تاریخ انتشار: ۱۰:۲۰ - ۳۰ مهر ۱۴۰۱
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در گفتگو با اقتصاد۲۴ مطرح کرد؛

بازه زمانی فیلیترینگ باید مشخص باشد/ فیلترینگ دائمی باعث افزایش نارضایتی‌ها خواهد شد

غلامرضا منتظری، نماینده گرگان گفت: اگر مصالح ملی تهدید شود، یک‌سری کنترل‌هایی در فضای مجازی شکل می‌گیرد، اما این که این محدودیت‌های تعیین شده مستمر باشد، بنده با آن موافق نیستم و قطع به یقین باید پس از برطرف شدن موانع و رسیدن به آرامش، امکان استفاده از فضای مجازی فراهم شود.

فیلترینگ

اقتصاد۲۴- زهرا ظهروند: بیش از یک ماه است که به دنبال حوادث اخیر در کشور، دسترسی به اینترنت محدود و گاهی با قطعی‌هایی مکرر روبرو می‌شود. علاوه بر آن، پلتفرم‌هایی مثل واتس‌آپ و اینستاگرام فیلتر شده‌اند و بدون فیلترشکن کارآمد، امکان استفاده از آن‌ها هم وجود ندارد.
فضای مجازی و مخصوصاً پلتفرم‌های واتس‌اپ و اینستاگرام در سال‌های اخیر محلی برای درآمدزایی افرادی شده بود که تعداد آن‌ها کم نیست، اما با فیلتر کردن یک‌باره این پلتفرم‌های پراستفاده در کشور، این افراد دچار ضرر و زیان‌های بسیار زیادی شده‌اند تا جایی که احتمال می‌رود برخی از آن‌ها، کسب و کار خود را از دست بدهند.

در همین راستا، عده‌ای از این صاحبان کسب و کار‌های الکترونیکی که جایی به غیر از این پلتفرم‌ها برای فروش محصولات خود نداشتند، کنار خیابان‌ها یا مترو می‌روند تا بلکه بتوانند محصولات‌شان را بفروشند و معیشت خانواده خود را تامین کنند.
انجمن تجارت الکترونیک تهران گفته قطع دسترسی به اینستاگرام، بیشتر از ۴۰۰ هزار کسب و کار را با خطر نابودی مواجه ساخته و امرار معاش بیشتر از یک میلیون نفر را با مشکلاتی جدی همراه کرده است. در این بین هر کدام از مسئولان ذیربط حرف‌های ضد و نقیضی در خصوص رفع فیلترینگ و محدودیت‌های اینترنتی می‌زنند، اما سوال اصلی مردم این است که آیا این پلتفرم‌ها برای همیشه فیلتر می‌مانند یا بعد از مدتی رفع فیلتر می‌شوند؟

منتظری نماینده گرگان

غلامرضا منتظری، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در همین خصوص به اقتصاد۲۴ گفت: فضای مجازی امروز یک فرصت بسیار جدی برای کشور است و باید از ظرفیت‌های این فضا به شکل بهینه و شایسته استفاده کرد، اما گاهی اوقات دولت بر اساس مصالح ملی، محدودیت‌هایی را برای این فضا قائل می‌شود که این موضوع در همه جهان طبیعی است.
وی افزود: اگر مصالح ملی تهدید شود، یک‌سری کنترل‌هایی در فضای مجازی شکل می‌گیرد، اما اینکه این محدودیت‌های تعیین شده مستمر باشد، بنده با آن موافق نیستم و قطع به یقین باید پس از برطرف شدن موانع و رسیدن به آرامش، امکان استفاده از فضای مجازی فراهم شود.

نماینده گرگان تصریح کرد: برخورد سلبی به تنهایی پاسخ نمی‌دهد و اگر قرار است محدودیت‌هایی را در فضای مجازی قائل شویم، معتقد هستم چه بهتر است که این موضوع و دلایل آن از طریق رسانه‌ها به طور شفاف مطرح شود تا این‌طور مطرح نشود که حاکمیت در اندیشه بستن و مسدود کردن کلی این فضا است که نه مجلس و نه دولت همچین نگاهی ندارند.
منتظری اظهار کرد: نگاه ما در کمیسیون فرهنگی نیز بر همین امر استوار است. در حال حاضر در کمیسیون فرهنگی کارگروه‌های تخصصی، موارد مختلف را رصد می‌کنند و ما انتظار داریم هرچه زودتر به این موضوع پایان داده شود. وی گفت: در واقع انتظار داریم بر اساس مصالح ملی و پس از برطرف شدن موانع، این فضا برای استفاده مردم فراهم شود تا افراد دچار دغدغه نشوند، چراکه برخی افرادی که در حوزه کسب و کار در این فضا فعال هستند، هرچند این امکان در پیام‌رسان‌های داخلی نیز فراهم شده است، اما انتظار آن‌ها بیش از این است. ما واقعاً مسائل این افراد را لمس می‌کنیم و اگر خود را جای فروشنده محصولات در فضای مجازی بگذاریم که زندگی‌مان از این طریق می‌چرخد، هر ثانیه لحظه‌شماری می‌کردیم که این شرایط تغییر کند.


بیشتر بخوانید: نماینده سبزوار: واتس‌اپ و اینستاگرام رفع فیلتر نخواهد شد


این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس عنوان کرد: در این زمینه نیاز به یک همکاری جمعی داریم. همه ما کشورمان را دوست داریم و دوست داریم کشور ارتقاء پیدا کند، بنابراین باید در جای خود، نقش‌مان را درست ایفا کنیم، چون به محض خروج از محدوده‌ها، مشکل ایجاد می‌شود. به عنوان مثال، پلیس تا زمانی که یک راننده از مسیر خود خارج نشده، کاری ندارد، اما به محض خروج از مسیرش، پلیس به زحمت می‌افتد و برای دیگران هم مشکل ایجاد می‌کند.
وی افزود: به هر روی، قاعده کلی این است که با برطرف شدن موانع، محدودیت‌های ایجاد شده برای پلتفرم‌ها، برداشته شود. این نکته مهم است که علاوه بر ضوابط و مقررات در فضای حقیقی، ضوابط و مقرراتی در فضای مجازی نیز باید وجود داشته باشد. نگاه ما این است که این محدودیت‌ها برداشته شود، منتهی زمان آن را نمی‌دانیم.

منتظری با اشاره به این که با فیلتر شدن اینستاگرام برخی از فروشنده‌ها، به مترو یا خیابان آمده‌اند تا محصولات خود را بفروشند، گفت: یکی از مباحث ما همین موضوع است که این کار باعث ایجاد چنین تعبات و در نتیجه افزایش نارضایتی‌ها می‌شود. باید یک بازه زمانی مشخص شود که تا چه زمانی قرار است این فیلترینگ وجود داشته باشد و مسولان باید با مردم شفاف صحبت کنند و اگر قرار است تمدید شود نیز به مردم اطلاع داده شود که در غیر این صورت، قضاوت‌های مختلفی درباره آن مطرح می‌شود.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

زمان استفاده کالابرگ مرحله سوم اعلام شد

عکس/ ویتکاف و روبیو با لباس غیررسمی در مقابل ترامپ

عکس/ تغییر شوکه کننده بازیگران فیلم مومیایی پس از ۲۶ سال

فیلم/ تشکیل پرونده تخلف برای ریشه‌کنی درختان کهور

آیا زن و بچه نمایش معصومیت از دست‌رفته جامعه ایرانی است؟

عکس/ پیام عجیب ترامپ: گوش به زنگ باشید!

عکس/ سرباز جانباز حمله اسراییل به زندان اوین

عکس/ جان باختن یک آتش نشان در ماموریت

بیشترین هزینه خانوار ایرانی برای چیست؟

جزئیات عجیب از گروگان‌گیری در تهران به‌خاطر یک مشت دلار!

عکس/ ترفند باشگاه پرسپولیس برای دور زدن سقف قرارداد

مذاکرات تجاری آمریکا با هند لغو شد

عکس/ انتقاد فاضل میبدی به اظهارات حمید رسایی

آیا سامانه S-۴۰۰ وارد خاک ایران شده است؟

آزادی گروگان در قلعه گنج پس از ٢٠ روز

تغییر در ساعات کاری ادارات تهران در مهر ماه

ماجرای گران شدن واکسن آنفلوآنزا چیست؟

عکس/ استوری جنجالی رشیدی کوچکی علیه رسایی

عکس/ گریم متفاوت و دیدنی بهرام افشاری برای فیلم جدیدش

شاخص اقتصادی چیست؟ / مهمترین شاخص‌های اقتصادی

ذخایر سد‌های ایران به مرز بحران رسید

آغاز بلیت فروشی اولین بازی فصل پرسپولیس

افشاگری رسانه عبری از همکاری موساد و منافقین علیه ایران

عکس/ ژست عجیب ستاره استقلال در باشگاه

عکس/ ژست هنری الهام اخوان روی یک صحنه نمایش

درگیری شدید تروریست‌ها در سیستان و بلوچستان

انزو کریولی کیست؟ / خرید جدید باشگاه سپاهان

وعده شیرین وحید هاشمیان برای قهرمانی پرسپولیس

قیمت ماهی امروز + جدول

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

قیمت گوشت گوسفند، گوساله و مرغ امروز

دلار دوباره مرز ۹۳ هزار تومان را شکست

قیمت All-in-One اپل

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

اعترافات تکاندهنده مردی که همسرش را به قتل رساند + عکس

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

عکس/ کافه گردی محیا دهقان با استایل گنگ و مینی اسکارف

خبر مهم معاون پزشکیان درباره رفع فیلترینگ

رونمایی از کیت جدید پرسپولیس + عکس

۲۰ سال پس از معجزه هزاره سوم / بررسی روند ظهور، رشد و مواضع امروز محمود احمدی‏‌نژاد

نماد ایران‌خودرو متوقف شد

دو خرید بزرگ استقلال نهایی شد +عکس

عکس/ گاف عجیب ۱۴ ساله در کتاب فارسی اول دبستان

عکس/ اسپانسر جدید استقلال در لیگ برتر

نظر علی لاریجانی درباره استیصال اسرائیل در جنگ ۱۲ روزه

واکنش زیدآبادی به ادعای خیرخواهی کیهان

عکس/ ژست عاشقانه مادر و فرزندی بازیگر همیشه شهید سینمای ایران

فیلم/ برخاستن دود عظیم در غرب تهران

تحلیل الجزیره از پیام‌های سفر علی لاریجانی به بیروت

فیلم/ اقدام به خودکشی مرد ۵۰ساله در متروی تهران