اقتصاد24 - ماس روز دوشنبه تصریح کرد که اروپا نمیخواهد ایران بار دیگر به استفاده از اهداف نظامی که به وسیله این توافق محدود شده است، روی آورد.
وزیران خارجه 28 کشور اروپایی امروز در بروکسل گردهم آمده تا درباره ادامه برجام و نحوه اجرای ساز وکار ویژه مالی اروپا درچارچوب تداوم همکاری های اقتصادی با ایران رایزنی کنند.
پیش از این ˈدیدی ریندرزˈ وزیر امور خارجه بلژیک به خبرنگاران گفته بود: تلاش می کنیم در اجرای برجام به جلو حرکت کنیم، باید ببینیم چگونه می توان این کار را انجام داد.
فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز طی اظهاراتی پیش از آغاز این نشست به خبرنگاران گفت: روز شلوغی را در پیش داریم و موضوعات وسیعی را از ونژوئلا تا ایران، از غرب بالکان تا آفریقا بررسی خواهیم کرد.
وی عنوان کرد که درباره نتایج به دست آمده متعاقبا با خبرنگاران گفت وگو خواهد کرد.
«دونالد ترامپ» رئیسجمهوری آمریکا 18 اردیبهشتماه گذشته تحت تأثیر فشار لابی صهیونیسم خروج این کشور از برجام را اعلام کرد و چهاردهم آبان، دوره تازه تحریمهای ضد ایرانی را که عمدتاً صادرات نفت ایران، صنایع هوایی، کشتیرانی و بانکی را شامل میشود به اجرا گذاشت.
سایر کشورهای امضاکننده برجام یعنی انگلیس، فرانسه، آلمان، چین و روسیه ضمن محکوم کردن خروج این کشور ازاین توافق چندجانبه بینالمللی، تأکید کردند که به برجام پایبند مانده و از تجارت شرکتهایشان با ایران حمایت میکنند.
در راستای مقابله با تحریمهای غیرقانونی آمریکا علیه ایران، اتحادیه اروپا ضمن فعال کردن قانون انسداد برای حمایت از فعالیت شرکتهای خود در ایران، اعلام کرد که سازوکار مالی برای ادامه تجارت شرکتهای خارجی با ایران و فروش نفت ایران و امکان مبادله تجاری ایران با جهان ارائه میکند.
منبع: ایرنا