تاریخ انتشار: ۰۹:۳۴ - ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
تعداد نظرات: ۴ نظر
نایب رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی در گفتگو با اقتصاد ۲۴:

آیا لوازم خانگی ارزان می‌شود؟/ ۵۰ درصد لوازم خانگی در بازار قاچاق است

نایب رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی گفت: هرچند مردم منتظر ارزانی لوازم خانگی با ریزش نرخ ارز هستند؛ ولی حداقل باید یک سال مولفه‌های تولید ثبات قیمت داشته باشند و بسته‌های حمایتی دولت از تولیدکنندگان تداوم یابد و کالای قاچاق وارد نشود تا شاهد ثبات قیمت‌ها باشیم؛ اما آیا این شرایط خاص در سالی که سکان کشتی دولت در حال تغییر ناخداست، عملی خواهد شد؟

اقتصاد۲۴ - میناسادات حسینی: شعله افزایش قیمت لوازم خانگی در ابتدای امسال در حالی به خاموشی گرایید که به دلیل باز شدن دیرهنگام بازار، رکود عمیق و چمبره کالای قاچاق بر بازار، کالا‌های تولیدکنندگان در دستشان باد کرد و اینک کشتی‌بان را سیاستی دگر باید؛ زیرا به گفته نایب رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی، ارزانی و حتی ثبات قیمت در این بازار مشروط به شرایطی است که تحقق آن جای ابهام دارد.

نایب رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی می‌گوید: بازار لوازم خانگی در رکود کامل است و تقاضا به کف رسیده است.

محمدحسین اسلامیان گفت: در حالی که واردات رسمی لوازم خانگی نداریم، اما تولید انباشته بسیاری ازسوی کارخانه جات داخلی لوازم خانگی داریم و به همین دلیل کارخانه‌ها در فروش به مشکل خورده اند.

بازار لوازم خانگی کساد است

نایب رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی در گفتگو با اقتصاد ۲۴ ادامه داد: کارخانه‌های تولید لوازم خانگی پیش از عید به صورت نقدی یا سبدی یا گلچین شده کالا می‌فروختند. به عبارت دیگر انحصار شکل گرفته بود؛ اما در حال حاضر کالا به وفور در انبار‌های تولیدکنندگان است.

اسلامیان افزود: قدرت خرید مردم بسیار کاهش یافته است و منتظر مشخص شدن نتیجه انتخابات و برجام هستند.

تقاضای لوازم خانگی به کف رسید

نایب رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی با بیان اینکه تولیدکنندگان لوازم خانگی به فروش چکی و اقساطی و چند ماهه فروختن روی آورده اند، گفت: در سال ۱۴۰۰ مولفه‌های تولید اعم از دستمزد و حقوق کارگران و بیمه تامین اجتماعی و حامل‌های انرژی افزایش داشته و به تبع قیمت تمام شده محصولات تولیدکنندگان تغییر یافته است.


بیشتر بخوانید: گرانی لوازم خانگی صدای فروشندگان را هم درآورد/ فریب مردم به سبک جشنواره‌های نوروزی


اسلامیان افزود: با توجه به این موارد، تولیدکنندگان می‌بایست حداقل ۱۰ درصد کالا‌های خود را گران کنند؛ ولی با توجه به اینکه هیچ تقاضایی در بازار وجود ندارد، تولیدکننده اصلا امکان ندارد که لوازم خانگی خود را گران کند.

حلقه تنگ عرضه لوازم خانگی داخلی در میان لوازم قاچاق

نایب رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی در گفتگو با اقتصاد ۲۴ ادامه داد: مشکل دیگر در بازار لوازم خانگی وفور کالای قاچاق در بازار است. یخچال، ماشین لباسشویی و تلویزیون که سه قلم پرتقاضای لوازم خانگی هستند، به شکل قاچاق در بازار موجودند و شما هر مدل یخچال فریزر یا ماشین لباسشویی یا تلویزیون خارجی قاچاق که بخواهید، در بازار تهیه می‌کنید.

اسلامیان ادامه داد: مشکل اصلی این است که کالای قاچاق به میزانی در بازار زیاد است که عرضه را برای تولیدات ایرانی روز به روز تنگ‌تر می‌کند.

لوازم خانگی داخلی گران‌تر از قاچاق

نایب رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی با بیان اینکه بازار لوازم خانگی در قرق لوازم قاچاق است، به اقتصاد ۲۴ گفت: خیلی از مدل‌های لوازم ریز خانگی در ایران تولید نمی‌شود و در این بخش بسیاری اقلام که در بازار موجود است، قاچاق است. در لوازم خانگی بزرگ به ویژه یخچال، تلویزیون و ماشین لباسشویی تولید داخلی فراوان است؛ ولی مشکلی که هست این است که قیمت تمام شده برای تولیدکنندگان بالاتر از قیمت کالای قاچاق در سطح عرضه است.

انباشت لوازم خانگی ایرانی در انبار‌های تولیدکنندگان

نایب رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی با بیان گرانی تولید داخلی گفت: به طور مثال ماشین لباسشویی ۹ کیلویی برخی برند‌های داخلی ۱۲ میلیون است؛ در حالی که مشابه همان از برند کره‌ای هم در کف بازار ۱۲ میلیون است. به همین دلیل خریداران ترجیح می‌دهند مدل‌های کره‌ای را بخرند.

اسلامیان ادامه داد: تولیدکننده تولید می‌کند و در انبار انباشت دارد یا در سطح عرضه قابل فروش نیست. به طور مثال تلویزیون ۵۵ اینچ برخی برند‌های داخلی از تلویزیون‌های ال جی و سامسونگ گران‌تر است که به همین دلیل مردم نمی‌خرند و خارجی می‌خرند.

راه دشوار ثبات قیمت لوازم خانگی

نایب رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی ادامه داد: وضعیت بازار لوازم خانگی به گونه‌ای است که فروشندگان نمی‌توانند کالا بفروشند، زیرا مردم توقع کاهش قیمت این اجناس را دارند و منتظرند که قیمت‌ها با ریزش قیمت ارز نزولی شود.

اسلامیان در پاسخ به سوال اقتصاد ۲۴ مبنی بر اینکه آیا با ریزش نرخ ارز و احتمال رفع تحریم‌ها شاهد ارزانی لوازم خانگی خواهیم بود، گفت: همه فعالان اقتصادی منتظرند که اتفاقات خوبی بیفتد؛ ولی اگر بخواهیم منطقی فکر کنیم حداقل باید یک سال مولفه‌های تولید ثبات قیمت داشته باشند و بسته‌های حمایتی که دولت از تولیدکننده ایرانی انجام می‌دهد تداوم یابد و همچنین کالای قاچاق وارد نشود تا شاهد ثبات قیمت‌ها باشیم.

۷۰ درصد کالا‌های ریز خانگی قاچاق است

نایب رئیس اتحادیه فروشندگان در پاسخ به سوال اقتصاد ۲۴ مبنی بر سهم کالای قاچاق در بازار لوازم خانگی گفت: در بخش کالا‌های ریز خانگی بیش از ۷۰ درصد کالایی که در سطح عرضه هست، قاچاق است، زیرا ۴ سال است که واردات نداشتیم.

اسلامیان در پایان گفت: در بخش کالای درشت لوازم خانگی نظیر تلویزیون، یخچال و ماشین لباسشویی نیز ۵۰ درصد کالای موجود در بازار قاچاق است.

نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۷:۴۰ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۶
لوازم کره ای کفیت ۱۰۰درصد بهتر وقیمت ۵۰درصد ارزونتر خودتون قضاوت کنید پس الککی ب مردم نگید تحریم بگوید ی چند نفر آقازاده هستیم
ناشناس
۱۱:۲۴ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۰
آه نفرین این مردم یه روز این دولت رو نابود میکنه
علی
۱۷:۳۰ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۶
اتفاقا تا زمانی که کالاهای قاچاق وارد میشد قیمت محصولات داخلی معقولتر بود ولیکن پس از جمع آوری کالاهای قاچاق از بازار ؛ دور افتاد دست تولید کنندگان داخلی و نتیجه این شد که سرمایه دار ها کلفتر شدند و مردم عادی بدبختتر .! دست کارشناسان بی سواد دولت مریزاد .
علی
۱۲:۲۷ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۹
عالیه . بذار تو انبار بپوسند مثل همونهایی که تو انبارهای گمرک پوسیدند بلکه تولید کنندگان سر انصاف بیایند . ! به امید آزادی واردات کالاهای خارجی .
ارسال نظر