اقتصاد۲۴- با نزدیکتر شدن به زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، شیب تحرکات احزاب و گروههای سیاسی برای ورود به این آوردگاه انتخاباتی در حال تند شدن است و انتظار میرود این تحرکات زمینه حضور مشارکت حداکثری مردم برای انتخاب رئیسجمهور سیزدهم در گام دوم انقلاب را تسهیل نماید. از این رو در این ستون خواهیم کوشید، مواضع اصولی و غیر تخریبی احزاب و گروههای سیاسی را برای شناخت بیشتر مخاطبان و تنویر افکار عمومی بازنشر کنیم.
رئیسی: توصیهای به پخش صوت و تصویرم ندارم
رئیس قوه قضائیه از رسانه ملی خواست که با توجه به اعلام داوطلبی در انتخابات ریاست جمهوری، اخبار جلسات کاری که با حضور او تشکیل میشود، پخش نشود تا در استفاده داوطلبان از رسانه ملی تبعیضی روی ندهد.
آیتالله رئیسی در جلسه مسئولان عالی قضایی با اشاره به حضورش در عرصه انتخابات، گفت: روش و سنت جاری این بوده کسانی که در زمان تصدی مسئولیت کاندیدا بودهاند، اخباری که مربوط به انجام مسئولیتشان میشود پخش میشده، اما با اینکه هنوز نظر شورای نگهبان درباره کاندیداها اعلام نشده و زمان تبلیغات آغاز نشده و شرایط عادی است و منع قانونی نیز وجود ندارد، شخصاً اصراری بر انتشار سخنان و تصاویرم از جانب رسانه ملی ندارم.
جهانگیری درخواست مرخصی کرد
معاون اول رئیسجمهوری برای تمرکز بر انتخابات و استفاده نکردن از امکانات و فضای کار دولت از رئیسجمهوری درخواست مرخصی کرد.
به گزارش ایرنا، پس از ثبت نام نامزدی ریاست جمهوری، اسحاق جهانگیری برای تمرکز بر انتخابات ۱۴۰۰ و استفاده نکردن از امکانات و فضای کار دولت درخواست مرخصیاش تا روز انتخابات را به رئیسجمهوری داده است. او اکنون منتظر پاسخ حسن روحانی به این درخواست است.
جذابیت سخنان لاریجانی برای اصلاحطلبان
عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی با بیان اینکه بیانیه لاریجانی در ستاد انتخابات کشور برای اصلاحات جذاب بود، گفت: شباهت ادبیات لاریجانی به روحانی از حیثیت گفتمانی او چیزی کم نمیکند. محمد عطریانفر در گفتگو با مهر، با اشاره به اینکه میدان انتخابات در نهایت بین جهانگیری، رئیسی و لاریجانی خواهد بود، اظهار کرد: به نظر میرسد در سه وجهی پیش رو، سعید جلیلی در نقش حامی و ذیل صورت بندی کلی آقای رئیسی و مسعود پزشکیان در حمایت و ذیل صورت بندی اسحاق جهانگیری وارد رقابت شده و ایفای نقش خواهند کرد.
عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی عنوان کرد: یک چهره اصلاحطلب یک سر میدان رقابت، در مقابل آن رئیسی در سوی دیگر میدان رقابت قرار خواهد گرفت و علی لاریجانی در میانه این میدان هروله خواهد کرد.
عطریانفر تصویر امروز لاریجانی را تصویری متفاوت از چهره اصولگرایی او برشمرد و بیان کرد: بیانیه علی لاریجانی در نشست خبری بعد از ثبت نام تصویر متفاوتی از او ارائه کرد که از منظر نگاه اصلاحطلبی بسیار جذاب و قابل احترام بود. عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی ادامه داد: البته اینکه تصور کنیم اصلاحطلبان از پشتیبانی نیروی نامدار درون جریانی خودشان دست بکشند و به سمت لاریجانی بروند دور از ذهن به نظر میرسد.
بیشتر بخوانید: مسئله اصلی انتخابات ۱۴۰۰ تداوم یا تغییر
عطریانفر انتخابات پیش رو را انتخاباتی جذاب دانست و اظهار کرد: پیشبینی من این است که مشارکت از ۵۵ درصد هم بالاتر خواهد رفت و در چنین وضعیتی احتمالاً انتخابات به دور دوم کشیده خواهد شد؛ اما اینکه کدام دو نفر به رقابت فینال راه پیدا کنند تحلیلهای مجزایی خواهد داشت و اصلاح طلبان هم با توجه به دو نفر نهایی باید تصمیمات لازم را اتخاذ کنند. عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی با تأکید بر اینکه در گام اول قطعاً اصلاحات از لاریجانی حمایت نخواهد کرد، بیان کرد: حمایت از لاریجانی در حضور جهانگیری خلاف فهم منطقی سیاسی است که اصلاحات یک چهره شاخص از بدنه خود را در رقابت داشته باشند، حمایت از او را متوقف کنند و به سمت کسی مثل لاریجانی بروند. عطریانفر با بیان اینکه ادبیات انتخاباتی لاریجانی شباهت بسیاری به ادبیات انتخاباتی روحانی دارد، تصریح کرد: ممکن است فقراتی از صحبتهای لاریجانی شبیه به روحانی یا خاتمی باشد؛ اما هرکس ادبیات و واژگان خود را دارد و متعلق به خود شخص است. عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی در پایان در پاسخ به این جمله که «جنس ادبیات لاریجانی یادآور اظهارات روحانی است» عنوان کرد: بله! اما این ایرادی ندارد و نه چیزی را از حیثیت گفتمان لاریجانی کم میکند و نه چیزی به گفتمان روحانی اضافه خواهد کرد. هرکس بر پایه شرافت خودش از ادبیاتی برای رساندن نیت خودش خطاب به جامعه صحبت میکند.
تکلیف اصولگرایان با آمدن رئیسی روشن شد
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد با به صحنه آمدن آیتالله رئیسی تکلیف بر نامزدهای جریان اصولگرا روشن شده و همه باید با محوریت ایشان و به عنوان نامزدهای پشتیبان با آقای رئیسی همراهی کنند.
جعفر قادری در گفتگو با فارس، با اشاره به الزامات حرکت جریان انقلابی در انتخابات آینده ریاست جمهوری اظهار داشت: به نظر من، با به صحنه آمدن آیتالله رئیسی تکلیف بر نامزدهای جریان اصولگرا روشن شده است و همه باید با محوریت ایشان و به عنوان نامزدهای پشتیبان با وی همراهی کنند و در نهایت به نفع او از گردونه رقابت خارج شوند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی، در ادامه با اشاره به ثبتنام اسحاق جهانگیری و برخی دیگر از اعضای سابق و فعلی کابینه روحانی در انتخابات ریاست جمهوری، اظهار داشت: این سؤال وجود دارد که کسی مانند آقای جهانگیری در جایگاه ریاست جمهوری دقیقاً چه چیزی را میخواهد اصلاح کند؟! در هشت سال اخیر جهانگیری شخص دوم دولت بوده و در واقع عامل اصلی مشکلات نیز بوده است و اگر دولت عملکرد خوبی در زمینه نرخ بیکاری، نرخ ارز، سکه و خودرو و نیز نرخ تورم نداشته که مشابه آن نیز فقط در دوره مرحوم هاشمی رفسنجانی اتفاق افتاده، همین افراد مسئولیت داشتهاند. وی همچنین در پاسخ به ادعای اسحاق جهانگیری مبنی بر بیاختیار بودن معاون اول در ساختار دولت گفت: اگر جهانگیری اختیار نداشته، چرا هشت سال در این مسئولیت مانده است؟! بهتر بود کنار میرفت که کسی که صاحب اختیار باشد در این جایگاه قرار بگیرد؛ بنابراین بهتر است بیشتر از این با این حرفها خودشان را ضایع نکنند.
تبلیغات پیش از اعلام صلاحیتها خلاف قانون است
هرگونه تبلیغات داوطلبان انتخابات پیش از اعلام صلاحیتها از طرف شورای نگهبان، خلاف قانون است. جمال عرف، رئیس ستاد انتخابات وزارت کشور با اشاره به اینکه در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری به دلیل فراگیری کرونا محدودیتهایی وجود دارد، گفت: در تبلیغات، برپایی تجمع و نشست نخواهیم داشت و دستورالعملها بر اساس شرایط هر منطقه تنظیم خواهد شد، قرار بر این است که تجمعات به صورت حداقلی و تبلیغات رسانهای به صورت حداکثری باشد.
عرف ادامه داد: زمانی که دستورالعملها تنظیم شد و در ستاد ملی به تصویب رسید به منزله قانون است که باید همه آن را رعایت کنند، قاعدتاً در شهرهایی که در آن زمان شرایط قرمز داشته باشند قطعاً تجمعات نخواهیم داشت و بنابراین به تناسب شرایط آن مقطع تصمیم گرفته خواهد شد.