تاریخ انتشار: ۰۹:۳۹ - ۳۰ بهمن ۱۳۹۹

پشت پرده سریال توهین‌ها به حسن روحانی

توهین به رئیس‌جمهوری از سوی برخی مخالفان تندرو دولت هر چند تازگی ندارد، اما تبعاتی دارد که هم توهین‌کنندگان و هم ساکتان نمی‌توانند خود را از آسیب آن مصون بدانند.

علت توهین‌ها به حسن روحانی

اقتصاد۲۴ - مخالفان تندرو دولت با تمام توش و توان خود حملات سیاسی و تبلیغاتی علیه «حسن روحانی» رئیس‌جمهوری را تشدید کرده‌اند و در این شرایط، برخی گروه‌ها و جریانات رقیب دولت نیز ترجیح می‌دهند در سکوت، این حملات را رصد کنند و بگذارند تا تندرو‌ها هر روز آتش تهاجم خود را شعله‌ورتر کنند. طیف مذکور، اما به این واقعیت بی‌توجهند که بازی آغاز شده، به سادگی پایان نخواهد یافت و تلاش برای زدن تیشه به ریشه جایگاه دولت در ایران، در نهایت گریبان دولت‌های بعد را هم خواهد گرفت؛ زیرا به فرضِ در دست گرفتن سکان قوه مجریه به حتم آن‌ها باید پاسخگویی به مردم را آغاز کنند و حملاتی به اشکال و شیوه‌هایی همسان یا متفاوت، این بار از بلندگو‌های دیگری علیه آنان پخش خواهد شد. بلندگو‌هایی که اکنون برخی در آن سوی مرز‌ها است و صاحبان این بلندگوها، برایشان فرقی ندارد چه کسی رئیس‌جمهوری اسلامی ایران باشد.

حملات مخالفان، از همان روز‌های آغاز کار دولت یازدهم آغاز شد؛ از حملات لفظی در برخی برنامه‌های به ظاهر مذهبی یا سیاسی تا توهین و شعار علیه شخص رئیس‌جمهوری، در دوره چهارساله اول دولت برقرار بود. یک روز از تریبون مجلس، دولتمردان تهدید به برخورد شدید می‌شدند و یک روز جناح تندرو، رئیس‌جمهوری اسلامی ایران را که منتخب مردم و حکم وی از سوی شخص رهبر انقلاب تنفیذ شده است با ناهنجارترین اتهامات خطاب می‌کردند. یک روز تهمت به مدرک تحصیلی می‌زدند و روز دیگر علیه مسئولان اجرایی دروغ می‌ساختند. زمانی که تمامی اسناد، کذب بودن این موارد را نشان می‌داد، حامیان دولت را هدف قرار می‌دادند و برایشان فرق نمی‌کرد که مراسم نماز باشد یا یک جلسه مذهبی در یک مکان مقدس. حرف‌ها هم همیشه یکی بود و فرقی نمی‌کرد برجامی در کار باشد یا نه، تورم کم شده باشد یا زیاد و یا شرایط کشور مناسب باشد یا آن که دولت زیر شدیدترین جنگ اقتصادی تاریخ معاصر قرار گرفته باشد.

واقعیت آن است که منتقدان منطقی دولت، به صورت معقول و منطقی تلاش می‌کردند تا نقد‌های خود را به صورت حضوری یا از طریق رسانه‌ها به اطلاع دولتمردان برسانند و پاسخ‌های معقولی دریافت کنند. برخی دیگر از مخالفانِ با انصاف نیز با دیدن شرایط کشور پس از آغاز عهدشکنی آمریکا و فشار همه جانبه رسانه‌ای به نظام سیاسی، ترجیح دادند نقد‌های خود را پشت در‌های بسته و دور از گوش‌های نامحرم برای مسئولان دولتی بیان کنند. اما جناح تندرو هرگز دست از کار نکشید. یک روز وزیر را استیضاح کردند و روز دیگر تهدید کردند که برخی دولتمردان را در مراکز هسته‌ای با سیمان دفن خواهند کرد. زمانی هم که مشخص شد نه سیمانی در کار بوده است و نه مرکزی تعطیل شده، نه عذرخواهی در کار بود و نه پایانی برای توهین‌ها رقم خورد.

رئیس‌جمهوری نه در زمان تبلیغات انتخاباتی سال ۱۳۹۶ از توهین‌ها مصون ماند و نه پس از پیروزی دوباره در انتخابات. بخشی از تندرو‌ها هرگز نپذیرفتند که روحانی رئیس‌جمهوری منتخب یک ملت است. آنان راه خود را ادامه دادند و در تازه‌ترین اقدام که بی‌سابقه هم بود، در قلب راهپیمایی ۲۲ بهمن و در روزی که باید نماد پیوند ملت و نظام سیاسی باشد، ترجیح دادند به جای شعار علیه دشمنان درجه یک نظام، به سراغ دولت بروند؛ گویی این روز‌ها هیچ هدفی آسان‌تر از دولت در کار نیست و آنانی که باید یار و همراه باشند، ترجیح می‌دهند امروز شمشیر‌های خود را از رو ببندند. این در حالی است که فقط طی سه چهار ماه گذشته، رهبر معظم انقلاب، چندبار در ارتباط با توهین‌ها تذکر دادند و تاکید فرمودند که باید از بدزبانی‌ها دوری جست.

اما پرسش اینجا است که جناح تندرو از این تلاش‌ها چه نتیجه‌ای خواهند گرفت؟ به وضوح مشخص است که هدف اصلی آنان پیروزی در انتخابات ریاست‌جمهوری تحت هر شرایطی و با هر هزینه‌ای است. آنان تصور می‌کنند صرفِ پیروزی در انتخابات کافی است تا همه چیز به پایان برسد؛ گویی پیروزی آنان گره از تمامی مشکلات خواهد گشود و نسیم این کامیابی سیاسی بر کشور خواهد وزید. اما واقعیت‌ها چنین چیزی را نشان نمی‌دهند. اولین نکته این است که به محض آغاز رقابت‌های انتخاباتی، تندرو‌ها در برابر آزمونی سخت قرار خواهد گرفت و ساکتان جناح مخالفان دولت با چیزی روبرو می‌شوند که خود در برابر آن سکوت کرده‌اند. بطور حتم تندرو‌هایی که امروز از هیچ تلاشی برای توهین به شخص رئیس‌جمهوری خودداری نمی‌کنند، فردا هم در زمان انتخابات ریاست‌جمهوری، حاضرند به هر اقدامی علیه رقبای خود، حتی اگر از جناح خود آن‌ها باشد هم دست بزنند. همانطور که زمانی همین گروه تندرو علیه برخی بزرگان اصولگرا، سخنانی تند و توهین آمیز سر دادند.

فارغ از آن، اما تندرو‌ها هیچ سخنی از فردایی نمی‌زنند که ممکن است به فرض پیروز انتخابات شوند. آن‌ها نمی‌گویند چه برنامه‌ای برای حل مشکلات کشور دارند؟ چگونه می‌خواهند برای اقتصاد کشور ریل‌گذاری کنند؟ آیا باز هم علیه برنامه‌های امروز دولت سخن خواهند گفت یا در مواجهه با مشکلات ترجیح می‌دهند دوباره از همان برنامه‌های دولت امروز استفاده کنند؛ زیرا خواهند فهمید راهی جز مسیری که امروز پیموده می‌شود، وجود ندارد. مهمتر از آن زمانی که آنان به فرض، دولت را به دست بگیرند، در برابر مخالفان خود همان سعه‌صدری خواهند داشت که امروز دولت در قبال آنان دارد؟ یا باز هم بر همان طبل‌های توهین و تهمت پخواهند کوبید؟ مهمتر از همه اینکه آیا می‌پذیرند رسانه‌های بیگانه، با دستاویز قراردادن شعار‌ها و توهین‌های امروز آنان، همین شعار‌ها و توهین‌ها را علیه خود جناحشان به کار ببرد؟

یک واقعیت انکار ناپذیر است. ضرباتی که امروز جناح تندرو بر پیکره دولت می‌زند، ضربه به انتخابات پیش رو است. مردم فهیم ایران نشان داده‌اند که در هیچ انتخاباتی در ۴۲ سال گذشته براساس توهین‌ها و تهمت‌ها رای نداده‌اند و ترجیح می‌دهند به سیاست‌ها و برنامه‌ها رای دهند. در عین حال کاهش مشارکت مردمی، که بطور حتم در ذهن عده‌ای به عنوان راهی برای پیروزی در انتخابات تصویر شده است، به نفع هیچ‌کدام از جناح‌های سیاسی نیست و جناح پیروز در یک انتخابات سرد، پشتوانه مردمی چندانی برای ادامه کار نخواهد داشت. یک انتخابات پرشور، فارغ از نتیجه آن و طرف پیروز، به نفع همه جناح‌ها است و به دولت بعد، هر دولتی که باشد، قدرت و توانی مضاعف می‌بخشد.

آنچه که مشخص است، پیروزی به هر بهایی در سپهر سیاست، ارزشی ندارد. توهین، شمشیر دولبه‌ای است که روزی می‌توان علیه توهین کننده هم بکار گرفته شود. آنکه امروز تهمت می‌زند، خود می‌تواند در فردای پیش‌رو، قربانی تهمت شود و آن کس که کارش فریاد زدن و توهین کردن است، عادت خود را ترک نخواهد کرد. عادتی که بطور حتم، بعدها، گریبان دیگرانی که امروز ساکت هستند را هم خواهد گرفت.

منبع: ایرنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

تتلو به اعدام محکوم شد

فیلم/ دختر شهید سید حسن نصرالله به شایعه زنده بودن پدرش پاسخ داد!

اقامه نماز رهبر انقلاب بر پیکر دو قاضی شهید

عکس/شارلیز ترون از آتش‌سوزی لس آنجلس نوشت

ماجرای گروگانگیری کودک ۳ ساله در تهران

بازار ارز تجاری از فردا رسماً جایگزین نیما می‌شود

پیام تسلیت اسکودا در پی شهادت دو قاضی عالی‌رتبه دیوان عالی کشور

یک مانع مقابل پیوستن گزینه موسیمانه به استقلال

هزار کامیون در راه غزه

مربی پیشین تیم ملی کشتی فرنگی بر اثر سقوط در معدن سنگ، درگذشت

مشاور امنیت ملی ترامپ: حماس دیگر بر غزه حکمرانی نخواهد کرد

پزشکیان: به‌دنبال سلاح هسته‌ای نیستیم، نبودیم و نخواهیم بود

الجزیره: فهرست اسرای فلسطینی که امروز آزاد می‌شوند شامل ۶۹ زن و ۲۱ کودک است

افزایش ۱۰۰ میلیونی جایزه جلال

پیش بینی بورس فردا دوشنبه ۱ بهمن ۱۴۰۳

اسعد الشیبانی: سوریه تقسیم نمی‌شود

تمرینات پرسپولیس همچنان زیر نظر باقری

معاون رئیس‌جمهور: پدر‌ها هم می‌توانند دورکار باشند

یخبندان در انتظار تهرانی‌ها؛ دمای هوا کاهش می‌یابد

خبر خوش دولت درباره رجیستری آیفون

عکس/ آقای خواننده با لب پرخنده در کنار همسرش

پیش بینی قیمت دلار فردا ۱ بهمن ۱۴۰۳/ دلار بعد از تحلیف ترامپ گران می‌شود؟

لغو یک بازی فوتبال به دلیل فضولات پرندگان!

تصمیم غیرمنتظره اینزاگی پس از انتقادات علیه طارمی

عکس/ پرتصادف‌ترین خیابان تهران ۵۰ سال پیش

عکس/ منظرۀ بی نظیر تخت جمشید یک قرن پیش

چگونه موخوره را از بین ببریم؟

پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا ۱ بهمن ۱۴۰۳/ کاهش هیجان در بازار طلا

عکس/ مراسم عروسی شهناز تهرانی و جمشید ورزنده ۴۹ سال پیش

کودکان در چه سنی شب‌ها قبل از خواب زیاد حرف می‌زنند؟

تجمع بازنشستگان در چند استان؛ همسان‌سازی اصلاح شود

درباره کاخ سفید آمریکا بیشتر بدانید+ عکس

عکس/ زیبایی خیره کننده سیما سریال زخم کاری در ۲۹ سالگی

افسردگی سالمندان چه علائمی دارد؟

فیلم/ برف شدید در جاده آتشگاه - نوجان کرج

حجم معاملات میم‌کوین ترامپ از ۱۱ میلیارد دلار گذر کرد

شرط رهبر انقلاب برای حمله سپاه به اسرائیل چه بود؟

تحول تازه در بازار ارز از ابتدای بهمن ماه

اولین تصاویر از پیکر قضات مقیسه و رازینی

عکس/ تبریز گردی علیرضا بیرانوند و خانواده اش

چرا انجمن حجتیه در مرکز اخبار سیاسی قرار گرفته است؟

عکس/ قاب ماندگار قریبیان، وثوقی و کیمیایی ۵۰ سال پیش

قاضی سوم ماجرای ترور قضات دیوان عالی کیست؟

عکس/ استایل زمستانی جذاب جومونگ و سوسانو در سفر به کرۀ شمالی

عکس/ تفریح خانوادگی علیرضا بیرانوند در کوه عینالی

اینفوگرافی/ سهم ایران از بازار روسیه فقط نیم درصد است

عکس/ استایل متفاوت بهاره رهنما با کت چرم لاکچری

درخواست افزایش حقوق فرهنگیان از مرز ۱۸ هزار امضا گذشت

فیلم/ مبارزه مجری معروف با سرمربی تیم ملی بوکس روی آنتن زنده

جزئیات تازه از ترور قاضی مقیسه و رازینی