اقتصاد۲۴-محمد علی کمالی سروستانی از ثبات قیمت مرغ در بازار خبر داد و گفت: هم اکنون قیمت هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۱۷ هزار و ۱۰۰ تومان و مرغ گرم در خرده فروشیها ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومان است.
مشاور اتحادیه مرغداران گوشتی افزود: اخیرا معاونت امور دام یکنوبت نهاده اعلام کرده و مشکل خاصی در این خصوص نیست، هر چند افزایش ۲۰۰ تومانی قیمت مصوب هر کیلو ذرت و کنجاله سویا قیمت تمام شده تولید را تحت تاثیر خود قرار داده است.
کمالی سروستانی با انتقاد از افزایش چشمگیر قیمت جوجه یکروزه در بازار بیان کرد: در حال حاضر قیمت هر قطعه جوجه یکروزه به بالای ۸ هزار تومان رسیده که مسئولان باید برخورد جدی با این موضوع داشته باشند، گرچه توزیع کنندگان در فاکتور قیمت مصوب را لحاظ میکنند، اما تمامی واحدهای مرغداری بیش از ۲ برابر قیمت مصوب جوجه تولیدی را خریداری میکنند.
مشاور اتحادیه مرغداران گوشتی ازدیاد تقاضا برای جوجه ریزی را یکی از علل نوسان قیمت جوجه در بازار برشمرد و گفت: افزایش تقاضا برای جوجه ریزی در این مقطع از سال در تاریخ صنعت مرغداری سابقه نداشته است.
وی با بیان اینکه در شرایط فعلی ماهانه ۱۱۵ میلیون قطعه جوجه یکروزه تولید میشود، گفت: با وجود نیاز ماهانه ۱۲۰ میلیون قطعه جوجه یکروزه در واحدهای مرغداری و عدم تسریع در افزایش میزان ظرفیت تولید، مقداری جوجه باید وارد شود تا بازار به تعادل برسد.
مشاور ارشد اتحادیه مرغداران گوشتی با بیان اینکه موضوع قاچاق جوجه یکروزه منتفی است، گفت: با توجه به تشدید نظارت ها، میزان قاچاق جوجه از مرزهای کشور بسیار کنترل شده است.
بیشتربخوانید:حذف واسطهها در توزیع جوجه یکروزه
به گفته وی، با میزان جوجه ریزی صورت گرفته به شرط تامین نهاده مورد نیاز مشکلی در نیاز کشور وجود ندارد.
کمالی سروستانی ادامه داد: با وجود ماهانه ۱۲۰ میلیون قطعه جوجه ریزی صورت گرفته حدود ۲۰۰ تا ۲۲۰ هزار تن گوشت مرغ استحصال میشود که این میزان جوابگوی نیاز کشور است.
وی با بیان اینکه مشکلی در جوجه ریزی نداریم، گفت: بنابر آمار سامانه سماصط، میزان جوجه ریزی نه تنها کاهش نداشته، بلکه افزایشی بوده که امیدواریم با تامین نهاده و افزایش سن گله تا ۵۰ روز، کمبودی در عرضه مرغ نداشته باشیم.
این مقام مسئول ادامه داد: برخی واسطههای توزیع کننده جوجه یکروزه برای پنهان کردن خلاف خود به فاکتورسازی روی میآورند به طوریکه علی رغم عرضه با نرخهای نجومی، در فاکتور جوجه را با نرخ مصوب عرضه میکنند.
به گفته کمالی سروستانی، با وجود گرانفروشی جوجه یکروزه، واسطهها مرغداران را در نوبت تحویل قرار میدهند تا بتوانند سود بیشتری از این بازارگرمی نصیب خود کنند.
کمالی سروستانی درباره آینده جوجه ریزی در بازار گفت: در خصوص میزان جوجه ریزی واحدهای مرغداری تلاش میشود که جوجه ریزی از میزان مدت مشابه سال قبل کمتر نباشد.
مشاور اتحادیه مرغداران گوشتی در پایان با انتقاد از تاخیر نهاده از سامانه بازارگاه به مرغداران تصریح کرد: نهاده دامی زمانی به مرغداران توزیع میشود که جوجه وارد سالن شده باشد که این موضوع منجر به تاخیر ۱۰ تا ۱۵ روزه ارسال و توزیع نهاده به واحد مرغداری میشود که با این وجود تولیدکننده باید از ذخایر خود استفاده کند یا نهاده از بازار آزاد خریداری کند که این موضوع قیمت تمام شده تولید را افزایش میدهد.