اقتصاد۲۴- به همین جهت حسابداری بازرگانی برای رسیدگی و بررسی امور مالی در این قبیل از شرکتها، از اهمیت زیادی برخوردار است. حسابداری شرکتهای بازرگانی، در واقع فرایندی است که به محاسبه و بررسی میزان سود و ضرر شرکتهای بازرگانی میپردازد. و طبیعتا دقت و کیفیت بالای واحد حسابداری لازمه فعالیت یک شرکت معتبر است که بهدنبال ارزش آفرینی برای آینده کسبوکار خود است.
هدف از تاسیس شرکتهای بازرگانی کسب سود و پایین آوردن ضرر است. به همین خاطر است که در ثبتهای مربوط به حسابداری در شرکتهای بازرگانی، صورتهای مالی باید سود واقعی و خالص شرکتهای بازرگانی را بیان کنند. در اصل صورت سود و ضرر در حسابرسی بازرگانی از اهمیت ویژهای برخوردار است. همینطور مقدار سود یا ضرر حاصل شده از انواع گوناگون تجارتها و معاملات به کمک حسابداری شرکتهای بازرگانی قابل بررسی است.
همچنین شرکتهای بازرگانی برای انجام اموری نظیر ایجاد لیست و بررسی منظم میزان دارایی، میزان سود و زیان، مقدار بدهی و... نیازمند خدمات حسابرسی و مشاوره یک حسابدار بازرگانی هستند.
اصول سرپرستی، اصول حسابداری، مبانی پول، حسابداری شرکتها، بانکداری و ارز، حسابداری دولتی، حسابداری مالیاتی، حسابداری صنعتی (بهای تمام شده)، حقوق تجارت، حسابرسی، روشهای مقداری در مدیریت مالی از انواع مهارتها و دانستههای اجباری است که یک حسابدار بازرگانی باید به آن تسلط کافی داشته باشد.
یکی از فرایندهای مهم در حسابداری که جهت مکانیزه کردن عملیات حسابرسی مورد استفاده واقع میشود، کدینگ است. به عبارت دیگر کدینگ فرایند دستهبندی و طبقهبندی حسابهای اصلی از فرعی است. در کدینگ حسابرسی، حسابها را باتوجه به حجم و نوع عملیات مالی در سطوح گوناگون طبقهبندی میکنند. کدینگ حسابداری شرکتهای بازرگانی باید به شکلی باشد که اصول و قواعد پایه حسابداری به هیچ وجه نقض نشود.
در بیشتر سیستمهایی که اصول صحیح حسابداری در آنها رعایت میشود، در وهله اول کدینگ حسابرسی به صورت کاملاً پیشفرض مشخص میشود و بعد حسابدار به برسی آنها میپردازد و اگر نیاز باشد، تغییراتی در آن انجام میشود. این کار باعث میشود که شرکتهای بازرگانی بتوانند باگهای کوچک و بزرگی را که ممکن است در ادامه فعالیت مستمر شرکت ایجاد وقفه کند یا صورتهای مالی را دچار ضرر و زیان کند، از بین ببرند و آنها را اصلاح کنند.
بیشتر شرکتهای بازرگانی برای به سرانجام رساندن فعالیتهای مرتبط با مشاوره در امور حسابرسی، حسابداری شرکت و همچنین بررسی و ثبت محاسبات شرکت، به یک یا چند حسابدار بازرگانی نیاز دارند. در واقع بسته به اینکه فعالیت شرکت تا چه حد گسترده است، شرکتها به همان نسبت نیاز به مشاوره افراد متخصص در این زمینه دارند. حسابدار بازرگانی اضافهبر فعالیتهای عمومی نظیر تهیه صورتهای مالی سود و زیان، تنظیم وثبت اسناد، تهیه و تدارک ترازنامه و... وظایف مهم دیگری هم باید انجام دهد که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.
همانطور که گفته شد هر حسابدار بازرگانی در کنار وظایف عمومی یک حسابدار که در بالا اشاره شد، دارای وظایفی بسیار تخصصی و مهم است که اگر حسابدار در این زمینه تخصص کافی نداشته باشد، ممکن است شرکت را در مسیر اشتباهی قرار دهد و آینده شرکت را به خطر اندازند.
برخی از وظایف مهم و تخصصی یک حسابدار بازرگانی که باید از آنها اطلاع داشته باشد به شرح زیر است:
- آمادهسازی و ثبت صورتهای مالی نظیر اطلاعات پولی و مالی، اطلاعات مربوط به داراییها و بدهیها به صورت دقیق و به همراه شرایط آنها، درنهایت دستهبندی و مرتبسازی این اطلاعات
- آمادهسازی و فراهم کردن صورتهای مربوط به سود و زیان
- آمادهسازی و تدارک ترازنامه مالی نظیر مقدار بدهی و مقدار دارایی
- آمادهسازی و تدارک صورتهای مربوط به گردش نقدینگی
- محاسبه و بررسی مقدار سوددهی شرکت
- محاسبه و بررسی مقدار ارزش افزوده
- آشنایی با انواع مکاتبات اداری
- آشنایی با روشهای انجام امور بانکی
- آشنایی با قوانین بیمه ای و مالیاتی
- و …
مواردی که گفته شد، در کنار وظایف عمومی که یک حسابدار بازرگانی باید انجام دهد، مجموعهای را بوجود میآورد که باعث میشود یک شرکت در مسیر رشد و توسعه، جلوگیری از ضررهای جبرانناپذیر و برخورداری از سود بیشتر قدم بردارد.
ایجاد تعادل، راهکارهای عملیاتی و انباشت سرمایه، یک نقشه موفقیت برای شرکتهای کوچک، متوسط و بزرگی است که دوست دارند در مسیر موفقیت قرار بگیرند. مشاوره تخصصی حسابداری باعث میشود که شما بتوانید بهراحتی در مسیر سودآوری قرار بگیرید. با استفاده از پروژههای مربوط به اصلاح ساختار مالی شرکت، میتوانید چالشهای متنوعی را که در مسیر رشد کسبوکار خود با آن برخورد کردهاید را پشت سر بگذارید.
علاوه بر حضمر یک حسابدار و مدیر مالی کارکشته در هر مجموعه، نقشه موفقیت یک شرکت بازرگانی در گرو مشاورههای تخصصی است که در این زمینه از یک کارشناس مجرب و حسابرس خبره میگیرد. این نقشه با بهبود ساختارها و اقدامهای تخصصی مورد نیاز، شرکت را به سمت اصلاح بنیادین زیرساخت ها و در نهایت سوددهی و جلوگیری از ضرر و زیانهای عمده هدایت میکند.
ما در تدبیرحساب با ارائه بهترین خدمات مشاوره در زمینه حسابداری شرکتهای بازرگانی، و همچنین ارائه سرویسهای مناسب برای شرکتهای کوچک، متوسط و بزرگ، مدیریت جریانهای نقدی، اعزام سفیران حسابداری و... شما را در مسیر رشد و توسعه، جلوگیری از هدر رفت سرمایه، متناسبسازی فرایندهای مربوط به حسابداری و موارد مهم دیگری که هر شرکت بازرگانی به آنها نیاز خواهید داشت، یاری میکنیم. گزارش حسابداری قابل اتکا، به موقع و کامل مثل چراغی است که باعث میشود حرکت شرکت به سوی تصمیمگیریهای صحیح مدیریتی سوق پیدا کند و مانند ابزاری در دست مدیران شرکتهای بازرگانی است که مسیر را هموار و درخشان میسازد.
تدبیرحساب با تکیه بر تجربه انجام موفق پروژههای گوناگون در زمینه اصلاح ساختارهای حسابداری و رفع چالشهای متنوع مالی که انجام داده است، شما را یاری میکند تا در زمان محدود و کوتاه به اهدافی که در حوزه حسابداری برای شرکت خود تعریف کرده اید، دست پیدا کنید.