تاریخ انتشار: ۱۰:۰۰ - ۲۸ آبان ۱۴۰۱

سلیمی‌نمین: باید به شرایط جنگی تن بدهیم

سلیمی نمین با بیان اینکه باید به شرایط جنگی تن بدهیم، گفت: اگر قبول داریم اکنون صهیونیست‌ها با تمام توان به میدان آمدند تا ایران را زمین بزنند، ما هم باید به شرایط ویژه تن بدهیم

اقتصاد۲۴- دولت سیزدهم بیش از یک سوم عمر خود را پشت سر گذاشت، اما وضعیت تحقق شعار‌های انقلابی این دولت در هاله‌ای از ابهام قرار دارد و به نظر می‌رسد امروز حرکت به سمت حکمرانی نو در عرصه‌های اقتصادی، اجتماعی و سیاسی در چارچوب نظام سیاسی جمهوری اسلامی ضروری به نظر می‌رسد.

عباس سلیمی نمین درباره انتظار‌ها از دولت سیزدهم و لزوم حرکت به سمت حمکرانی نو گفت: دولت مسئولیت‌های خطیری را به عهده دارد، چون ضمن رسیدگی به مشکلات به جامانده از دولت قبل باید برای موضوع تحریم‌ها تدبیر کند. حالا در این میان دولت تصمیماتی همچون حذف ارز ترجیحی را اتخاذ کرد که می‌شد درباره تقدم و تأخر اجرای این تصمیم بحث کرد.

وی افزود: در بحث ارز ترجیحی قطعا مشاوره خوبی به دولت ندادند، چون به دولت گفته شد «تبعات حذف ارز ترجیحی بسیار محدود است و تنها برخی اقلام مصرفی متأثر می‌شوند»، اما این تحلیل غلطی بود. بسیاری کارشناسان در این رابطه به دولت هشدار دادند که تبعات حذف ارز ترجیحی بر قیمت خیلی از کالا‌ها اثر خواهد گذاشت بنابراین با یک افزایش جدی قیمت‌ها مواجه خواهیم شد.

این تحلیلگر مسائل سیاسی با بیان اینکه حذف ارز ترجیحی قیمت تقریبا قیمت همه کالا‌ها را افزایش داد، اظهار کرد: دولت نباید زیر بار این اقدام می‌رفت، چون یک مسئله جدیدی را هم بر حجم مشکلات قبلی افزود. البته دولت از روی صداقت این تصمیم را به اجرا درآورد، اگر کمی مثل دولت‌های قبلی سیاست باز بود زیر بار حذف ارز ترجیحی نمی‌رفت.


بیشتر بخوانید: آینده اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ چیست و چه چشم‌اندازی پیش روست؟


وی ادامه داد: اکنون دولت باید تلاش کند با به کارگیری نیرو‌های قوی، متعهد و اقناع کننده شرایط حاصل از حذف ارز ترجیحی را پشت سر بگذارد. البته دولت با اقداماتی توانسته شرایط را به سمتی ببرد که کشور بتواند از تحریم‌ها عبور کند و سازمان‌های بین المللی هم به این مسئله اعتراف دارند که وضعیت مولفه‌های اقتصادی در ایران رو به بهبود است.

سلیمی نمین با اشاره به آشفتگی صهیونیست‌ها از پیشرفت‌های ایران در وضعیت تحریم تأکید کرد: افق برای ما روشن است و دولت می‌تواند اقداماتی انجام دهد که این افق روشن برای مردم ملموس شود. دولت با تحرک بیشتر این امکان را دارد که نیرو‌های ناکارآمد را کنار بگذارد، به عنوان مثال اتفاقی که در تغییر دبیر سازمان مناطق آزاد افتاد کار غلطی بود.

وی با بیان اینکه باید به شرایط جنگی تن بدهیم، افزود: اگر قبول داریم اکنون صهیونیست‌ها با تمام توان به میدان آمدند تا ایران را زمین بزنند، ما هم باید به شرایط ویژه تن بدهیم، لذا خیلی نباید اهل رودربایسی باشیم. اگر فردی در مقام وزارت قوی ظاهر نشد، در مسئولیت مهم دیگری او را به کار نگیریم که همان تجربه ناموفق دوباره تکرار شود.

این تحلیلگر مسائل سیاسی با بیان اینکه دولت باید صداقتش را با برخی تحرکات معقول همراه کند، گفت: دولت باید تیم‌های مشاوره خودش را تقویت کند و از دایره‌ای که برخی‌ها می‌خواهند اطراف دولت ترسیم کنند خودش را فراتر ببرد. من قطعا آینده را روشن می‌بینم منتها باید نتایج کار‌های دولت برای آحاد جامعه ملموس شود.

وی افزود: در آمریکای لاتین شاهد هستیم دولت‌هایی دارند سر کار می‌آیند که تقابل جدی با آمریکا دارند این برای ما یک فرصت جدی است. البته دولت فعالیت‌های خوبی را برای گسترش روابط و همکاری‌های اقتصادی در دست اقدام دارد، اما در بخش‌های دیگر نیز این رویکرد باید به سرعت دنبال شود.

سلیمی نمین گفت: دولت حتی اگر نیرو‌های جوان به کارگرفته است، حتما باید تیم‌های مشاوره اش را تقویت کند. مشاورینی که بتوانند به آن‌ها برای حل مسئله و باز کردن میادین جدید کمک کنند. در برخی امور کُندی‌هایی را از دولت شاهدیم به خصوص تعویض نیرو‌هایی که در ۱۶ ماه گذشته تجربه خوبی از مدیریت آن‌ها کسب نکردیم، باید رودربایسی را کنار گذاشت تا تحرکات خودمان را براساس یک اشرافی بر مسائل بین الملل و مسائل داخلی بهتر رقم بزنیم.

ارسال نظر