اقتصاد۲۴- محمد علی کمالی سروستانی مشاور ارشد اتحادیه مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه قیمت جوجه یکروزه کماکان بالاست، اظهارکرد: هم اکنون متوسط قیمت هر قطعه جوجه یکروزه ۵ هزار و ۵۰۰ تا ۶ هزار و ۳۰۰ تومان است که متاسفانه مسئولان توجهی به این موضوع ندارند.
وی افزود: طبق برآوردها در هر ماه ۱۱۳ میلیون قطعه جوجه ریزی صورت میگیرد که بواسطه گرمای هوا و قطعی برق، تلفات افزایش مییابد.
کمالی سروستانی کاهش ۱۰ تا ۱۵ درصدی تولید ناشی از تنشهای گرمایی و تلفات، کاهش وزن گیری بواسطه گرمای هوا و تاخیر در کشتار مرغ بواسطه قطعی برق را از دلایل کمبود عرضه مرغ در بازار اعلام کرد.
مشاور ارشد اتحادیه مرغداران گوشتی مشکلات توزیع بعد از کشتار را از دلایل اصلی گرانی مرغ در بازار دانست و گفت: علی رغم آنکه مرغداران با نرخ مصوب ۱۷ هزار و ۱۰۰ تومان اقدام به عرضه مرغ میکنند، اما متاسفانه نظارتی بر بازار مرغ بعد از کشتارگاه تا عرضه بدست مصرف کننده صورت نمیگیرد که این امر در کنار توزیع بخشی از مرغها خارج از شبکه منجر به نوسان قیمت در بازار شده است.
وی با بیان اینکه ماهانه ۹۸ هزار تا ۱۰۰ هزار تن گوشت مرغ در کشور تولید میشود، گفت: روزانه ۶ هزار تا ۶ هزار و ۴۰۰ تن گوشت مرغ در کشور عرضه میشود که به دلیل اثر کالای جایگزین و گرانی گوشت قرمز و حبوبات، تقاضا برای خرید مرغ در بازار افزایش یافته است.
بیشتربخوانید:مرغهایی که در صندوق عقب جا گرفتند
این مقام مسئول ادامه داد: با توجه به تمایل مردم به گوشت مرغ و نیاز به افزایش تولید، تا حدودی مجوز واردات جوجه یکروزه داده شده است، همچنین شرکت پشتیبانی برای تعادل بازار روزانه ۲۰۰ هزار تن مرغ منجمد توزیع میکند.
مشاور ارشد اتحادیه مرغداران گوشتی در پایان تصریح کرد: مسئولان ستاد تنظیم بازار بعد از اعلام قیمت مصوب، نرخ نهادههای تولید و هزینههای حمل و نقل را افزایش دادند که این موضوع اجحاف در حق مرغدار است.