تاریخ انتشار: ۱۶:۰۱ - ۰۹ آبان ۱۴۰۰
سوءاستفاده از تغییر بسته‌بندی شرکت JTI توسط دلالان

احتمال افزایش دوباره قیمت سیگار از دی‌ماه

  رییس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان، واردکنندگان و صادرکنندگان محصولات دخانی اظهار داشت: تجمیع عوارض در دی ماه قطعا یک اثر افزایش قیمتی روی دخانیات خواهد داشت. از طرف دیگر به علت تورم و افزایش دستمزد عموما افزایش قیمت رخ می‌دهد، البته این اتفاق عموما مربوط به اسفند و فروردین است، اما احتمال اینکه به علت قانون تجمیع عوارض، روند افزایشی قیمت زودتر آغاز شود وجود دارد.

سیگار

اقتصاد ۲۴ - محمدرضا تاجدار در مورد علل افزایش چندباره قیمت سیگار در چند هفته اخیر اظهار کرد: شرکت JTI که سیگار‌هایی مانند وینستون، مگنا، کمل و... را تولید می‌کند، بسته‌بندی سیگار‌های خود را تغییر داده است. متاسفانه برخی از لایه‌های توزیع و عاملین که سیگار‌هایی با طرح‌های قبلی را در انبار‌های خود موجود دارند از این فرصت استفاده کرده و این سیگار‌ها را در مقایسه با سیگار‌ها با بسته بندی جدید به مصرف کننده اصلی معرفی و بدین ترتیب قیمت‌ها را افزایش می‌دهند. با اینکه از نظر کیفیتی هیچ تغییری ایجاد نشده، اما از آنجا که مصرف‌کننده به بسته‌بندی قبلی عادت بیشتری دارد، سواستفاده‌هایی در بازار صورت گرفته و قیمت را افزایش می‌دهند.

وی افزود: این کمپانی بیش از ۵۰ درصد از سهم بازار را در اختیار دارد و به همین علت، این اتفاق تاثیر محسوسی بر بازار می‌گذارد. در چند روز اخیر تغییری در عوارض و مالیات ایجاد نشده و هیچ کمبودی هم وجود نداشته، تنها اتفاقی که باعث افزایش چندباره قیمت در بازار شده اعلام این شرکت مبنی بر تغییر بسته‌بندی بوده است.

تاجدار با اشاره به تغییراتی که دوماه دیگر اعمال می‌شود گفت: البته در دی ماه قانون تجمیع عوارض اجرایی می‌شود، تاکنون یک تولیدکننده داخلی ۱۵ درصد مالیات بر ارزش افزوده و ۱۰ درصد نیز در قالب قانون بودجه و برنامه ششم توسعه پرداخت می‌کرد. این دو باهم تجمیع نشده بودند؛ ۱۰ درصد فقط از تولیدکننده اخذ و روی قیمت تمام‌شده سیگار اعمال می‌شد. ۱۵ درصد مالیات بر ارزش بر افزوده در لایه‌های مختلف منظور می‌شد یعنی تولیدکننده به عامل کشوری با این ۱۵ درصد می‌فروخت، عامل کشوری به عامل استانی با یک سودی می‌فروخت که شامل ۱۵ درصد می‌شد و همینطور تا مصرف‌کننده پیش می‌رفت.

وی اضافه کرد: در قانون جدید مالیات بر ارزش افزوده این دو را باهم تجمیع کرده‌اند و از دی ماه تولیدکنندگان باید ۲۵ درصد ارزش افزوده را پرداخت کنند. در فروش کالا از تولیدکننده به عامل کشوری تفاوتی ایجاد نمی‌شود، چرا که قبلا هم پرداخت می‌شد، اما از عامل کشوری به عامل استانی، مابه التفاوت سود دیگر ۱۵ درصد محسوب نمی‌شود، بلکه در تولیدات داخلی ۲۵ درصد ودر تولیدات بین‌المللی که در داخل تولید می‌شوند ۴۰ درصد پرداخت خواهد شد.

رییس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان، واردکنندگان و صادرکنندگان محصولات دخانی ادامه داد: این اتفاق قطعا یک اثر افزایش قیمتی خواهد داشت. از طرف دیگر به علت تورم و افزایش دستمزد عموما افزایش قیمت رخ می‌دهد، البته این اتفاق عموما مربوط به اسفند و فروردین است، اما احتمال اینکه به علت قانون تجمیع عوارض، روند افزایشی قیمت زودتر آغاز شود وجود دارد. همچنین به سال جدید میلادی هم نزدیک هستیم و احتمال افزایش قیمت برای برند‌های بین‌المللی وجود دارد. همه این‌ها با یکدیگر احتمال گران‌تر شدن سیگار را از اواسط دی ماه پررنگ‌تر می‌کنند، اما میزان آن به فاکتور‌هایی مانند تورم، افزایش دستمزد، افزایش نرخ حمل ونقل و... ارتباط دارد.


بیشتربخوانید:قاچاق سیگار کمتر از نصف شد


وی در پاسخ به سوالی در مورد وضعیت سیگار‌های وارداتی گفت: تقریبا دیگر سیگار وارداتی نداریم، سیگار‌هایی که مصرف می‌شود، کالا‌هایی هستند که در داخل کشور تولید شده و دو نوع با برند داخلی و با برند بین‌المللی است. عوارض این دو نوع نیز متفاوت است.

تاجدار افزود: افزایش بی رویه قیمت‌ها باعث اقبال بیشتر مردم به سیگار قاچاق خواهد شد، مسلما هر میزان که افزایش قیمت خارج از قاعده باشد، قطعا سهم قاچاق در بازار را رونق داده‌ایم. متاسفانه مالیات نخی که در قانون بودجه اضافه و در ابتدای سال اعمال شد، به شدت تولید شرکت‌های کوچک و متوسط را کاهش داده، فروش برند‌های بین‌المللی را افزایش داده و بازار را در اختیار کالای قاچاق قرار داد.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: شرکت‌های تولیدکننده داخلی از افزایش مالیات که به شکل مالیات نخی بود بسیار متضرر شدند، ولی اوضاع شرکت‌های بین المللی را بهتر کرد چراکه قیمت تمام شده کالای آن‌ها بیشتر است و ترجیح می‌دهند به جای مالیات ۲۵ درصدی مالیات نخی بپردازند. آمار ۶ ماهه امسال هم نشان می‌دهد که اوضاع شرکت‌های بین‌المللی نسبت به شرکت‌های ایرانی با برند داخلی بسیار بهتر بوده، آن‌ها با رشد مواجه بودند، اما متاسفانه شرکت‌های داخلی با افت تولید مواجه شدند.

منبع: ایلنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲۹ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع موتورسیکلت در بازار امروز + جدول

قیمت روز لپ تاپ اپل + جدول

قیمت انواع زعفران + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲۹ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ قیمت طلا و سکه در بازار امروز ۲۸ فروردین ۱۴۰۴

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۲۹ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ فخرالدوله، دختر مظفرالدین شاه در دوران پیری ۷۳ سال پیش

عکس/ پوستر پرسپولیس برای بازی با سپاهان

عکس/ کودکی حاج‌قاسم سلیمانی در حال دوچرخه‌سواری

عکس/ نظر سنجی عجیب نظر مردم آمریکا درباره اسرائیل

عکس/ نیوشا ضیغمی در کنار همسرش

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

فیلم/ترامپ: من ایران را یک بار تا ورشکستگی رساندم

فیلم/ دلخوری خانم هوادار پرسپولیس: پولتونو گرفتید برید!

عکس/هواداران زن تیم‌های پرسپولیس و سپاهان

هفته آینده برای رایزنی با مقامات چین به پکن سفر می‌کنم

ترامپ: ما اکنون در حال انجام کار‌های زیادی با تهران هستیم

پزشکیان: کار خود را به مذاکرات گره نزده‌ایم

کارترون: پنالتی ما را نگرفتند؛ بازیکن پرسپولیس هم اخراج نشد

یمن: برای اولین بار ناو آمریکایی«وینسون» را هدف قرار دادیم

عکس/جدول لیگ برتر بعد از باخت پرسپولیس

آمار رویایی کارترون مقابل پرسپولیس!

آمار عجیب پرسپولیس مقابل سپاهان!

وزیر کار: طرح کالابرگ الکترونیکی ادامه می‌یابد

پرسپولیس مقابل سپاهان چوبله شد

اعتراض سپاهانی‌ها به داوری قبل از پایان بازی با پرسپولیس

طیب نیا گزینه جدی دولت برای وزارت اقتصاد است

تراکتور یک قدم به قهرمانی نزدیک‌تر شد

شعار تند هواداران تیم پرسپولیس علیه مدیریت باشگاه

الناز ملک کیست؟ /همه چیز درباره بازیگر نقش آیسان سریال سقوط

کرملین: پوتین پیام رهبر انقلاب را پاسخ داد

معرفی هلیکوپتر شناسایی مسلح OH-۵۸D کیووا

بازیگران بین‌المللی نقش بیشتری ایفا می‌کنند

تشکیل پرونده برای خفت‌گیران زن سالمند

لیست جدید خوراکی‌های غیرمجاز

توئیت جدید سخنگوی دولت با ۲ هشتگ معنادار

پرداخت حقوق بازنشستگان کارگری آغاز شد

ترکیب پرسپولیس برای الکلاسیکو اعلام شد

دماوند در شوک سرمای ناگهانی

لاوروف: ویزای بین ایران و روسیه لغو می‌شود

جزئیات فوت دو قاضی از زبان پلیس

هدیه ویژه تراکتور به هواداران ملوان

حل مشکل صدور کارت‌های ملی تا ۱۴۰۵

قیمت جدید دام‌زنده ۲۹ فروردین ۱۴۰۴ اعلام شد + جدول

عکس/ مراسم عروسی الهام علی‌اف و مهربان علیوا ۴۲ سال پیش با دسته گل های خاص

فیلم/ افشاگری پیمان یوسفی از تیم ملی نوجوانان

وضعیت استقلال برای جام حذفی مساعد نیست

فیلم/ خودنمایی خطرناک در مراسم عروسی

آغاز فروش محصولات ایران‌خودرو با تحویل ۳ ماهه+ جزئیات

فیلم/ دعوت پزشکیان از پوتین برای سفر به ایران

عکس/ ژست احساسی سارا و نیکا با دو برادر خود در برج میلاد

خبر مهم وزیر ارتباطات درباره اینترنت ماهواره‌ای

زیبایی بی نظیر بارش برف بهاری در زنجان

عکس/ چهره جالب پرنسس دایانا ۳۹ سال پیش در خیمه سلطنتی عربستانی‌ها با لباس تابستانی

عراقچی در دیدار با وزیر خارجه روسیه چه گفت؟

دیدار جولانی و نخست‌وزیر عراق در قطر

فیلم/ انهدام بزرگ‌ترین باند فروش اعضای بدن

عکس کمتر دیده شده از شناسنامه قدیمی رهبری

عکس/ استایل شیک صحرا اسداللهی با بند عینک خاص

عکس/ چهره مهین السلطنه و مهین الدوله، زنان مظفرالدین شاه ۱۱۷ سال پیش با لباس توری و ابرو‌های پیوسته

گروسی از تهران تذکر گرفت؛ اعتراض ایران به اظهارات اخیر مدیرکل آژانس

استانی شدن اجاره بهای واحد‌های مسکونی/ قیمت‌ها کنترل می‌شود؟