تاریخ انتشار: ۰۸:۵۶ - ۲۶ اسفند ۱۳۹۹
توان تولید داخلی محصولات آرایشی چقدر است؟

ماجرای لوازم آرایشی و بهداشتی رسوب‌کرده در گمرک

پیش از اعمال ممنوعیت واردات گروه کالایی ۲۷ از سوی وزارت صمت، مقداری لوازم آرایشی و بهداشتی به کشور وارد شده بود که روند ترخیص آن‌ها متوقف شد.

 لوازم آرایشی اقتصاد۲۴- چند وقت پیش از گوشه و کنار گمرک و وزارت صمت خبری تحت عنوان آزاد شدن واردات لوازم آرایشی و بهداشتی به گوش رسید؛ ممنوعیتی که از چند ماه قبل و به دلیل محدودیت‌های ارزی اعمال شد. واردات محصولات آرایشی و بهداشتی از ۱۴ ماه و عطریات از حدود ۱۰ ماه پیش ممنوع شده است و وزارت صمت سفارش ورود آن‌ها را ثبت نمی‌کند. این ممنوعیت واردات با موافقان و مخالفان زیادی مواجه بود، اما در نهایت با ابلاغیه وزیر سابق صمت به بانک مرکزی نهایی شد.

با اعمال این ممنوعیت‌ها علاوه بر ممنوعیت واردات برخی اقلام و گروه‌های کالای،‌ی حتی ترخیص کالا‌هایی که قبل از ممنوعیت وارد شده بودند هم متوقف شد؛ بنابراین با حجمی از کالا‌های ثبت سفارش شده در گمرکات کشور مواجه شدیم که در بین تصمیمات دولتی به دام افتادند و ترخیص نشدند.

صحبت از لغو ممنوعیت‌ها و آزاد شدن واردات لوازم بهداشتی در میان نیست

صدیف بیک زاده مدیرکل دفتر امور بازرگانی وزارت صمت با تاکید بر رایزنی‌های انجام شده برای حل این مشکل گفت: پیش از اعمال ممنوعیت واردات گروه کالایی ۲۷ از سوی وزارت صمت، تعدادی از شرکت‌های لوازم آرایشی و بهداشتی اقدام به واردات کردند که پس از اعمال ممنوعیت‌ها، روند ترخیص این کالا‌ها متوقف شد.

او ادامه داد: صحبت از لغو ممنوعیت‌ها و آزاد شدن واردات این گروه محصولات در میان نیست بلکه با توجه به محدود بودن زمان مصرف این کالا‌ها، پیگیری‌هایی برای ترخیص کالا‌های وارد شده و در گمرک مانده انجام شده است.

لوازم آرایشی و بهداشتی جزو گروه کالایی ۲۷ محسوب می‌شدند و پیش از این بنا بود تا با شرایط خاصی این کالا‌ها ترخیص شده و به بازار عرضه شوند، اما این فرایند برای مدتی به طول انجامید .


بیشتربخوانید: بازار سوت و کور لوازم آرایشی و بهداشتی در آستانه عید


پیشنهاد جابه جایی گروه کالایی لوازم آرایشی به منظور جلوگیری از متروکه شدن کالا‌های فساد پذیر
چندی پیش حمید مقیمی، رئیس هیات مدیره انجمن واردکنندگان فرآورده‌های بهداشتی، آرایشی و عطریات ایران  اظهار کرد: به دنبال پیگیری‌های انجمن، سه ماه پیش ستاد هماهنگی اقتصادی دولت مجوز ترخیص کالا‌های گروه ۲۷ را صادر کرد. بدین ترتیب گمرک ۳ شرط ترخیص کالا‌های دارای اولویت ارزی غیرفعال (گروه ۲۷) را ۱- بررسی و تأیید اصالت بارنامه و قبض انبار مربوطه توسط گمرک؛ ۲- مطابقت شرایط اظهارنامه کالای گروه ۲۷ با مفاد یکی از بند‌های مرتبط با ماده ۱۱ آیین نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات و ۳- تأیید منشأ ارز مربوطه توسط بانک مرکزی، اعلام کرد.

مقیمی افزود: در نهایت گمرک گزارش داد که کالا‌های آرایشی و بهداشتی در انبار گمرکات موجود است و دفتر مقررات واردات و صادرات وزارت صمت هم اعلام کرد کالا‌های آرایشی و بهداشتی مشمول ماده ۱۱ آیین نامه قانون واردات و صادرات هستند. اما لیست واردکنندگان به جای اینکه به بانک مرکزی ارسال شود به دفتر حقوقی ریاست جمهوری ارسال شد. بدین ترتیب مجددا ترخیص این کالا‌ها با مشکل مواجه شد. اگر در روز‌های آتی این کالا‌ها از گمرک ترخیص نشوند، طبق اعلام گمرک ایران در لیست کالا‌های متروکه قرار خواهند گرفت.

رئیس هیات مدیره انجمن واردکنندگان فرآورده‌های بهداشتی، آرایشی و عطریات ایران افزود: ما برای حل این مشکل مکاتباتی را با دفتر حقوقی ریاست جمهوری کردیم و از طرفی مذاکرات متعددی با وزارت صمت داشتیم. در نهایت پیشنهاد جدیدی مبنی بر جابه جایی گروه کالایی لوازم آرایشی و بهداشتی از گروه ۲۷ به ۲۶ مطرح شد تا از متروکه شدن کالا‌های فساد پذیر آرایشی و بهداشتی جلوگیری شود. اما هنوز وزارت صمت در این خصوص بخشنامه‌ای را صادر نکرده است.

مقیمی تاکید کرد: تغییر تعرفه‌های مربوط به عطریات و لوازم آرایش -با شماره تعرفه ۳۳۰۳۰۰۹۰- و فرآورده‌های پاکیزگی و آرایش مو-با شماره تعرفه ۳۳۰۵۹۰۱۰- از اولویت کالایی گروه (۲۷) به گروه (۲۶) صرفا برای ترخیص کالا‌های دپو شده است.

وی افزود: با توجه به شرایط حساس کشور هیچ تصمیم جدیدی غیر از حل مشکل ترخیص کالا‌های آرایشی و بهداشتی گرفته نشده است. درضمن پس از اعلام ممنوعیت‌ها، واردکنندگان رسمی در این حوزه کالایی وارد کشور نکرده اند.

از چندی پیش رایزنی‌های بخش‌های مختلف برای ترخیص و واردات لوازم آرایشی و بهداشتی از سوی حوزه‌های مربوطه انجام شده بود و به نظر می‌رسد اکنون از این امتیاز برخوردار شده باشند. در گروه (۲۷) در کنار لوازم آرایشی و بهداشتی، کالا‌های فاسد شدنی و یا کالا‌هایی نظیر پکیج، الیاف، کیسه فیلتر صنعتی، پارچه، پارچه رومبلی، دیگ آب گرم، دستگاه تهویه هوا و یا لوازم التحریر هم قرار دارند که از مدت‌ها قبل در گمرک دپو و بلاتکلیف بوده و به دلیل طبقه بندی در این گروه اجازه ترخیص پیدا نکرده اند.

پیش از این گمرک ایران هم اعلام کرده بود که مراجعات متعددی از سوی صاحبان کالا‌های گروه ۲۷ یا سایر گروه‌های کالایی که دارای اولویت ارزی غیرفعال شده بودند، داشتیم که با واردات و تامین ارز آن‌ها در مقاطع زمانی مختلف مخالفت شده است. گمرک ایران اعلام کرده بود که پیگیری لازم را در این رابطه انجام داده و باید تکلیف ترخیص یا عدم ترخیص این کالا‌ها توسط وزارت صمت و بانک مرکزی مشخص شود.

لوازم آرایش‌های دپو شده در گمرک باید تا پیش از سال ۱۴۰۰ آزاد شوند

در آخرین روز‌های سال، علیرضا مناقبی رئیس مجمع واردات هم بر ترخیص این کالا‌ها تا پایان سال تاکید کرد و گفت: لوازم آرایش‌های دپو شده در گمرک باید تا پیش از سال ۱۴۰۰ آزاد شوند. این ادعا که این اقلام به کلی فاسد شده و باید امحا شوند، صحت ندارد و در این رابطه قطعا وزرات بهداشت، باید اظهار نظر کند. کسانی که در تعیین تکلیف این اقلام تاخیر کرده‌اند، مقصر هستند و نه واردکنندگانی که به صورت قانونی اقدام به فعالیت اقتصادی داشته‌اند.

نائب رئیس مجمع واردات گفت: کسانی که با ایجاد دست‌انداز در مسیر واردات قانونی، کاری کردند که این اقلام در آستانه فاسد شدن قرار گیرند، باید پاسخگوی مراجع قانونی و قضایی کشور باشند و ما این موضوع را به نمایندگی از واردکنندگان قانونی کشور، دنبال می‌کنیم. تولیدکنندگان کشور بیش از اینکه نگران واردات قانونی باشند، باید ابتدا به فکر یک تولید با کیفیت، به اندازه و مطابق سلیقه مردم باشند و بعد نگران قاچاق و واردات کالا‌های بی‌کیفیت باشند.

حالا حدود یک هفته به پایان سال باقی مانده و ترخیص این محموله‌های لوازم آرایشی حواشی زیادی را به همراه داشته است. این محموله‌ها در حالی حاشیه ساز شده اند که مدیر دفتر صنایع غیر فلزی وزارت صمت خبر از ظرفیت‌های خالی تولید می‌دهد.

ظرفیت‌های بالای تولید لوازم آرایشی در کشور

محسن صفدری مدیر کل دفتر صنایع غیر فلزی وزارت صمت  از ظرفیت‌های بالای تولید لوازم آرایشی در کشور خبر داد و گفت: در مجموع حدود ۹۹۶ هزار تن ظرفیت اسمی تولید لوازم آرایشی و عطر و ادکلن در کشور وجود دارد و سال گذشته حدود ۳۱۶ هزار تن تولید در این حوزه داشتیم.

وی افزود با توجه به ةمار‌های ارائه شده، ظرفیت خالی زیادی برای تولید لوازم آرایشی وجود دارد که با توجه به ممنوعیت واردات لوازم آرایشی شاهد استفاده از ظرفیت‌های خالی و افزایش مستمر تولید این محصولات در کشور هستیم که توان رقابت با نمونه‌های خارجی را دارند.

صفدری در پایان تاکید کرد که برنامه‌ای برای واردات در این حوزه نداریم.

علی رغم وجود ظرفیت‌های بالای تولید اغلب لوازم آرایش مصرفی کشور از طریق قاچاق تامین می‌شود. آمار دقیقی از حجم قاچاق این محصولات در دسترس نیست و به همین دلیل نمی‌توانیم آماری از نیاز کشور در این حوزه اعلام کنیم. در مجموع محموله پر حاشیه ذکر شده به هر میزانی که باشد، رقمی ناچیز در مقابل حجم قاچاق این کالا‌ها محسوب می‌شود. شاید به جای دعوا برای ترخیص این محموله کوچک بهتر باشد که فکری به حال قاچاق گسترده این بخش شود.

منبع: باشگاه خبرنگاران
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت خودرو‌های جک و لیفان شرکت کرمان موتور امروز + جدول

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت قند و شکر امروز

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت تبلت سرفیس و سامسونگ امروز + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ رزمایش مشترک ایران و باکو

عکس/ وعده ایلان ماسک درباره اتصال تمامی گوشی‌ها به اینترنت ماهواره‌ای

عکس/ پوستر پرسپولیس برای بازی با الریان قطر

تصویری عجیب از سالن برگزاری همایش عفاف و حجاب

عکس/ بازداشت ۳ ازبک در امارات به اتهام قتل خاخام اسرائیلی

عکس/ افشای قرارداد بازیکنان پرسپولیس

عکس/ ثبت‌نام حج تمتع از کدام اولویت‌ها انجام می‌شود؟

عکس/ بهترین مواد غذایی برای مبتلایان فشاری خون بالا

عکس/ استوری بامزه سردار آزمون از دخترش

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

اینفوگرافی/ چرا شام را باید پیش از ساعت ۹ شب بخوریم؟

اثرات غذا‌های چرب را با این خوراکی‌ها از بین ببرید

اگر هر روز آب پرتقال بخورید، چه می‌شود؟

فیلم/ گاریدو: همه فکر کردیم بازی را بردیم

عالیشاه راهی بیمارستان شد

حسینی: متاسفانه گل را حفظ نمی‌کنیم و بی‌هوا حمله می‌کنیم

عکس/ تصویری از فرح، محمدرضا پهلوی و فرزندانش در سال ۱۳۵۲

عکس/ تماشاگر ویژه بازی استقلال - پاختاکور چه کسی بود؟

علت بازگشت دلار به کانال ۶۸ هزار تومان چیست؟/ صدور قطعنامه علیه ایران به افزایش ریسک، نگرانی و انتظارات تورمی منجر شد

آمار فنی AFC برای دیدار پرسپولیس و الریان

فیلم/ خلاصه دیدار الریان ۱ - ۱ پرسپولیس

طلسم پرسپولیس در قطر هم نشکست

موسیمانه: ناامیدکننده بود که پیروز نشدیم

فیلم/ حسین تهی در گفت‌و‌گو با علی ضیا: روز عاشورا به دنیا آمدم و به همین دلیل نامم حسین است

عکس/ تازه‌ترین تصویر از سفیر ایران در لبنان

تعداد عجیب رانندگان تاکسی‌های اینترنتی در ایران

شمارش معکوس برای خداحافظی با کارت‌های بانک

آمار فنی AFC از بازی استقلال - پاختاکور

عکس/ تغییر چهره جذاب همسر اول جومونگ بعد از ۱۸ سال

فیلم/ درگیری لفظی درباره تنظیم بازار گوشت قرمز بر روی آنتن صداوسیما

انفجار یک معدن در گنجه رودبار

فیلم/ خلاصه دیدار استقلال ۰ - ۰ پاختاکور

پایان بدون گل دیدار استقلال - پاختاکور

حمید رسایی: خصومت شخصی با ظریف ندارم

عکس/ مهدی قایدی و سردار آزمون تماشاگر ویژه بازی استقلال

نخستین تیم صعود کننده لیگ نخبگان مشخص شد

جزئیات توافق آتش‌بس لبنان و اسرائیل

چه کسانی از مالیات معاف می‌شوند؟

تاکید محمد کبیری بر ارتقاء ارائه خدمات به مراجعه کنندگان بیمارستان کیش

حضور مؤثر بانک صادرات ایران در همایش و نمایشگاه بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت یازدهم/ «سپینو»، میهمان ویژه همایش

گاریدو با یک تغییر بزرگ به دنبال اولین برد آسیایی

همایش ملی پتروفن ۱۴۰۳ آذر ماه برگزار می‌شود/ جایزه نوآوری صنعت پتروشیمی به شرکت‌های نوآور اهدا خواهد شد

فیلم/ توضیحات کارشناس صداوسیما درباره قوانین سامانه همسریابی اسلامی

اعضای جدید هیئت‌مدیره شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس معرفی شدند/ خوشرو رئیس هیئت‌مدیره شد

مهمترین عامل رشد حق بیمه تولیدی تعاون

تفکر و فرهنگ بسیجی، زمینه ساز رشد و پیشرفت جامعه است

شبکه‌محوری؛ نقشه راه بیمه سینا

موافقت نتانیاهو با توافق آتش‌بس در لبنان

پیش بینی قیمت دلار فردا ۶ آذر ۱۴۰۳/ افزایش قیمت دلار ادامه دارد؟

پاداش بانک مسکن به مشتریان خوش حساب

حضور فعال بانک ملی ایران در یازدهمین همایش و نمایشگاه بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت

بازدید دکتر بهشتی‌نژاد از غرفه بیمه سرمد در هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی Iran Conmin ۲۰۲۴

بازگشت ستاره استقلال پس از ۵۶ روز

با قطعی برق خداحافظی کنید

ثبت آیفون مسافری از امروز آغاز شد

پیش‌بینی عجیب از درصد رشد جمعیت در ایران

صادرات گاز ایران به عراق مطابق برنامه برقرار است

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۶ آ‌ذر ۱۴۰۳/ عقبگرد سکه با فرمان اونس جهانی طلا

ترکیب استقلال برای دیدار با پاختاکور

غرق شدن قایق پناهجویان در آب‌های یونان