تاریخ انتشار: ۱۵:۳۴ - ۰۹ اسفند ۱۴۰۰

بهترین وکیل کیست

همیشه وقتی مواردی اعم از حقوقی یا کیفری مانند کلاهبرداری ، قتل یا مشکلات طلاق پیش می آید، به عنوان اولین قدم باید به دنبال یک وکیل کلاهبرداری، طلاق و ... می گردیم تا بتوانیم با اعتماد کامل شخصی‌ترین مسائل خود را با او درمیان بگذاریم. اما وکیل خوب کیست؟

اقتصاد۲۴همیشه وقتی مواردی اعم از حقوقی یا کیفری مانند کلاهبرداری ، قتل یا مشکلات طلاق پیش می آید، به عنوان اولین قدم باید به دنبال یک وکیل کلاهبرداری، طلاق و ... می گردیم  تا بتوانیم با اعتماد کامل شخصی‌ترین مسائل خود را با او درمیان بگذاریم. اما وکیل خوب کیست؟ یک وکیل خوب چه شرایطی دارد و چگونه می‌توانیم ایشان را تشخیص دهیم؟ در ادامه‌ی این مطلب به سوالات بالا پاسخ خواهیم داد.

 

وکیل کیست؟

کلمه‌ی وکیل در لغت به معنای نماینده و قائم مقام است. یعنی هرکاری که شما قادر به انجام آن هستید، با قرارداد وکالت، وکیل شما نیز قادر به انجام آن خواهد بود. در واقع موکل به وکیل خود اجازه می‌دهد در خصوص مسائل حقوقی او به نمایندگی در مراجع قضایی در حیطه اختیاراتی که موکل برای وکیل معین می کند اقدامات لازم را انجام دهد. آثار و نتایج تمامی اقدامات یک وکیل حرفه ای که در حیطه‌ی اختیاراتش انجام شده متوجه موکل است و وکیل هیچگونه مسئولیتی ندارد مگر اینکه از محدوده اذن موکل خارج شده باشد؛ در اینصورت در مقابل قانون پاسخگو خواهد بود. به همین جهت شناسایی یک وکیل خوب و کاربلد اهمیت بسیار زیادی دارد.

 بهترین وکیل تهران کیست؟

 

پاسخ دادن به این سوال، کار آسانی نیست زیرا وکلای کاردان و متخصص کم نیستند. اما مطمئن باشید که می‌توانید با خیال راحت پرونده‌های حقوقی و کیفری خود را به ما- از بهترین وکلای شهر تهران- بسپارید و وجود تمام نکات یاد شده را به وضوح در اولین جلسه مشاوره خود ببینید.َ

 

وظایف وکیل کدامند؟

طبق قانون وظایفی برای وکیل تعیین شده است:

- وکیل باید در حدود اذن موکل عمل کند و هرگاه در اثر تقصیر وکیل خساراتی بر موکل متحمل شود، وکیل مسئول خواهد بود.

- وکیل باید در تمام اقدامات خود مصلحت موکل را رعایت کند.

- وکیل باید حساب مدت خود را به موکل بدهد و اگر مالی را به نمایندگی از او دریافت کرده، به او رد کند.

- اگر برای انجام یک امر دو یا چند وکیل معین گردیده باشد، هیچکدام نمی‌توانند در صورتی که مستقلا وکالت نداشته باشند، بدون مشورت دیگری کاری را انجام دهند.

- وکالت در انجام هر امری مستلزم وکالت در مقدمات آن امر است.

- اگر دو وکیل مجتمعاً وکیل باشند، با فوت یکی از آنها وکالت دیگری نیز باطل میشود.

- وکیل در امری نمی‌تواند برای انجام امر به شخص دیگری وکالت دهد. مگر آنکه توکیل در قرارداد وکالت قید شده باشد. در غیر صورت هریک از وکیل و شخص ثالث در مقابل موکل نسبت به خسارات وارده مسئول اند.

 

نکات مهم در انتخاب وکیل

 

از مجموعه نکات گفته شده اینگونه بر‌می‌آید که یک وکیل کاربلد، با برگزاری یک جلسه هم اطلاعات را از موکل خود میگیرد و هم مراحل قضایی را با شفافیت تمام توضیح میدهد. در تمامی پرونده‌ها اینگونه است. برای مثال برای تعیین طلاق، قبل از هر اقدامی برگزاری یک جلسه مشاوره با وکیل طلاق در تهران لازم است. بعلاوه حق الوکاله باید متناسب با حقوقی یا کیفری بودن پرونده تعیین شود.

 

 

انواع وکالت

 

اما وکالت از جهات دیگر نیز قابل تقسيم است.

١-وکالت تعیینی:

وکالتی است که فرد خودش شخصی را که وکیل پایه یک دادگستری است برای انجام امور حقوقی‌اش انتخاب میکند.

۲-وکالت اتفاقی:

این نوع وکالت مختص به اشخاصی است که شغل وکالت ندارند اما چون علم کافی نسبت به موضوعات حقوقی دارند، میتوانند برای خویشاوندان نسبی و سببی خود اقدام به وکالت کنند. ممکن است تا سه مرتبه در سال به آنها وکالت داده شود. مثلا شخصی که دارای علم کافی است به عنوان وکیل طلاق خویشاوند خود در محکمه حاضر شود.

۳-وکالت معاضدتی:

 شرایطی وجود دارد که در یک پرونده حقوقی، فردی میل به تعیین یک وکیل برای خود دارد اما چون از لحاظ مالی متمکن نیست، درخواست وکیل معاضدتی از دادگاه میکند. دادگاه به کانون وکلای دادگستری حوزه، درخواست را ارجاع میدهد و یک وکیل بر پرونده منتسب میشود.هزینه حق‌الوکاله وکیل از صندوق دادگستری پرداخت میشود. البته این وکالت برای شما فاقد کاربرد است! چرا که با خیال راحت می‌توانید پرونده‌های حقوقی خود را با هزینه‌ای منصفانه به ما بسپارید.

۴-وکالت تسخیری:

 در برخی از جرایم کیفری، بعلت شدید بودن ضمانت اجرا، روند رسیدگی تنها در صورتی آغاز میشود که متهم برای خود وکیلی تعیین کرده باشد. حال اگر متهم بعلت مسائل مالی نتواند وکیلی مشخص کند، دادگاه اقدام به تعیین وکیل تسخیری برای او میکند. البته وکیل تسخیری برای پرونده‌های طلاق نیز کاربردی‌ است. مثلا اگر زوجی قصد به طلاق توافقی یا طلاق غیابی داشته باشند اما تمکن مالی برای تعیین وکیل خانواده یا حتی مشاوره با وکیل طلاق نداشته باشند، به دستور دادگاه برای آنها وکیل تسخیری تعیین میگردد.

 

یک وکیل خوب چه خصوصیاتی دارد؟

امروزه تعداد افرادی که در شغل وکالت فعالیت می کنند، کم نیست. اما آیا تمامی آنها به امور واقف اند؟از طرفی وکیل کسی است که رابطه‌ی مستقیم با اثربخشی پرونده دارد و یک انتخاب اشتباه می‌تواند زندگی ما را تکان دهد! با توجه به وضعیت اقتصادی کنونی اشتباه در اخذ وکیل نه تنها می تواند تماماً به نتیجه پرونده لطمه وارد کند، بلکه گاهی با صدمات جبران‌ناپذیر مالی نیز همراه است.لذا در وکالت هم مانند سایر اصناف ویژگی‌هایی وجود دارد که با شناختن آنها می‌توانیم در انتخاب وکیل دقت بیشتری به خرج دهیم.

این مطلب به بیان ویژگی‌های یک وکیل خوب و معرفی یکی از بهترین‌ها به شما خواهیم پرداخت.

تخصص و تسلط:

رشته‌ی حقوق ارتباط مستقیم با انسان و زندگی او دارد. آیا می‌توان اتفاقات روزانه را فقط به یک موضوع محدود کرد و گفت سایر موارد در آن دخیل نیست؟! همانطور که مشخص است یک وکیل مجرب باید بتواند از پس موضوعات پیچیده مربوطه بربیاید و از تمام قوانین آگاه باشد. اما وکلایی که به صورت تخصصی یک رشته را برگزیده اند، از تجربه‌ی بیشتری در آن حوزه نسبت به سایر وکلا برخوردارند و با تسلط بیشتری اقدامات قضایی را انجام می‌دهند.

توانایی متقاعد سازی:

اغلب پیش می‌آید که افراد با وجود داشتن ادله محکم، صحنه‌ی دادگاه را می‌بازند و زندگی‌شان دگرگون میشود. وجود مستندات محکمه پسند بخشی از روند رسیدگی است. چیدمان ادله، لایحه دفاعیه قوی، آمادگی برای پاسخدهی به سوالات قاضی و بیانی روان و متقاعد کننده مجموعه عواملی هستند که زمینه را برای احقاق حق موکل فراهم می‌کنند.

به روز بودن:

ویژگی یک قانون خوب، پویا و متناسب جامعه بودن است. در نتیجه یک وکیل ماهر نیز باید با این تحولات همراه باشد و از آخرین دگرگونی‌های قانونی مطلع باشد. چرا که قانون جدید قانون قبلی خود را بی‌اثر میکند. پس از ویژگی‌های یک وکیل حاذق، به روز بودن است.

راست‌گو بودن:

لازم است بدانیم وکالت تعهد به وسیله است نه نتیجه! تقریبا در اکثر پرونده‌ها تضمین نتیجه‌ی دلخواه موکل ممکن نیست زیرا عوامل دیگری از جمله تصمیم قاضی در آن دخیل است. وکیل تعهد میکند که وظایف خود را به نحو احسن انجام دهد و مسیر درست قانونی را برای موکل خود تفسیر کند و با امیدهای واهی موکل را فریب ندهد.

امین بودن:

لازمه‌ی یک دفاع خوب، مطلع بودن از جزئیات است! پس لازم است که وکیل فردی امانت‌دار باشد و اسرار موکل را به هیچ عنوان به کسی فاش نکند و آبروی او را حفظ کند.

ارسال نظر