تاریخ انتشار: ۱۱:۴۵ - ۱۳ آذر ۱۴۰۰
رشد ۲ برابری تسهیلات برای تجهیزات کشاورزی

احتمال افزایش دوباره قیمت تراکتورر

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی وزارت جهاد خاطر نشان کرد: در ابتدای سال کارخانه تراکتورسازی قیمت این محصول را حدود ۳۰ درصد افزایش داد در روز‌های اخیر نیز اعلام شد که قرار است دوباره افزایش قیمت بدهد که البته هنوز به‌صورت رسمی این افزایش نرخ اعلام نشده است. ما بدون تردید با این افزایش نرخ مخالفت خواهیم کرد.

 تجهیزات کشاورزی

اقتصاد ۲۴- کامبیز عباسی با اشاره به میزان فرآیند مکانیزاسیون باغات و مزارع کشاورزی، گفت: مکانیزاسیون یک مولفه اثرگذار در تولید محصولات کشاورزی است با این فرآیند می‌توان به موقع عملیات کشاورزی را انجام داد و مصرف نهاد‌ها را مدیریت کرد. همچنین با استمداد از فرآیند مکانیزاسیون می‌توانیم میزان مصرف سم، کود و بذر را سرو سامان بدهیم.

وی با بیان اینکه مکانیزاسیون عوامل تولید را کنترل می‌کند، افزود: هدف غایی آن تولید انبوه و اقتصادی کردن محصولات کشاورزی است.

به گفته این مقام مسئول، در سال جاری بیش از ۴ هزار میلیارد تومان در حوزه تجهیزات کشاورزی تسهیلات پرداخت شد که این مسئله نسبت به‌مدت مشابه سال گذشته رشد ۲ برابری کرده است. در حدود ۱۰ درصد از این تسهیلات در زمینه مکانیزاسیون دام و طیور آبزی پروری کشور، حدود ۱۶ درصد در زمینه مکانیزاسیون باغات کشور و مابقی آن در حوزه زراعت کشور هزینه شد. مردم توانستند با این تسهیلات ادوات و تجهیزات مورد نیاز خود را خریداری و وارد مزارع، باغات و عرصه‌های تولیدی خود کنند.

عباسی با اشاره به مطلوبت نسبی مکانیزاسیون مزراع کشور، تصریح کرد: ۷۰ تا ۷۵ درصد از کشت برنج و نزدیک به ۹۵ درصد از برداشت برنج به‌صورت مکانیزه انجام می‌شود. هم‌اکنون حدود ۶۰۰ هزار هکتار از شالیزار‌های برنج مدرن شده‌اند.

وی در پاسخ به این پرسش که بخش خصوصی بر این باور است که عدم مکانیزاسیون کردن شالیزار‌های برنج باعث شده است نرخ دستمزد کارگر در سال جاری به روزی ۷۰۰ هزار تومان برسد با افزایش هزینه‌های تولید در نهایت نرخ تمام شده محصول بالا رفت سخنان شما با این آمار منافات دارد چه پاسخی به طرح چنین دیدگاه‌هایی می‌دهید؟ گفت: بالاتر و دقیق‌تر از اطلاعات ما هیچ بخشی نمی‌تواند در این زمینه اظهار نظر کند. آمار ارائه شده از سوی ما دقیق است و برای صحت سخنان من می‌توانید با رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان و مازندران صحبت کنید.

این مقام مسئول ادامه داد: در سال جاری در استان گیلان ۱۳۱ هکتار کشت برنج به‌صورت مکانیزه انجام شد. همچنین در استان مازندران در ۱۷۹ هزار هکتار برنج به صورت مکانیزه کشت و کار شد. این در حالیست که این رقم در گذشته کمتر از ۱۰ درصد این عدد بوده است پس در این زمینه موفق بودیم.

وی درخصوص مکانیزه کردن اراضی گندم کشور، گفت: در حدود ۸.۲ میلیون هکتار در کشور گندم وجو کشت می‌شود باید بگویم که ۹۷ درصد برداشت این دو محصول به‌صورت مکانیزه است. این در حالیست که فرآیند مکانیزه کردن در محصولاتی مانند چغندرقند، ذرت دانه‌ای و ذرت علوفه‌ای به‌صورت ۱۰۰ درصد صورت گرفته است.

به گفته این مقام مسئول، در زمینه مکانیزه کردن کشت و برداشت گیاهان دارویی ضعیف عمل کردیم.


بیشتربخوانید:نادیده گرفتن سلامت محصولات کشاورزی از سوی ایران!


وی با اشاره به ضریب نفوذ ماشین در باغبانی، خاطر نشان کرد: مکانیزه کردن برداشت در باغات کشور کمتراز ۲۰ درصد است. باید بگویم که حدود ۲.۹ میلیون هکتار باغ در کشور داریم که ۱.۵ میلیون هکتار آن باغات سنتی است و مابقی آن امکان ورود ماشین در آن‌ها وجود دارد. از این‌رو لازم است که در این حوزه قوی‌ترعمل کنیم.

بنا به اظهارات این مقام مسئول، در برداشت زیتون و پسته تاحدودی فرآیند مکانیزاسیون وارد شده است، اما آمار آن بسیار پایین است و کمتر از ۲۰ درصد از باغات ما فرآیند برداشت را به‌صورت مدرن انجام می‌دهند. باید بگویم که ما در زمینه مکانیزه کردن باغات یک عقب‌ماندگی تاریخی داریم. یکی از اهداف ما در وزارت جهاد توجه بیشتر به این بخش است.

وی ادامه داد: برای برداشت چای ماشین‌آلات و دستگاه‌های را تامین کردیم و در اختیار چایکاران قرار دادیم که می‌تواند به صورت دستی عملیات برداشت را انجام دهد. اما در تکنولوژی آن نیز با مشکلاتی مواجه شدیم و نتوانستیم از آن‌ها بهره بگیریم به همین دلیل ما باید در این دوره توجه خود را به این بخش دوچندان کنیم.

عباسی با اشاره به شناسایی تکنولوژی در حوزه گلخانه‌ها، تصریح کرد: در ۴ سال گذشته انواع کنترولر گلخانه‌ها، کنترل اقلیم و سیستم‌های آب رسانی، آب‌پاشی و سم‌پاشی درون گلخانه توسعه پیدا کرده‌اند از این‌رو در گلخانه داری به توفیق‌های خوبی دست پیدا کردیم.

وی در ادامه افزود: در حوزه مکانیزاسیون دام، طیور و آبزی‌پروری کشور حضور ماشین از مطلوب نسبی برخوردار است. ما به دنبال توسعه روش‌های نوین شیردوشی در کشور و توسعه سیستم‌های تصفیه آب در پرورش ماهیان سردآبی و گرم‌آبی هستیم انواع هوادر‌ها اکسیژن‌ساز در این حوزه توسعه پیدا کرده‌اند.

عباسی با اشاره به فروش نقدی و اقساطی ماشین‌آلات به کشاورزان، گفت: در سال جاری حدود ۴ هزار و ۷۰۰ دستگاه انواع تراکتور زراعی و باغی به‌عنوان پیش‌فروش نقدی در اختیار کشاورزان قرار گرفت این حجم اتفاق مثبت بود. امسال حدود ۲۰ هزار تراکتور به کشاورزان تحویل داده شد.

وی با اشاره به افزایش نرخ تراکتور، تصریح کرد: در ابتدای سال کارخانه تراکتورسازی قیمت این محصول را حدود ۳۰ درصد افزایش داد در روز‌های اخیر نیز اعلام شد که قرار است دوباره افزایش قیمت بدهد که البته هنوز به‌صورت رسمی این افزایش نرخ اعلام نشده است. ما بدون تردید با این افزایش نرخ مخالفت خواهیم کرد.

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی تصریح کرد: مسئول تعیین قیمت، سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف کنندگان است این سازمان در فرآیند قیمت‌گذاری از وزارت جهاد اخذ نظر خواهد کرد ما در راستای حمایت از کشاورز و ایجاد تناسب بین قیمت ماشین و محصول با افزایش قیمت مخالفت خواهیم کرد چراکه افزایش هزینه تولید در نهایت روی قیمت تمام شده کالا تاثیر مستقیم می‌گذارد.

عباسی در پاسخ به این پرسش که آیا تحریم‌ها باعث شد در تامین ماشین‌آلات کشاورزی با مشکل مواجه شویم؟ گفت: بیش از ۹۵ درصد از نیاز‌های تراکتوری در کشور تامین می‌شود؛ گندم تولید شده در کشور را با دستگاه‌های داخلی کشت و کار می‌شود. پس تحریم در واردات ما تاثیر چندانی نگذاشت. باوجود اعمال تحریم علیه ما بسیاری از کشور‌ها مراودات خود را در حوزه واردات ماشین آلات کشاورزی با ما حفظ کردند البته قیمت ماشین آلات وارداتی بسیار افزایش پیدا کرده است.

این مقام مسئول در پایان بیان کرد: در برخی حوزه‌ها مانند تامین قطعات و لاستیک برای ماشین آلات سنگین با مشکلاتی مواجه شدیم. همچنین در زمینه تهیه کمپاین پنبه وابسته به کشور‌هایی هستیم که رابطه خوبی با ما ندارند. ماشین‌آلات برداشت برنج از کشور‌های جنوب شرق و شرق آسیا آسیا تامین می‌شود به همین دلیل تحریم‌ها در واردات تاثیر چندانی نگذاشت و با مشکل جدی در این زمینه مواجه نشدیم، اما تغییر نرخ ارز باعث بالا رفتن قیمت این محصولات شده است.

منبع: ایلنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دوربین‌های عکاسی + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت ماشین های لوکس لکسوس در بازار ایران + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع موتورسیکلت در بازار امروز + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت مرغ، گوشت سفید و تخم مرغ در بازار + جدول

قیمت سکه پارسیان امروز جمعه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت روز لپ تاپ اپل + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز جمعه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ مایکروسافت امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ دل امروز + جدول

عکس/ باغ‌نشینی بهاره رهنما در اصفهان

قیمت دلار و یورو امروز شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

عکس/یانگوم در کنار پدر و مادر واقعی‌اش

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ شیراز گردی آناهیتا همتی و همسرش در فصل بهار نارنج

زری خوشکنام که بود؟

مالیات نقل و انتقال خودرو با کیست؟

چراغ سبز مجلس به طرح کالا برگ

جشن تولد ۵۷ سالگی پیکان

اولین خروجی تابستانی پرسپولیس مشخص شد

معرفی سامانه پدافندی آمرام آمریکا

محکومیت ستاره پرسپولیس تایید شد

هرودوت، پدر تاریخ جهان و مورخ یونانی کیست؟

اینفوگرافی/ کدام کشور‌ها بهترین آموزش را ارائه می‌دهند؟

افزایش نرخ بهره بین بانکی + جدول

تولید زیرزمینی لوازم آرایشی تقلبی در ایران

امنیت شغلی و معیشت مهمترین مطالبات کارگران

بازیگر جذاب مست عشق بر روی فرش قرمز کن + عکس

کشورهای برتر بر اساس آموزش در سال ۲۰۲۴ + اینفوگرافی

فیلم/ برف بهاری بر قله توچال نشست

سلفی احمدرضا عابدزاده با ستاره دربی ۶ تایی+ عکس

توزیع رایگان سهام عدالت آغاز شد

اعلام قیمت جدید سیمان +جدول

فیلم/حیرت بلاگر چینی از شرایط مالی مردم دبی

افزایش آمار قربانیان تصادفات رانندگی در سال ۱۴۰۲

وزارت ارشاد ناشران مجازی را نقره‌داغ کرد + عکس

فیلم/سکانسی از بازی زری خوشکام در سریال هزاردستان

فیلم/ لحظه وقوع سیل در جاده صالح‌آباد‌ مشهد

کاهش فروش مسکن در ترکیه، روس‌ها همچنان اصلی‌ترین خریداران

استقلالی‌ها نقره‌داغ شدند!

پیش‌بینی قیمت دلار امروز ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳

جدیدترین قیمت خانه‌های کلنگی شمال تهران + جدول

توسعه بانکداری دیجیتال راهبرد بانکداری خرد بانک سیناست

طرفداران دونگ‌یی این سریال را حتما ببینند

شناسایی بهترین منطقه تهران برای خرید و فروش خانه

اقتصاد دانش‌بنیان، مصداق بارز حکمرانی مردمی است

استوری عجیب و فلسفی علیرضا بیرانوند+ عکس

پرسودترین و پرضررترین رمزارز‌های امروز

سهمیه بنزین این خودرو‌ها قطع می‌شود

هوتن شکیبا به شیوه ای متفاوت تولد ایرج طهماسب را تبریک گفت!

شعار رئیسی درباره خودکفایی برنج زیر سوال رفت

جدایی سروش هیچکس از همسرش جنجالی شد+ عکس

متهمان ردیف اول تراژدی سیل مشهد

طبقاتی شدن مرگ، از قبر‌های رایگان تا قبر‌های فوق لاکچری در بهشت زهرا / در آرامستان تهران چه خبر است؟

فیلم/ گریه بهنوش طباطبایی؛ بعد از رفتنش یتیم شدم

خبر مهم و فوری برای یارانه بگیران

انس جهانی طلا ترمز کشید

خسارت سیلاب اردیبهشتی؛ این بار در مشهد

بازار داغ لابی‌گری در راهروهای مجلس؛ معامله گران از نبویان تا قالیباف و دورخیز ذوالنوری برای هیات رئیسه

قیمت جدید گوشت گوسفندی امروز ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳+ جدول

یک پیش‌بینی از بازار طلا در هفته آینده

ادامه زمزمه‌های مخالفت با تعطیلی شنبه‌ها

طرح نور و ماجرای حجاب سیاسی یا حجاب شرعی؛ مخالفان و موافقان گشت ارشاد چه کسانی هستند؟

فیلم/لحظه وحشتناک قتل یک مرد وسط خیابان بعد از درگیری در مسابقه بیلیارد