اقتصاد۲۴- بنی طبا، سخنگوی انجمن صنایع لبنی در روزهای گذشته گفت: لبنیات به قیمت اسفند سال گذشته عرضه میشود و تا پایان ماه رمضان نیز قیمت لبنیات تغییری نخواهد داشت.
این مقام مسئول در ادامه افزود: قیمت اقلام ضروری سبد کالای خانوار تغییر نکرده، فقط یکی دو برند افزایش هزار تومانی قیمت داشتند که با تذکر وزارت جهاد کشاورزی و انجمن صنایع لبنی به قیمت قبل برگشتند. به طور کلی روند کنترل قیمت لبنیات تا پایان ماه رمضان ادامه دارد.
در این بین، اما مشاهدات میدانی حاکی از افزایش چراغ خاموش قیمت محصولات لبنی از درب کارخانه است؛ به گفته فروشندگان برخی از کارخانههای محصولات لبنی قیمت محصولات خود را برای عرضه در روز جاری تا ۱۵ درصد افزایش دادهاند.
بیشتر بخوانید: محصولات لبنی سنتی باز هم گران میشود؟ / اُفت ۲۰ درصدی تقاضای خرید لبنیات سنتی
نرخ مصوب محصولات لبنی در حالی از سوی کارخانهها تا ۱۵ درصد افزایش یافته است که براساس گزارش مرکز آمار از شهریور ۱۳۹۹ تا شهریور ۱۴۰۰ قیمت محصولات لبنی به طور خیره کنندهای افزایش داشته است.
براساس گزارش این مرکز قیمت شیر از شهریور ۱۳۹۹ تا شهریور ۱۴۰۰ نزدیک به ۶۹.۲ درصد، قیمت ماست ۷۵.۷ درصد، قیمت پنیر ۶۸.۴ درصد، قیمت کره ۱۰۷.۵ درصد و قیمت خامه ۶۹.۷ درصد افزایش داشته است.
اما افزایش قیمت محصولات لبنی به شهریور ۱۴۰۰ ختم نشده است؛ مشاهدات میدانی حاکی از آن است که قیمت هر بطری یک لیتری شیر از ۱۳ هزار تومان در شهریور ۱۴۰۰ امروز به ۱۶ هزار تومان رسیده است.
در این بین برخی از محصولات لبنی در سال گذشته نوسانات قیمتی شدیدتری را تجربه کردند که از میان آنها میتوان به کره اشاره کرد؛ نوسانات شدید قیمتی کره به سال ۱۳۹۹ باز میگردد زمانی که عرضه این محصول مختل شد و با تغییر ارز، واردات کره از رسمی به نیمایی، واردکنندگان از واردات این محصول امتناع کردند.
نوسانات شدید قیمتی کره، اما به سال ۱۳۹۹ ختم نشد و در سال ۱۴۰۰ و در سال جاری نیز روند افزایش قیمت آن ادامه داشته است؛ بررسیهای میدانی حاکی از آن است که قیمت هر ۱۰۰ گرم کره از ۱۲ هزار و ۸۰۰ تومان در شهریور ماه سال گذشته امروز به ۱۶ هزار تومان رسیده است.
قیمت دوغ نیز از شهریور ۱۳۹۹ تا امروز افزایش چشمگیری داشته است؛ بطریهای یک و نیم لیتری دوغ درحالی امروز در بازه قیمتی ۱۸تا ۲۰ هزار تومان خرید و فروش میشوند که این محصول در شهریور ماه سال گذشته ۱۲ هزار ۶۰۰ تومان قیمت داشته است.
بررسیهای میدانی حاکی از آن است که افزایش قیمت کالاهای اساسی در ماه رمضان به محصولات لبنی محدود نشده است و سایر کالاهای اساسی مانند نان، گوشت، خرما و برنج نیز در روزهای اخیر گران شده است.
طبق بررسیهای به عمل آمده قیمت برنج درجه یک ایرانی در روزهای اخیر در خرده فروشیها از کیلویی ۱۰۰ هزار تومان نیز گذرد کرده است و این در حالی است که در اواخر اسفند ماه سال گذشته هر کیلوگرم از برنج درجه یک ایرانی در بازه قیمتی ۸۵ تا ۹۰ هزار تومان خرید و فروش میشده است.
قیمت گوشت قرمز نیز در روزهای ماه رمضان افزایش چشمگیری داشته است و در حال حاضر هر کیلوگرم گردن گوسفندی به قیمت ۱۸۰ هزار تومان در بازار خرید و فروش میشود که نسبت به میانگین قیمت یک سال گذشته ۳۶ درصد گران شده است.
منبع: قرن نو