تاریخ انتشار: ۱۴:۲۸ - ۲۳ شهريور ۱۴۰۰

حزب‌الله: نفتکش ایرانی برای سوخت رسانی به لبنان در سوریه پهلو گرفته است

نصرالله دوشنبه شب در یک سخنرانی تلویزیونی گفت: «به ما گفته شد که ورود کشتی به لبنان به کشور آسیب می‌رساند. نمی‌خواهیم به کشور آسیبی برسانیم؛ بنابراین سراغ گزینه دیگری رفتیم.»

اقتصاد ۲۴-حسن نصرالله، رهبر حزب‌الله لبنان روز دوشنبه ۱۳ سپتامبر گفت نخستین نفتکش حامل سوخت ایران برای لبنان به بندر سوریه وارد شده است و اواخر این هفته گازوئیل با کامیون‌های تانکر دار به لبنان منتقل می‌شود.
ورود این نفتکش تقریبا یک ماه پس از آن صورت می‌گیرد که حسن نصرالله گفته بود این گروه حمل سوخت از ایران را آغاز خواهد کرد تا این بحران فلج‌کننده در لبنان که ماه‌ها آن را درگیر کرده است کاهش یابد.
این انتقال که از سوی گروه تحت حمایت ایران سازمان‌دهی شده است، نقض تحریم‌های آمریکا علیه تهران به حساب می‌اید که پس از خروج دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق آمریکا از توافق هسته‌ای شدت یافت.
ورود نفتکش ایرانی حامل سوخت به مقصد لبنان چند روز پس از تشکیل دولت جدید با پایان دادن به بن‌بست ۱۳ ماهه صورت می‌گیرد. نجیب میقاتی، نخست وزیر جدید لبنان تاکنون درباره توافق واردات سوخت از ایران اظهارنظری نکرده است.
نصرالله دوشنبه شب در یک سخنرانی تلویزیونی گفت: «به ما گفته شد که ورود کشتی به لبنان به کشور آسیب می‌رساند. نمی‌خواهیم به کشور آسیبی برسانیم؛ بنابراین سراغ گزینه دیگری رفتیم.»

سوریه نیز تحت تحریم‌های ایالات متحده آمریکا قرار دارد و متکی به عرضه نفت از طرف متحد خود یعنی ایران است.
نصرالله گفت که نفتکش اوایل یکشنبه وارد بندر بانیاس سوریه شد و روند تخلیه سوخت از همان روز آغاز شد. وی افزود که دولت سوریه ده‌ها کامیون تانکردار را برای انتقال گازوئیل به شهر بعلبک در شرق لبنان تا روز پنجشنبه به کار گرفته است.

نصرالله اضافه کرد که سه نفتکش دیگر حامل گازوئیل و یکی حامل بنزین در هفته‌های آینده به این کشور می‌رسند.
وی گفت که گازوئیل به مدت یک ماه به موسساتی از جمله بیمارستان‌های دولتی، خانه‌های سالمندان، پرورشگاه‌ها و صلیب سرخ لبنان اهدا می‌شود. وی تصریح کرد که سایر نهاد‌هایی که با قیمت پایین سوخت را دریافت می‌کنند شامل بیمارستان‌های خصوصی، کارخانه‌های تولیدی دارو و سرم، نانوایی‌ها و تعاونی‌های فروش محصولات غذایی هستند.
وی اضافه کرد: «ما با دولت رقابت نمی‌کنیم، اما می‌خواهیم سوخت را به بازار اضافه کنیم.»
بحران مالی ۹۰ درصد از ارزش پول ملی لبنان را از سال ۲۰۱۹ کاهش داد و قیمت مواد غذایی به بیش از ۵۵۰ درصد افزایش یافت و سه چهارم مردم را به سمت فقر کشاند.

یورونیوز

ارسال نظر