وی ادامه داد: الان تحویل نهاده کانالیزه شده و خرید از طریق سامانه بازارگاه صورت میگیرد. درخواست برای نهادهها براساس تعداد جوجهریزی است یعنی در قبال نهاده، مرغ تحویل میگیریم. شاید این موضوع برای عدهای سخت باشد چون قبلاً نهاده را میگرفتند و مرغ را در بازار میفروختند و معلوم نمیشد چه مقدار آن استفاده شده و چه مقدار در بازار آزاد فروخته میشود. اما الان این موضوع براساس حساب و کتاب است و شاید عدهای نیز بابت آن نگران باشند.
سرپرست دفتر خدمات بازرگانی معاونت توسعه بازرگانی با اشاره به موجود نهادههای دامی اظهار داشت: در حال حاضر ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تن ذرت، ۹۰۰ هزار تن جو دامی، ۷۰۰ هزار تن کنجاله و ۳۴۰ هزار تن دانه سویا یعنی در مجموع ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تن از ۴ قلم اصلی در بنادر داریم.
وی یادآور شد: مصرف ماهانه ۴ قلم مذکور در اوج مصرف کشور تقریباً یک میلیون و 7۰۰ هزار تن بود بنابراین ما برای سه ماه آینده نهاده آماده داریم. البته این منهای ذخایر استراتژیک شرکت پشتیبانی امور دام است.
بیشتربخوانید:۸ چالش بزرگ تولید و واردات نهادههای دامی
این مقام مسئول در وزارت جهاد کشاورزی در مورد ثبت سفارش نهادههای دامی نیز گفت: ما از ۱۵ فروردین تا امروز ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار تن برای ذرت دامی ثبت سفارش انجام دادهایم یا این مقدار برای ذرت دامی یک میلیون و ۶۰۰ تن بوده است. یعنی اگر ماهانه ۱.۷ میلیون تن از این ۴ قلم را مصرف کنیم برای ۸ میلیون تن ثبت سفارش داریم.
وی خاطرنشان کرد: از سویی تامین ارز از سوی بانک مرکزی تسهیل شده و از این بابت هم مشکلی نداریم. شاید در اوایل فروردین تامین ارز به کندی پیش میرفت اما در حال حاضر سرعت گرفته بطوریکه اگر سهمیه ماهانه ما برای این ۴ قلم تقریباً ۶۰۰ میلیون دلار بود حتی از آن عبور کردهایم.
عباسی معروفان خاطرنشان کرد: در مجموع از نظر موجودی، ثبت سفارش و تامین ارز نهادههای دامی فعلا هیچ مشکلی نداریم و نگرانی برخی دوستان بابت جوسازی برای افزایش قیمت مرغ است که کارشناسان اجازه آن را نمیدهند.