تاریخ انتشار: ۱۱:۲۸ - ۲۸ خرداد ۱۴۰۱
بانک مرکزی اعلام کرد

ورود ارز به کشور معاف از مالیات است

بانک مرکزی در راستای مدیریت بازار ارز و کاهش نوسانات ارزی، به صرافی‌ها اجازه داد علاوه بر صادرکنندگان، ارز تمام اشخاص حقیقی و حقوقی را با نرخ توافقی خریداری کرده و به متقاضیان بفروشند.

اقتصاد۲۴- به گفته مدیر اداره صادرات بانک مرکزی، تمام اشخاص حقیقی و حقوقی با اظهار ارز در گمرک می‌توانند بدون محدودیت اسکناس وارد کشور کنند، ضمن اینکه از معافیت مالیاتی برخوردار شوند. لامعی، مدیر اداره صادرات بانک مرکزی در تشریح تاثیر سیاست‌های جدید ارزی این بانک در بازار اظهار داشت: از ۲۲ خرداد صادرکنندگان مجاز شدند اسکناس ارز حاصل از صادرات را در صرافی‌ها با اعلام اظهارنامه گمرکی و بر اساس نرخ توافقی ارایه کنند.

وی تاکید کرد: طی ۴ روز این سیاست جواب داده و میانگین نرخ دلار به زیر ۳۱ هزار تومان کاهش یافته است. این مقام مسوول در بانک مرکزی گفت: اینکه نرخ ارز در صرافی‌ها ۱۰۰ تا ۲۰۰ تومان اختلاف قیمت دارد ناشی از رقابت است، اما در شبکه‌های اجتماعی نرخ‌ها مورد تایید ما نیست.

به گفته مدیر اداره صادرات بانک مرکزی، تمام اشخاص حقیقی و حقوقی با اظهار ارز در گمرک می‌توانند بدون محدودیت اسکناس وارد کشور کنند، ضمن اینکه از معافیت مالیاتی برخوردار شوند. بانک مرکزی با صدور بخشنامه جدید به صرافی‌ها به فعالان این بخش رسما اجازه داد علاوه بر صادرکنندگان، نسبت به خرید ارز از همه اشخاص حقیقی و حقوقی با نرخ توافقی به منظور فروش به متقاضیان اقدام کنند.

پیش از این بانک مرکزی به صرافی‌ها مجوز داده بود که ارز صادرکنندگان را با نرخ توافقی خریداری کرده و به متقاضیان بازار ارز بفروشند؛ این سیاست موجب شد تا طی دو، سه روز نرخ ارز در بازار بیش از ۲ هزار تومان کاهش داشته باشد.

کامران سلطانی‌زاده درباره تاثیر این بخشنامه جدید ارزی در بازار ارز گفت: با اجرای این سیاست، عملا یک راه ورودی جدید ارز به بازار باز شده است؛ علاوه بر ارز صادرکنندگان، ارز اشخاص و شرکت‌ها نیز وارد بازار می‌شود که می‌تواند حجم عرضه ارز در بازار را به میزان چشم‌گیری افزایش دهد.


بیشتر بخوانید: سرایت فرار مالیاتی به اصناف خرد


او تاکید دارد که این بخشنامه می‌تواند دغدغه مردمی که قصد فروش ارز داشتند را حل کند، چراکه در روز‌های اخیر کمتر صرافی‌ها نسبت به خرید ارز اقدام می‌کردند. به گفته دبیرکل کانون صرافان، نرخ ارز که با ورود ارز صادراتی‌ها به بازار کاهش بیش از ۲ هزار تومانی را تجربه کرده می‌تواند در روز‌های آینده بازهم شاهد کاهش بیشتری باشد.

سلطانی‌زاده همچنین تاکید کرد که در ادامه روند کاهشی ارز در روز‌های اخیر، قیمت دلار با کاهش حدود ۶۰۰ تومانی نسبت به چهارشنبه، وارد کانال ۳۰ هزار تومان شد. ضمن اینکه در سامانه نیما نیز عرضه از تقاضا به‌شدت پیشی گرفته و واردکنندگان از خرید ارز، همچنان برای نرخ‌های مناسب امتناع می‌ورزند.

همزمان علی صالح‌آبادی، رییس کل بانک مرکزی نیز با اشاره به برنامه‌های اصلاحی بانک مرکزی در دولت سیزدهم اظهار داشت: بسیاری اوقات ما از اصلاح نظام بانکی صحبت می‌کنیم، کلیات آن همواره مطرح بوده و صاحب نظران نیز نکاتی هم در این زمینه از نگاه خود بیان کردند.

وی افزود: در دولت سیزدهم برنامه اصلاح بانک مرکزی تدوین و به ریاست محترم جمهور ارایه شده و ایشان نیز آن را تایید کردند. این مبنای اصلاح نظام بانکی در دولت است، اما ما در بانک مرکزی اصلاح نظام بانکی را در سه محور دنبال می‌کنیم. اولین محور، اصلاح رابطه دولت با بانک مرکزی و نظام بانکی است.

محور دوم، اصلاح رابطه بانک مرکزی با بانک‌ها و سومین محور نیز اصلاح رابطه بانک‌ها با مردم است؛ بنابراین هرگاه از اصلاح سخن می‌گوییم هر کدام از این محور‌ها مطرح می‌شود که به تنهایی اهمیت ویژه‌ای دارند.

وی ادامه داد: اگر محور اول اصلاح شود، می‌تواند علت تورم را کاهش بدهد که یکی از عوامل تورم در اقتصاد کشور است که به نوع رابطه دولت و بانک مرکزی باز می‌گردد. اینکه در سنوات مختلف و گذشته دولت‌ها با کسری بودجه مواجه بودند و این کسری بودجه را از بانک مرکزی تامین می‌کردند یکی از عوامل رشد پایه پولی و رشد نقدینگی بوده است که باعث تورم می‌شود.

صالح‌آبادی بیان داشت: یکی از محور‌هایی که بسیار بر آن تاکید کرده بودیم، این بود که باید رابطه دولت با بانک مرکزی اصلاح شود.

رییس کل بانک مرکزی با اشاره به برنامه‌های دولت سیزدهم برای اصلاح نظام بانکی اظهار داشت: با سیاست و تصمیماتی که بانک مرکزی اتخاذ کرده در این مدت کوتاه بازار ارز با آرامش در حال حرکت است.

 

منبع: اعتماد

ارسال نظر