تاریخ انتشار: ۰۹:۴۷ - ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
درگفتگو با اقتصاد ۲۴ مطرح شد؛

وزیر پیشنهادی صمت چه برنامه‌ای برای تولید دارد؟/ تولید را با تعامل با دنیا نجات دهید

دبیرکل خانه اقتصاد ایران معتقد است؛ سید رضا فاطمی امین، وزیر پیشنهادی صمت قبل از هر اقدامی باید برنامه‌های راهبردی جهت توسعه تولید را در نظر بگیرد چرا که اقتصاد کشورر توان انزوای بیش از این را ندارد.

اقتصاد ۲۴ - مطابق با سند چشم انداز، بخش صنعت، معدن و تجارت باید تا سال ۱۴۰۴، پیشران اقتصاد کشور شود، اما متأسفانه هم اکنون، وضعیت کشور جایگاه قابل قبولی در منطقه ندارد.

یکی از اقدامات اولیه دولت سیزدهم می‌تواند رفع محدودیت اعمال شده علیه واحد‌های تولیدی - صادراتی باشد. موضوعی که این روز‌ها کارشناسان به دلیل شرایط ویژه کشور بر آن تأکید دارند.

مسعود دانشمند، دبیرکل خانه اقتصاد ایران درگفتگو با اقتصاد ۲۴ گفت: وزیرچه برنامه‌ای برای تولید دارد؟ هرچند دولت سیزدهم با رویکرد جدید می‌تواند حوزه صنعت و تجارت را مدیریت کند، اما این تحول نیازمند تغییر در رویکرد سیاست‌های خارجی است.

وی ادامه داد: یکی از موضوعات مهم و کلیدی این است که صنعت و تجارت مرجع باشند. موضوعی که طی این سال‌ها مغفول مانده بود. زمانی در تجارت می‌توان به رشد تولید دست یافت که صنعت هم به موازات آن مسیر توسعه را طی کند.

به گفته دانشمند؛ تناقض در اعمال و اجرای دستور العمل‌ها تا کنون صنعت و تجارت را به جان هم انداخته است. نتوانستند صنعت را بر پایه صادرات استوار کنند و همین اندک تولیدات صادرات محورنیز از دست رفته است.

دبیرکل خانه اقتصاد ایران گفت: سیاست‌هایی در حوزه تجارت و صنعت باید اتخاذ شود. سیاست‌هایی از جنس تعامل با دنیا نه انزوا و تک محوری!. سیاست‌های تجاری در راستای رشد صنعت باشد و سیاست‌های تجاری هم بتواند توسعه صنعتی را رقم بزند.

وی ادامه داد: باید ابتدا برنامه وزیر پیشنهادی صمت مشخص شود. ملاک تعیین و تأیید شدن یک شخص جهت وزارت در وزارت صنعت، معدن وتجارت برنامه‌های راهبردی است که تا کنون موضع مشخص و غیر از برنامه‌های گذشته دیده نشده است.


بیشتربخوانید:نگاهی به تیم اقتصادی دولت سیزدهم و سوابق آن‌ها


دبیرکل خانه اقتصاد ایران گفت: صنعت زمین گیر شده و تجارت با مشکلات متعدد روبروست. در خوشبینانه‌ترین حالت شهرک‌های صنعتی کشور تنها با ۲۰ درصد ظرفیت فعال می‌باشند. وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت چه برنامه‌ای برای رفع این مشکلات دارد.

دانشمند گفت: برنامه وزیر آینده دولت سیزدهم باید حول رونق تولید باشد. اگر تولید شکل بگیرد به موجب آن اشتغال زایی انجام می‌گیرد.

وی ادامه داد: توسعه واردات و صادرات نیز با توجه به حجم تولید و اشتغال در کشور رقم خواهد خورد. بحثی که این سال‌ها به ندرت در تجارت اتفاق افتاده است.

این فعال اقتصادی یادآور شد: در ادامه این مسیر (افزایش تولید) تورم کاهش می‌یابد. روند چاپ پول‌های بی پشتوانه نزولی می‌شود. چرخش اقتصاد کشور منظم می‌شود.

دانشمند گفت: در ابتدا و قبل از هر اقدامی باید برای وزیر تازه نفس صمت ابزار توسعه تولید و تجارت فراهم شود. باید تکلیف کشور را در تعامل با دنیا مشخص و یک باز تعریفی در این تعامل اعلام شود. وضعیت اف‌ای تی اف، سوئیفت و سایر درگاه‌های نزدیکی ایران با سایر بازار‌ها تعیین تکلیف شود. رفع مشکل تولید در کشور در گرو ارتباط با بانک‌های جهانی است.

وی تصریح داشت: مجلسی‌ها توجه داشته باشند باید به برنامه رأی داده شود نه شخص!

ارسال نظر