تاریخ انتشار: ۱۰:۳۶ - ۱۱ آبان ۱۴۰۱
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفت‌وگو با اقتصاد۲۴ مطرح کرد؛

حوادث اخیر صد‌ها میلیارد تومان به اقتصاد ملی خسارت وارد کرد/ برخی وزارتخانه‌ها حتی یک مورد قانون تسهیل مجوز‌ها را اجرا نکرده‌اند

فتح‌الله توسلی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: در همین چالش‌های اخیر در کشور، صد‌ها میلیارد تومان به اقتصاد ملی آسیب وارد شد. وقتی آرامش و امنیت وجود داشته باشد، امکان ایجاد توسعه مشاغل و شغل جدید به وجود می‌آید.

اقتصاد۲۴- زهرا ظهروند: حمایت از کسب و کار و تسهیل صدور مجوز‌های لازم با کمترین دغدغه و با سرعت هرچه تمام، یکی از پیش زمینه‌های کمک به توسعه کسب و کار در جامعه است که سران قوا در جلسه اخیر خود بر آن تاکید کرده‌اند، اما فقط تاکید و حرف و شعار و نامه‌نگاری و تصویب قانون، کسب و کار را توسعه نمی‌دهد و نیازمند نظارت و اجرای دقیق این موارد است.

فتح‌الله توسلی در خصوص آخرین وضعیت کسب و کار و صدور مجوز‌ها به اقتصاد۲۴ گفت: بخشی از این موضوع به لزوم اجرای قوانین و مقررات مربوط می‌شود. مثلاً مجلس بحث تسهیل مجوز‌ها را تصویب کرده، اما طبق گزارش‌های واصله از نهاد‌های نظارتی، برخی از وزارتخانه‌ها در حد صفر اجرا کرده‌اند، یعنی حتی یک مورد هم در سامانه مجوز‌های خود را صادر نکرده‌اند. به عبارتی حتی با تصویب قانون فوق، در به روی همان پاشنه قبلی می‌چرخد.وی افزود: برخی از وزارت‌خانه‌ها یا نمی‌خواهند همکاری کنند یا اراده لازم را ندارند یا آن را قبول ندارند، در حالی که قانون مصوب شده و باید اجرا شود و اگر قانون اجرا نشود همین وضعیت موجود ادامه پیدا می‌کند.

نماینده بهار و کبودرآهنگ تصریح کرد: این قانون به این جهت تصویب شد تا کسب و کار صاحبان کار رونق بگیرد و کسی که به دنبال کسب و کار است بتواند به راحتی مجوز‌های لازم را اخذ کند و امضاء‌های طلایی پشت این قضیه نباشد یا اینکه مبالغ زیادی از آن‌ها دریافت نشود و بدون دردسر در یک سامانه ثبت و درخواست کند و بعد از مدتی و پس از اخذ مجوز به دنبال دریافت تسهیلات کسب و کار خود برود.

رییس کمیته دیپلماسی اقتصادی اظهار داشت: کسب و کار‌های کوچک و متوسط در روستا‌ها و شهر‌ها به صورت پراکنده از پایه مشکل دارند و یکی از نکات مهم در این زمینه در حوزه تسهیلات است و بایستی بانک‌ها تسهیلات لازم را با حداقل تضامین به صاحبان کسب و کار پرداخت کنند، اما عملاً این‌طور نیست.
توسلی یادآور شد: بسیاری از فارغ‌التحصیلان از نخبگان جامعه هستند و به لحاظ فکری، ایده‌های بسیار خوبی برای ایجاد کسب و کار دارند و کار‌های بزرگی می‌توانند انجام دهند، در حالی که منبع و پشتوانه مالی ندارند، بنابراین بایستی حمایت‌های لازم از آن‌ها انجام شود. دستگاه‌هایی مثل مجموعه نخبگان کشور، معاونت علمی و فناوری نهاد ریاست جمهوری و وزارت علوم می‌توانند حمایت‌های لازم از این جامعه نخبگانی صاحب ایده کسب و کار داشته باشند. طبق گزارش‌های دیوان محاسبات از عملکرد بانک‌ها، بسیاری از بانک‌ها به وظایف خود در خصوص ارائه تسهیلات بانک انجام نداده‌اند، بنابراین در حوزه‌های اساسی کسب و کار دو موضوع عدم‌همکاری برخی دستگاه‌ها در صدور مجوز‌ها و ارائه تسهیلات لازم از سوی بانک‌ها و دولت، مشکل وجود دارد.

وی افزود: یک‌سری محدودیت‌ها در کشور وجود دارد که قدری کار را مشکل می‌کند که بخشی به حوزه امنیت برمی‌گردد. وقتی در کشوری آرامش و امنیت وجود داشته باشد، هم سرمایه‌گذار و هم صاحبان کسب و کار به راحتی می‌توانند اقدامات لازم در خصوص بحث سرمایه‌گذاری و کار‌های مربوط به کسب و کار را بدون دغدغه انجام دهند. حتی سرمایه‌گذار‌های خارجی با خیال راحت در چنین کشوری سرمایه‌گذاری می‌کنند و صاحبان سرمایه و کسب و کار داخلی نیز می‌توانند از دانش آن‌ها استفاده کنند.

توسلی گفت: وقتی حوادثی مثل ناآرامی‌های اخیر در کشور اتفاق می‌افتد، عملاً بخشی از کسب و کار کشور دچار مشکل می‌شود. به عنوان مثال، مغازه‌دار‌ها مجبور هستند به دلیل نگرانی از امنیت و حفظ سرمایه داخل مغازه یا فروشگاه، به جای اینکه ساعت ۲۱ یا ۲۲ مغازه را تعطیل کنند، زودتر تعطیل کنند. طبیعتاً این موضوع باعث عدم‌توسعه کسب و کار و اشتغال می‌شود، بنابراین تا جای ممکن باید آرامش در کشور برقرار باشد تا این اتفاق نیفتد. وقتی آرامش و امنیت باشد، هزینه‌هایی که برای جلوگیری از آشوب می‌شود، صرف اشتغال می‌شود. در همین چالش‌های اخیر در کشور صد‌ها میلیارد تومان به اقتصاد ملی آسیب وارد شد. وقتی آرامش و امنیت وجود داشته باشد، امکان ایجاد توسعه مشاغل و شغل جدید به وجود می‌آید.


بیشتر بخوانید: اخطار مجلس درباره ناترازی گازی/ زمستان سخت گازی برای ایران در راه است؟


عضو کمیسیون اقتصادی مجلس خاطرنشان کرد: وقتی کشور مواجه با شرایط خاصی می‌شود، ممکن است برای کنترل فضای مجازی تصمیماتی گرفته شود که می‌تواند تاثیرات منفی در حوزه اقتصاد و کسب و کار بگذارد. همین محدودیت‌های ایجاد شده در فضای مجازی برای کارشناسان امنیتی ضروری است، اما برای فعالان کسب و کار و توسعه اشتغال، داشتن اینترنت ضروری است و صد‌ها هزاران نفر از این افراد در فضای مجازی ارتباطات خود را گسترش داده‌اند که با محدود شدن این فضا، طبیعتاً آسیب دیده‌اند. در هر صورت در اسرع وقت و البته با رعایت ملاحظات امنیتی باید برخی محدودیت‌ها در فضای مجازی برداشته شود تا کسب و کار بیشتر از این آسیب نبیند. در شرایط کرونا و پساکرونا بسیاری از مشاغل آسیب دیدند و امیدوار بودیم بعد از این مدت به اقتصاد کشور کمک شود. امیدوار هستیم در اسرع وقت این حوادث جمع شود و صاحبان مشاغلی که آسیب دیده‌اند، به فعالیت خود ادامه دهند.

ارسال نظر