تاریخ انتشار: ۱۶:۱۲ - ۰۸ دی ۱۳۹۹
"میدل ایست آی" از قاچاق طلا به دبی گزارش می‌دهد:

بازارِ عجیب طلای خونین در امارات

نقش پنهان امارات در قاچاق گسترده طلا در جهان و افشاگری‌های متعدد در این رابطه، موجب شده تا مقام‌های اماراتی هرکاری انجام دهند تا شاید بتوانند ردپای خود را از تجارتِ "طلای خونین" پاک کنند.

بازارِ طلا

اقتصاد۲۴ - پُل کوشران*"، نویسنده و تحلیلگر ارشد "پایگاه خبری میدل ایست آی" در گزارشی، از تبدیل شدن امارات متحده عربی و مخصوصا شهر "دوبی"، به یکی از مراکز اصلی تجارت غیرقانونی طلا در جهان خبر داده است. وی در این رابطه می‌نویسد:
«امارات متحده عربی هیچ معدن طلایی در خاک خود ندارد با این حال، بازار طلای دبی و صنعت طلای امارات، یکی از وسیع‌ترین و رو به رشد‌ترین بازار‌ها در جهان است به نحوی که می‌توان این کشور را در حال حرکت به سمت تبدیل‌شدن به یکی از قطب‌های اصلی صنعت طلا در جهان دانست».
در سال‌های اخیر، امارات متحده عربی و به طور خاص شهر دوبی، خود را به عنوان مناطقی که صنعت فلزات گرانبها با سرعتی خارق العاده در آن‌ها در حال رشد است، به جهانیان معرفی کرده اند. بر اساس بسیاری از داده‌های اقتصادی بین المللی، صنعت طلای امارات با افزایش بیش از ۵۸ درصدی واردات در سال ۲۰۱۸، بیش از ۲۷ میلیارد دلار در این زمینه هزینه کرده است.
با توجه به اینکه امارات هیچ معدن طلای خاصی ندارد، مجبور است تا طلا را از هرجایی که برای آن ممکن است، وارد کند. در این میان هیچ فرقی نمی‌کند که آیا واردات طلای امارات از منابع مشروع و قانونی باشد، از طریق قاچاق انجام شده باشد، از مناطق جنگی انجام گرفته باشد، و یا حتی بواسطه گروه‌های تبهکار، انجام گیرد.

طلا به حدی برای اقتصاد دوبی مهم شده است که باید آن را یکی از مهمترین و با ارزش‌ترین کالا‌ها در عرصه تجارت‌خارجی امارات دانست. طلا حتی در عرصه تجارت خارجی امارات، بالاتر از کالا‌هایی نظیر گوشی‌های تلفن همراه، جواهرات، تولیدات نفتی و الماس قرار گرفته است.
از طرفی، باید به این نکته توجه کرد که طلا پس از نفت، بیشترین میزان صادرات امارات را به خود اختصاص داده است. بر اساس گزارش ها، امارات در سال ۲۰۱۹، ۱۷.۷ میلیارد دلار صاردات طلا داشته است. با توجه به کاهش ذخایر نفتی دوبی و تلاش امارات برای متنوع ساختن منابع نفتی خود، اهمیت طلا برای امارات متحده عربی دو چندان شده است.

با این حال، انتشار گزارش‌های متعدد درمورد تخلف افراد و نهاد‌های مختلف اماراتی در زمینه تجارت طلا موجب شده تا بسیاری بر این نکته تاکید کنند که اگر امارات می‌خواهد این تجارت را برای خود حفظ کند، باید این عرصه را بیش از پیش و به نحو موثرتری تحت نظارت خویش قرار دهد.
بر اساس گزارش‌هایی که وزارت خارجه و خزانه داری انگلیس در اوایل ماه دسامبر منتشر کردند، از امارات متحده عربی به عنوان یک حوزه قضایی آسیب پذیر در برابر هرگونه پولشویی توسط شبکه‌های جنایتکار یاد شده است. دلیل اصلی این موضوع نیز سهولت انتقال طلا و پول نقد به این کشور (مخصوصا در قالب غیرقانونی آن) عنوان شده بود.
گسترش فعالیت‌های غیرقانونی مرتبط با تجارت طلا در امارات به حدی بود که بسیاری از ناظران و تحلیلگران بر این باورند که اگر دولت امارات نخواهد اوضاع را سروسامان دهد، بایستی به از دست دادن شمار زیادی از مشتریان خود راضی شود. در این راستا، سوال اصلی این است که آیا دولت امارات و مقام‌های شیخ نشین دوبی، به راستی هیچ گونه قصد و توانایی جهت شفاف سازی و برقراری قانون و مقررات در این زمینه دارند یا خیر؟

تجارت "طلای خونین"

بر اساس یافته‌های تحقیقات وزارت خارجه و خزانه داری بریتانیا، حدودا ۹۵ درصد از صادرات رسمی طلای مناطقی نظیر آفریقای مرکزی و شرقی، سودان، سودان جنوبی، جمهوری آفریقای مرکزی و همچنین جمهوری دموکراتیک کنگو، در نهایت به مقصد امارات انجام می‌شود. تحلیلگران بعه طور خاص تاکید دارند که طلای استخراج شده در بسیاری از کشور‌های در حال جنگ در آفریقا، اول به کشور‌های همسایه و از آنجا به امارات متحده عربی منتقل می‌شود.
طلا همواره یکی از منابع مالی مهم برای گروه‌های شورشی در قاره آفریقا بوده است. با این حال، آن‌ها در سال ۲۰۲۰، با توجه به پاندمی ویروس کرونا و افزایش قابل توجه قیمت طلا، بر حجم و میزان فعالیت‌های خود جهت استخراج و فروش طلا افزوده اند. برخی تحلیلگران بر این باورند که افزایش فعالیت‌های مرتبط با استخراج طلا توسط گروه‌های شورشی و تبهکار در قاره آفریقا، تجارت طلا را به تجارت "الماس خونین" در قاره آفریقا شبیه کرده است.

طلا حجم چندانی ندارد و گروه‌های شورشی به راحتی می‌توانند آن را قاچاق کنند. طلای خونین، فقط از مبدا آفریقا وارد امارات متحده عربی نمی‌شود. طلا همچنین از آمریکای جنوبی در حجم گسترده، وارد دوبی می‌شود. کارشناسانِ امر بر این باورند که وقتی طلا وارد خاک امارات شد، بسیار سخت است که بتوان گفت دقیقا از کجا و تحت چه شرایطی وارد امارات شده است. در شرایطی کنونی، باید دوبی را یکی از مراکز اصلی صدور غیرقانونی طلا دانست.
نکته عجیب اینجاست که حتی زیرساخت‌های مالی حاضر در بازار طلای دوبی نیز عمیقا هرگونه فرآیند قاچاق طلا را در این کشور، تسهیل می‌کنند. گاهی اوقات معاملات میلیون دلاری طلا در این کشور، بدون هرگونه ثبت و رهگیری مالی انجام می‌شوند که این مساله امارات و به طور خاص شهر دوبی را به بهشت قاچاقچیان طلا تبدیل کرده است.

سوئیس، شریک جرم امارات در تجارت "طلای خونین"

دوبی تنها بازیگر در زمینه تجارت طلای خونین نیست. کشور سوئیس نیز در این زمینه به خوبی ایفای نقش می‌کند. سوئیس حجم زیادی طلا از امارات وارد می‌کند. سوئیس بار‌ها اعلام کرده که طلای وارداتی خود را از کشور‌ها و مناطقی که در جنگ به سر می‌برند وارد نمی‌کند. بلکه آن را از مکان‌های نظیر امارات و شهر دوبی وارد می‌کند. با این حال، آن‌ها به این نکته بی توجه هستند که اساسا طلای دوبی، از مناطق جنگی و توسط گروه‌های شورشی تامین می‌شود. در این راستا باید اینگونه گفت که دست‌های سوئیس و امارات به یک اندازه در تجارت کثیفِ طلای خونین، آلوده هستند.

نکته عجیب اینجاست که بخش اعظم طلای وارداتی سوئیس و یا حتی کشوری نظیر انگلیس، با نظارت سازمان‌ها و نهاد‌هایی صورت می‌گیرد که عمیقا مواظب هستند که هیگونه فسادی در این کشور‌ها اتفاق نیفتد. با این حال، خرید طلا توسط آن‌ها از امارات که خود از مناطق ممنوعه طلا را وارد می‌کند و به نوعی بزرگترین مقصد طلای قاچاق جهان است، کاملا برای این دسته از کشور‌ها رسواکننده و مایه شرمساری می‌باشد.

ضعف ساختار‌های نظاراتی بر تجارت طلا در امارات که مشخص نیست آیا این رویه تعمدی و یا غیرتعمدی است به خوبی از ضرورت ایجاد اصلاح در این کشور جهت نظارت موثرتر بر تجارت طلا در آن خبر می‌دهد. بدون تردید در زمینه تجارت غیرقانونی طلا در امارات، منافع زیادی شکل گرفته که نمی‌گذارند اصلاحات لازم در زمینه قوانین و مقررات مرتبط با تجارت طلا، انجام شود. با این حال، امارات متحده عربی باید بداند که عدم انجام اصلاحات و انتشار گزارش‌های مختلف در مورد تجارت غیرقانونی طلا در این کشور، و متعاقبا صادرات طلا به دیگر مناطق جهان، می‌تواند صنعت طلای امارات را به شدت آسیب پذیر کرده و حتی امارات را در زمره کشور‌هایی قرار دهد که گروه‌های جنایتکار در اقصی نقاط جهان، به آن به مثابه بهترین مکان جهت پولشویی و کسب درآمد می‌نگرند.

منبع: فرارو
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت خودرو‌های جک و لیفان شرکت کرمان موتور امروز + جدول

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت قند و شکر امروز

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت تبلت سرفیس و سامسونگ امروز + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ رزمایش مشترک ایران و باکو

عکس/ ثبت‌نام حج تمتع از کدام اولویت‌ها انجام می‌شود؟

عکس/ وعده ایلان ماسک درباره اتصال تمامی گوشی‌ها به اینترنت ماهواره‌ای

عکس/ پوستر پرسپولیس برای بازی با الریان قطر

عکس/جشن تولد علی شادمان با حضور رپر مشهور

تصویری عجیب از سالن برگزاری همایش عفاف و حجاب

عکس/ ژست دیدنی فردین کنار دو ستاره سینمای هند ۵۳ سال پیش

عکس/ بازداشت ۳ ازبک در امارات به اتهام قتل خاخام اسرائیلی

عکس جدید سردار قاآنی در دیدار بسیجیان با رهبر انقلاب

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

فیلم/ گاریدو: همه فکر کردیم بازی را بردیم

عالیشاه راهی بیمارستان شد

حسینی: متاسفانه گل را حفظ نمی‌کنیم و بی‌هوا حمله می‌کنیم

عکس/ تصویری از فرح، محمدرضا پهلوی و فرزندانش در سال ۱۳۵۲

عکس/ تماشاگر ویژه بازی استقلال - پاختاکور چه کسی بود؟

علت بازگشت دلار به کانال ۶۸ هزار تومان چیست؟/ صدور قطعنامه علیه ایران به افزایش ریسک، نگرانی و انتظارات تورمی منجر شد

آمار فنی AFC برای دیدار پرسپولیس و الریان

فیلم/ خلاصه دیدار الریان ۱ - ۱ پرسپولیس

طلسم پرسپولیس در قطر هم نشکست

موسیمانه: ناامیدکننده بود که پیروز نشدیم

فیلم/ حسین تهی در گفت‌و‌گو با علی ضیا: روز عاشورا به دنیا آمدم و به همین دلیل نامم حسین است

عکس/ تازه‌ترین تصویر از سفیر ایران در لبنان

تعداد عجیب رانندگان تاکسی‌های اینترنتی در ایران

شمارش معکوس برای خداحافظی با کارت‌های بانک

آمار فنی AFC از بازی استقلال - پاختاکور

عکس/ تغییر چهره جذاب همسر اول جومونگ بعد از ۱۸ سال

فیلم/ درگیری لفظی درباره تنظیم بازار گوشت قرمز بر روی آنتن صداوسیما

انفجار یک معدن در گنجه رودبار

فیلم/ خلاصه دیدار استقلال ۰ - ۰ پاختاکور

پایان بدون گل دیدار استقلال - پاختاکور

حمید رسایی: خصومت شخصی با ظریف ندارم

عکس/ مهدی قایدی و سردار آزمون تماشاگر ویژه بازی استقلال

نخستین تیم صعود کننده لیگ نخبگان مشخص شد

جزئیات توافق آتش‌بس لبنان و اسرائیل

چه کسانی از مالیات معاف می‌شوند؟

تاکید محمد کبیری بر ارتقاء ارائه خدمات به مراجعه کنندگان بیمارستان کیش

حضور مؤثر بانک صادرات ایران در همایش و نمایشگاه بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت یازدهم/ «سپینو»، میهمان ویژه همایش

گاریدو با یک تغییر بزرگ به دنبال اولین برد آسیایی

همایش ملی پتروفن ۱۴۰۳ آذر ماه برگزار می‌شود/ جایزه نوآوری صنعت پتروشیمی به شرکت‌های نوآور اهدا خواهد شد

فیلم/ توضیحات کارشناس صداوسیما درباره قوانین سامانه همسریابی اسلامی

اعضای جدید هیئت‌مدیره شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس معرفی شدند/ خوشرو رئیس هیئت‌مدیره شد

مهمترین عامل رشد حق بیمه تولیدی تعاون

تفکر و فرهنگ بسیجی، زمینه ساز رشد و پیشرفت جامعه است

شبکه‌محوری؛ نقشه راه بیمه سینا

موافقت نتانیاهو با توافق آتش‌بس در لبنان

پیش بینی قیمت دلار فردا ۶ آذر ۱۴۰۳/ افزایش قیمت دلار ادامه دارد؟

پاداش بانک مسکن به مشتریان خوش حساب

حضور فعال بانک ملی ایران در یازدهمین همایش و نمایشگاه بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت

بازدید دکتر بهشتی‌نژاد از غرفه بیمه سرمد در هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی Iran Conmin ۲۰۲۴

بازگشت ستاره استقلال پس از ۵۶ روز

با قطعی برق خداحافظی کنید

ثبت آیفون مسافری از امروز آغاز شد

پیش‌بینی عجیب از درصد رشد جمعیت در ایران

صادرات گاز ایران به عراق مطابق برنامه برقرار است

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۶ آ‌ذر ۱۴۰۳/ عقبگرد سکه با فرمان اونس جهانی طلا

ترکیب استقلال برای دیدار با پاختاکور

غرق شدن قایق پناهجویان در آب‌های یونان

معرفی گزارشگران دیدارهای استقلال و پرسپولیس

پزشکیان: باید با مردم درباره اصلاحات اقتصادی ضروری صحبت کنیم

فیلم/ روایت جالب فرزند آیت‌الله جوادی آملی از شیوه تربیتی پدر