تاریخ انتشار: ۱۲:۲۷ - ۲۰ آبان ۱۴۰۰

بورسهای جهان نگران تورم آمریکا

به دنبال افزایش سریع نرخ تورم آمریکا، شاخص‌های بورسی در آسیا و آمریکا ریزش کردند.

بورس آمریکا

اقتصاد ۲۴- وضعیت تورم نسبت به ماه‌های قبل نه تنها بهتر نشده که حالا با اوج گیری قیمت انرژی و مسکن و همچنین نقدینگی موجود روز به روز شرایط وخیم تری را تجربه می‌کند.

نرخ تورم بزرگ‌ترین اقتصاد جهان در ۱۲ ماه منتهی به اکتبر با ۰.۸ درصد افزایش نسبت به دوره مشابه منتهی به ماه قبل به سطح ۶.۲ درصد رسید. این نرخ تورم که ۰.۴ درصد بیشتر از نرخ مورد انتظار قبلی و بالاترین سطح تورمی ثبت شده در آمریکا در ۳۰ سال اخیر بوده است.

افزایش سریع قیمت‌ها به ویژه در بخش مسکن باعث نگرانی سیاست گذاران و فعالان بازار‌های مالی شده است. پس از انتشار خبر رکوردشکنی قیمت مسکن در انگلیس، حالا در آمریکا نیز میشل بومان- مدیر بانک مرکزی این کشور- با ابراز نگرانی نسبت به افزایش مداوم قیمت مسکن گفته است با پیشی گرفتن تقاضا بر عرضه در بخش مسکن، تورم می‌تواند سرکش‌تر و مهار آن سخت‌تر شود. وی با بیان اینکه شاهد اختلالات کم سابقه‌ای در بخش مسکن هستیم افزود: در کوتاه مدت انتظار دارم روند قیمت‌ها کماکان صعودی باشد.

تا پایان ماه اکتبر، تورم انتظاری فعالان اقتصادی آمریکا با افزایش ۰.۴ درصدی نسبت به ماه قبل به ۵.۷ درصد رسید. افزایش انتظارات برای بالا ماندن تورم به کاهش اطمینان مصرف کنندگان منجر خواهد شد. پیشتر نیز گروهی از اقتصاددانان آمریکایی در نامه مشترکی هشدار داده بودند که تداوم روند کاهش اطمینان مصرف کنندگان به شرایط اقتصادی این کشور باعث خواهد شد تا رشد اقتصادی به دلیل کاهش سرمایه‌های ورودی جدید کاهش قابل توجهی پیدا کند.

سازمان جهانی غذا در بیانیه‌ای اعلام کرد متوسط قیمت اقلام غذایی در سطح جهانی به بالاترین سطح خود در یک دهه اخیر رسیده است. افزایش قیمت مواد غذایی تنها در ماه اکتبر سه درصد بیشتر از ماه قبل بوده است. تصاویر منتشره از چین نیز نشان می‌دهد به دنبال درخواست دولت از شهروندان برای ذخیره مواد غذایی، صف‌های طولانی مردم در مقابل فروشگاه‌ها برای خرید حجم بالای مواد غذایی تشکیل شده که در کوتاه مدت منجر به افزایش تورم خواهد شد.

در آخرین هفته ماه اکتبر شمار متقاضیان دریافت مزایای بیکاری در آمریکا با کاهش ۱۴ هزار نفری به ۲۶۹ هزار نفر رسیده که کمی فعالان بازار را نسبت به بهتر شدن وضعیت، حداقل در بازار کار امیدوار کرده است. این کاهش در حالی بود که انتظار می‌رفت این رقم، ۲۷۵ هزار نفر اعلام شود. به طور متوسط شمار متقاضیان هفتگی دریافت مزایای بیکاری آمریکا حدود ۲۰۰ هزار نفر بود که پس از شیوع کرونا این رقم به سرعت رو به افزایش رفت. نرخ بیکاری آمریکا در حال بازگشت به چهار درصد است.


بیشتر بخوانید:۴.۵ تن زعفران در بورس معامله شد


شرایط بازار کار بسیاری از نقاط جهان رو به بهبود است تا جایی که طبق اعلام مرکز آمار اتحادیه اروپا، تا پایان ماه سپتامبر نرخ بیکاری منطقه یورو با ۰.۱ درصد کاهش نسبت به ماه قبل به ۷.۴ درصد رسید. این نرخ در سطح اتحادیه اروپا با ۰.۱ درصد کاهش نسبت به ماه قبل به ۶.۷ درصد رسید. این نرخ کمترین نرخ بیکاری ثبت شده در کشور‌های عضو اتحادیه اروپا در هشت ماه اخیر بوده است.

در هشداری آشکار برای اقتصاد آمریکا، شاخص خوش بینی به اقتصاد این کشور تا پایان ماه اکتبر به ۴۳.۹ واحد رسیده که این رقم ۳.۸ درصد کمتر از رقم ثبت شده در ماه قبل است. با توجه به این روند انتظار می‌رود ورود جریان سرمایه‌های جدید به بخش‌های مختلف اقتصادی آمریکا کندتر شده و دولت مجبور شود به طور مستقیم نقدینگی بیشتری به بازار‌ها تزریق کند. کار بررسی لایحه پیشنهادی دولت برای تخصیص یک تریلیون دلار اعتبار در مجلس سنا به زودی آغاز می‌شود.

با بازگشت زندگی به سطح عادی در نقاط مختلف جهان، رشد اقتصادی در شماری از کشور‌ها رو به بهبود است: مرکز آمار فرانسه اعلام کرد در سه ماهه سوم سال جاری، متوسط رشد اقتصادی این کشور ۳.۰ درصد اندازه‌گیری شده است که ۰.۹ درصد بیشتر از نرخ پیش‌بینی شده قبلی و ۲.۱ درصد بیشتر از رشد اقتصادی ثبت شده این کشور در سه ماهه قبلی بوده است. بر مبنای سالانه نیز متوسط رشد اقتصادی فرانسه در ۱۲ ماه منتهی به سپتامبر مثبت ۱.۷ درصد اندازه گیری شده است.

طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی تاکنون بیش از ۲۵۲ میلیون و ۲۶ هزار و ۷۵۴ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین پنج میلیون و ۸۶ هزار و ۳۶۰ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشور‌های مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۷۷۹ هزار و ۳۸۲ نفر، برزیل با ۶۱۰ هزار و ۳۶ نفر، هند با ۴۶۱ هزار و ۸۳۲ نفر، مکزیک با ۲۹۰ هزار و ۱۱۰ نفر و روسیه با ۲۵۰ هزار و ۴۵۴ نفر بوده است. (بروزرسانی تا ساعت ۱۲ ظهر به وقت گرینویچ)

دن اسپایسر - تحلیلگر بازار سرمایه در موسسه‌ای ان زد - گفت: سه ماهه سوم سال دارای جنبه‌های مثبت و جنبه‌های منفی بود و ما شاهد بودیم شرکت‌های بزرگ شاخص اس اند پی ۵۰۰ یک رشد متوسط ۱۳ درصدی را در درآمد خود به نسبت فصل قبل ثبت کردند. از طرف دیگر ریسک‌های موجود بر سر راه بازار از جمله تورم و اخلال در زنجیره تامین طی این مدت نه تنها کمتر نشده اند بلکه بیشتر هم شده اند.

بورس آمریکا

در وال استریت همه شاخص‌ها ریزشی بودند؛ تا جایی که هر سه شاخص اصلی بورسی در سطح پایین تری از روز قبل خود بسته شدند.

شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۰.۶۶ درصد کاهش نسبت به روز قبل و در سطح ۳۶ هزار و ۷۹.۹۴ واحد بسته شد. شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۱.۸۲ درصد ریزش تا سطح ۴۶۴۶.۷۱ واحدی پایین رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با ۱.۶۴ درصد کاهش در سطح ۱۵ هزار و ۶۲۲.۷۱ واحدی بسته شد.

بورس‌های اروپایی

در معاملات بازار‌های بورس در اروپا، شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ۰.۹۲ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۷۳۴۰.۱۵ واحد بسته شد.

شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با افزایش ۰.۱۸ درصدی و ایستادن در سطح ۱۶ هزار و ۶۷.۸۳ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص "کک ۴۰" بورس پاریس با پیشروی ۰.۰۳ درصدی در سطح ۷۰۴۵.۱۶ واحد بسته شد. در مادرید شاخص "ایبکس ۳۵" ۰.۶۱ درصد بالا رفت و به ۹۱۴۱.۸۰ واحد رسید.

بورس‌های آسیایی

در معاملات بورس‌های آسیا، شاخص‌ها عملکرد بدی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با کاهش ۰.۶۱ درصدی تا سطح ۲۹ هزار و ۱۰۶.۷۸ واحدی پایین رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ‌کنگ ۰.۷۴ درصد بالا رفت و در سطح ۲۴ هزار و ۹۹۶.۱۴ واحد بسته شد.

در چین شاخص "شانگ‌های کامپوزیت" افزایش ۰.۵۳ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۴۸۲۱.۱۹ واحد بسته شد. در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰" بورس سیدنی با ۰.۱۴ درصد کاهش و ایستادن در سطح ۷۴۲۳.۹۰ واحدی به کار خود خاتمه داد.

در بین دیگر شاخص‌های مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن نزولی بود. (معیار محاسبه تغییرات قیمتی، ساعت پایانی معاملات روزانه بورس نیویورک بوده است.)

نفت

در بازار طلای سیاه روند قیمت‌ها کاهشی بود. هر بشکه نفت "وست تگزاس اینتر مدیت" با ۲.۳۴ درصد کاهش به ۸۱.۳۴ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با ریزش ۲.۶۲ درصدی به ازای ۸۲.۵۶ دلار در هر بشکه مبادله شد.

طلا و نقره

همچنین در بازار فلزات گران‌بها، بهای هر اونس طلا با افزایش ۰.۲۲ درصدی نسبت به روز قبل در سطح ۱۸۴۹.۵۵ دلار معامله شد. هر اونس نقره با افزایش ۰.۴۲ درصدی به ازای ۲۴.۷۷ دلار مبادله شد.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دوربین‌های عکاسی + جدول

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت ماشین های لوکس لکسوس در بازار ایران + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع موتورسیکلت در بازار امروز + جدول

قیمت سکه پارسیان امروز جمعه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت مرغ، گوشت سفید و تخم مرغ در بازار + جدول

قیمت دلار و یورو امروز شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت روز لپ تاپ اپل + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز جمعه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ مایکروسافت امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ دل امروز + جدول

عکس/ باغ‌نشینی بهاره رهنما در اصفهان

قیمت خودرو‌های سایپا امروز شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

چرا سیگار گران شد؟

یک اقتصاددان: دولت شجاع باشد و یارانه‌های پنهان را حذف کند

ماجرای رسوایی اخلاقی ترامپ با ستاره پورن چه بود؟

دوئل عشقی در باغ قرچک حادثه آفرید

فیلم/ بارش شدید تگرگ به حرم رضوی رسید

تولید موتورسیکلت‌های BMW در ایران

فیلم/ آسمان مشهد در روز روشن تاریک شد!

امکان ثبت‌نام خودرو‌های برقی وارداتی با حساب وکالتی بانک سینا فراهم شد

حمله تند رائفی پور به دولت رئیسی + عکس

دلتنگی نفیسه روشن برای جزایر مالدیو + عکس

ترانس افغان، خطری بیخ گوش ایران

بازار داغ جراحی‌های زیبایی در واحدهای اجاره‌ای+ فیلم

تدریس معلم افغانستانی در مدارس ایران؟

فیلم/جایزه ویژه ابراهیم رئیسی برای خانواده‌ای با ۱۲ فرزند!

۳ توافق جدید طلافروشان با وزارت صمت

مجلس تایید کرد: واریز پول به حساب خواهر و پدر رائفی پور

فیلم/ نظر ابراهیم رئیسی در خصوص فرزند آوری با امکانات کم!

عکس/ استایل لاکچری الهام حمیدی همه را شوکه کرد

حمایت سوریه از حق حاکمیت امارات بر جزایر سه‌گانه ایرانی

فیلم/ اجرای دسته جمعی بنیامین بهادری با دوستانش در خیابان!

فیلم/کودک نابینا بعد از یک سال مادرش را دید

لحظه‌های عاشقانه شهاب حسینی و هانده ارچل در مست عشق

هشدار مهم پلیس فتا درباره یارانه معیشتی

تحقیق و تفحص از بانک‌های خصوصی نهایی شد

فرمول جدید دولت برای اجرای مجدد طرح کالابرگ

فروش خودرو‌های بنزینی وارداتی استارت خورد

افت یکسان قیمت‌ها در بازار طلای داخلی

فیلم/برخورد با بانوان بی حجاب در نمایشگاه کتاب تهران

فیلم/ لحظه کشف ۷۳ کیلو طلا در فرودگاه استانبول از یک زن!

تعطیلی شنبه‌ها و نظر مراجع برای شورای نگهبان

کارگران به روایت سینمای ایران؛ نگاهی به نقش‌های به یاد ماندنی کارگران بر پرده نقره‌ای + ویدیو

عکس/استوری محمدرضا گلزار خبر از رفتن می دهد!

ابراز نگرانی رئیسی نسبت به آمار سقط جنین+ فیلم

سقوط دلار به کانال ۵۷ هزار تومانی

تفاوت قیمت لاستیک دولتی و آزاد چقدر است؟

عکس/ زهرا خوشکام در کنار علی حاتمی به خاک سپرده شد 

علی مصفا شانه به شانه لیلا در تشییع زری خوشکام + فیلم

دولت با پتروشیمی‌هایی که بدهی خود را نمی‌پردازند برخورد کند

گزارش بورس امروز شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳

معرفی بهترین کتاب‌ های اقتصادی جهان

آدرس سایت توییتر تغییر کرد

استقلالی‌ها پولدار شدند

خانه همسر نادر طالب زاده بمباران شد+ عکس

عکس/هنرمندان در مراسم تشییع زری خوشکام

عکس/ شیراز گردی آناهیتا همتی و همسرش در فصل بهار نارنج

زری خوشکام که بود؟

مالیات نقل و انتقال خودرو با کیست؟

چراغ سبز مجلس به طرح کالا برگ

جشن تولد ۵۷ سالگی پیکان

اولین خروجی تابستانی پرسپولیس مشخص شد