تاریخ انتشار: ۰۹:۱۰ - ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۰
تلفات در برخی مناطق به ۵۲ درصد رسید

ادامه مرگ زنبور‌های عسل در بی‌اعتنایی مسئولان

  مدیرعامل اتحادیه مرکزی زنبورداران ایران با انتقاد از بی‌اعتنایی مسئولان به مرگ زنبور‌های عسل در کشور اظهار کرد: بر اساس آخرین گزارش‌های استانی، مرگ زنبور‌های عسل در برخی از استان‌ها به بیش از ۵۲ درصد جمعیت رسیده، که آمار فاجعه‌باری است.

اقتصاد ۲۴ -  دقیقا یک ماه پیش بود که اتحادیه زنبورداران ایران از تلفات ۴۰ درصدی زنبور‌های عسل در زمستان گذرانی سال گذشته به دلیل ناشناخته به ایلنا خبر داد و از مسئولان درخواست کمک فوری برای نجات جمعیت باقی مانده کرد.

یک روز پس از آن کامیار احمدی، رئیس گروه بهداشت و بیماری‌های زنبورعسل سازمان دامپزشکی کشورگفت: سازمان دامپزشکی نه تنها عامل تلفات زنبور‌ها را شناسایی کرده بلکه توصیه‌های لازم را برای جلوگیری از ادامه تلفات به زنبورستان‌ها داشته است.

به هر رو عامل مرگ زنبوران عسل شناسایی شده باشد یا نه، گزارش‌های رسیده از استان‌های اصلی پرورش زنبورعسل نشان از ادامه تفاوت و افزایش چشمگیر آن در برخی مناطق دارد.

میرمحسن موسویان، مدیرعامل اتحادیه مرکزی زنبورداران ایران ضمن تائید گزارش‌های تازه آمار رو به رشد تلفات زنبورعسل در کشور، اظهار کرد: از اتحادیه‌های استانی خواسته‌ایم گزارش‌های به روز مرگ زنبور‌های عسل را به ما مخابره کنند.

وی ادامه داد: بر اساس آخرین گزارش‌ها مرگ زنبور‌های عسل در برخی از استان‌ها به بیش از ۵۲ درصد جمعیت رسیده، که آمار فاجعه‌باری است.

موسویان علاوه بر عامل ناشناخته مرگ زنبور‌های عسل، عدم هماهنگی در سمپاشی باغات و مزارع با زنبورستان‌ها را دلیلی دیگر بر افزایش تلفات زنبور‌های اصل در ماه‌جاری دانست.

وی تصریح کرد: ما بار‌ها از ادارات جهاد کشاورزی استان‌ها درخواست کرده‌ایم زمان سمپاشی با زنبورستان‌ها هماهنگ شود تا شاهد از دست رفت این حشره ارزشمند نباشیم، اما به نظر می‌رسد آن‌ها آگاه به نتایج از دست رفتن جمعیت زنبور عسل و آثار مخرب آن بر کشور نیستند.

موسویان همچنین با انتقاد از بی‌توجهی مسئولان نسبت به دیگر درخواست این اتحادیه مبنی بر تامین بخشی از نیاز تغذیه‌ای زنبوران عسل برای تقویب جمعیت باقی مانده، یادآور شد: مهمترین کمک برای نجات جمعیت باقی مانده زنبور‌های عسل کشور تامین نهاده‌های تولید با قیمت مناسب از جمله شکر مورد نیاز برای تغذیه کندو‌ها است.


بیشتربخوانید:کدام ماده غذایی در آذر ماه بسیار گران شد؟


موسویان یادآور شد: نیاز فوری به شکر نه برای تولید عسل بلکه برای احیای کندو‌ها با تقویت و زنده نگه داشتن زنبور‌های کارگر و تخم ریزی ملکه است.

وی با تاکید بر اینکه ما برای این نیاز مهم بار‌ها درخواست خود را به مسئولان داده‌ایم، گفت: آخرین پاسخ مسئولان وعده تامین شکر با قیمت صنف و صنعت بود که حتی اگر محقق شود از توان مالی زنبورداران خارج است.

به گفته موسویان، برای حل این مشکل به درخواست اتحادیه وزیر جهادکشاورزی نامه‌ای به وزیر صمت ارسال کرده و شنیده‌های حاکی از آن است که این نامه بر روی میز مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی این وزارتخانه در بی‌توجهی در حال خاک خوردن است.

بر اساس این گزارش؛ دلیل بی‌توجهی مسئولان به مرگ زنبور‌های عسل عدم حمایت و همکاری به زنبورداران هر چه باشد با توجه به اثر این موجود مفید بر امنیت غذایی، تاوانی دارد که همه آن را پس می‌دهیم.

منبع: ایلنا
ارسال نظر