در این میان واردات گسترده از کشور چین موضوعی است که مدتها مورد انتقاد اقشار مختلف جامعه و به خصوص کارشناسان حوزه اقتصاد قرار گرفته است. این در حالی است که برخی از این کالاها به حدی دارای کیفیت پایینی هستند که بایستی از آنها به عنوان کالاهای یک بار مصرف یاد کرد.
این موضوع در شرایطی رخ میدهد که همان کالاها با کیفیتی چند برابر بهتر در داخل تولید میشود، اما همین واردات گسترده موجب تعطیلی بسیاری از واحدهای تولیدی در داخل ایران شده است. سال ۱۴۰۰ از سوی مقام معظم رهبری با عنوان تولید، پشتیبانیها و مانع زداییها نامگذاری شد. یکی از موانع در این مسیر کنترل واردات بی رویه است.
کارشناسان معتقد هستند که با واردات کالا بیکاری تولید میشود.
هادی ابوی، دبیرکل کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران درباره واردات کالا میگوید:افزایش استفاده از سطح فناوری نباید بهانهای برای ورود بی رویه کالا به داخل کشور شود. امری که بعضا توسط برخی از افراد با بهانههایی مانند تامین رفاه مردم منجر به واردات سنگین به کشور شده است.
بیشتربخوانید:لوازم خانگی چقدر گران میشود؟
وی با اشاره به اینکه حفظ سطح تولید به عنوان مهمترین هدف در سال جاری، باید مورد تاکید قرار گیرد گفت: حتی در صورت بازگشت برخی از این واحدها که در زمان تحریم بازار ایران را ترک کردند، اولویت برای تولید با کالای داخلی باشد و از سوی دیگر میتوان این برندها را با استفاده از نیروی انسانی و مواد اولیه ایرانی آماده و به بازار ارائه کرد.
ابوی بیان کرد: بازگشت برخی از شرکتهای خارجی تولیدکنندگان لوازم خانگی که در زمان تحریم ایران را ترک کردند، میتواند باعث بیکاری چندین هزار کارگر ایرانی و در دراز مدت باعث کاهش سطح تولید در کشور شود.
تولید زمانی در کشور موفق خواهد بود که به سطح انبوه برسد. اما موانع پیش رو باعث شکست بسیاری از فعالیتهای تولیدی و نبود امکان توسعه برای آنها شده است.