تاریخ انتشار: ۱۵:۱۱ - ۰۳ مهر ۱۴۰۰

ایران: به زودی به مذاکرات احیای برجام بر می‌گردیم، آمریکا: به زودی چه معنایی دارد؟

امیرعبداللهیان در مقر سازمان ملل همچنین گفت که «آمریکایی‌ها از یک‌سو به بازگشت به برجام تاکید می‌کنند و از ایران می‌خواهند که به میز مذاکرات وین برگردد، اما همزمان تحریم‌های جدیدی را علیه ایران اعمال می‌کنند، این نوع رفتار را پارادوکسیکال خواند که حاوی پیام سازنده‌ای نیست.»

اقتصاد ۲۴-حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران روز جمعه گفت که کشورش «به زودی» به مذاکرات هسته‌ای بر می‌گردد. این سخنان با واکنش وزارت خارجه آمریکا روبرو شد به طوریکه سخنگوی این نهاد گفت که باید از مقام‌های ایران معنی «به زودی» و «خیلی زود» را پرسید.
وزیر خارجه ایران در نیویورک در پاسخ به پرسش خبرنگاران گفت: «انتظار ما این است که دولتمردان آمریکایی واقع‌بینانه به وین بیایند و به‌جای حرف‌های زیبا، اقدامات عملی، مثبت، سازنده و قابل اندازه‌گیری داشته باشند.»

وی تهدید کرد که «اگر آمریکایی‌ها بخواهند با تداوم ادبیات و رفتار غیرسازنده گذشته صحبت کنند، جمهوری اسلامی ایران دست بسته نخواهد ماند.»
وی همچنین تاکید کرد که در حال بررسی پرونده مذاکراتی وین هستند و «به زودی» مذاکرات از سر گرفته خواهد شد و طبق رفتار عملی بایدن تصمیم می‌گیرند.

امیرعبداللهیان همچنین به مانند مقامات آمریکایی تهدید کرد که «پنجره فرصت برای همیشه باز نخواهد بود.»


بیشتر بخوانید: عضویت ایران در سازمان شانگ‌های ناجی اقتصاد کشور می‌شود؟


پیش‌تر آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا هشدار داده بود که این کشور به‌زودی از تلاش برای به جریان انداختن توافق هسته‌ای با ایران صرف‌نظر می‌کند. لوئیس بونو، معاون نماینده آمریکا در سازمان‌های بین‌المللی در وین نیز هفته گذشته در جلسه شورای حکام گفت که «فرصت بازگشت تا همیشه دوام نخواهد داشت.»

مذاکرات هسته‌ای بر سر احیای برجام و بازگشت آمریکا به توافق هسته‌ای از ماه آوریل گذشته در وین اتریش آغاز و تاکنون شش دور از این گفتگو‌ها انجام شده است. با این حال هنوز زمان هفتمین دوره مذاکرات اعلام نشده است چرا که آخرین دور این مذاکرات با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در ایران همزمان شد و طرف‌های مذاکره‌کننده ترجیح دادند پس از روی کار آمدن دولت جدید تصمیم‌گیری‌های جدید را پیش ببرند.

امیرعبداللهیان روز گذشته در مقر سازمان ملل همچنین گفت که «آمریکایی‌ها از یک‌سو به بازگشت به برجام تاکید می‌کنند و از ایران می‌خواهند که به میز مذاکرات وین برگردد، اما همزمان تحریم‌های جدیدی را علیه ایران اعمال می‌کنند، این نوع رفتار را پارادوکسیکال خواند که حاوی پیام سازنده‌ای نیست.»

وی افزود: «این قابل قبول نیست که بایدن از یک‌سو از مذاکره، توافق و حتی درخواست برای مذاکره دوجانبه با ایران صحبت کند، اما سیاست‌های غلط رئیس جمهور قبلی آمریکا یعنی ترامپ را ادامه دهد.»

دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا که توافق هسته‌ای با ایران را «بدترین توافق» توصیف می‌کرد در سال ۲۰۱۸ از برجام خارج شد و کارزار «فشار حداکثری» علیه تهران را کلید زد که همراه با تحریم‌های سنگین علیه ایران بود.

وزیر خارجه ایران به پول‌ها و دارایی‌های بلوکه شده این کشور در بانک‌های ژاپن، کره‌جنوبی و برخی از کشور‌ها برای خرید دارو‌های مورد نیاز و واکسن اشاره کرد و گفت که «تحریم‌های آمریکا جنایت و تروریسم» است.


بیشتر بخوانید: پاسخ عراقچی به اتهام‌زنی کیهان


امیرعبداللهیان با این حال پس از نشست با خبرنگاران در گفتگو با خبرنگار صدا و سیمای جمهوری اسلامی گفت که نباید خود را معطل و منتظر نتیجه مذاکرات وین کنیم.
آمریکا: معنای به زودی و خیلی زود را از آن‌ها بپرسید.

اما ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در نشست خبری روزانه خود با خبرنگاران درباره صحبت‌های ایران در موضوع از سرگیری مذاکرات هسته‌ای تردید کرد و گفت: «شما باید معنای «به‌زودی» و «خیلی زود» را از آن‌ها بپرسید.»

وی افزود: «این پیامی است که ما در طول هفته شنیده‌ایم، اما تا به حال به طور واضح درباره معنای دقیق آن چیزی را نفهمیده‌ایم.»
وی تاکید کرد که آمریکا آماده بازگشت به وین و به نتیجه رساندن به مذاکرات قبل از بسته شدن پنجره فرصت برای بازگشت به برجام است.

این مقام آمریکایی گفت که «ما به وضوح اعلام کرده‌ایم که آماده انجام این کار هستیم.»
طبق گزارش خبرگزاری فرانسه یک مقام ارشد ایرانی به شرط ناشناس ماندن در پاسخ به این سوال که «خیلی زود» به چه معنا است، گفت: «ممکن است به معنای چند روز یا چند هفته باشد.»

یورونیوز

ارسال نظر