تاریخ انتشار: ۱۳:۴۲ - ۰۱ تير ۱۴۰۰
درگفتگو با اقتصاد ۲۴ تأکید شد؛

واردات عدسی و فریم عینک طبی با دلار ۲۴ هزار تومانی/ پشت پرده قرارگرفتن فریم عینک در گروه کالای لوکس

رئیس اتحادیه سازندگان و فروشندگان عینک تهران ضمن انتقاد از سیاست‌های حمایتی دولت روحانی گفت: دیگر اثری از صنعت عینک‌سازی در کشور نیست و حضور دلالان واردات عینک‌های بی کیفیت سلامت مردم را به خطر می‌اندازد.

اقتصاد۲۴- بازار عینک از نابسامانی نرخ ارز در امان نماند و با افزایش قیمت عجیبی رو به رو شده است. چرا که عدسی و فریم عینک جزو اقلام دارویی و تجهیزات پزشکی محسوب نمی‌شود و با ارز آزاد وارد کشور می‌شود.

با چرخی در بازار متوجه قیمت‌های نجومی عینک‌های طبی و آفتابی خواهید شد. قیمت پایه عینک طبی از ۳۵۰ هزار تومان شروع و تا چهار – پنج میلیون تومان فروخته می‌شود. قیمت برند عینک‌های آفتابی نیز با توجه به افزایش نرخ ارز دچار صعود قیمت عجیبی شده که با کف قیمت یک، دو میلیون تومان نمی‌توان خریداری کرد. البته این رقم‌ها سلیقه‌ای است و هیچ نظارتی بر واردات عینک وجود ندارد.

واردات عینک طبی بدون ارز دولتی !

در همین رابطه حمید ثابت قدم، رئیس اتحادیه سازندگان و فروشندگان عینک تهران درگفتگو با اقتصاد ۲۴ گفت: در حال حاضر عمده لوازم و تجهیزات عینک‌های طبی و آفتابی وارداتی است. وارد کنندگان این رسته صنفی تا کنون مجوز استفاده از ارز ۴۲۰۰ تومانی را جهت واردات عینک و ملزومات آن نداشته اند. از این رو واردات لوازم و عینک طبی و آفتابی در نهایت با قیمت ارز آزاد انجام می‌شود.

وی تصریح داشت: وارد کنندگان تجهیزات و لوازم عینک همزمان باافزایش و نوسانات نرخ ارز ناچار به واردات عینک طبی و آفتابی شده اند. با چند برابر شدن قیمت ارز، قیمت عدسی و فریم که ۱۰۰ درصد از خارج وارد می‌شود، مطابق با قیمت ارزافزایش چشمگیری یافته است.

این فعال صنفی با تأکید بر این که تأمین عینک و عدسی و لوازم مورد نیاز آن در داخل کشور تولیدی ندارد و ۱۰۰ درصد عینک مصرفی طبی و آفتابی کشور از طریق واردات تأمین می‌شود، گفت:صنعت عینک سازی کشور به دلیل اهمال کاری‌ها و عدم حمایت دولت رو به افول است. 

به گفته ثابت قدم؛ علاوه بر چالش‌های موجود در واردات موضوع عدم شرایط تولید عینک آفتابی و طبی این صنف را دچار مشکل کرده است. متأسفانه به غیراز عینک‌های ایمنی، هیچ یک از عینک‌های طبی و آفتابی در ایران ساخته نمی‌شود.

رئیس اتحادیه سازندگان و فروشندگان عینک تهران تأکید داشت: تنها دو کارخانه‌ای که فریم عینک تولید می‌کردند امروز به دلیل قدیمی بودن دستگاه‌ها و عدم واردات تکنولوژی و دستگا ههای ساخت عینک به حالت تعطیل درآمده‌اند.

وی تصریح داشت: در شرایط فعلی به دلیل عدم حمایت و همچنین افزایش نرخ دلار و یورو فعالیت این کارخانه‌ها مرقون به صرفه نبوده و قادر به ادامه فعالیت در این عرصه نمی‌باشند.

به گفته ثابت قدم؛ عمده تجهیزات، لوازم و فریم‌های عینک وارداتی است. شاید در حال حاضر عمده واردات عینک و عدسی از کشور چین باشد، اما برخی از واردکنندگان از کشور‌های آلمان، ایتالیا، فرانسه، ترکیه و کره نیز واردات عینک و عدسی انجام می‌دهند.

وی تصریح داشت: از سوی دیگر به دلیل گرانی دلار و یورو عمده واردات فریم و عینک از کشور‌های اروپایی به شدت کاهش یافته است. طی سه سال اخیر قیمت دلار ۱۰ برابر افزایش داشته است قطعاً قیمت عینک و لوازم وارداتی عینک نیز متناسب با آن جهش قیمت زیادی را تجربه کرده است.

رئیس اتحادیه سازندگان و فروشندگان عینک تهران گفت: کل کالا‌ها (عینک طبی و آفتابی) وارداتی است. از سوی دیگر عوارض گمرکی نیز مزید بر علت گرانی‌ها شده است. در حال حاضر عوارض واردات یک عینک چینی به کشور ۳۰ هزار تومان است. برای واردات یک عینک با برند اروپایی نیز باید از ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار تومان هزینه گمرک پرداخته شود.

عوارض های سنگین برای واردات عینک 

ثابت قدم می‌گوید: دولت حمایتی از این صنف ندارد. زمانی که کشور تولید عینک ندارد نباید با وضع چنین درصد‌های عوارض به افزایش قیمت عینک در بازار دامن بزنند.

این فعال صنفی با اشاره به اینکه عینک‌های طبی به عنوان پروتز‌های توان بخشی باید به راحتی و با قیمت مناسب در دسترس مردم قراربگیرد، گفت: با توجه به شرایط اشعه یو وی همه مردم باید جهت مراقبت و محافظت از چشم و کاهش بیماری‌های چشمی از عینک آفتابی استفاده کنند.

وی تأکید داشت: واردات عینک آفتابی به دلایل مختلف ازجمله منافع برخی چشم پزشکان به عنوان کالای لوکس درگروه ۴ قرار گرفته است. متأسفانه در زمانی که چنین تصمیمی جهت واردات عینک آفتابی گرفته شد هیچ مشورتی با کارشناسان این عرصه انجام نشده است.


بیشتربخوانید:  ۸۰ درصد اصناف در آستانه ورشکستگی هستند/ از سال ۹۶ دو سوم سرمایه اصناف از بین رفت


رئیس اتحادیه سازندگان و فروشندگان عینک تهران با تأکید بر اینکه در مجموع ۳- ۴ لابراتوار تولید عدسی در کشور فعال است و این واحد تولیدی، حدود ۱۵ درصد عدسی‌های ساده به عنوان کالای ایرانی مورد نیاز عینک‌های طبی را تولید می‌کنند گفت: حالا به توجه این تولید اندک و عدم توجه و حمایت از این صنعت چطور ایران می‌تواند حتی در بازار داخلی هم رقابت داشته باشد؟!

ثابت قدم ادامه داد: طی ۸ سال اخیر به دلیل عدم تحقق وعده‌های دولت روحانی و گرانی مواد اولیه، تولید کنندگان عینک توانایی تولید ندارند و این واحد‌های تولیدی یکی پس از دیگری تعطیل شده‌اند.

به گفته این فعال صنفی؛ اگر برای واردات مواد اولیه و تجهیزات تولید عینک ارز نیمایی تخصیص داده شود قعطاً وارد کننده با توجه به ارز دولتی می‌تواند اقدام به واردات عینک و تجهیزات مورد نیاز این صنعت را داشته باشد. عینک طبی و آفتابی کالای لوکس نیست باید مانند تمام دنیا در کشور ما نیز فریم عینک به عنوان وسیله درمانی شناخته شود. ارزانی عینک حق مردم است.

رئیس اتحادیه سازندگان و فروشندگان عینک تهران گفت: متأسفانه نابسامانی‌های موجود در سیستم اقتصاد به ویژه بحث تخصیص ارز فضا را برای سودجویی عده‌ای فراهم کرده است. امروز به دلیل اهمال کاری‌ها صنعت عینک‌سازی در حال فراموشی است و بازار واردات این محصول به دست دلالانی سپرده شده که با واردات عینک‌های بی کیفیت سلامتی چشم مردم را تهدید می‌کنند.

ارسال نظر