تاریخ انتشار: ۰۸:۲۸ - ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۰

مسئله اصلی انتخابات ۱۴۰۰ تداوم یا تغییر

بیانیه انتخاباتی و اظهارات این روز‌های معاون اول رئیس‌جمهور و البته سایر چهره‌های اصلاح‌طلب که نامزد انتخابات شده‌اند، حاکی از آن است که کاندیدا‌های اصلاحات- اعتدال، همگی بر تداوم روند دولت و ادامه سیاست‌های غلط روحانی در مسائلی مانند برجام، FATF و پیوند زدن مشکلات به خارج تأکید دارند.

تایید صلاحیت انتخابات ۱۴۰۰

اقتصاد۲۴- ۸ سال پیش روحانی آمد تا با حمایت مدعیان اصلاحات و شعار تدبیر و امید، اوضاع اقتصادی کشور را سروسامان دهد، اما ماحصل آن تشدید مشکلات اقتصادی و تورم‌های چندصد درصدی در بخش‌های مسکن، خودرو، ارز، سکه و کالا‌های اساسی کشور
شد.

روحانی در افکار عمومی چهره نسبتاًً ناشناخته‌ای بود، از هرگونه ارتباط با مردم محروم بود، از هیچ سابقه اجرایی یا مدیریتی برخوردار نبود و هیچ پایگاه تثبیت‌شده اجتماعی متعلق به خود هم در اختیار نداشت، اما با حمایت تمام‌قد اصلاح‌طلبان، سرمایه کلامی و صدالبته ضعف‌های تشکیلاتی و سیاست‌ورزی غیرقابل قبول جریان رقیب توانست راهی پاستور
شود.

ماحصل دولتِ مورد حمایت اصلاح‌طلبان

به‌دنبال پیروزی روحانی در ۹۲، مدعیان اصلاحات هم از صدر تا ذیل پست‌های مدیریتی کشور چنبره زدند و ماحصل گفتمان «پیشرفت و آزادی» و شعار‌های پرطمطراق و وعده‌های پوشالی جریان اصلاحات- اعتدال، تورم‌های کمرشکن، ایجاد رانت و فساد و قفل شدن اقتصاد، صنعت، کشاورزی و حوزه کسب‌وکار و تبعاً افزایش بیکاری، نقدینگی، انباشت بدهکاری دولت و بروز و ظهور آسیب‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در کشور بود.

مدعیان اصلاحات طی ۸ سال گذشته با تمام ظرفیت‌های فکری و تشکیلاتی خود از حسن روحانی حمایت کردند و با این «رحم اجاره‌ای»، زلف همه مشکلات کشور را به برجام گره زدند؛ برجامی که از یک‌سو به اعتراف خودشان، فرجامش «هیچ» بود و دست ایران در برابر آمریکا و اروپا خالی ماند و از سوی دیگر، تنها رهاوردش تشدید تهدید‌ها و تحریم‌ها علیه ملت و نظام اسلامی بود.

حجم رانت و فساد در دولت تدبیر و امید

علاوه بر این‌ها، شکل‌گیری فساد در ۸ سال دولت تدبیر و امید نهادینه شد و دست خالی دولتمردان و اصلاح‌طلبان در اداره کشور را رو کرد. محکومیت «حسین فریدون» (برادر رئیس‌جمهور) به حبس ب ه اتهام رشوه گرفتن و کارچاق‌کنی، محکومیت «مهدی جهانگیری» (برادر معاون اول رئیس‌جمهور) به حبس به اتهام «قاچاق حرفه‌ای ارز» و «تحصیل مال نامشروع»، پرونده‌های «شبنم نعمت‌زاده» (دختر وزیر اسبق صمت)، «هادی رضوی» (داماد محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی)، «م. آخوندی» (پسر عباس آخوندی وزیر سابق راه و شهرسازی) دلیلی بر این ادعاست.

همچنین می‌توان به پرونده‌های حقوق‌های نجومی، صندوق‌های بیمه، فساد و رانت در ارز ۴۲۰۰ تومانی، فساد بزرگ چند ده هزار میلیاردی در صندوق ذخیره فرهنگیان و بانک سرمایه، ایران‌خودرو، نگین غرب، واگذاری مجتمع گوشت اردبیل، دشت مغان، هفت‌تپه، ماشین‌سازی تبریز و... اشاره کرد که صرفاً بخش کوچکی از نمونه‌های مفاسد و رانت‌خواری در دولت‌های یازدهم و دوازدهم بوده است.

اینکه قیمت خودرو ۷ برابر شده، مسکن ۹ برابر، سکه و دلار ۱۰ برابر و پول‌های ملت در بورس به فنا فی‌­الدولت رسیده و بخشی از اقشار جامعه در صف مرغ، پیه کرونا گرفتن را به تن مالیدند و با گرانی گوشت و نایابی و کمیابی روغن و نیاز‌های اولیه دست‌وپنجه نرم کردند، صرفاً به‌خاطر سوءمدیریت‌ها، و رویه‌های غلط دولت تدبیر و امید و اساساًً نگاه دولت به «کدخدا» بوده است.


بیشتر بخوانید: اولین واکنش شورای نگهبان به ادعای ردصلاحیت شدن محسن رضایی، سعید محمد و ...


اگر ما نبودیم جنگ و قحطی می‌شد

با این حال، غارتگران سفره مردم، با چرخش گستاخانه از پاسخگویی به طلبکاری، ادعا کردند که اگر ما نبودیم، جنگ می‌شد!

عباس آخوندی، وزیر مسکن دولت روحانی که در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری ثبت‌نام کرده! و یکی از گزینه‌های اصلاح‌طلبان است اخیراً گفته بود: «اگر دولت روحانی نبود، الان قحطی تمام ایران را گرفته بود.»
اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهور هم که برای این دوره از انتخابات ریاست‌جمهوری ثبت‌نام کرده! گفته بود: «دولتِ ما نبود، ایران از دست می‌رفت.»

همچنین ربیعی سخنگوی دولت نیز گفته بود «اگر این دولت نبود وضع صد برابر از این خراب‌تر می‌شد.»
روزنامه زنجیره‌ای آرمان هم اخیراً در مطلبی نوشت: «آنچه دولت آقای روحانی در طول سال‌های اخیر انجام داد نهایت توانایی‌ای بود که یک دولت می‌توانست در چنین شرایطی انجام بدهد. دولت آقای روحانی به‌رغم تحریم‌های بین‌المللی موفق شد تعدادی از پروژه‌های بزرگ را در کشور راه‌اندازی کند و مقداری از فشار‌ها را از روی زندگی مردم بردارد و بارقه‌های امید را در دل مردم زنده نگه دارد.»

بانیان وضع موجود؛ نامزد‌های انتخابات ریاست‌جمهوری

نکته جالب توجه آنکه بانیان وضع موجود در کمال تعجب و بی‌آنکه مسئولیت بپذیرند و پاسخگوی عملکرد گذشته خود باشند در انتخابات ریاست‌جمهوری ثبت‌نام کرده و هر روز در رسانه‌ها به مصاحبه، وعده دادن و شعار‌های انتخاباتی خود می‌پردازند؛ گو اینکه ایشان از سیاره دیگری آمده و اساساًً در ۸ سال گذشته هیچ‌کاره بوده‌اند!
شاید ثبت‌نام برخی چهره‌های اصلاحات که در شرایط کنونی علی‌الظاهر با دولت فاصله‌گذاری می‌کنند، خیلی تعجب‌برانگیز نباشد، اما ثبت‌نام چهره‌هایی مانند اسحاق جهانگیری (معاون اول رئیس‌جمهور)، عباس آخوندی (وزیر مسکن دولت روحانی)، محمد شریعتمداری (وزیر کار دولت روحانی)، عبدالناصر همتی (رئیس‌کل بانک مرکزی دولت روحانی) که متهمان ردیف اول وضعیت موجود هستند تعجب افکار عمومی را برانگیخته و واکنش‌های زیادی را در پی داشته است! علاوه بر آنکه یکی از توجیهات همیشگی آن‌ها این بوده است که «دولت، اختیاری ندارد.»

بغض جهانگیری، تورم ۵۰ درصدی و ساعت ۵ هزار دلاری!

طنز ماجرا آنجاست که اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهور که بخش قابل‌توجهی از مشکلات اقتصادی کشور به‌خاطر سیاست‌ها و مدیریت غلط او در موضوعاتی مانند ارز ۴۲۰۰ تومانی (که به دلار جهانگیری معروف شد و ماحصلش بر باد رفتن ۱۸ میلیارد دلار از مجموع ذخایر ارزی کشور بود) است در روز ثبت‌نام در ستاد انتخاباتی کشور، حاضر شد و با لحنی بغض‌آلود برای مستضعفین و فقرا اشک تمساح ریخت. البته ناگفته نماند که بعد از این سخنرانی پوپولیستی و عوام‌فریبانه، ساعت ۵ هزار دلاری اسحاق جهانگیری در روز ثبت‌نام، خبرساز و در شبکه‌های مجازی دست‌به‌دست شد.

نکته قابل‌تأمل دیگر، همزمانی ثبت‌نام اسحاق جهانگیری با انتشار خبر «تورم بیش از ۵۰ درصدی بعد از ۷۵ سال در ایران» از سوی یکی از نمایندگان مجلس بود.

سید احسان خاندوزی، نماینده مجلس در پیامی توییتری اعلام کرد: «به‌تازگی رکورد ۷۵ ساله تورم در ایران شکسته شد؛ اگر غیر از این است، بانک مرکزی گزارش فروردین ۱۴۰۰ را منتشر کند.»

وی تصریح کرد که «ایران فقط در سال‌های اِشغال، شاهد تورم بالاتر از ۵۰ درصد بوده است.» و «با این وجود، اعضای دولت آقای روحانی به‌جای ثبت‌نام برای دولت آینده آیا نباید خجالت‌زده باشند؟» بر همین اساس بود که مالک شریعتی، نماینده مجلس هم در پیامی توییتری نوشت: «در آخرین روز ثبت‌نام، اتوبوس اعضای دولت روحانی که عازم وزارت کشور بود، خبر آمد تورم ۵۰ درصدی نصاب جدیدی ثبت کرده است. اما جای نگرانی نیست، جهانگیری فرمانده اقتصادی دولت در حاشیه حضور لاریجانی با بغض خود قول شرف داد حتماً وضع موجود تغییر کند و نگذارد دولت سوم روحانی تشکیل شود!»

ادامه وضع موجود گزاره مورد تأکید نامزد‌های اصلاحات- اعتدال

چند روز پیش روزنامه سازندگی در خبری نوشت که کاندیداتوری اسحاق جهانگیری با مشورت خاتمی و کروبی و برخی از چهره‌های اصلاح‌طلب بوده است. بیانیه انتخاباتی و اظهارات این روز‌های معاون اول رئیس‌جمهور و البته سایر چهره‌های اصلاح‌طلب که نامزد انتخابات شده‌اند، حاکی از آن است که کاندیدا‌های اصلاحات- اعتدال، همگی بر تداوم روند دولت و ادامه سیاست‌های غلط روحانی در مسائلی مانند برجام، FATF و پیوند زدن مشکلات به خارج تأکید دارند!

مدعیان اصلاحات در معرفی گفتمان هم نگاهشان به گفتمان‌های قبلی معطوف است محسن هاشمی چند روز پیش در نشست خبری بعد از ثبت‌نام از عملکرد خود در شورای شهر تهران دفاع کرد و درباره سیاست خارجی نیز گفت که در صورت انتخاب به‌عنوان رئیس‌جمهور، تلاش می‌کند منش آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی در حوزه سیاست خارجی را دنبال کند.

وی ضمن دفاع از عملکرد روحانی گفته بود: برجام توانست طی ۵ سال اول دولت آقای روحانی برخی از مشکلات کشور درباره مسائل اقتصادی را حل کند و این حرکت ترامپ بود که برجام را به‌هم ریخت و برای کشور مشکل ایجاد کرد.

عباس آخوندی، وزیر مسکن دولت روحانی که پیش از این طرح مسکن مهر را طرحی «مزخرف» و «سیب گندیده» عنوان کرده و گفته بود «افتخار می‌کنم در دولتم یک واحد مسکن مهر افتتاح نکردم» اخیراً گفته است که «برجام بدون «FATF» بی‌مفهوم است» و «نتیجه عدم پیوستن به FATF افول تجارت است.» محمد شریعتمداری، وزیر کار دولت روحانی و متهم اصلی سوءمدیریت بازار همین چند روز پیش در جریان بررسی برنامه‌هایش در جبهه اصلاحات با بیان اینکه «دولت سوم خاتمی را تشکیل می‌دهم!» گفت: دولت خاتمی هم دولت کارآمد کردن نظام اجرایی کشور از طریق یک نگاه فراگیر و هم اصلاح‌طلبانه‌ترین دولت پس از پیروزی انقلاب بود.

مسعود پزشکیان، فعال سیاسی اصلاح‌طلب و نماینده مجلس دهم هم که سودای ریاست‌جمهوری در سر می‌پروراند، گفته است که «فقط بخشی از مشکلات کشور به دولت برمی‌گردد» و «بی‌انصافی است همه تقصیر‌ها را گردن روحانی بیندازیم.»

اصلاح‌طلبان همچنین به دوگانه­‌سازی‌هایی که در گذشته تجربه کرده‌اند چشم دوخته‌اند. همین روز گذشته بود که غلامعلی دهقان، یکی از فعالین اصلاح‌طلب در گفت‌وگـو بـا آرمـان ملـی گفت: دوگانـه «میـدان» و «دیپلماسی» آرایش انتخابات اسـت.

باید رئیس‌جمهور بعدی فردی مثل «روحانی» باشد!

بر همین اساس بود که حسین مرعشی، سخنگوی حزب کارگزاران چندی پیش گفته بود: «آقای روحانی کار خودش را خوب انجام داده است... سیاست‌های آقای دکتر روحانی سیاست‌های درستی بوده و سیاست‌های ما هم در آینده سیاست‌های درستی است.» یا داریوش قنبری، فعال سیاسی اصلاح‌طلب هم که اخیراً در یادداشتی نوشته بود: «دولت دوم روحانی به‌خاطر روی کار آمدن ترامپ در آمریکا با بدشانسی مواجه شد و نتوانست از ثمرات برجام در جهت حل مشکلات اقتصادی کشور بهره‌مند شود، اما در ماه‌های آخر این زمینه در حال فراهم شدن است. در این میان مردم باید حواسشان جمع باشد که سکان‌دار آینده دولت چه کسی است؟ اگر فردی باشد که همسو و همفکر با دولت فعلی در مسیر تعامل با قدرت‌های خارجی نباشد و بخواهد مسیر تقابلی را بپیماید یا اینکه اطلاع درستی از نظام بین‌الملل و معادلات سیاسی حاکم بر سیاست خارجی نداشته باشد، می‌تواند مانند دولت قبل از روحانی کشور را به سمت بحران سوق دهد.»

او در ادامه نوشته بود: «در این میان، رسالت رسانه‌ها آزادی‌بخشی به مردم است تا مردم را به ادامه روندی که در دولت تدبیر و امید شروع شد، ترغیب کنند. مردم باید ثمره اقتصادی برجام را در زندگی خود لمس کنند. امری که با روی کار آمدن دولتی همسو و همفکر با این دولت، محقق خواهد شد».

 

منبع: کیهان

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت خودرو‌های جک و لیفان شرکت کرمان موتور امروز + جدول

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت قند و شکر امروز

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت تبلت سرفیس و سامسونگ امروز + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ رزمایش مشترک ایران و باکو

عکس/ وعده ایلان ماسک درباره اتصال تمامی گوشی‌ها به اینترنت ماهواره‌ای

عکس/ پوستر پرسپولیس برای بازی با الریان قطر

تصویری عجیب از سالن برگزاری همایش عفاف و حجاب

عکس/ بازداشت ۳ ازبک در امارات به اتهام قتل خاخام اسرائیلی

عکس/ افشای قرارداد بازیکنان پرسپولیس

عکس/ ثبت‌نام حج تمتع از کدام اولویت‌ها انجام می‌شود؟

عکس/ بهترین مواد غذایی برای مبتلایان فشاری خون بالا

عکس/ استوری بامزه سردار آزمون از دخترش

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

اینفوگرافی/ چرا شام را باید پیش از ساعت ۹ شب بخوریم؟

اثرات غذا‌های چرب را با این خوراکی‌ها از بین ببرید

اگر هر روز آب پرتقال بخورید، چه می‌شود؟

فیلم/ گاریدو: همه فکر کردیم بازی را بردیم

عالیشاه راهی بیمارستان شد

حسینی: متاسفانه گل را حفظ نمی‌کنیم و بی‌هوا حمله می‌کنیم

عکس/ تصویری از فرح، محمدرضا پهلوی و فرزندانش در سال ۱۳۵۲

عکس/ تماشاگر ویژه بازی استقلال - پاختاکور چه کسی بود؟

علت بازگشت دلار به کانال ۶۸ هزار تومان چیست؟/ صدور قطعنامه علیه ایران به افزایش ریسک، نگرانی و انتظارات تورمی منجر شد

آمار فنی AFC برای دیدار پرسپولیس و الریان

فیلم/ خلاصه دیدار الریان ۱ - ۱ پرسپولیس

طلسم پرسپولیس در قطر هم نشکست

موسیمانه: ناامیدکننده بود که پیروز نشدیم

فیلم/ حسین تهی در گفت‌و‌گو با علی ضیا: روز عاشورا به دنیا آمدم و به همین دلیل نامم حسین است

عکس/ تازه‌ترین تصویر از سفیر ایران در لبنان

تعداد عجیب رانندگان تاکسی‌های اینترنتی در ایران

شمارش معکوس برای خداحافظی با کارت‌های بانک

آمار فنی AFC از بازی استقلال - پاختاکور

عکس/ تغییر چهره جذاب همسر اول جومونگ بعد از ۱۸ سال

فیلم/ درگیری لفظی درباره تنظیم بازار گوشت قرمز بر روی آنتن صداوسیما

انفجار یک معدن در گنجه رودبار

فیلم/ خلاصه دیدار استقلال ۰ - ۰ پاختاکور

پایان بدون گل دیدار استقلال - پاختاکور

حمید رسایی: خصومت شخصی با ظریف ندارم

عکس/ مهدی قایدی و سردار آزمون تماشاگر ویژه بازی استقلال

نخستین تیم صعود کننده لیگ نخبگان مشخص شد

جزئیات توافق آتش‌بس لبنان و اسرائیل

چه کسانی از مالیات معاف می‌شوند؟

تاکید محمد کبیری بر ارتقاء ارائه خدمات به مراجعه کنندگان بیمارستان کیش

حضور مؤثر بانک صادرات ایران در همایش و نمایشگاه بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت یازدهم/ «سپینو»، میهمان ویژه همایش

گاریدو با یک تغییر بزرگ به دنبال اولین برد آسیایی

همایش ملی پتروفن ۱۴۰۳ آذر ماه برگزار می‌شود/ جایزه نوآوری صنعت پتروشیمی به شرکت‌های نوآور اهدا خواهد شد

فیلم/ توضیحات کارشناس صداوسیما درباره قوانین سامانه همسریابی اسلامی

اعضای جدید هیئت‌مدیره شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس معرفی شدند/ خوشرو رئیس هیئت‌مدیره شد

مهمترین عامل رشد حق بیمه تولیدی تعاون

تفکر و فرهنگ بسیجی، زمینه ساز رشد و پیشرفت جامعه است

شبکه‌محوری؛ نقشه راه بیمه سینا

موافقت نتانیاهو با توافق آتش‌بس در لبنان

پیش بینی قیمت دلار فردا ۶ آذر ۱۴۰۳/ افزایش قیمت دلار ادامه دارد؟

پاداش بانک مسکن به مشتریان خوش حساب

حضور فعال بانک ملی ایران در یازدهمین همایش و نمایشگاه بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت

بازدید دکتر بهشتی‌نژاد از غرفه بیمه سرمد در هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی Iran Conmin ۲۰۲۴

بازگشت ستاره استقلال پس از ۵۶ روز

با قطعی برق خداحافظی کنید

ثبت آیفون مسافری از امروز آغاز شد

پیش‌بینی عجیب از درصد رشد جمعیت در ایران

صادرات گاز ایران به عراق مطابق برنامه برقرار است

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۶ آ‌ذر ۱۴۰۳/ عقبگرد سکه با فرمان اونس جهانی طلا

ترکیب استقلال برای دیدار با پاختاکور

غرق شدن قایق پناهجویان در آب‌های یونان