تاریخ انتشار: ۰۸:۵۴ - ۲۸ تير ۱۴۰۰
رییس کمیته دستمزد کانون عالی شورای اسلامی کار در گفتگو با اقتصاد ۲۴

یک وعده غذای گرم و ۲ وعده غذای سرد یک خانواده ۳.۳ نفری؛ ۹ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان در ماه است/ فاجعه بیماری‌های متابولیکی دربین کارگران

رییس کمیته دستمزد کانون عالی شورای اسلامی کار می‌گوید: نتیجه شکاف درآمد و مخارج به دنبال سیاست‌های هدر دادن یارانه‌ها، حاصلی جزء بروز بیماری‌های متابولیکی و سلب استفاده حداقلی از زندگی برای کارگران نبوده است.

کارگر


اقتصاد۲۴- تهیه یک وعده غذای گرم معمولی برای خانواده کارگری سخت و گاه دور از انتظار شده است. شکاف طبقاتی به گونه‌ای درکشور شکل گرفته که مردم ضعیف جامعه با چند شیفت کار نمی‌توانند عمق این گسست را پُر کنند.

بیماری، فقر، بحران تجرد و ده‌ها چالش دیگر تنها به دلیل تبعات برجای مانده از اهمال کاری‌ها در برابر انتظارات و مطالبات مردم است که امروز در جامعه نمایان شده و فاجعه‌های بزرگتر نیز در آینده نه چندان دور اتفاق خواهد افتاد.

محروم ماندن مردم از تأمین یک وعده غذایی مناسب تبعات سنگینی را بر جای خواهد گذاشت. در همین رابطه فرامرز توفیقی، رییس کمیته دستمزد کانون عالی شورای اسلامی کار در گفتگو با اقتصاد ۲۴ گفت: حرکت کشور به سمتی است که با کاهش قدرت خرید مردم جهت گذران زندگی و تأمین نیاز‌های اصلی مانند خورد و خوراک روزانه باید در انتظار فاجعه‌ای بزرگ و مهیب باشد.

توفیقی ادامه داد: تعلل در آینده نگری وضعیت معاش مردم به ویژه اقشار ضعیف جامعه عواقب بلند مدت و کوتاه مدتی را به همراه خواهد داشت.

وی تصریح داشت: عواقب کوتاه مدت آن کاهش قدرت مالی مردم در برابر تکان‌های اقتصادی بوده وموضوعی که همچنان ادامه دارد.

رییس کمیته دستمزد کانون عالی شورای اسلامی کار یادآور شد: از سوی دیگر عواقب بلند مدت این سهل انگاری از زمان اقدام به سرکوب دستمزدی و فاز هدر مندی یارانه‌ها آغاز و استمرارآن آسیب‌های زیاد و مخربی را در پی دارد. البته هدف‌های حذف یارانه‌های اقلام مصرفی تحت عنوان هدفمندسازی تا کنون برآورده نشده است.

به گفته این فعال کارگری؛ با یک نگاه به وضعیت سایر کشور‌هایی که اقدام به هدفمندی یارانه کرده‌اند متوجه خواهید شد در آنجا هر نوع سوبسید معنا و کارکرد خاص خود را دارد. طبق قالب هدفمندسازی، بخشی از وظایف دولتی که باید به صورت عام توزیع شود و اثربخش نبود به نقاطی که اثربخش‌تر است، تزریق می‌شود. در واقع توزیع عادلانه ثروت ملی برای همان ملت!

وی یادآورشد: این علم اجرایی منجر به احیای صنعت و رونق کسب و کار می‌شود و در نهایت به توزیع منطقی و عادلانه درآمد‌ها می‌انجامد. حالا در کشور ما این اتفاق کاملاً برخلاف واقعیت‌های این مهم اجرا شده است. دقیقاً از زمان اجرای هدفمندی یارانه‌ها اصل‌هایی همچون ارتقای تکنولوژی، زیرساخت‌ها و حمایت از تولید با ظرفیت هدفمندسازی در کل فراموش شده است.


بیشتربخوانید:کارگران اعتراض کردند حقوق مدیران دولتی افزایش یافت!


به گفته توفیقی؛ دقیقاً از زمان اجرای فاز هدفمندی، سرکوب دستمزدی کلید خورد. یعنی برخلاف واقعیت‌های این طرح، سیاستگذاران اقدام به خالی کردن جیب مردم کردند.

رییس کمیته دستمزد کانون عالی شورای اسلامی کار تأکید داشت: از همان زمان (اجرای فاز هدفمندی) افزایش ۱۰ درصدی دستمزد‌ها دربرابر جهش قیمتی سه رقمی واقعی، شکاف طبقاتی را ایجاد کرد. فاصله‌ای که هر روز بیشتر و عمیق‌تر می‌شود.

وی ادامه داد: نگرش به تورم یک نگاه عوام فریبانه است. مانند همان شعار‌های پوپولیستی که هرروز درراستای حمایت از مردم کارگر دم می‌زنند.

این فعال کارگری می‌گوید: زمانی که از تورم صحبت می‌شود به این معنی است که یک محصول خاص در یک بازه زمانی خاص قیمت آن را در زمان مشابه قبل سنجیده شود. در واقع تعیین نرخ تورم به طور جداگانه بر روی قیمت هر محصول و کالا سنجیده و سپس اعلام گردد.

وی تصریح داشت: اما متأسفانه نرخ تورم به گونه‌ای متفاوت و با ریاضیات منحصر تعیین و اعلام می‌شود. این مشکل در حالی بزرگتر و وخیم‌تر شده که آقایان و حضرات از سال ۱۳۶۹ تا کنون رقم‌های اعلام شده از تورم که خود انتخاب می‌کنند را بر روی حقوق و دستمزد افزوده اند.

توفیقی با طرح مثالی چنین توضیح داد: اگر هزینه سبد معاش در سال ۱۳۹۸ رقمی معادل ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان بوده، تورم نیز در همان سال ۴۰ درصد بوده است. حالا ۴۰ درصد ۵ میلیون تومان رقمی معادل ۲ میلیون تومان است. یعنی همان محصولاتی که در سال ۹۸ با ۵ میلیون تومان خریداری می‌شد، اگر وارد سال ۱۳۹۹ شوند و تورم ۴۰ درصدی را روی هزینه کرد ۲ میلیون تومانی افزوده شود، در جمع ۷ میلیون تومان، قدرت خرید معادل سال ۱۳۹۸ باقی می‌ماند. اما جهش قیمت‌ها از سوی دولت برخلاف این علم انجام گرفت آن هم به صورتی که ۴۰ درصد تورم را در خوش بینانه‌ترین حالت روی حقوق افزایش دادند.

عدد تحمیل شده مخارج بر مداخل زندگی کارگری

رییس کمیته دستمزد کانون عالی شورای اسلامی کار ادامه داد: با شعار همراه با تورم افزایش دستمزد‌ها نیز انجام گرفت، کلاهی بود که بر سر خانوار‌ها گذاشتند. هم اکنون نیز همین رویه تعیین دستمزد و مهار تورم ادامه دارد. این دروغ‌ها پشت یکسری اعداد به مردم تحمیل می‌شود. این‌ها عدد تحمیل شده مخارج را بر مداخل محاسبه می‌کنند. یعنی فریب دادن مردم با اعداد و رقم!

به گفته توفیقی؛ همین رویه باعث شد که قشر کارگر نتواند زندگی حداقلی خود را حفظ کنند. آنالیز سبد غذایی حداقل‌های یک خانواده ۳.۳ نفری با یک وعده غذای گرم و ساده و دو وعده سرد و ساده رقمی ۹ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان ماهانه است. اما در خوش بینانه‌ترین حالت همین خانواده دستمزد ۴ میلیون تومانی دریافت می‌کند. با این محاسبه ساده ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان شکاف هزینه به وجود می‌آید.

توفیقی در پاسخ این سوال که این گسست چه عواقبی به وجود می‌آورد؟ گفت: عدم تشکی خانواده وعدم تمایل به فرزند آوری به دلیل شرایط اقتصادی دو شاخصه مهم در این اتفاق تلخ است.

این فعال کارگری یادآور شد: از سوی دیگر به دلیل گرانی مواد غذایی و کاهش توان خرید مردم به ویژه در بین اقشار کارگری، بیماری‌های متابولیکی ناشی از ارزان سازی سبد غذایی متداول شده است. زمانی که مردم نمی‌توانند فاصله درآمد و مخارج خود را با اضافه کاری یا شغل دوم و سوم- مسافر کشی یا دست فروشی جبران کنند، قطعاً به سمت ارزان خرید روی می‌آورند.

رییس کمیته دستمزد کانون عالی شورای اسلامی کار تأکید داشت: به دلیل عدم نظارت بر بازار مواد غذایی و خوراکی فاقد استاندارد و نشان سلامت، بروز بیماری‌ها در اقشار آسیب پذیر جامعه به مراتب بیشتر شده است.

وی ادامه داد: به دنبال این شکاف‌های طبقاتی و ناهنجاری‌های اقتصادی میل امید به زندگی به طور کاذب افزایش یافته است. تعداد نسل جوان در کشور رو به کاهش است. میانگین افراد کم سن (نوزاد تا جوان) درکشور به شدت کاهش یافته و در مقابل افراد با سن بالا و پیر روند افزایشی داشته است. همین موضوع باعث سوء استفاده آماری درراستای افزایش سن امید در کشور شده است.

توفیقی گفت: با اختلاف‌های درآمدی، جامعه به طبقه غنی - مرفه و طبقه فقیر - مستمند تبدیل شده است. یعنی مطابق دوره هخامنشی، گروه فقیر اجازه واردشدن به گروه‌های غنی را ندارد. در حالی که ابتدایی‌ترین ملزومات برای زندگی، بدیهیات زندگی مطابق قانون اساسی و حق ابتدای زندگی انسان مطابق حقوق شهروندی و مطابق نص صریح اسلام آرزوی جامعه کارگری شده است.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت خودرو‌های جک و لیفان شرکت کرمان موتور امروز + جدول

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت قند و شکر امروز

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت تبلت سرفیس و سامسونگ امروز + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ رزمایش مشترک ایران و باکو

عکس/ وعده ایلان ماسک درباره اتصال تمامی گوشی‌ها به اینترنت ماهواره‌ای

عکس/ پوستر پرسپولیس برای بازی با الریان قطر

عکس/ ثبت‌نام حج تمتع از کدام اولویت‌ها انجام می‌شود؟

تصویری عجیب از سالن برگزاری همایش عفاف و حجاب

عکس/ بازداشت ۳ ازبک در امارات به اتهام قتل خاخام اسرائیلی

عکس/ افشای قرارداد بازیکنان پرسپولیس

عکس/جشن تولد علی شادمان با حضور رپر مشهور

عکس/ ژست دیدنی فردین کنار دو ستاره سینمای هند ۵۳ سال پیش

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

اگر هر روز آب پرتقال بخورید، چه می‌شود؟

فیلم/ گاریدو: همه فکر کردیم بازی را بردیم

عالیشاه راهی بیمارستان شد

حسینی: متاسفانه گل را حفظ نمی‌کنیم و بی‌هوا حمله می‌کنیم

عکس/ تصویری از فرح، محمدرضا پهلوی و فرزندانش در سال ۱۳۵۲

عکس/ تماشاگر ویژه بازی استقلال - پاختاکور چه کسی بود؟

علت بازگشت دلار به کانال ۶۸ هزار تومان چیست؟/ صدور قطعنامه علیه ایران به افزایش ریسک، نگرانی و انتظارات تورمی منجر شد

آمار فنی AFC برای دیدار پرسپولیس و الریان

فیلم/ خلاصه دیدار الریان ۱ - ۱ پرسپولیس

طلسم پرسپولیس در قطر هم نشکست

موسیمانه: ناامیدکننده بود که پیروز نشدیم

فیلم/ حسین تهی در گفت‌و‌گو با علی ضیا: روز عاشورا به دنیا آمدم و به همین دلیل نامم حسین است

عکس/ تازه‌ترین تصویر از سفیر ایران در لبنان

تعداد عجیب رانندگان تاکسی‌های اینترنتی در ایران

شمارش معکوس برای خداحافظی با کارت‌های بانک

آمار فنی AFC از بازی استقلال - پاختاکور

عکس/ تغییر چهره جذاب همسر اول جومونگ بعد از ۱۸ سال

فیلم/ درگیری لفظی درباره تنظیم بازار گوشت قرمز بر روی آنتن صداوسیما

انفجار یک معدن در گنجه رودبار

فیلم/ خلاصه دیدار استقلال ۰ - ۰ پاختاکور

پایان بدون گل دیدار استقلال - پاختاکور

حمید رسایی: خصومت شخصی با ظریف ندارم

عکس/ مهدی قایدی و سردار آزمون تماشاگر ویژه بازی استقلال

نخستین تیم صعود کننده لیگ نخبگان مشخص شد

جزئیات توافق آتش‌بس لبنان و اسرائیل

چه کسانی از مالیات معاف می‌شوند؟

تاکید محمد کبیری بر ارتقاء ارائه خدمات به مراجعه کنندگان بیمارستان کیش

حضور مؤثر بانک صادرات ایران در همایش و نمایشگاه بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت یازدهم/ «سپینو»، میهمان ویژه همایش

گاریدو با یک تغییر بزرگ به دنبال اولین برد آسیایی

همایش ملی پتروفن ۱۴۰۳ آذر ماه برگزار می‌شود/ جایزه نوآوری صنعت پتروشیمی به شرکت‌های نوآور اهدا خواهد شد

فیلم/ توضیحات کارشناس صداوسیما درباره قوانین سامانه همسریابی اسلامی

اعضای جدید هیئت‌مدیره شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس معرفی شدند/ خوشرو رئیس هیئت‌مدیره شد

مهمترین عامل رشد حق بیمه تولیدی تعاون

تفکر و فرهنگ بسیجی، زمینه ساز رشد و پیشرفت جامعه است

شبکه‌محوری؛ نقشه راه بیمه سینا

موافقت نتانیاهو با توافق آتش‌بس در لبنان

پیش بینی قیمت دلار فردا ۶ آذر ۱۴۰۳/ افزایش قیمت دلار ادامه دارد؟

پاداش بانک مسکن به مشتریان خوش حساب

حضور فعال بانک ملی ایران در یازدهمین همایش و نمایشگاه بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت

بازدید دکتر بهشتی‌نژاد از غرفه بیمه سرمد در هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی Iran Conmin ۲۰۲۴

بازگشت ستاره استقلال پس از ۵۶ روز

با قطعی برق خداحافظی کنید

ثبت آیفون مسافری از امروز آغاز شد

پیش‌بینی عجیب از درصد رشد جمعیت در ایران

صادرات گاز ایران به عراق مطابق برنامه برقرار است

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۶ آ‌ذر ۱۴۰۳/ عقبگرد سکه با فرمان اونس جهانی طلا

ترکیب استقلال برای دیدار با پاختاکور

غرق شدن قایق پناهجویان در آب‌های یونان

معرفی گزارشگران دیدارهای استقلال و پرسپولیس

پزشکیان: باید با مردم درباره اصلاحات اقتصادی ضروری صحبت کنیم