشناسی و ارشد ۲۰۲۵)

قیمت گوشت گوسفند، گوساله و مرغ امروز

میشه بشه ادامه کودکی فرزندان محک...

عکس/ قابی دیده نشده از مهدی پاکدل در کنار بهنوش طباطبایی

جهش قیمت میم کوین‌ها پس از تنش ترامپ و زلنسکی

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

عکس/ تیپ اروپایی جمیله ۵۳ سال پیش با لباس رنگارنگ

ارزش سهام عدالت امروز ۱۱ اسفند ۱۴۰۳+ جدول

داوران دیدار استقلال و النصر مشخص شد

نتیجه واگذاری‌ها در بودجه ۱۴۰۴ استقراض بیشتر دولت است

ایران بناچار با تخفیف‌های بیشتری به چینی‌ها نفت فروخت

عکس/ نمایی باورنکردنی از ۶۴ سال پیش فرودگاه کرمانشاه

تکرار اظهارات ضدایرانی وزیر خارجه ترکیه در دوران پسااسد

هر لیتر بنزین ۴۶ هزار تومان!