تاریخ انتشار: ۱۱:۳۶ - ۱۹ فروردين ۱۳۹۸
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا اعلام کرد:

وجود یک‌ میلیون و ۵۶۰ هزار خودرو فرسوده در کشور

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا گفت: بیش از یک‌میلیون و ۵۶۰ هزار دستگاه خودروی فرسوده و ۹ میلیون موتورسیکلت فرسوده در کشور وجود دارد.

اقتصاد24- سردار سید کمال هادیان فر، صبح دوشنبه در نشست خبری با اشاره به تشریح عملیات و وظایف پلیس در ایام نوروز، اظهار کرد: شرایط امسال به ویژه در روزهای پایانی سال ۹۷ و ابتدایی سال ۹۸ نسبت به سال‌های گذشته متفاوت بود و به گفته کارشناسان شرایط جوی نسبت به ۱۰۰ سال گذشته سابقه چنین بارش‌هایی نداشته است.

وی افزود: همانطور که بخش‌های مختلف کشور وظیفه دارد شرایط را رصد کند، ما هم همانند دستگاه‌های دیگر این وظیفه را داریم اما برای نوروز با اینچنین شرایط غافلگیر شدیم.

رئیس پلیس راهور ناجا با اشاره به پیش‌بینی‌های پلیس راهنمایی و رانندگی گفت: پیش‌بینی می‌کردیم تعداد سفرها زیاد باشد، مسیرها یک طرفه شود و حتی برخی محورها بسته شود اما از ۲۸ اسفند ۹۷ شرایط جوری دیگری برای ما رقم خورد.

سردار هادیان فر تصریح کرد: با برنامه ریزی‌های سریع و عالی یک مدیریت جدیدی را برای این شرایط رقم زدیم و توانستیم خدمات خوبی را به هموطنان ارائه دهیم.

وی با اشاره به اقدامات پلیس راهور در ایام نوروز گفت: اصلی ترین رکن برای اجرا شدن برنامه‌های پلیس راهور، دولت است که از برنامه‌ها حمایت کند و بعد از آن ۴۱ میلیون فردی که گواهینامه دارد.

سردار هادیان فر تصریح کرد: ۴۱ میلیون ۴۲۳ هزار نفر گواهینامه دارند (در پایه‌های مختلف) که از این تعداد ۲۲ میلیون نفر دارای گواهینامه خودرو هستند و ۱۱ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر دارای گواهینامه موتورسیکلت هستند.

وی گفت: بیش از یک میلیون و ۵۶۰ هزار دستگاه خودروی فرسوده و از ۱۱ میلیون موتورسیکلت فعال در کشور ۹ میلیون آنها فرسوده است‌.

رئیس پلیس راهور تصریح کرد: ۲ میلیون و ۳۱۶ هزار وسیله نقلیه، آمار وسایل نقلیه اسقاط شده در کشور است.

رئیس پلیس راهور ناجا با اشاره به آمار خودروهایی که تازه شماره گذاری اند، گفت: در بحث خودروهای نوشماره ۹۵۲ هزار و ۸۳۴ دستگاه شماره گذاری شده است که نسبت به سال ۹۶، ۴۰ درصد کاهش پلاک گذاری در بحث خودروها را داشته‌ایم.

وی افزود: در مجموع نقل و انتقال در سال ۹۷ بیش از ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار خودرو نقل و انتقال شده که نسبت به سال ۹۶، ۱۰ درصد افزایش داشته است.

سردار هادیان فر با اشاره به آمار صدور گواهینامه در سال ۹۷ اظهار داشت: در بحث صدور گواهینامه‌ها، یک میلیون و ۸۹۳ هزار نفر به دارندگان گواهینامه جدید اضافه شده (رانندگان جدید) که این افراد مجاز به رانندگی در جاده‌های بیرون از شهر نیستند و باید در شهر رانندگی کنند. طرح پیشنهادی ما این است که برچسب یا علامتی برای خودروی این افراد تهیه شود و روی شیشه خودروهایشان چسبیده شود تا رانندگان دیگر بدانند این افراد تازه گواهینامه گرفته‌اند و نیاز به احتیاط بیشتری دارند که در مجموع ۲۷ درصد، تعداد افرادی که گواهینامه گرفته‌اند، نسبت به سال ۹۶ کاهش یافته است.

رئیس پلیس راهور ناجا با اشاره به آمار جابجایی در جاده‌های درون و برون شهری در ۱۰ ماهه نخست سال ۹۷ بنابر اعلام پزشکی قانونی، تصریح کرد: ۱۴ هزار و ۶۸۵ نفر متأسفانه در ۱۰ ماهه سال ۹۷ در جاده‌های برون شهری و درون شهری جان خود را از دست داده‌اند.

وی ادامه داد: در ۱۰ ماهه سال ۹۷، سه هزار و ۷۹۵ نفر در شهرها و ۱۰ هزار و ۸۹۰ نفر در جاده‌ها جان خود را از دست دادند.

وی با اشاره به دیگر آمار ارائه شده از سوی پزشکی قانونی در رابطه با تصادفات گفت: ۵۲ درصد جانباختگان سر صحنه یا حین تصادف جان خود را از دست داده‌اند و ۶ درصد حین انتقال به مراکز درمانی و ۴۱.۲ درصد در مراکز درمانی یا طول درمان جان خود را از دست داده‌اند.

رئیس پلیس راهور ناجا خاطرنشان کرد: از این تعداد ۲۱ درصد عابرین پیاده هستند که غالباً یا کم سن و سال هستند و یا کهولت سن دارند و ۲۲ درصد تصادفات مربوط به موتورسیکلت‌ها و ۲۵ درصد از عامل تصادفات مربوط به واژگونی بوده است.

وی یادآور شد: ۲۲ درصد از این تصادفات فوتی در ۵ هزار و ۴۰۰ نقطه حادثه خیز شهرها و جاده‌ها اتفاق افتاده است. یعنی سه هزار و ۴۰۰ نقطه حادثه خیز در جاده‌ها و دو هزار خیز در شهرها جان هموطنان ما را گرفته است.

سردار هادیان فر با اشاره به جزئیات تصادفات در جاده‌های کشور تصریح کرد: ۱۵ درصد از مصدومین سوانح رانندگی در جاده‌های یک طرفه بوده است که عامل آن یا انحراف بوده و یا تجاوز به چپ بوده است.

رئیس پلیس راهور ناجا تأکید کرد: ۳۱ هزار و ۱۶۰ گواهینامه نمره منفی را در ایام نوروز به حد نصاب رساندند که از سوی پلیس راهنمایی و رانندگی گواهینامه این افراد ضبط شده است.

وی با اشاره به شهرهایی که بیشترین تصادفات فوتی را داشته‌اند گفت: شهرهایی که بیشترین تصادفات را در نوروز ۹۸ داشته‌اند، اصفهان، مشهد و شیراز بوده است.

وی افزود: پر حادثه ترین پاسگاه پلیس راه، خاش در سیستان و بلوچستان بوده است.

سردار هادیان فر با اشاره به جزئیات تصادفات در نوروز ۹۸ و فراوانی هر خودرو در این تصادفات، اظهار داشت: ۷۹ درصد تصادفات مربوط به خودروهای سواری شخصی بوده است که از این تعداد ۲۸.۵ درصد با فراوانی ۱۷ درصد مربوط به پراید (خودروهای سایپا)، ۲۶ درصد پژو، ۲۵.۲ درصد سایر خودروها، ۱۰ درصد وانت‌ها، ۰.۶ درصد اتوبوس ومینی بوس‌ها، ۴.۲ درصد وسایل نقلیه سنگین و ۵.۵ درصد سایر وسایل نقلیه بوده است.

رئیس پلیس راهور ناجا گفت: براساس برنامه ۵ ساله ششم دولت تعداد کشته‌ها به ازای هر ۱۰ هزار وسیله نقلیه باید ۳۱ درصد کاهش پیدا می‌کرد که ما این آمار را در نوروز امسال به ۳۳ درصد کاهش رسانده‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: سرانه وسایل نقلیه در جهان ۳.۷ نفر است، در آسیا ۶.۸ نفر و در ایران ۲.۵ نفر است.

سردار هادیان فر با اشاره به آمار جانباختگان در جهان، اروپا، آسیا و ایران یادآور شد: آمارجانباختگان به ازای هر ۱۰ هزار وسیله نقلیه ۶.۵ نفر در دنیا، ۳.۳ درصد در اروپا، ۱۰.۹ درصد در آسیا و ۴.۹ درصد در ایران است.

منبع: مهر
ارسال نظر