تاریخ انتشار: ۱۵:۵۲ - ۰۸ شهريور ۱۴۰۰
شورای اروپا نیز خواستار پذیرش مهاجران افغان در کشور‌های عضو شد

۵ موشک به فرودگاه کابل شلیک شد

با وجود حملات موشکی بامداد دوشنبه به فرودگاه کابل، پرواز هواپیما‌های نظامی آمریکا برای انتقال افراد از این فرودگاه ادامه یافت.

اقتصاد ۲۴-یک روز مانده به پایان مهلت تعیین شده برای خروج نیرو‌های آمریکایی از افغانستان، کابل همچنان صحنه رویداد‌های خونین است و در حالی که مردم این شهر در نخستین ساعات بامداد روز دوشنبه ۳۰ اوت (۹ شهریور/سنبله) با صدای انفجار و شلیک موشک از خواب پریدند، ارتش آمریکا همچنان به عملیات انتقال شهروندان خود ادامه می‌دهد.

عملیات انتقال به رغم حملات موشکی در فرودگاه کابل ادامه یافت

با وجود حملات موشکی بامداد دوشنبه به فرودگاه کابل، پرواز هواپیما‌های نظامی آمریکا برای انتقال افراد از این فرودگاه ادامه یافت.
مقامات ارشد دولت آمریکا گفته‌اند این کشور توانایی این را دارد که حدود ۳۰۰ شهروند آمریکایی باقی‌مانده در افغانستان را از این کشور خارج کند.
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا روز یکشنبه درباره آن دسته از شهروندان آمریکایی که می‌خواهند فوراً افغانستان را ترک کنند، گفته بود: «ما همچنان این ظرفیت را داریم که آمریکایی‌های باقی‌مانده که حدودا ۳۰۰ نفرند، به فرودگاه بیایند و در زمان باقی مانده سوار هواپیما شوند.»
برخی از اتباع آمریکایی گفته‌اند که می‌خواهند در افغانستان بمانند.
بلینکن نیز گفت که ایالات متحده با دیگر کشور‌های منطقه همکاری می‌کند تا فرودگاه کابل را پس از سه‌شنبه باز نگه داشته شود یا اگر بسته شد، «به موقع» بازگشایی شود.

شورای اروپا خواستار پذیرش مهاجران افغان در کشور‌های عضو شد

شورای اروپا روز دوشنبه لزوم پایبندی به تعهد پذیرش مهاجران افغان را به ۴۷ کشور عضو خود یادآوری و بر «ظرفیت‌های فردی و جمعی» درون دولت‌ها برای حمایت از این افراد تأکید کرد.
دونیا میاتوویچ، کمیسر حقوق بشر شورای اروپا روز دوشنبه گفت: «کشور‌های عضو باید به طور رسمی متعهد شوند که ورود افرادی را که از شرایط هولناک در افغانستان می‌گریزند، مطابق با تعهدات خود در زمینه حقوق بشر مدیریت کنند.»
وی افزود: «ورود افغان‌هایی که خواستار حمایت هستند می‌تواند یک چالش باشد، اما این خواسته باید بر اساس اصول موجود حقوق بشر مورد توجه قرار گیرد و نباید به عنوان فرصتی برای تضعیف بیشتر سیستم امنیتی در اروپا تلقی شود.»
خانم میاتوویچ همچنین گفت: «کشور‌های عضو شورای اروپا که بسیاری از آن‌ها در ۲۰ سال گذشته در افغانستان فعال بوده‌اند، ضرورت اخلاقی و قانونی برای استقبال از افغانان خواهان حمایت را داشته و علاوه بر آن، از ظرفیت لازم برای این کار برخوردارند.»

یورونیوز

ارسال نظر