اقتصاد ۲۴ - میناسادات حسینی: فرشید پورحاجت با بیان اینکه در سه ماه گذشته سایه رکود همچنان بر سر بازار مسکن سنگینی میکرد، گفت: اگر شاهد گشایشهای سیاسی در مذاکرات باشیم بازار مسکن هم از آن تبعیت میکند، زیرا اقتصاد ما با مسائل سیاسی در هم تنیده است.
دبیر انجمن انبوه سازان کشور در گفتگو با اقتصاد ۲۴ گفت: شرایط حاکم بر بازار مسکن، شرایط مناسبی نیست و متاسفانه سرمایه گذاری در حوزه تولید مسکن به میزان مناسبی صورت نگرفته است.
پورحاجت با اعلام کاهش صدور پروانه ساخت و ساز در تهران گفت: این مساله تبعات منفی در بلندمدت بر حوزه اقتصاد مسکن خواهد داشت و دولت باید شرایط را به نحوی فراهم کند که بازار مسکن از این شرایط خارج شود.
دبیر انجمن انبوه سازان کشور ادامه داد: بخشی از مشکلات تولید مسکن به تسهیل گری و بخشی به رفع موانع تولید برمی گردد.
به گفته پورحاجت، اکنون صدور یک مجوز برای ساخت و ساز در خوشبینانهترین حالت بین ۶ تا ۹ ماه طول میکشد و این هم برمی گردد به سیستم دیوان سالاری که دولت ایجاد کرده است.
وی ادامه داد: از بد حادثه تمام دستگاه ها، سازمانها و نهادهایی که در این دیوان سالاری سهیم هستند بستههای خدمتی را ارائه میدهدن که اساسا این بستههای خدمت، پوشالی اند. در مقابل متاسفانه بستههایی را دریافت میکنیم که در واقعیت به جز کاغذ، چیز دیگری نیست و اینها سمی است برای حوزه مسکن.
دبیر انجمن انبوه سازان کشور با بیان اینکه باید از افزایش قیمت تورمی در حوزه مسکن جلوگیری شود، گفت: اگر جلوی رشد بی رویه قیمت مسکن گرفته شود بخش خصوصی میتواند برای سرمایه گذاری برنامه ریزی کند و هم مردم طی این برنامه ریزی صاحب مسکن خواهند شد.
بیشتر بخوانید: ارائه برنامه انبوهسازان به وزارت راه برای ساخت ۴ میلیون مسکن تا ۱۰ روز دیگر
پورحاجت در مورد افزایش قیمت مصالح ساختمانی و تاثیر آن بر قیمت مسکن به اقتصاد ۲۴ گفت: بخشی از نهادهای تولید مانند فولاد و سیمان تاثیر بسیار مستقیمی چه به لحاظ شوکهای روانی و چه به لحاظ تغییر قیمت کلی در بازار مسکن ایجاد میکنند.
دبیر انجمن انبوه سازان کشور گفت: اخیرا شرکتهای سیمانی همانند گذشته تلاش میکنند مجددا افزایش قیمت را ایجاد کنند و این کار را با ابزارهای رسانهای شروع میکنند. در همین راستا این شرکتها شوکی را به بازار مصالح ساختمانی وارد میکنند به این بهانه که مشکل برق، گاز یا مازوت داریم.
پورحاجت با بیان اینکه ما در حوزه تولید مصالح ساختمانی هیچ مشکلی الا ناکارآمدی مدیریتی نداریم، گفت: کارخانههای سیمان اگر ظرفیت تولید را افزایش دهند میتوانند هم پاسخگوی بازار داخل بوده و هم از ظرفیتهای صادراتی شان استفاده کنند. اما نگاه آنها به نحوی است که نظم تولید مسکن کشور را به هم بزنند.
دبیر انجمن انبوه سازان کشور در مورد پیش بینی قیمت مسکن گفت: اگر شرایط به همین نحوی که دوستان دارند رقم میزنند ادامه یابد ما تورم را در بخش مسکن خواهیم داشت، زیرا دولتیها بخشی از بستههای خدمت را افزایش قیمت میدهند چه در حوزه بستههای خدمت و چه در حوزه حقوق، دستمزد و انرژی و... و این مسائل در نهایت تاثیر خود را روی بازار مسکن میگذارد.
پورحاجت اضافه کرد: قیمت تمام شده مسکن نشات گرفته از هزینههای تولید و سرمایه گذاری است.