تاریخ انتشار: ۱۶:۰۳ - ۲۴ مهر ۱۴۰۰

طرح تل آویو برای جنگ علیه ایران بدون مشارکت اسرائیل

نخست وزیر اسرائیل اعلام کرد که این کشور گزینه نظامی (حمله به ایران) را روی میز دارد.

اقتصاد ۲۴-یائر لاپید، وزیر امور خارجه اسرائیل در سفر خود به آمریکا و دیدار با مشاور امنیت ملی این کشور به تهدیدات تهران و به تبدیل شده ایران به کشور هسته‌ای اشاره کرد. وی همچنین اعلام کرد که اسرائیل در تلاش است که یک برنامه ذخیره در صورت شکست مذاکرات آمریکا با ایران، تدوین کند.
اکنون این سوال مطرح می‌شود که آیا ایران در برنامه جایگزین برای برجام که مورد بحث اسرائیل و ایالات متحده گرفته است، شرکت می‌کند یا خیر.

سیمون سیپس، کارشناس علوم سیاسی اسرائیل و موسسه مطالعات امنیت ملی در گفتگو با خبرگزاری اسپوتنیک به بررسی این موضوع پرداخت.

اخیراً نفتالی بنت، نخست وزیر اسراییل گفت؛ برنامه ذخیره اسرائیل در مذاکرات با ایران در حال اتمام است و اسرائیل گزینه نظامی (حمله به ایران) را روی میز دارد. وی همچنین گفت که اسرائیل خودش تصمیم می‌گیرد و زمان و ماهیت حمله و سایر اقدامات نظامی علیه ایران را انتخاب می‌کند.

علاوه بر این، تنش بین آذربایجان و ایران به طور مصنوعی توسط اسرائیل ایجاد و حفظ می‌شود. هدف آن مقابله آذربایجان با ایران و در نتیجه تضعیف ایران با کشاندن آن به درگیری غیر ضروری است. چگونه این موضوع شکل می‌گیرد؟ اسرائیل فعالیت‌های اطلاعاتی فعال و مهمتر از همه، تظاهرات (عمداً مخفی نمی‌کند) را در خاک آذربایجان انجام می‌دهد، به این کشور تسلیحات ارسال می‌کند، علیه ایران در خاک آذربایجان عملیات شناسایی انجام می‌دهد و دارای امکانات اطلاعاتی الکترونیکی زیادی در خاک آذربایجان است.

دولت ایران از این امر آگاه است و خواهان پایان این فعالیت‌های خرابکارانه علیه تهران در مرز‌های خود است. اسرائیل همچنین ترکیه را به حمایت از آذربایجان در درگیری‌های آینده تشویق می‌کند و ترکیه تلاش می‌کند بصورت پنهان (که به خوبی نمی‌تواند آنرا مخفی کند) با ایران مخالفت کند و این را فرصتی برای پیروزی بر تهران بخاطر سوریه می‌داند.

طرح اسرائیل این است که جنگی را بدون مشارکت خود در آن، ایجاد کند. روسیه مخالف این موضوع است و نمی‌خواهد چنین اتفاقی رخ دهد، به این دلیل که کل آسیای مرکزی را که با روسیه هم مرز می‌باشد را متشنج می‌کند. اسلام گرایی رادیکال (سلول‌ها و جنبش‌های افراطی مذهبی رادیکال) در آسیای میانه (جمهوری‌های شوروی سابق) بر نگرانی‌های ارتش روسیه می‌افزاید. علاوه بر این، سقوط افغانستان به دست طالبان نشان دهنده "طوفان کامل" برای یک جنگ بزرگ و طولانی مدت در نزدیکی روسیه است.

اسپوتنیک

ارسال نظر