تاریخ انتشار: ۰۱:۳۲ - ۲۰ شهريور ۱۴۰۱
در گفتگوی اقتصاد ۲۴ با رئیس شورای تامین دام کشور مطرح شد؛

افزایش عجیب قاچاق گوسفند به کشور‌های شیخ نشین خلیج فارس / سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی صنعت دامداری را ضعیف کرده است

منصور پوریان، رئیس شورای تامین دام کشور می‌گوید: با تعلل معاونت امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی برای اجرای صادرات دام، دامداران به دلیل تنگنای مالی و مشکلات بخش تولید، تنها یک راه دارند و آن، فروش گوسفندان به قاچاقچیان حوزه خلیج فارس است.

اقتصاد۲۴- میناسادات حسینی: بعد از آزادسازی قیمت نهاده‌های دامی، قیمت گوشت قرمز در بازار در حالی افزایش یافته که نگرانی از کمبود گوشت، مانع از آزادسازی صادرات دام زنده شد؛ این در حالی است دامداران برای نگهداری دام‌های خود با مشکلات عدیده‌ای روبرویند و برای اجرایی شدن صادرات دام زنده دست به تجمع زدند.

هرچند به دلیل اعتراضات دامداران، شیوه نامه صادرات دام مدت هاست که ابلاغ شده؛ اما به دلایل نامشخص هنوز در مسیر اجرا قرار نگرفته و یک راس دام ایرانی هم به صورت رسمی سر از کشور‌های خارجی درنیاورده است.

گوسفند ایرانی در مسیر عراق

رئیس شورای تامین دام کشور به اقتصاد ۲۴ می‌گوید: مسئولان معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی با تعلل‌های بی مورد به قاچاق دام دامن زده اند، زیرا دامداران به دلیل مشکل تامین نقدینگی و نبود تقاضا در داخل ازسوی مردم چاره دیگری جز فروش گوسفندان خود به قاچاقچیان ندارند.

منصور پوریان با بیان اینکه دامداران ریسک قاچاق را می‌پذیرند تا بیشتر از این متحمل ضرر و زیان نشوند، ادامه داد: قاچاق گوسفند به کشور‌های شیخ نشین، عراق و... صورت می‌گیرد؛ ولی مسئولان وزارت جهاد کشاورزی دست روی دست گذاشته اند و با دست خود تیشه به ریشه صنعت دامداری زده اند.

صادرات دام، همچنان متوقف

رئیس شورای تامین دام کشور با بیان اینکه شنیده‌ها حاکی از این است که تنها ۵۰ هزار راس گوسفند سالانه مجوز صادرات دارند، گفت: این میزان صادرات برای کل کشور فاجعه آمیز است. مشکلات دامداران موجب شده روز به روز جمع کثیری از آن‌ها از صحنه خارج شوند، زیرا توان نگهداری و خرید علوفه برای گوسفندان خود را ندارند. از طرفی دام‌ها روی دستشان مانده و بازار ندارد.

پوریان با تاکید بر صادرات به منظور کم شدن زیان دامداران گفت: به اعتقاد کارشناسان، با صادرات یک راس دام امکان نگهداری ۱۵ راس گوسفند ایجاد می‌شود. یکی از مشکلات اساسی اقدامات معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی است. معاونت امور دام برای صادرات ۵۰ هزار راس دام هدفگذاری کرده به این معنا که هر استانی هزار راس امکان صادرات دارد. این در حالی است که کشور‌های درخواست کننده بعضا میزان زیادی درخواست واردات گوشت قرمز دارند.

خطای معاونت امور دام وزارت جهاد در حال وقوع

رئیس شورای تامین دام کشور گفت: با افزایش قیمت نهاده و آزادسازی قیمت گوشت، یک گله ۳۰۰ راس گوسفند که قبل از آزادسازی قیمت ها، روزانه ۲ میلیون تومان هزینه داشت در حال حاضر ۱۲ میلیون تومان هزینه دارد.


بیشتر بخوانید: تجمع اعتراضی دامداران مقابل سازمان جهاد کشاورزی/ تعلل شرکت پشتیبانی امور دام برای خرید تضمینی دام زنده


پوریان با بیان اینکه ۲۰ روز از اعلام شیوه نامه صادرات دام گذشته و حتی یک راس گوسفند قرنطینه نشده است، ادامه داد: در این شرایط نگهداری دام برای دامداران امکان پذیر نیست الا اینکه از بازار‌های منطقه استفاده کنیم، زیرا وزارت جهاد کشاورزی بودجه‌ای برای خرید دام از دامداران ندارد. ۸۰ روز است که پول خرید تضمینی گوشت قرمز دامداران پرداخت نشده است.

ادعای قرنطینه دام برای صادرات صحت ندارد

رئیس شورای تامین دام کشور گفت: وزارت جهاد کشاورزی با اقدامات خود صنعت دامداری و حوزه تامین گوشت قرمز کشور را به ورطه نابودی سوق داده است.

پوریان با بیان اینکه حداقل نیاز است یک میلیون راس گوسفند سالانه صادر شود، گفت: ارز حاصل از صادرات دام می‌تواند مشکلات صنعت دام را تا حدی برطرف کند. ۵۰ هزار راس برای کل کشور مسخره است. میدونی چقدر دامدار خوب که تولیدکننده گوشت کشر بود شغل خود را رها کردند، چون قیمت‌ها به طور سرسام آور بالا رفته است. این صنعت دارد به سختی مقاومت می‌کند.

ارسال نظر