تاریخ انتشار: ۱۳:۱۵ - ۱۷ دی ۱۳۹۹
تعداد نظرات: ۱ نظر
در گفتگوی اقتصاد۲۴ با آلبرت بغزیان بررسی شد؛

چرا پول‌ها در بازار‌ها قفل شده است؟/ کسی به فکر ضرر و زیان مردم در بورس نیست/ دولت عملاً با بورس بازی کرد

یک استاد دانشگاه می‌گوید: متاسفانه از ۲۰ مرداد به بعد مردم از بورس ترسیدند و دولت عملاً با این بازار بازی کرد و عده‌ای نیز سوء استفاده و روند را کاهشی کردند.

نقدینگی در بورس

اقتصاد۲۴ - پول‌های سرگردان و حرکت آن‌ها به سمت بازار‌های مختلف همواره در اقتصاد محل بحث بوده است. سکه، طلا، ارز، مسکن و در نهایت بورس مقاصدی بوده که مردم پول هایشان را به این بازار‌ها سپرده اند، بازار‌هایی که البته هر کدام برای سرمایه گذاران افت و خیز‌های فراوانی داشته است. غم انگیزترین این بازارها، اما در سال ۹۹ بازار سرمایه و سهام یا همان بورس بوده است.

در حالی که مردم با تشویق و تبلیغ دولت سرمایه‌های خود را با خیال راحت به بورس سپردند، اما شاخص بورس از ۲۰ مرداد ماه دچار یک ریزش شدید شد. با این همه، اما سایر بازار‌ها نیز در حالتی از تعلیق در رکود قرار دارند.

اینکه سرمایه مردم در کدام بازار می‌تواند به توسعه اقتصاد کمک بیشتری کند و به خود آن‌ها نیز سود برساند بحث مفصلی است، اما به واقع شرایط اقتصادی به گونه‌ای شده که مردم ناچارند برای عقب نماندن از بی رحمی تورم پول خود را در بازار‌های مختلف سرمایه گذاری کرده و یا آن را تبدیل به کالا کنند.
 
با این همه، اما بعد از انتخابات ریساست جمهوری آمریکا، رکود عجیبی همه بازار‌ها را فراگرفت. نقدینگی در بسیاری از بازار‌ها قفل شده است و خرید و فروش کمتر صورت می‌گیرد.

بورس البته شرایط متفاوتی را تجربه کرد و پیش از هر اتفاق سیاسی دچار ریزش و کاهش شد، کاهشی که بسیاری معتقدند نه بر اساس یک روند طبیعی و اصلاحی که به نوعی با دستکاری همراه بود. اعتمادسوزی صورت گرفته سبب شده تا طی هفته‌های گذشته روند خروج نقدینگی از بورس بیشتر شود هر چند برخی کارشناسان معتقدند بازار سرمایه می‌تواند باز هم به روز‌های اوج خود بازگردد.
 
از سوی دیگر ارز‌های دیجیتال هم کم‌کم به چرخه سرمایه گذاری مردم وارد شده است، حوزه‌ای که ابعاد آن مبهم است، اما شاید به یکی از مقاصد جذاب برای سرمایه گذاری تبدیل شود هرچند که شاید تبعات مثبتی برای اقتصاد نداشته باشد.

پول‌های هنگفت قفل شده

آلبرت بغزیان، استاد دانشگاه در گفتگو با اقتصاد۲۴ می‌گوید: نقدینگی در بسیاری از بازار‌ها قفل شده است. در واقع اکثریت مردم پول خود را در بازار به خودرو، طلا، ارز، مسکن و یا چیز‌های دیگری تبدیل کرده‌اند. در حال حاضر نقدینگی سرگردانی وجود ندارد که بخواهد سمت بازار خاصی حرکت کند. مگر اینکه دولت پول جدید تزریق کرده باشد که فعلاً این اتفاق رخ نداده است.

این کارشناس اقتصادی می‌افزاید: در همه جای دنیا مردم پولی را دارند که یا آن را در بانک می‌گذارند و یا در بازار‌هایی سرمایه‌گذاری می‌کنند که متلاطم نیست.
 
وی با بیان اینکه در حال حاضر مردم به خاطر تورم و کاهش ارزش پول، نقدینگی خود را به کالا تبدیل می‌کنند، اظهار می‌کند: دلیل رکود در بازار‌ها این است که هم خریدار و هم فروشنده معتقدند تغییری در حال رخ دادن است. خریدار به امید کاهش قیمت نشسته است و فروشنده نیز حاضر به فروش کالا با قیمت پایین‌تر نیست.

بغزیان معتقد است: مشکل در بازار خریدار نیست بلکه فروشنده است. برای مثال کسی که خودرو دارد به دلیل خرید در قیمت بالا حاضر به فروش آن در قیمت پایین نیست. در همین بازار خودرو تا واردات صورت نگیرد و تا زمانی که نرخ ارز توسط بانک مرکزی تثبیت نشود این احتمال وجود دارد که این بازار کماکان در این وضعیت بماند.
 
این اقتصاددان خاطرنشان کرد: در بخش مسکن پول‌های هنگفتی قفل شده است که صاحبان املاک به‌زعم خودشان منتظر جهش دوباره برای فروش هستند از طرف دیگر حذف قیمت از سایت‌ها نیز به این شرایط بد دامن زده و باعث کاهش قیمت نشده است.

پول سوزی دولت در بورس

بغزیان همچنین می‌گوید: در بازار سهام و بورس، اما مسئله کمی متفاوت است. بازیگرانی وجود دارند که سهمی را یک روز مثبت و روز دیگر منفی می‌کنند. ناظران هم این را می‌دانند، اما باید پرسید مثلاً برای سهم‌های خودرویی از روز گذشته تاکنون چه اتفاقی افتاده که منفی ۵ درصد شده است؟ به جز اینکه عده‌ای در حال صف درست کردن هستند چیز دیگری نیست.
 
این استاد دانشگاه عدد‌ها در تابلوی بورس را غیر واقعی می‌داند و می‌گوید: متاسفانه کسی به این حرف‌ها گوش نمی‌دهد. علیرغم اینکه گفته می‌شود این یک روند طبیعی است، اما همه چیز در بازار غیر طبیعی است. برای مثال چرا یک سهم دارویی مانند برکت که صحبت از تولید واکسن در آن است باید منفی باشد و یا سهم فولاد با وجود آزادسازی قیمت باز هم منفی می‌شود.
 
بغزیان تاکید می‌کند: متاسفانه مردم از ۲۰ مرداد به بعد از بورس ترسیدند و دولت عملاً با این بازار بازی کرد و عده‌ای نیز سوء استفاده و روند را کاهشی کردند. قیمت سهام‌های دولتی از تخفیف‌های داده شده هم پایین‌تر آمده است و این نشان می‌دهد کسی به فکر ضرر و زیان مردم نیستند و نمی‌خواهند کشف کنند که پشت این صف درست کردن‌ها چه کسانی هستند.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
غلامعلی ماشینچی
0
0
يکشنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۹
قطعا بورس بروزهای خوب بر میگردد انهم فقط با رفتن این دولت وسیاستهای فریبکارانه ریاست جمهوری ولی الان مردم چه باید انجام دهند سازمان بورس موظف است خسارت ایجاد شده را پرداخت نماید بجهت عدم صیانت از سرمایه مردم وسرقت از سرمایه مردم
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت All-in-One اپل امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۹ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۹ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ استقلال در دربی تهران با لباس جدید

عکس/ سفر مسعود پزشکیان به جنوب غرب تهران

اینفوگرافی/ برنده پرسپولیس است یا استقلال؟

عکس/ توپ فینال جام جهانی فوتبال ۱۹۳۰ در موزه فیفا

عکس/ شباهت باورنکردنی سیروان خسروی به مادرش

عکس/ لحظه آزادی اسرای فلسطینی

عکس/ استایل خاص فردین و ناصر ملک مطیعی ۴۳ سال پیش با لباس‌های برند

عکس/ جولان اتوبوس‌های دو طبقه ۵۱ سال پیش در میدان فردوسی تهران

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

درخواست تاجگردون از شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت برای کم شدن بی‌ثباتی اقتصادی

سامانه جدید بارشی در کشور؛ هلال احمر اعلام آماده باش کرد

استیضاح همتی در دستور کار روز یکشنبه مجلس قرار گرفت + جزئیات

مفقود شدن ۶ نفر در بهمن؛ اعزام تیم‌های نجات به محل حادثه

واکنش ایران به فراخوان خلع سلاح پ‌ک‌ک

هشدار مدیریت بحران به تهرانی‌ها؛ شنبه یکشنبه مراقب باشید

برنامه حضور النصر در ایران مشخص شد

برای درمان یبوست چه بخوریم؟

بهترین غذا برای سحری ماه رمضان چیست؟

آیا سرطان دهان کشنده است؟

عکس/ لاله مرزبان و شهاب حسینی در حاشیه یک سریال

رقابت جذاب والیبال برفی دختران در دیزین

آیا وام ودیعه مسکن در سال آینده افزایش می‌یابد؟

پیش‌بینی بازار خودرو در هفته دوم اسفند ۱۴۰۳

بازار فرش ایران در اختیار قاچاقچیان افغانستانی

عکس/ پرتاب ساعت مچی به سوی رامین رضاییان در دربی ۱۰۵

قیمت جدید کالا‌های اساسی اعلام شد+ جدول

عکس/ خشکبار شاهرضا ۶۰ سال پیش در خیابان شاهرضا سابق و انقلاب فعلی

ماجرای سرقت گردبند ۱۰۰میلیونی در پیروزی چه بود؟

اظهارات جدید عارف درباره قطعی برق

تصویری قدیمی از فریدون جیرانی

رکورد فوق العاده گلزن پرسپولیس در دربی

عکس/ آیین نوروز خوانی در گرگان

فیلم/ انفجار بمب حین اقامه نماز جمعه در پاکستان

عکس/ الناز شاکردوست در کنار جانی دپ ۱۰ سال پیش

عکس/ استایل جنجالی هنگامه قاضیانی

اظهارات تازه وزیر خارجه ترکیه علیه ایران

فیلم/ خبر خوش وزیر رفاه برای مددجویان و معلولان

فیلم/ فحاشی رکیک سعید قاسمی در هیئت اهل بیت

طائب: پول فروش نفت به حساب خودمان واریز می‌شود

پیش‌بینی همتی از وضعیت اقتصاد ایران در ماه‌های آینده

حمله قایق‌های جنگی اسرائیل به سواحل غزه

اینفوگرافی/ شلوغ‌ترین مسیر‌های مهاجرتی دنیا کجاست؟

خبر خوش وزیر کار درباره افزایش حقوق کارگران

آیا تاسیان واقعا سریال خوبی است؟

آبله میمونی همچنان در وضعیت اضطرار

اظهارات تازه پزشکیان درباره افزایش اختیارات استانداران

رکورد استقلال در دربی‌ها شکسته شد

عکس/ نمایی دیدنی از حرم امام رضا ۱۳۰ سال پیش و دوره قاجار

افزایش یارانه نان و دارو برای سال ۱۴۰۴

اعلام قیمت جدید زولبیا و بامیه در ماه رمضان

فیلم/ اژه‌ای: کسی که خطا کرده را با کسی که مرتکب فساد شده باید فرق گذاشت

عکس/ ساعت میلیاردی محمدرضا گلزار خبر ساز شد

عکس/ ایران رتبه پنجم جدیدترین رنکینگ لیگ‌ فوتبال آسیا

عکس/ سرویس و نگهداری لامبورگینی چقدر هزینه دارد؟

سقوط قیمت بیت کوین به کمتر از ۸۰ هزار دلار

زلنسکی وارد واشنگتن شد

قیمت رهن و اجاره آپارتمان در جنوب تهران + جدول

قیمت طلای جهانی کاهش یافت

روزگار سخت سیستان؛ بلای ویرانگری که گرد و غبار و خشکسالی بر سر یک استان آورد