تاریخ انتشار: ۱۴:۰۰ - ۲۰ مرداد ۱۴۰۰

متولی نظارت بر مخارج سندیکای بیمه‌گران کیست؟

بخش قابل توجهی از ۸۵ میلیارد ریال درآمد حق عضویت سندیکای بیمه گران در سال گذشته در سرفصلی به نام نیروی انسانی هزینه شده است و این نهاد در سال گذشته بیش از ۲۵ میلیارد ریال حقوق و دستمزد به مشاوران خود پرداخت کرده است. این تنها بخشی از ۴۵ میلیارد ریال هزینه نیروی انسانی انجام شده در سندیکاست.

اقتصاد ۲۴ - سندیکای بیمه‌گران نهادی صنفی است که مسائل و مشکلات صنعت بیمه را بررسی و برای آن‌ها را حل ارائه می‌کند، اما گویا جلسات و فعالیت آن چندان هم کم‌هزینه نیست.

چند سال پیش بود که یکی از اعضای سندیکا که مدیرعامل یک شرکت بیمه‌ای نیز هست، در جمع خبرنگاران، اعلام کرد که جلسات این نهاد به «دورهمی‌هایی برای صبحانه‌خوری» تبدیل شده و عملا کارکرد اصلی آن از بین رفته است. با وجود چنین نگرشی، اما نگاهی به درآمد‌ها نشان می‌دهد که شرکت‌های بیمه برای ادامه فعالیت این نهاد صنفی حق عضویت‌های قابل توجهی پرداخته‌اند که در سال ۱۳۹۹ به ۸۵ میلیارد ریال رسیده است؛ مبالغی که مدیران عامل شرکت‌های بیمه در قبال دست آورد‌های آن باید به صاحبان سهام خود پاسخگو باشند. از سوی دیگر نگاهی به صورت وضعیت مالی سندیکا نشان می‌دهد هزینه‌های جاری آن به طرز قابل توجهی در حال افزایش است.

در گزارشی رسمی رشد ۷۶ درصدی درآمد حق عضویت شرکت‌های بیمه از ۶۵ میلیارد ریال به ۸۵ میلیارد ریال روایت شده است. بر اساس آنچه در صورت‌های مالی سال ۱۳۹۹ سندیکای بیمه‌گران ایران آمده است، ردیف «هزینه‌های نیروی انسانی» سندیکا در سال جاری بیش از ۴۵ میلیارد ریال بوده است که نسبت به سال قبل بیش از ۶۵ درصد افزایش نشان می‌دهد. حق الزحمه مشاوران سندیکا نیز در سال گذشته بیش از ۶۰ درصد بیشتر از سال قبل آن بوده است که می‌تواند بسیار قابل تامل باشد.

مقایسه ستون هزینه و درآمد سندیکا نیز خالی از لطف نیست. در حالی که درآمد‌های سندیکا در سال ۹۹ نسبت به سال قبل حدود ۳۱ درصد بیشتر شده است، هزینه‌های آن حدود ۵۴ درصد رشد کرده است.

این نهاد، در سال ۱۳۹۹ که کشور با پاندمی کرونا به صورت تمام عیار درگیر بوده و عمده جلسات، همایش و کنفرانس‌ها به صورت آنلاین برگزار می‌شده است، بیش از ۵.۵ میلیارد ریال برای برگزاری سمینار‌ها و همایش‌ها هزینه کرده است. رشد ۸۹ درصدی هزینه برگزاری همایش و کنفرانس در این سال نسبت به سال قبل آن که اساسا برگزاری همایش و جلسات آنلاین در آن موضوعیت نداشت، بسیار محل سوال است.


بیشتر بخوانید:درد سر مشتریان بیمه ایران برای تمدید بیمه شخص ثالث/ چه خودرو‌هایی مشکل کد یکتا دارند؟


سندیکای بیمه‌گران ایران ۱۴ نفر نیروی انسانی دارد، اما هزینه‌های عمومی و اداری آن ۱۴ میلیارد ریال و معادل کل هزینه‌های کارگروه‌های تخصصی آن است!

پیش از این برخی رسانه‌ها با توجه به نزدیکی رویداد انتخابات در این نهاد صنفی از دبیرکل فعلی دعوت کردند که به صورت داوطلبانه و نوآورانه نسبت به افشای حقوق و دستمزد خود اقدام کند. به نظر می‌رسد حال که هزینه ۴۵ میلیارد ریالی نیروی انسانی در این نهاد صنفی منعکس شده است، شفاف‌سازی موضوع دریافتی‌ها نیز مورد توجه قرار گیرد تا تازه واردان نیز به جغرافیای این فضا اشراف پیدا کنند.


بیشتر بخوانید: هاشم یکه زارع مدیرعامل ایران خودرو از اتهام اخلال در بازار خودرو تبرئه شد، به جرم داشتن اسپری محکوم شد


اما در نهایت سوال اینجاست که چه سازمان یا ارگانی بر هزینه کرد منابع در نهاد‌های صنفی و تشکیلاتی نظارت می‌کند؟ در حالی که در این نهاد‌ها با وجود گردش مالی میلیاردی مسئولیت خاصی یا پاسخگویی در برابر نهادی مطرح نیست؛ و سوال پایانی اینکه در حالی که اعضای سندیکا همه از خبرگان صنعت بیمه هستند و در ساختار‌های سازمانی خود دارای نیروی انسانی متخصص و متبحرند، هزینه بیش از ۲۵ میلیارد ریال حق مشاوره توسط این نهاد چگونه و چرا پرداخت شده است؟ این مشاوران چه کسانی هستند؟

منبع: رویداد 24
ارسال نظر