اقتصاد ۲۴-خبرگزاری بلومبرگ در گزارشی با عنوان "بازرسان هستهای آژانس بین المللی انرژی اتمی در آستانه مذاکرات وین به سفر ایران پایان دادند" خبر از شکست و بی نتیجه بودن مذاکرات رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بین المللی انرژی هستهای داده است.
بنابر گزارش دیده بان ایران؛ بلومبرگ همچنین در ادامه گزارش، خود مدعی شده است:
"بازرسان هستهای سازمان ملل روز سهشنبه به مذاکرات با دیپلمات ارشد ایران پایان دادند؛ این مذاکرات نتوانست نگرانیها در مورد دسترسی به سایتهای حساس هستهای را حل کند و میتواند بر مذاکرات ایران با قدرتهای جهانی (۱+۵) که هفته آینده از سر گرفته میشود، تاثیر بگذارد. "
این خبرگزاری آمریکایی در ادامه گزارش نوشته است: بر اساس بیانیه وزارت امور خارجه ایران، حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران و رافائل ماریانو گروسی، مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، متعهد شدند در ماههای آینده برای حل «مسائل فنی» همکاری کنند.
بیشتر بخوانید: مذاکراتم با ایران درباره مسائل پادمانی باقیمانده بینتیجه بود
گزارشگر بلومبرگ نوشته است: ایران همچنین «اراده جدی خود را برای تعامل سازنده» با ناظر هستهای ابراز کرد، اما گفت آژانس بینالمللی انرژی اتمی «باید از اتخاذ مواضع سیاسی» در مورد برنامه هستهای این کشور اجتناب کند.
گروسی گفت سفرش به تهران نشانه «تمایل به گفتگو و درک یکدیگر» است، قرار است به وین برگردد، جایی که انتظار میرود دیپلماتهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی را که این هفته برای گفتگو درباره برنامه هستهای ایران تشکیل میدهند، توضیح دهد.
بر اساس گزارش بلومبرگ؛ دبیرکل آژانس پیشتر با محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران دیدار کرده بود.
بیشتر بخوانید: چطور یک سازمان بینالمللی میتواند اطلاعات محرمانه را درز دهد؟ شما چطور این فکر را میکنید؟
بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی در این ماه گزارش دادند که ایران به تلاشهای خود برای توضیح منشأ آثار اورانیوم چند دههای کشفشده در مکانهای اعلامنشده ادامه میدهد. ایران همچنین از نصب تجهیزات نظارتی در یک کارگاه سانتریفیوژ توسط مانیتورها جلوگیری کرد و گفته میشود که برخی بازرسان را با اعمال تدابیر امنیتی به دنبال خرابکاری در یک کارخانه غنیسازی اورانیوم در سال گذشته ادامه داده است.
بلومبرگ در پایان گزارش خود مدعی شده: "دیپلماتهای غربی برای ماهها هشدار دادهاند که عدم همکاری ایران با بازرسان میتواند منجر به صدور حکم از سوی شورای حکام شود، اقدامی که این پتانسیل را دارد که پرونده هستهای این کشور را به شورای امنیت سازمان ملل بازگرداند. ایران میگوید چنین اقدامی احتمال رو به کاهش احیای توافق هستهای تاریخی ۲۰۱۵ خود موسوم به برجام را با چین، فرانسه، آلمان، روسیه، بریتانیا و ایالات متحده کاهش میدهد. "
دیده بان ایران