تاریخ انتشار: ۱۴:۰۰ - ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۰

شانس ابراهیم رئیسی در انتخابات ۱۴۰۰ چقدر است؟

علی صوفی، فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: به نظر می‌رسد تجمیع آراء اصولگرایی به سمت آقای رئیسی است؛ و روی این مسئله کار شده است و آقای رئیسی حساب شده به میدان آمده است. قطعا نیرو‌های نظامی هم روی این مسئله کار خواهند کرد. از سوی دیگر زمینه‌های تبلیغاتی که برای آقای رئیسی ایجاد شده بود قابل قیاس با سایر کاندید‌ها نیست.

شانس ابراهیم رئیسی در انتخابات ۱۴۰۰

اقتصاد۲۴- بررسی‌ها نشان می‌دهد که اصولگرایان بیشترین تعداد نامزد‌های ثبت نامی برای انتخابات ریاست جمهوری را به خود اختصاص دادند. بر این اساس از ۳۵ چهره شناخته شده ثبت نام کننده، ۲۴ کاندید متعلق به جناح راست بوده است. با این حال تصمیم گیران شورای ائتلاف معتقدند که در نهایت ابراهیم رئیسی نامزد نهایی این جریان خواهد بود. این موضوع در شرایطی است که ناظران از اسحاق جهانگیری و علی لاریجانی به عنوان رقیبان جدی رئیسی در انتخابات پیش رو نام می‌برند.

شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب در حالی ابراهیم رئیسی را به عنوان گزینه اصلی اصولگرایان معرفی می‌کند که او پس از ثبت نام همچون دوره گذشته اعلام کرد که مستقل به میدان آمده است. رئیسی در این رابطه گفت که حضور من در انتخابات به شکل مستقل است، حضورم نافی حضور دیگران نیست. رئیسی گفت که کسی بخاطر او انصراف ندهد.

تحلیلگران سیاسی معتقدند که شورای ائتلاف از میان نامزد‌های بی شمار اردوگاه اصولگرایان یک یا دو گزینه را به عنوان ضربه گیر به همراه رئیسی به میدان رقابت‌ها خواهد فرستاد.

با این حال به نظر می‌رسد که رئیس قوه قضائیه، جهانگیری معاون اول رئیس جمهور دولت یازدهم و دوازدهم و علی لاریجانی رئیس پیشین مجلس را در صحنه رقابت‌ در برابر خود خواهد داشت.

رئیسی حساب شده به میدان آمده است

شانس ابراهیم رئیسی در انتخابات ۱۴۰۰ چقدر است؟علی صوفی، فعال سیاسی اصلاح طلب در گفتگو با فرارو در باره اقبال انتخاباتی ابراهیم رئیسی گفت: «به نظر می‌رسد تجمیع آراء اصولگرایان به سمت آقای رئیسی است؛ و روی این مسئله کار شده است و آقای رئیسی حساب شده به میدان آمده است. قطعا نیرو‌های نظامی هم روی این مسئله کار خواهند کرد. از سوی دیگر زمینه‌های تبلیغاتی که برای آقای رئیسی ایجاد شده بود قابل قیاس با سایر کاندید‌ها نیست.»

او در رابطه با لاریجانی می‌گوید که در واقع حاکمیت در رابطه با او سرمایه گذاری خاصی نداشته است، اما برخلاف آن در مورد آقای رئیسی سرمایه گذاری داشت. صدواسیما در این مدتی که ایشان رئیس قوه قضائیه بود، هر روز خبری منتشر کرد و سفر‌های استانی آقای رئیسی را به طور کامل پوشش داد.»

صوفی در ادامه به وضعیت کنونی لاریجانی اشاره کرد و گفت که ایشان در طول یک سال گذشته از تمامی تبلیغات‌ها دور بود و در واقع در حاشیه قرار داشت. ضمن اینکه مجلس را هم در طول یک سال گذشته از دست داده است و کسانی که جایگزین شدند، نه تنها با او میانه‌ای ندارند بلکه در جا‌هایی دست به تخریب هم زدند. در حال حاضر نیز کنایه‌های بعد از ثبت نام آقای لاریجانی و آقای رئیسی نشان می‌دهد که این تقابل شکل گرفته است. با این وجود به نظر می‌رسد که آقای رئیسی دست بالا را داشته باشد.»

این فعال سیاسی اصلاح طلب سپس به فضای رقابتی میان اصلاح طلبان و رئیسی به عنوان گزینه اصولگرایان پرداخت. او می‌گوید که کانون تصمیم گیری از نخبگان به جامعه غیر سیاسی انتقال پیدا کرده است.

به اعتقاد او، وجود یاس، نارضایتی و سرخوردگی موجود در جامعه، اعتماد پیشین نسبت به حاکمیت و جریان‌های سیاسی را از بین برده است؛ بنابراین افزایش مشارکت و آوردن مردم پای صندوق‌های برخلاف گذشته کار بسیار سختی خواهد بود.

با این همه صوفی می‌گوید که رای آقای رئیسی آراء سنتی است و بسیار کمتر تحت تاثیر کانون تصمیم گیری -که عموم مردم به شمار می‌روند- قرار می‌گیرد.

وضعیت آراء اصلاح طلبان در ابهام قرار دارد

البته او این را هم گفت که منظور از جامعه، جامعه اصلاح طلبی نیست، منظور جامعه غیر سیاسی است. در این میان طیفی وظیفه مدار و تکلیف مدار هستند و آقای رئیسی این رای را دارد. اما وضعیت آراء در آن طرف [اصلاح طلبان]در ابهام قرار دارد. مگر اینکه اتفاقی بیفتند یعنی یا یک دو قطبی ایجاد شود. مثلا مردم احساس کنند که وضعیت اقتصادی و سیاسی شان با آمدن آقای رئیسی به خطر می‌افتد. یا اینکه اگر امیدی وجود دارد که مذاکرات به نتیجه برسد و در پی آن وضعیت اقتصادی مردم تغییر کند، اما با آمدن آقای رئیسی این امید‌ها کور شود. اگر چنین فضای دو قطبی در جامعه ایجاد شود در آن صورت مردم به شکل سلبی پای صندوق‌های رای خواهند رفت نه ایجابی.

وزیر تعاون دولت اصلاحات معتقد است که مردم در حال حاضر امید حضور ایجابی ندارند که مثلا فکر کنند، حالا یک شخصیت باز و برجسته‌ای حضور دارد و با پشتوانه تجربه و گذشته اش بیاید و مردم به شوق آن شخصیت پای صندوق‌های رای حاضر شوند. مگر اینکه مردم سلبی و از سر ترس و نگرانی در انتخابات شرکت کنند.


بیشتر بخوانید: لاریجانی معادلات انتخاباتی را بهم ریخت


علی صوفی موضوع تایید صلاحیت‌ها را در شرایط رقابتی پیش رو تاثیر گذار می‌داند. او می‌گوید که باید منتظر تصمیم شورای نگهبان ماند و دید که این شورا انتخابات را به چه شکلی جلو خواهد برد. آیا آقای جهانگیری و آقای پزشکیان تایید خواهند شد یا نه، این دو هم رد می‌شوند و اصلاح طلبان را مجبور می‌کنند پشت سر آقای لاریجانی بایستند. این‌ها احتمال‌ها و اتفاقاتی است که ممکن است در آن طراحی شورای نگهبان به وقع بپیوندد و ما هنوز این‌ها را نمی‌دانیم.

او همچنین اضافه می‌کند که هنوز نمی‌دانیم که آیا مشارکت حداکثری مدنظر شورای نگهبان هست یا نه؟ یعنی می‌خواهد یک انتخابات پرشور داشته باشد یا اینکه به یک حضور حداقلی بسنده خواهند کرد. چرا که ما در حال حاضر در تبلیغات تلویزیونی، ثبت نام پر شور می‌بینیم، آن شور و هیجان انتخاباتی که مختص به جامعه مردم است را به کاندید‌های که ثبت نام کردند نسبت می‌دهند. این شور و هیجان نیست بلکه لشکر کشی است و نشان دهنده این است که جریان‌های سیاسی تاثیر گذار نیستند؛ و گرنه دو جریان سیاسی در کشور وجود دارد و کاندید‌های خود را معرفی می‌کردند و تعدادشان هم به تعداد انگشتان دست هم نمی‌رسید. ولی اینکه تمامی اصولگرایان ثبت نام کنند بی سابقه است.

این فعال سیاسی اصلاح طلب می‌گوید که همچنان همه چیز در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

شانسی برای اصلاح طلبان و لاریجانی نمی‌بینم!

شانس ابراهیم رئیسی در انتخابات ۱۴۰۰ چقدر است؟امیررضا واعظی آشتیانی فعال سیاسی اصولگرا هم در گفتگو با فرارو گفت: «آنچه مسلم است این است که گروه و تشکل‌های مختلف مردمی در این چند روز درخواست حضور رئیسی برای انتخابات ریاست جمهوری را داشتند، ایشان از آنجایی که عملکرد قابل قبولی در قوه قضائیه داشت و یک اعتماد عمومی برای مردم به ارمغان آورده است، این دعوت را اجابت و در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کردند.

به اعتقاد او، بزرگ‌ترین دستاورد ثبت نام توسط آقای رئیسی انسجام، اتحاد و وحدتی است که بین خانواده اصولگرایی برقرار شده است. او در این رابطه می‌گوید: «ما شورای وحدت را داشتیم و از سوی دیگر جبهه ائتلاف انقلاب اسلامی را داشتم. یک چالشی داشتیم که آیا این دو گروه به وحدت خواهند رسید یا خیر؛ که در نهایت با حضور ایشان این وحدت اتفاق افتاد.»

واعظی آشتیانی افزود: «در این میان برخی چهره‌های اصولگرا هم ثبت نام کردند که باید دید از میان این چهره‌ها چه تعدادی برای مرحله نهایی تایید خواهند شد.»

این فعال سیاسی اصولگرا پیش بینی می‌کند که آقای رئیسی نسبت به دوره قبل رای بیشتری در سبد داشته باشد. او دراین باره می‌گوید ««از آن جایی که آقای رئیسی در دوره قبل ۱۶ میلیون رای داشت و به نوعی برای او پشتوانه به حساب می‌آید و از سال ۹۶ تاکنون هم عملکرد قابل قبولی داشتند، قطعا به میزان آراء پیشین آقای رئیسی افزوده شده است.»

او گفت: «تحلیل بنده این است که حضور آقای رئیسی شور و شعفی را در انتخابات ریاست جمهوری ایجاد خواهد کرد. با این حال همچنان پیش بینی ام بر این نبود که آقای لاریجانی در انتخابات پیش رو حضور پیدا کند. اما با این حال آقای لاریجانی و یاران شان حالا که وارد عرضه شده اند، باید بپذیرند که بخشی از عملکرد دولت کنونی منتصب به ایشان است و اتفاق‌های تلخ سیاست خارجی همچون برجام و مشکلات اقتصادی در این دولت در زمان ریاست ایشان بر مجلس رخ داده است.»

این فعال سیاسی اصولگرا اضافه کرد: «به هر جهت اذهان عمومی این دیدگاه را نسبت آقای لاریجانی متصور است. اما با این حال بنده شانسی برای اصلاح طلبان نمی‌بینم. چرا که عملکرد دولت منتصب به آن هاست. چرا که مدیران ارشد و میانه کشور چه در سطح کشور و چه در سطح استانی در طول هشت سال اخیر در اختیار اصلاح طلبان قرار داشته است. این درحالی است که اصلاح طلبان مدعی اند که عملکرد دولت ارتباطی با آن‌ها ندارد. از سوی دیگر بخشی از اصلاح طلبان منصفانه رفتار می‌کنند و می‌گویند که بخشی از عملکرد دولت منتصب به ما است.»

واعظ آشتیانی معتقد است که لاریجانی به یک ریکاوری سیاسی نیازمند بود تا با ظرافتی خاص به عرصه برگردد. اما برخلاف آن آقای لاریجانی وارد میدان انتخابات شده است.

او می‌گوید آقای لاریجانی در سال ۸۴ با وجود شرایط بهتری که در افکار عمومی داشت، رای قابل توجهی از مردم دریافت نکرد. حالا هم مشاورین ایشان نسبت به ثبت نام و حضورشان در انتخابات ریاست جمهوری عجولانه رفتار کردند. با این وجود احتمال اینکه آقای لاریجانی در انتخابات پیش رو با چالش‌هایی مواجه شود، وجود دارد. با این حال بنده اطمینان دارم که آقای لاریجانی از سوی جریان اصولگرایی بداخلاقی نخواهد دید، اما عملکرد ایشان با پرسش مواجه خواهد شد.

منبع: فرارو
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت خودرو‌های جک و لیفان شرکت کرمان موتور امروز + جدول

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت قند و شکر امروز

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت تبلت سرفیس و سامسونگ امروز + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ رزمایش مشترک ایران و باکو

عکس/ وعده ایلان ماسک درباره اتصال تمامی گوشی‌ها به اینترنت ماهواره‌ای

عکس/ پوستر پرسپولیس برای بازی با الریان قطر

تصویری عجیب از سالن برگزاری همایش عفاف و حجاب

عکس/ بازداشت ۳ ازبک در امارات به اتهام قتل خاخام اسرائیلی

عکس/ ثبت‌نام حج تمتع از کدام اولویت‌ها انجام می‌شود؟

عکس/ افشای قرارداد بازیکنان پرسپولیس

عکس/جشن تولد علی شادمان با حضور رپر مشهور

عکس/ ژست دیدنی فردین کنار دو ستاره سینمای هند ۵۳ سال پیش

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

اگر هر روز آب پرتقال بخورید، چه می‌شود؟

فیلم/ گاریدو: همه فکر کردیم بازی را بردیم

عالیشاه راهی بیمارستان شد

حسینی: متاسفانه گل را حفظ نمی‌کنیم و بی‌هوا حمله می‌کنیم

عکس/ تصویری از فرح، محمدرضا پهلوی و فرزندانش در سال ۱۳۵۲

عکس/ تماشاگر ویژه بازی استقلال - پاختاکور چه کسی بود؟

علت بازگشت دلار به کانال ۶۸ هزار تومان چیست؟/ صدور قطعنامه علیه ایران به افزایش ریسک، نگرانی و انتظارات تورمی منجر شد

آمار فنی AFC برای دیدار پرسپولیس و الریان

فیلم/ خلاصه دیدار الریان ۱ - ۱ پرسپولیس

طلسم پرسپولیس در قطر هم نشکست

موسیمانه: ناامیدکننده بود که پیروز نشدیم

فیلم/ حسین تهی در گفت‌و‌گو با علی ضیا: روز عاشورا به دنیا آمدم و به همین دلیل نامم حسین است

عکس/ تازه‌ترین تصویر از سفیر ایران در لبنان

تعداد عجیب رانندگان تاکسی‌های اینترنتی در ایران

شمارش معکوس برای خداحافظی با کارت‌های بانک

آمار فنی AFC از بازی استقلال - پاختاکور

عکس/ تغییر چهره جذاب همسر اول جومونگ بعد از ۱۸ سال

فیلم/ درگیری لفظی درباره تنظیم بازار گوشت قرمز بر روی آنتن صداوسیما

انفجار یک معدن در گنجه رودبار

فیلم/ خلاصه دیدار استقلال ۰ - ۰ پاختاکور

پایان بدون گل دیدار استقلال - پاختاکور

حمید رسایی: خصومت شخصی با ظریف ندارم

عکس/ مهدی قایدی و سردار آزمون تماشاگر ویژه بازی استقلال

نخستین تیم صعود کننده لیگ نخبگان مشخص شد

جزئیات توافق آتش‌بس لبنان و اسرائیل

چه کسانی از مالیات معاف می‌شوند؟

تاکید محمد کبیری بر ارتقاء ارائه خدمات به مراجعه کنندگان بیمارستان کیش

حضور مؤثر بانک صادرات ایران در همایش و نمایشگاه بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت یازدهم/ «سپینو»، میهمان ویژه همایش

گاریدو با یک تغییر بزرگ به دنبال اولین برد آسیایی

همایش ملی پتروفن ۱۴۰۳ آذر ماه برگزار می‌شود/ جایزه نوآوری صنعت پتروشیمی به شرکت‌های نوآور اهدا خواهد شد

فیلم/ توضیحات کارشناس صداوسیما درباره قوانین سامانه همسریابی اسلامی

اعضای جدید هیئت‌مدیره شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس معرفی شدند/ خوشرو رئیس هیئت‌مدیره شد

مهمترین عامل رشد حق بیمه تولیدی تعاون

تفکر و فرهنگ بسیجی، زمینه ساز رشد و پیشرفت جامعه است

شبکه‌محوری؛ نقشه راه بیمه سینا

موافقت نتانیاهو با توافق آتش‌بس در لبنان

پیش بینی قیمت دلار فردا ۶ آذر ۱۴۰۳/ افزایش قیمت دلار ادامه دارد؟

پاداش بانک مسکن به مشتریان خوش حساب

حضور فعال بانک ملی ایران در یازدهمین همایش و نمایشگاه بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت

بازدید دکتر بهشتی‌نژاد از غرفه بیمه سرمد در هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی Iran Conmin ۲۰۲۴

بازگشت ستاره استقلال پس از ۵۶ روز

با قطعی برق خداحافظی کنید

ثبت آیفون مسافری از امروز آغاز شد

پیش‌بینی عجیب از درصد رشد جمعیت در ایران

صادرات گاز ایران به عراق مطابق برنامه برقرار است

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۶ آ‌ذر ۱۴۰۳/ عقبگرد سکه با فرمان اونس جهانی طلا

ترکیب استقلال برای دیدار با پاختاکور

غرق شدن قایق پناهجویان در آب‌های یونان

معرفی گزارشگران دیدارهای استقلال و پرسپولیس

پزشکیان: باید با مردم درباره اصلاحات اقتصادی ضروری صحبت کنیم