تاریخ انتشار: ۱۱:۴۹ - ۰۴ اسفند ۱۴۰۰

عوارض ایمپلنت فوری

عوارض ایمپلنت فوری ممکن است هر یک از بیمارانی که می خواهند اقدام به کاشت ایمپلنت نمایند با آن برخورد کرده باشند. ایمپلنت فوری در واقع روشی است که با استفاده از آن ابتدا پزشک دندان مورد نطر را کشیده سپس اقدام به کاشت پایه ایمپلنت و بعد از آن نصب تاج موقتی می نمایند. تمام این روند را پزشک در یک جلسه و پشت سر هم انجام می دهد.

اقتصاد۲۴عوارض ایمپلنت فوری ممکن است هر یک از بیمارانی که می خواهند اقدام به کاشت ایمپلنت نمایند با آن برخورد کرده باشند. ایمپلنت فوری در واقع روشی است که با استفاده از آن ابتدا پزشک دندان مورد نطر را کشیده سپس اقدام به کاشت پایه ایمپلنت و بعد از آن نصب تاج موقتی می نمایند. تمام این روند را پزشک در یک جلسه و پشت سر هم انجام می دهد.

مخصوصا بیمارانی که  چند دندان خود را از دست داده باشند تمایل دارند به سرعت جای خالی دندان خود را پر کنند تا زیبایی چهره آن ها دچار خدشه نشود. به همین علت پزشکان در مواقع ضروری از تکنیک های پیشرفته مانند تکنولوژی CAD/CAM استفاده می کنند تا روند درمان آن ها با موفقیت و با دقت سپری شود.  برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ایمپلنت و هزینه آن می توانید به لینک زیر مراجعه کنید.

قیمت ایمپلنت

عوارض ایملپنت فوری در صورتی که پایه ایمپلنت دندان کاشته شده در مرحله بهبودی جا به جا نشود خیلی فرقی با عوارض ایمپلنت عادی نخواهد داشت. درست است که پروتز دندان مصنوعی به صورت موقتی در همان روز جراحی بارگذاری می شود اما ایمپلنت دندان باید یک پروسه درمانی را طی کند تا با استخوان فک به صورت کامل جوش بخورد و دچار جا به جایی نشود. زیرا جا یه جایی پایه ایمپلنت می تواند اختلال بزرگی در پروسه بهبودی به وجود آورده و بیمار دچار عوارض ایملپنت فوری شود.

زمانی که کاشت ایمپلنت فوری انجام می شود در واقع ایمپلنت با پل های حمایت کننده در محل کاشته شده باید مستحکم شود و جایی برای آنکه حرکت کند باقی نماند. معمولا باید تاج موقتی پس از ایمپلنت فوری نصب شود در این صورت برای جلوگیری از عوارض ایمپلنت فوری، تاج متکی به ایمپلنت به گونه ای نصب می شود که با دندان های مخالف تماسی پیدا نکند.  گاهی پزشکان از ایمپلنت هایی که دارای قطر کم هستند برای این نوع درمان استفاده می کنند و هم چنین از روش های جراحی با کمترین آسیب به بافت لثه و استخوان فک را انتخاب می کنند. در این صورت باید عوارض ایمپلنت فوری دندان از عوارض ایمپلنت استاندارد کمتر باشد.

عوارض ایمپلنت فوری

ممکن است در صورت درست انجام نشدن ایمپلنت فوری دندان یا عدم مراقبت صحیح از آن به مرور زمان دچار عوارض ایمپلنت فوری دندان شوید. عوارض ایمپلنت فوری عبارتند از:

لق شدن ایمپلنت دندان

همانطور که می دانید جا به جا شدن ایمپلنت دندان منجر به لق شدگی آن شده و در نتیجه موفقیت کاشت ایمپلنت را کاهش می دهد. برای آن که بتواید یک کاشت ایمپلنت فوری موفقیت آمیز داشته باشید باید طوری ایمپلنت فوری درون فک شما قرار داده شود که امکان جا به جایی نداشته باشد. به همین علت توصیه می شود از پزشکانی که بسیار با تجربه و متبحر هستند را برای این روند درمانی انتخاب کنید.  علاوه بر میزان مهارت پزشک بهتر است بیمار نیز مراقبت های کافی و مناسبی از ایمپلنت دندان فوری داشته باشند تا بار اضافی به آن وارد نشود. این مراقبت ها تا زمانی که ایمپلنت دندان به خوبی با استخوان فک جوش بخورد حائز اهمیت است.

عدم جوش خوردن پایه ایمپلنت به استخوان فک 

درصورتی که تراکم و کیفیت خوب استخوان ندارید بهتر است این روش را انجام ندهید. زیرا روش ایمپلنت فوری برای مواقعی مناسب است که بیماران دارای استخوان سالم، تراکم کافی استخوانی و ارتفاع مناسب استخوانی باشند. زیرا ایمپلنت فوری نیاز به استخوان بسیار سالم برای حوش خوردن دارد  در غیر این صورت ممکن است به استخوان فک جوش نخورد  و دچار جا به جایی شود. در این صورت عارضه ایمپلنت دندان رخ خواهد داد.

 شکسته شدن  تاج دندان مصنوعی

این نوع عارضه نه تنهای برای ایمپلنت فوری دندان بلکه به هر روشی که ایمپلنت دندان انجام شود ممکن است خطر شکستن تاج مصنوعی دندان وجود داشته باشد. زمانی احتمال بروز این مشکل بیشتر می شود که نیروی بیشتری بر آن وارد شود. پروتز دندان مصنوعی که معمولا بلافاصله بعد از عمل بر روی ایمپلنت متصل می شود موقتی است و فقط تا زمانی که ایمپلنت به خوبی با استخوان فک جوش بخورد بر روی ایمپلنت باقی می ماند. این تاج های موقتی مانند تاج دائمی محکم نیستند و احتمال شکستن آن ها خیلی بیشتر از تاج های دائمی است.

بروز عفونت در ناحیه کاشت ایمپلنت فوری

یکی از عارضه های رایج ایمپلنت فوری دندان بروز عفونت در لثه اطراف ناحیه جراحی است. ممکن است در بلند مدت عفونت بتواند منجر به عوارض بزرگتر و جبران ناپذیر تری شود. به همین علت توصیه می شود در روزهای اولیه بعد از کاشت ایمپلنت دندان بهتر است مراقبت های کافی از نواحی کاشت داشته باشید تا دچار بروز عفونت دندانی نشوید.

خراب شدگی ایمپلنت دندان

ممکن است ایمپلنت دندان کاشته شده با استخوان فک ناسازگاری داشته باشد، ریسک شکستگی و خراب شدن ایمپلنت در راستای ناسازگاری ایمپلنت دندان به وجود خواهد آمد. در این صورت نیاز است که سلول های استخوانی جدیدی تولید شود تا بتواند ایمپلنت را بسیار محکم در استخوان فک نگهدارد. در این دوره بهتر است مراقبت های کافی که پزشک برای شما تعیین می کند را به خوبی رعایت کنید. مراقبت هایی مانند عدم خوردن مواد غذایی نرم و عدم استفاده از هرگونه مواد سفت مانند آجیل، هویج، بادام یا ته دیگ

تفاوت دوره درمان ایمپلنت فوری و ایمپلنت معمولی چیست؟

در صورتی که ایمپلنت معمولی را برای بیمار استفاده کنند باید 3 الی 6 ماه زمان منتظر بمانند تا ایمپلنت به خوبی با استخوان فک جوش بخورد سپس تاج بر روی آن نصب شود.  اما زمانی که از ایمپلنت فوری استفاده می کنید بلافاصله بعد از کاشت ایمپلنت تاج دندان طراحی شده بر روی آن قرار داده می شود و دیگر نیازی به گذراندن دوره 3 الی 6 ماهه ندارد. البته جوش خوردن ایمپلنت با استخوان فک همان زمان را نیاز دارد اما تاج زودتر از روش ایمپلنت سنتی بر روی ایمپلنت قرار داده می شود.

معایب ایمپلنت فوری چست؟

هنگامی که  کاشت  ایمپلنت فوری را انتخاب می کنید باید ایمپلنت بسیار دقیق درون استخوان فک شما قرار داده شود. در صورتی که می خواهید از ایمپلنت فوری برای دندان های جلویی خود استفاده کنید بهتر است دندان های سالمی داشته باشید. و در صورتی که می خواهید از ایمپلنت فوری برای دندان های پایین خود استفاده کنید باید استخوان فک شما دارای بافت قوی استخوانی باشد. اغلب پزشکان استفاده از ایمپلنت فوری را برای فک فوقانی توصیه نمی کنند. علت آن هم این است که تراکم استخوان در فک فوقانی بسیار کم است و همین باعث شده است میزان قدرت کافی برای پشتیبانی از این نوع کاشت را نداشته باشد. در صد موفقیت کاشت ایمپلنت فوری حدودا 70 درصد است و این در حالی است که میزان موفقیت در کاشت ایمپلنت معمولی حدود 95 درصد است.

ارسال نظر